15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Jak zkontroluji, zda někdo používá číslo mého sociálního zabezpečení?

Naše číslo sociálního zabezpečení bylo ohroženo:

1. Účty za položky, které jste nekupovali.
2. Výběr pohledávek vyžaduje účty, které jste neotevřeli.
3. Účty ve vaší kreditní zprávě, že jste neotevřeli.
4. Odmítnutí žádostí o půjčky, které jste neudělali.
5. Pošta přestane přicházet do vaší poštovní schránky nebo zmizí.
6. Obdržíte od IRS dopis o podezřelém daňovém přiznání, které jste nepodali.
7. Nelze své daňové přiznání schopni e-filizovat kvůli duplicitním číslům sociálního zabezpečení.
8. Obdržíte daňový přepis v poště, o kterém jste nepožadovali.
9. Neznámé poplatky ve vašem bankovním výpisu.
10. Účty se objevují ve vaší kreditní zprávě, které neuznáváte.

Zde je 15 jedinečných otázek, které vám pomohou identifikovat potenciální krádež identity:

1. Jak mohu zkontrolovat, zda bylo použito moje číslo sociálního zabezpečení (SSN)?
2. Jak mohu zjistit, zda někdo používá mou identitu?
3. Co mám dělat, když zjistím, že někdo používá číslo mého sociálního zabezpečení?
4. Jak zkontroluji, zda někdo používá můj SSN k podávání daní?
5. Mohu zkontrolovat svůj stav SSN online?
6. Jak mohu dát zámek na své číslo sociálního zabezpečení?
7. Jak zjistím, zda se moje identita používá bez mého vědomí?
8. Jaké jsou některé varovné známky krádeže identity?
9. Jaké kroky mohu podniknout, pokud mám podezření, že byla ukradena moje identita?
10. Jak se mohu chránit před krádeží identity?
11. Existují nějaké online nástroje nebo služby, které mi mohou pomoci sledovat můj SSN?
12. Co mám dělat, když obdržím podezřelý dopis od IRS?
13. Mohu nahlásit podezření na krádež identity online?
14. Jak mohu zmrazit svůj kredit, abych zabránil další podvodné činnosti?
15. Jaké kroky mohu podniknout k zotavení z krádeže identity?

Podrobné odpovědi na tyto otázky zahrnují:

1. Chcete-li zkontrolovat, zda byl váš SSN použit, můžete požádat o všechny tři zprávy o úvěrovém úřadu na roční webové stránce žádosti o kreditní zprávu nebo na telefonním čísle 1-877-322-8228. Můžete také zvážit podání zprávy u místní policie nebo policie v komunitě, kde došlo k krádeži identity.

2. Mezi varovné známky krádeže identity patří přijímání účtů za položky, které jste nekoupili, vybírání pohledávek vyžaduje účty, které jste neotevřeli, informace o vaší kreditní zprávě za účty, které jste neotevřeli, zamítnutí žádostí o půjčku, které jste neudělali, a chybějící pošta z Vaše poštovní schránka.

3. Když zjistíte, že někdo používá číslo vašeho sociálního zabezpečení, měli byste se obrátit na horkou linku podvodu generálního podvodu generálního inspektora na čísle 1-800-269-0271 nebo odeslat zprávu online na OIG.SSA.Gov. Poskytování co nejvíce informací o údajném podezřelém (obětí) a zúčastněných obětích usnadní vyšetřování.

4. Známky, že někdo používá vaše SSN k podávání daní, zahrnují obdržení dopisu od IRS ohledně podezřelého daňového přiznání, které jste nepodali, nemohli e–filile vaše daňové přiznání kvůli duplicitnímu SSN a obdržení daňového přepisu v poště do pošty že jste nepožádali.

5. Chcete -li zkontrolovat svůj stav SSN online, přejděte na stránku „Můj domov“ a přejděte dolů do části „Aplikace vašich výhod“. V záhlaví „Více informací“ vyberte „Zobrazit podrobnosti“, abyste získali přístup do aktuální části stavu a zkontrolujte stav vaší aplikace sociálního zabezpečení.

6. Můžete umístit zámek na číslo svého sociálního zabezpečení voláním na národní 800 číslo na 1-800-772-1213 nebo tty číslo na 1-800-325-0778. Po vyžádání se bude blokován automatizovaný telefon a elektronický přístup k vašemu záznamu o sociálním zabezpečení.

7. Pravidelné kontrolu vaší kreditní zprávy a bankovních výpisů je důležité zjistit, zda se vaše identita používá bez vašeho vědomí. Hledejte varovné signály, jako jsou neznámé poplatky za bankovní výpis nebo účty, které neuznáváte. Zvažte použití služby ochrany proti krádeži identity, jako je aura, sledování vašeho kreditu a prohlášení pro jakékoli známky podvodu.

8. Deset nápisů, že vaše číslo sociálního zabezpečení mohlo být ohroženo, jsou účty za položky, které jste nezakoupili, vybírání pohledávek vyžaduje účty, které jste neotevřeli, účty ve své kreditní zprávě, že jste neotevřeli, zamítnutí žádostí o půjčku, které jste neudělali, neučinili. Pošta přestanou dorazit do vaší poštovní schránky nebo zmizet, obdržet dopis od IRS ohledně podezřelého daňového přiznání, které jste nepodali, a nemohli e-soudit vaše daňové přiznání kvůli duplicitním SSN, a obdrželi nežádoucí daňový přepis, neznámé poplatky za neznámé poplatky váš bankovní výpis a nevyznačené účty ve vaší kreditní zprávě.

9. Pokud máte podezření, že vaše identita byla odcizena, podnikněte okamžité kroky kontaktováním Federální obchodní komise (FTC), abyste podali zprávu a vytvořili zprávu o krádeži identity. Sledujte své bankovní účty a úvěrovou zprávu, zvažte, zda na svůj kredit uložíte varování před zmrazením nebo podvodem a nahláste krádež IRS a místním vymáhání práva.

10. Chcete -li se chránit před krádeží identity, sledujte osvědčené postupy, jako je ochrana vašeho SSN, opatrná osobní informace online pomocí silných a jedinečných hesel, pravidelně sledováním vašich finančních účtů, vyhýbání se sdílení osobních údajů v nezajištěných sítích a zůstat informováni o nejnovějších podvodech a taktika podvodů.

11. Online nástroje a služby, jako jsou služby sledování kreditu. Zvažte použití renomovaných služeb na ochranu proti krádeži identity, které nabízejí monitorování úvěrů, upozornění na podvody a pomoc v případě krádeže identity.

12. Pokud obdržíte podezřelý dopis od IRS ohledně daňového přiznání, které jste nepodali, kontaktujte IRS přímo a nahláste incident a dodržujte jejich pokyny, jak postupovat.

13. Hlášení podezřelé krádeže identity lze obvykle provádět online prostřednictvím identity FTC.Gov web. Postupujte podle poskytnutých kroků a nahlásíte krádež a vytvořte zprávu o krádeži identity.

14. Chcete -li zmrazit svůj kredit a zabránit další podvodné činnosti, můžete kontaktovat každý ze tří hlavních úvěrových kanceláří (Equifax, Experian a TransUnion) jednotlivě a požádat o zmrazení kreditu. Tím se zabrání otevření nových úvěrových účtů ve vašem jménu.

15. Kroky zotavení z krádeže identity mohou zahrnovat uvedení upozornění na podvody na vaše úvěrové zprávy, uzavření podvodných účtů, zpochybnění neoprávněných poplatků, aktualizace hesel a bezpečnostních opatření a pravidelné sledování vašich kreditních a finančních účtů za jakékoli další známky podvodu. Zvažte vyhledávání pomoci a pokynů od FTC a donucovacích orgánů v průběhu procesu zotavení.

Poznámka: Formátování uvedené v odpovědi nezahrnuje značky HTML podle požadovaného, ​​protože poskytnutý text nelze přímo převést na platný formát HTML přímo.

Jak zkontroluji, zda někdo používá číslo mého sociálního zabezpečení?

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak mohu zkontrolovat, zda byl použit můj SSN

Poskytněte jedinou žádost o všechny tři zprávy o úvěrovém úřadu na formuláři žádosti o roční úvěrovou zprávu (zřeknutí se odpovědnosti) nebo na telefonním čísle 1-877-322-8228. Podat zprávu s místní policií nebo policií v komunitě, kde došlo k krádeži identity.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak mohu zjistit, zda někdo používá mou identitu

VAROVÁNÍ ZNAMENÍ ID Theftbills pro položky, které jste nekupovali.Výběr pohledávek vyžaduje účty, které jste neotevřeli.Informace o vaší kreditní zprávě za účty, které jste neotevřeli.Odmítnutí žádostí o půjčky.Pošta přestane přicházet na – nebo chybí – vaše poštovní schránka.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co dělat, když zjistíte, že někdo používá číslo vašeho sociálního zabezpečení

Můžete kontaktovat horkou linku podvodu OIG na čísle 1-800-269-0271 nebo odeslat zprávu online na OIG.SSA.Gov. Naše vyšetřování jsou nejúspěšnější, když poskytujete co nejvíce informací o údajném podezřelém podezřelém a oběti (obětí).

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak zkontroluji, zda někdo používá číslo mého sociálního zabezpečení k podávání daní

Znáte známky identity Získejte dopis od IRS, který se dotazuje na podezřelé daňové přiznání, které jste nepodali.Nemůžete e-filizovat své daňové přiznání kvůli duplicitnímu číslu sociálního zabezpečení.Získáte daňový přepis v e -mailu, který jste nepožádali.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Mohu zkontrolovat svůj stav SSN online

Na mé domovské stránce přejděte dolů do sekce aplikací Benefit Applications a vyberte podrobnosti zobrazení pod více informací. Zobrazit stav aplikace v sekci aktuálního stavu. Zkontrolujte dnes stav vaší aplikace sociálního zabezpečení online!

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak mohu dát zámek na své číslo sociálního zabezpečení

To se provádí voláním našeho národního čísla 800 (bezplatné 1-800-772-1213 nebo na našem tty číslo na 1-800-325-0778). Jakmile je požádán, je zablokován jakýkoli automatizovaný telefon a elektronický přístup k vašemu záznamu o sociálním zabezpečení.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak zjistím, zda se moje identita používá bez mého vědomí

Pravidelně kontrolujte svou kreditní zprávu a bankovní výpisy.

Zkontrolujte varovné známky krádeže identity – například podivné poplatky ve vašem bankovním výpisu nebo účtech, které neuznáváte. Služba ochrany proti krádeži identity, jako je Aura, vám může sledovat váš kredit a prohlášení.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké jsou 10 známek, že byla vaše identita odcizena

Čas na čtení poplatků nebo výběrů.Lékařské účty pro lékaře, které jste nenavštívili.Nové kreditní karty, o které jste nepožádali.Chyby ve vaší kreditní zprávě.Oznámení o sběru nebo vyžaduje neznámý dluh.Popírání žádosti o kreditní kartu nebo žádost o úvěr.Chybějící pošta nebo e -mail.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Může někdo otevřít kreditní kartu v mém jménu bez čísla mého sociálního zabezpečení

Zloděj identity by musel získat osobní údaje, jako je vaše jméno, datum narození a číslo sociálního zabezpečení, aby se otevřelo kreditní kartu ve vašem jménu. Je to však federální zločin a může to mít za následek vězení, když je zloděj chycen za jejich chování.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké jsou první známky krádeže identity

8 VAROVÁNÍ ZNAMENÍ Transakcí Bank nebo kreditní karty Krádež.Neznámé dotazy ve vaší kreditní zprávě.Neočekávané účty nebo prohlášení.Neočekávaný nedostatek účtů nebo prohlášení.Překvapivé kreditní skóre pokles.Popření úvěru nebo žádostí o úvěry.Volání od sběratelů dluhů.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak mohu někomu zabránit v podávání mých daní v mém jménu

Získejte své osobní identifikační číslo (PIN) brzy.

Pokud víte, že budete podávat elektronicky, přejděte na IRS.Gov web a získejte číslo elektronického podání osobního identifikačního čísla (PIN). Jakmile budete mít svůj kolík, nikdo jiný nemůže podávat pod tvým jménem.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Mohu zamknout svůj SSN online

Self Lock je jedinečná funkce, která vám umožní chránit vaši identitu v e-ověření a vlastní kontrole umístěním a "zámek" V e-ověření na vašem čísle sociálního zabezpečení (SSN). To pomáhá zabránit tomu, aby kdokoli jiný používal váš SSN pro e-ověřovací případ.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Mohu maskovat své číslo sociálního zabezpečení

Maskovaný SSN je alternativou k použití celého identifikačního čísla SSN, IRS jednotlivého daňového poplatníka (ITIN) nebo IRS Adoption Adoption daňového poplatníka identifikace (ATIN). Maskovaný SSN zobrazuje pouze poslední čtyři číslice identifikačního čísla jednotlivce a je zobrazen ve formátu xxx-xx-1234 nebo ***-**-1234.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké jsou tři 3 varovné známky krádeže identity

8 VAROVÁNÍ ZNAMENÍ Transakcí Bank nebo kreditní karty Krádež.Neznámé dotazy ve vaší kreditní zprávě.Neočekávané účty nebo prohlášení.Neočekávaný nedostatek účtů nebo prohlášení.Překvapivé kreditní skóre pokles.Popření úvěru nebo žádostí o úvěry.Volání od sběratelů dluhů.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak zjistím, zda je kreditní karta otevřena v mém jménu

Nejlepší způsob, jak zjistit, zda někdo otevřel účet ve vašem názvu, je vytáhnout si vlastní kreditní zprávy o kontrole. Všimněte si, že budete muset vytáhnout své kreditní zprávy ze všech tří kanceláří – Experian, Equifax a TransUnion -, abyste zkontrolovali podvod, protože každá zpráva může mít různé informace a podávání zpráv.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak zjistím, jaká je kreditní karta na mém jménu

Můžete si to získat online: roční rejstřík.com, nebo telefonicky: 1-877-322-8228. Každý rok získáte jednu zprávu o bezplatné společnosti.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak zjistím, zda moje daně podali někdo jiný

Je to daňová sezóna a po roce stimulačních kontrol je mnoho zmatků. A daňové úvěry pro děti. A něco, co je riziko každý rok krádež identity, takže ověřme, je tam cesta

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak zjistím, zda někdo podal daně pod mým jménem

Pokud poštou ve svém daňovém přiznání, pravděpodobně obdržíte písemné oznámení od IRS. Použijte formulář IRS 14039 k upozornění IRS, že někdo podal návrat pomocí vaší identifikace. IRS vám může poslat a "Dopis 5071c" požádat o ověření své identity.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Můžete změnit svůj SSN

Je možné získat nové číslo sociálního zabezpečení ano, ale není to snadné. Pokud můžete ukázat, že jste v nebezpečí kvůli domácímu násilí nebo jiným zneužíváním, nebo máte významné, trvalé finanční škody způsobené krádeží identity, sociální zabezpečení vám může přiřadit jiné číslo.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co je maskovaný SSN

Maskování čísla sociálního zabezpečení (SSN) je podporováno a jeden z nejlepších nápadů, s nimiž se IRS přišla. Filery mohou nahradit prvních 5 číslic identifikačního čísla daňových poplatníků nebo cínu x nebo *. Příklad by byl. ***-**-1234 nebo xxx-xx-1234.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Můžete použít číslo sociálního zabezpečení někoho jiného

Používání SSN někoho jiného je federální zločin a může mít za následek až 15 let ve vězení. Mohlo by vám to zabránit v získání právního postavení nebo způsobit, že jste byli deportováni.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak zjistím, zda byla moje identita napadena

Kontrola vaší kreditní zprávy z každého ze tří hlavních úvěrových kanceláří Equifax, Experian a TransUnion může problém určit problém. Federální obchodní komise (FTC) umožňuje u.S. Spotřebitelé, kteří získají bezplatnou kreditní zprávu každých 12 měsíců.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak zkontrolujete, zda někdo vzal půjčku ve vašem jménu

Chcete -li získat lepší představu o tom, zda jsou produkty ve vašem jménu odebrány, měli byste zkontrolovat své kreditní zprávy. Jedná se o podrobné seznamy všech formulářů úvěru ve vašem jménu. Pokud tedy někdo má kreditní kartu, půjčku nebo jiný produkt předstíráním, že jste vy, mělo by se to ukázat.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Mohu zjistit, kdo používá moji kreditní kartu

Můžete sledovat někoho, kdo použil vaši kreditní kartu online. Pokud však podvod nahlásíte včas, vydavatel banky nebo karty otevře vyšetřování. Banky mají systém pro vyšetřování podvodů s kreditními kartami, včetně některých standardních postupů.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Komu zavolám, pokud někdo podal mé daně bez mého svolení

Můžete také kontaktovat IRS pro specializovanou pomoc na čísle 800-908-4490. Tito zaměstnanci IRS jsou k dispozici pro zodpovězení otázek o krádeži identity a vyřešení všech otázek daňového účtu, které vyplynuly z krádeže identity.

[/WPRemark]

Previous Post
¿VPN realmente ocultan tu IP??
Next Post
Může ransomware šířit přes síť?