15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Plantning af bunddække – ideer til hurtigt voksende sorter

bunddække planter stenplader samlinger sukkulenter mos haven deco

Bunddække er populære haveplanter, ikke kun fordi de får blomsterbed til at se fyldigere ud, men også fordi de giver en meget praktisk anvendelse. De beskytter jorden mod stærk vind og regn, holder jorden fugtig og forhindrer ukrudt. De danner et smukt grønt tæppe, så jorden knap er synlig. I dag giver vi dig et par forslag til Planter til bunddække, der vokser hurtigt og er særligt lette at passe.

Planteblomstrende bunddække

bunddække planter blomstrende planter sukkulenter farverige

Selvom græsplæner er det mest almindelige valg til havebunddække, kan de ikke tilføre farve. Blomstrende bunddække kan dog helt ændre nøgne områder i haven. Puden phlox, også kaldet tæppe phlox, for eksempel, er en blomstrende bunddække, der vokser hurtigt og bærer smukke lyserøde, lavendel, blå og hvide blomster om foråret. Det foretrækker fuld sol og tør jord, så det er perfekt til stenhaver. De blomstrende bunddækkende planter, der kræver lidt pleje, omfatter stjernejasmin og periwinkle.

Plant stedsegrønt bunddække

bunddække planter enebær idé stedsegrøn designhave

Stedsegrøn bunddække er en af ​​de letteste planter at passe i haven. Fat man (Pachysandra terminalis) er et hurtigt voksende, letplejet bunddække, der foretrækker veldrænet jord i skyggen eller delvis skygge. Stedsegrønne træer som krybende ener og pudeskiver er også perfekte som bunddække.

Mos som bunddække

bunddække planter mos idé sten fliser skakbræt mønster

Mos er perfekt som bunddække til områder med lidt lys i haven. Når du har fundet den ideelle placering til mosplanterne, vil det frodige, grønne tæppe brede sig hurtigt og effektivt. De bedste områder til dette er områder i haven med mindre lys og fugtig jord. Med et tyndt lag løvkompost giver du mosplantens vækst et ekstra løft.

Vinca Evergreen – Et bunddække, der føles godt overalt

bunddække planter vinca idé blå lilla farve blomster

Den småbladede periwinkle (Vinca minor) er et hurtigt voksende, stedsegrønt bunddække, der bærer blå blomster sidst på foråret og har frisk grønt løv året rundt. Den vokser godt i solen og i skyggen og er ekstremt let at passe. Stedsegrønne skal ikke skæres regelmæssigt, men planten har brug for vinterbeskyttelse mod løv, især på ru steder.

Polstring phlox ser godt ud overalt

Bunddække planter-pude-phlox-lilla-blomstrende-forhave

Blandt de mange varianter af flammeblomsten er der også dem, der er velegnede som bunddække. Tæppeflox og polstringsflox tilhører de jorddækkende sorter. De blomstrer fra april til juni og fortryller med lyse farver og frodige blomster. Hvis du vil plante polstring phlox som bunddække, så er stenhaver og grænser særligt velegnede.

Periwinkle Vinca er meget robust og føles behagelig i alle positioner

bunddække-planter-vinca-stedsegrøn-lilla-blomstrende

De små og store periwinkles er ekstremt robuste og er meget velegnede til skyggefulde steder. Af denne grund bruges de ofte til underplantning. Det lille periwinkle forårsager ikke alvorligt rodtryk, hvorfor bunddækket er lige så velegnet til underplantning af nogle buske, der ikke er konkurrencedygtige. Den store Vinca kan til gengæld helt vokse mindre stauder, så den skal plantes med forsigtighed som bunddække i haven.

Vinca er også perfekt til klippehaven

bunddække-planter-stedsegrønne-vinca-blå

Den store periwinkle, også kaldet Vinca major, er meget velegnet til både grænseplantning og stenhaver. Det undertrykker ukrudt, og derfor er det populært blandt gartnere i hjemmet. Endvidere vokser stor stedsegrøn særlig hurtigt og kan også hurtigt dække den store stenhave med sine grønne blade og blå blomster. Du kan plante dette bunddække året rundt, men det har brug for et beskyttende lag barkbark, hvis det plantes om efteråret.

lilla blomstrende polstring phlox

bunddække-planter-pude-phlox-pink-blomster

Polstringsfloxen bliver ikke for høj og er derfor relativt let at passe. Det føles særlig godt i solen og vokser hurtigst i næringsfattig jord. Derfor er stenhaven meget velegnet til dette på grund af den gennemtrængelige jord. Afhængig af sorten kan flammeblomsten blomstre i hvid, pink, blå, lilla eller endda flerfarvet. De intenst farvede violette blomster sætter vidunderlige accenter i det udendørs område og kan skabe store kontraster i klippehaven.

Tæppeformende polstring phlox

bunddække-planter-pude-plox-lilla-pink

Et regelmæssigt snit er ikke nødvendigt for gulvtæpper og polstring, men det kan bruges til at forynge planterne om foråret. Så hvis du vil have frodige bunddækkeplanter i haven, er det værd at beskære om foråret. Derefter vasker phlox tættere og skaber endnu smukkere blomstrende tæpper.

Mosesorter som bunddække

bunddække-planter-fordele-mos-sort

Hvis du vil plante mos som bunddække, skal placeringen opfylde nogle krav. Steder med indirekte sollys og mere skygge er bedst til de fleste mostyper. Et vist fugtighedsniveau er gavnligt for hurtig vækst, ligesom en fugtig jord. Stjernemos, som faktisk ikke er mos i botanisk forstand, egner sig bedst til haven. Ikke desto mindre skaber bunddækslet et tæt grønt tæppe, der også kan fungere som en walk-in-erstatning for græsplæne.

 Krybende timian i haven

bunddække-planter-violet-blomstrende-krybende timian

Du kan også plante timian i haven som bunddække. Dens planter er mellem fem og ti centimeter høje og danner tætte tæpper. De lyserøde blomster blomstrer mellem juni og august og giver en intens, men behagelig lugt i haven. Den krybende timian er en stedsegrøn plante og fortryller med et tykt grønt tæppe om vinteren.

Dickmännchen kaldes stadig skyggegrønt

dickmannchen-evergreen-groundcover-pachysandra

Den fede mand er også en af ​​de stedsegrønne bunddækkende planter, der elsker skygge. Derfor kaldes planten stadig skyggegrøn. Dette bunddække føles særligt behageligt under træer og vokser meget spredt og tæt. Om foråret udvikler den hvide blomster, som er særligt dekorative og passer perfekt ind i havedesignet.

Krybende enebær – bunddækslet med nåle

Krybende enebær-stedsegrønne bunddækningshave

Nålbunddæksler er en anden mulighed for at plante haven. Den krybende enebær er en stedsegrøn plante, der trives på solrige til delvist skyggefulde steder. Sådanne arter, hvis staturhøjde ikke er mere end ti centimeter, er også perfekte som en walk-on græsplænerstatning.

Kryb-timian-lilla-blomstrende-bunddække

stedsegrønne-hurtigt voksende-bunddække-dickmannchen-Pachysandra-terminalis

gul-blomstrende-bunddække-Lysimachia-nummularia-Aurea-pfennigkraut

gylden-gul-tæppe-kryb-enebær-Mother-Lode-

bunddække-planter-stedsegrønne-dickmannchen

bunddække-planter-stedsegrønne-træagtig-krybende enebær

plakater-syren-blomstrende-tæppe-dannende-hurtigt voksende

Plante til bunddække -vinca-immerguen-lilla-blomster

Blomstrende bunddække planter-tæppe-phlox-violet

sedum-sarmentosum-spur-sedum-sedum-stedsegrønne

Bunddække planter-stedsegrøn-funkien-kombination

blomstrende bunddække planter have

Previous Post
Bandana frisurer – 28 ideer til at udtrykke kvindelighed
Next Post
Træningsboldøvelser: En oversigt over de mest effektive øvelser til en tonet krop!