15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Plantebeskyttelse i januar; pleje i efteråret

Forbered-æbler-høst-træer-til-plantebeskyttelse-i-januar

Der er ingen tvivl om, at enhver gartner ønsker, at hans roser ikke får meldug eller kan plukke æblerne fra træet fejlfrit og uden orme. Er det sandt? Her kan vi give dig et par gode tips til sunde planter og Plantebeskyttelse i januar så du får en rig høst.

Plantebeskyttelse i januar – hvad kan du ellers gøre i januar?

Æbler-pluk-i-efteråret

For en vellykket Plantebeskyttelse i januar er frugtmumier skal fjernes. Når bladene er faldet helt af frugttræerne, kan mugne frugter ses tydeligt i trætoppene. De skal dog fjernes, fordi forskellige patogener fra den farlige Monilia -svamp dvale i disse frugtmumier. For at mumierne ikke får en ny svampeinfektion i foråret, skal de nu plukkes helt. Smid dem lige i skraldespanden, ikke på komposten! Og glem ikke, frugtmumierne falder ikke af sig selv, de skal plukkes.

Plantebeskyttelse i januar – forurenede hasselnødbuske

Skær inficerede-syge-hasselnødbuske af

Du kan undertiden bemærke overdimensionerede, sfæriske knopper på hasselnødbuske, de er angrebet af hasselnøddergaldemiden. Disse 0,2 mm store mider overvintrer i de fortykkede knopper, som så ikke spirer om foråret. Nu skal du rive individuelle syge knopper af, men afskære stærkt angrebne grene, så du tilbyder dine planter en god en Plantebeskyttelse i januar på.

Nogle falske cypresser dør af

Cypress-undertiden-dør

I mange haver danner falske cypresser hækken og giver en sikker beskyttelse af fortrolige oplysninger. Det sker dog, at enkelte cypresser bliver brune og gradvist dør af. Årsagerne hertil kan være jordsvampen Phytophtora cinnamomi. Brune, rådne pletter i træet og i rødderne viser tydeligt symptomerne på sygdommen. De syge planter skal fjernes, og jorden skal udskiftes inden genplantning, fordi svampen overlever i jorden. Ja, kampen mod skadedyrene er ikke så let!

Falsk cypres-nogle gange-dør

Nyttige tips til planterne i efteråret

Hus i North False Cypress Garden

Pleje i haven om efteråret

Hasselnød-træ-dyrk-jord

Omsorg for hasselnøddetræ

Mand-pluk-æbler-på-stige

Previous Post
Jump reb -øvelser – fordele, variationer og træningsplan et overblik!
Next Post
4 nyttige yoga -asanas til kvinder – lette øvelser for begyndere