15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Plantning af radiser – hvad skal man overveje, når man plejer og høster

sund kost radiser vitaminer salater havepleje

Fordelen ved radiser er, at de vokser hurtigt og ikke er svære at passe. På grund af dette er de også et godt valg, hvis du vil lære dine børn at lave have. De smager også meget godt i salater, både kogte og rå. I dag vil vi gerne forklare dig i et par trin, hvordan du bruger Plantning af radiser, skal dyrke og høste for at nyde succes.

Plant radiser med en langstrakt form

aflange radiser planter lyserød hvid buket grøntsagsbed

Radiser kommer i forskellige farver og endda mønstre. Så de kan være lyserøde, hvide, røde, lyserøde, sorte eller gule og endda have et stribet mønster. Og de adskiller sig også i deres form og størrelse. Bortset fra de velkendte små og runde varianter er der også aflange former, der ligner en gulerod. Nogle sorter kan også vokse meget store. Dette inkluderer den japanske radise, men også daikon, som også har en langstrakt form. På grund af deres lækre smag er det også værd at vente lidt længere på, at de skal høstes. Dette gøres normalt fem måneder efter, at radiserne er plantet.

Plantning af radiser – på hvilket tidspunkt?

farverige radiser planter gul lilla grøntsags patch ide

Du kan plante radiser både i foråret og efteråret. Om foråret sker dette cirka to til tre uger før den sidste forventede frost. I sensommeren er derimod det bedste tidspunkt at så fire til seks uger før den første frost om efteråret. Det gælder de almindelige radiser. Disse kan dyrkes yderligere i regioner med et mildere klima, selv om vinteren. Daikon skulle til gengæld såes mindst to måneder før den første frost.

Pleje og plantning af radiser

frøplante radiser havejordplanter sund ernæring

Når du vælger et sted til plantning af radiser, skal du vælge et solrigt sted. Det er det, radiser bedst kan lide. Om nødvendigt kan et sted i penumbra også vælges. Uanset hvad er det vigtigt, at jorden er løs, og at bagvand undgås. Desuden bør du fjerne alle sten og jordklumper, når du forbereder jorden, for ikke kun at hindre røddernes vækst. Afhængig af typen radise bør du efterlade et mellemrum på omkring 2,5 cm eller mere mellem planterne. Du kan også oprette rummet efter spiring ved at tynde ud. Glem ikke tilstrækkelig vanding under hele væksten uden at overdrive det og fjern ukrudtet regelmæssigt. Rodrod og biller kan forårsage problemer efter plantning af radiser. Men dette sker kun i sjældne tilfælde.

Plantning af radiser – den velfortjente høst

høst have forår efterår radiser planter jord

Nu hvor du er færdig med at plante og pleje radise, kommer den bedste del, og det er høsten. Det interessante ved radiser er, at deres smag afhænger af, hvornår de høstes. Jo tidligere du høster radiser, jo mildere smag. Du bør ikke vente for længe, ​​eller du risikerer, at radiserne bliver meget hårde. For at høste skal du blot trække radiser op af jorden. Men for stammer, der vokser sig større, bliver du sandsynligvis nødt til at grave for at få dem ud af jorden.

Sorte radiser

sort radise have tips høst plante egenskaber

Stor japansk radise

daikon sort radiser store hvide køkkenhave tips

 Daikon radiser med en langstrakt form

daikon japanske radise planter hvid form lang

 Typiske radiser i pink med en rund form

runde radiser haveplanter grøntsager tips pleje

 Plantning af radiser med et stribet mønster

radiser plante striber mønster have idé

Previous Post
“Under Pohutukawa House” – Det eksotiske luksuriøse træhus
Next Post
Plantning af bladsalat – sorter og pleje af salatalternativet
Immediate Momentum