15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lav selv frimærker – 11 gør -det -selv -ideer med vejledning

Lav selv frimærker viskelæder-blomster-hjerter-diy

Uanset om det er til dekoration af lykønskningskort, konvolutter eller invitationer – du kan i princippet stemple ethvert papir. I denne artikel introducerer vi et par DIY -projekter, som du kan bruge til at blive kreativ Lav selv stempler kan. Vi har samlet ideer med brug af forskellige materialer, der også er ideelle til kunsthåndværk med børn.

Lav selv stempler af tilgængelige materialer

Lav dine egne frimærker med trækorkmotiver

Samler du normalt dine vinpropper for sikkerheds skyld? Hvis ikke, kan du komme i gang med det samme, da de er perfekte til håndtag på hjemmelavede frimærker! Til disse frimærker har du også brug for træspredningsdekorationer, som findes i enhver håndværksbutik.

Lav selv stempler – smuk dekoration til lykønskningskort

Lav selv frimærker vinprop diy projektprøver

Træpladerne sidder fast i den ene ende af korken med stærk lim og farves. De håndlavede frimærker er færdige og endnu bedre end de købte, fordi du har friheden til selv at vælge motivet og have det sjovt på samme tid. For eksempel kan du krydre et lykønskningskort med frimærker eller endda lave det selv. Med korkstemplerne kan du pynte indpakningspapir eller måske dekorere en selvfremstillet gaveæske og tilføje et personligt præg. Bland malingen med bare lidt vand, så motivet er let at se på papiret, og omridset af dit motiv forbliver rent. Hvis du har blandet lidt mere vand ved en tilfældighed, skal du lægge frimærket til side og vente et øjeblik, indtil malingen tørrer lidt. Prøv det, det er virkelig hurtigt og nemt! I øvrigt kan du simpelthen oprette korkfrimærkerne fra vinkorker. Afhængigt af det valgte motiv kan du skrabe figurerne direkte ind i propperne med kniven. Hvis det sker hurtigt, eller hvis de udvalgte motiver er enkle og uden mange dekorationer, er dette en fantastisk måde at stemple dig selv på.

DIY stempler lavet af sten og skumgummi

Lav selv stempler sten-svamp gummifarvet-diy

Hvis du vil dekorere indpakningspapir med korkstemplerne, har du mulighed for at designe frimærkeruller på ingen tid, som du nemt og hurtigt kan dekorere større områder med. Du kan skære de ønskede motiver ud af skumgummi og denne gang lime dem rundt om vinkorkken. Det samme gælder de mønstre, som du kradser direkte ind i proppen. Bor derefter propperne og skub en farvet blyant gennem hullet, som du kan bruge som håndtag. Så dit barn kan rulle frimærket over papiret. Der kan også skabes flotte farvede mønstre på papiret, hvis du limer en uldtråd rundt om korken. Du kan være sikker på, at indpakningspapiret vil være unikt, og at modtageren vil sætte pris på det.

Stenfrimærker er ikke så almindelige, men de er hurtige til at lave og ser flotte ud. Alt du behøver er små skumgummiskabeloner og selvfølgelig sten, som du endda kan finde udenfor. Sæt klistermærkerne på stenene, farvelæg dem med en blækpude og begynd at stemple.

Sig tak med et stempel

Lav selv frimærker-dekorér-poser-træ-terning-bogstaver

Frimærker med skrift er fantastiske! Vi præsenterer ideen om at lave et stempel med “Tak!” Selv. Det er perfekt til bryllupsgaver eller bare for at vise din taknemmelighed. De materialer du skal bruge er:

– gummi til udskæring

– udskæringskniv

– Blyant

– Viskelæder

– Hvidt papir

– blækpude

– fræser

– træterninger

– stærk lim

Lav selv stempler – vejledning til udskæring

stemple-lav-selv-mærket-vejledning-diy-trin

Skriv først den ønskede bogstav med en blyant på et hvidt ark. Læg derefter arket med forsiden nedad på gummien og glat det ud med viskelædet. Fjern forsigtigt arket og gentag om nødvendigt. Lad os nu begynde at skære! Fjern først hjørnerne og skær derefter skriften. Brug fræseren og udskæringskniven til dette formål. Når du er færdig med at skære, børster du støvet af gummiet og limer det på træterningen. Blødgør det til sidst i blækpuden og prøv frimærket.

Skumgummi på træblokke – lav frimærker selv

stempler-gør-det-selv-træ-blokke-skum-gummi-forskellige-former

Du kan også lave frimærker til børn af skumgummi med træklodser. Hvis du ikke vil købe færdige skabeloner, kan du selv skære formen ud af skumgummiplader. Sådan ser dine frimærker ud håndlavede, hvilket bringer en charme. Skumgummiplader, træklodser, lim og en pen er påkrævet til børnenes frimærker. Tegn den valgte form med pennen og skær den ud. Til bilstempler kan du bruge et billegetøj som model. Lim til sidst de udskårne forme med skriftsiden ned på træblokkene. Frimærkerne er klar til at spille. Giv dine børn en filt med farve til tekstil, der fungerer som en blækpude og almindeligt papir eller stof til stempling.

Lav selv frimærker til børn – materialer og instruktioner

stempel-gør-det-selv-materialer-vejledning-svampgummi

Med de selvfremstillede frimærker kan du naturligvis ikke kun stemple postkort og konvolutter, men også dekorere tekstiler, krydre T-shirts og dekorere stofposer eller pudebetræk. Selvom den normale blækpude er tilstrækkelig til at dekorere de små genstande, skal du bruge vand eller plakatfarver til større designs. Du kan male motiverne med en pensel og den farve, du ønsker. Det er vigtigt, at du arbejder hurtigt, så malingen ikke tørrer ud på det større område. Hvis du vil pynte en stofpose, er det tilrådeligt at få en børste og børstet stof. Først skal du lægge et stykke pap mellem lagene i posen for at forhindre, at stemplingsblækket overføres til den anden side. Hvis du allerede har malet dit skumgummimotiv med maling, kan du børste motivet på stoffet. Lad malingen tørre godt.

Børn kan lide at lege med frimærker

Gør-det-selv-lav-børn-tinker-skum-gummi-træklods

Du kan bruge skumgummi og træklodser til at lave søde små huse med dine børn, som du kan lave flotte billeder med. Også til dette skal du sætte træskiverne på skumgummiet på pause og skære flere rektangler ud. Lim rektanglerne på træklodser og skær derefter huse ud. Nu kan du ridse vinduer, døre og tagsten og frimærkerne er klar. Nu kan dine børn trykke de selvfremstillede frimærker på blækpuden og begynde at stemple. Et billede af en by kan oprettes på et hvidt ark papir ved hjælp af frimærket. Med farvede penne kan børnene også tegne i solen, skyerne eller stjernerne og skabe unikke kunstværker. Sommerstemplerne kan naturligvis bruges til mange lejligheder. Ikke kun flotte malerier kan designes, kærlige lykønskningskort oprettes også med frimærkerne.

I videoen herunder finder du korte instruktioner om, hvordan du selv laver et hjertestempel:

Lav selv brevstempler

stempel-gør-det-selv-styrofoam-breve-indskrift-diy

Med skumbreve kan du selv lave enkle frimærker. De fastgøres godt til frigolit, men du skal være forsigtig med ikke at lime bogstaverne med den forkerte side op. Styrofoam findes i mange emballager til apparater og lignende, men hvis du ikke er blevet hjemme, kan du også bruge træterninger her. Bogstavfrimærkerne er et velegnet legetøj til børn, der lige er ved at lære alfabetet.

Skær viskelæder – DIY stempler

stempel-gør-det-selv-vejledning-materialer-viskelæder-fræser

En billig idé til selv at lave frimærker er at bruge viskelæder. De er billige, og du kan skære forskellige mønstre eller symboler på dem. Tegn det valgte element på det og skær det med en fræser og udskæringskniv. Hvis du ikke har en udskæringskniv, kan du erstatte den med en neglebåndsfjerner.

Lav selv farverige frimærker med akrylmaling

stemple-gør-det-selv-klar-farverige-farver-mønster

De færdige viskelæder kan også farves med akrylmaling. Prøv de selvfremstillede frimærker, og brug dem til smukke dekorationer på breve eller kort. Så du kan stemple komfortabelt, kan det være en god idé at få styr på de selvfremstillede frimærker. Bare lim den udskårne viskelæder til et træstempelhåndtag.

Lav selv frimærker af kartofler

stempler-gør-det-selv-kartoffel-farve-penselskærere

Vidste du, at du selv kan lave frimærker med kartofler? Vi introducerer denne sjove, men praktiske idé, som du kan prøve sammen med børn. Til dette DIY -projekt skal du bruge kartofler, knive, kikseskærere, akrylmaling og pensler. Kartoffelstemplet kan også bruges flere gange i træk. Hvis der udskrives flere farver, kan du blot skylle kartoflen under koldt vand, tørre den med køkkenrulle og bruge den igen.

Lav frimærker af kartofler med barnet

stempler-gør-det-selv-spil-børnepapir

Først skal kartoflerne skæres i tykkere skiver. Derefter kan frimærkerne skæres ud med cookie cutters. Så du kan selv lave de populære hjertemærker eller andre former som stjerner, sommerfugle eller blomster. Alternativt kan du skære kartoflen i halve og trykke cookie cutter dybt ned i kartoflen. Mens formen stadig er på plads, kan du bruge kniven til at skære kanten af ​​kartoflen op til formen. Så dit barn kan bekvemt holde det selvfremstillede stempel i hånden. Pensl det færdige kartoffelstempel med akrylmaling og dekorér et stykke papir sammen med barnet.

Pift indpakningspapir med selvfremstillede frimærker

Gør-det-selv-lav-indpakningspapir-stempler-diy

Du kan bruge stemplet papir som gaveindpakning til fester og fødselsdage. På denne måde får dine gaver et smukt håndlavet look, der vil blive værdsat af nære venner og børn.

Lav selv ananasstempler med frimærkesættet

frimærke-gør-det-selv-sæt-gummistempel-ananas-linnedsklud

Hjemmelavede frimærker kan også laves ved hjælp af et sæt. I den kan du finde gummi til udskæring, forskellige skabeloner og de nødvendige værktøjer. Med det færdige stempel kan du dekorere linnedskluden til køkkenet med f.eks. Små ananas.

Lav frimærker af kronhætter og skumgummi til at lave dig selv

Lav-dit-eget-stempel-krone-hætter-lim-skumgummi

Som en yderligere idé præsenterer vi frimærkerne med kronhætter og skumgummi. De kan tinkeres med forme skåret ud af skummet eller med købte forme.

Lav kunsthåndværk med børn – stempl og krydre coasters

lav-dit-eget-barn-dekoration-coasters-farverige kopper

Med selvfremstillede frimærker kan du give de sædvanlige coasters et individuelt design sammen med børnene. Alt du behøver er en blækpude og hjælp fra den lille.

Lav selv stempler med kork og skumgummi – vejledning

lav-din-egen-stempel-vejledning-emballage-skum-gummi-gaver

Du kan selv lave smukke frimærker med forskellige motiver. Til vores sidste idé skal du bruge korkplader, skumgummi og en varm limpistol. Skær korkpladen i en passende størrelse, form skumgummiet, som du vil, eller med et chevronmotiv, som vist på billederne, og lim det til pladen med varm lim.

Krydr indpakningspapir med et chevronmotiv

stemple-gør-det-selv-indpakningspapir-stempling-chevron

Som allerede vist kan du krydre indpakningspapiret med frimærker. Børst akrylmaling på en olieklud efter dine præferencer, og brug den som en blækpude. Dekorer indpakningspapiret med frimærket og vent, indtil malingen er helt tør. Gem dine selvfremstillede frimærker for at bruge dem til indpakning af julegaver.

Previous Post
Foldeservietter – 15 instruktioner, der er enkle og effektive
Next Post
Lav din egen lanterne – 26 kreative og enkle kunsthåndværksprojekter for børn