15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lav selv frøbomber: instruktioner, opskrift og nyttige tips

Frøbomber gør ideer til gave hobbygartnere

Frøkugle, frøbombe eller frøbombe er faktisk en kugle, der er dannet af jord og ler og indeholder plantefrø. Dette er håndlavet, og hvis det er stenhårdt, behøver det ikke plantes med det samme. En frøkugle kan opbevares på et tørt og mørkt sted i op til 2 år. I løbet af denne tid kan den også transporteres. Når du har nået din destination, kan du blot smide bolden på det ønskede område af jorden og vente. Frøene aktiveres næste gang det regner og begynder at spire. Det bedste ved det er, at du selv kan lave frøbomber og give dem væk som en original gave, for eksempel. På denne måde kan den person, der modtager nutiden, dyrke sin egen buket, der er let at pleje.

At lave frøbomber selv: hvad er såbomber?

Lav selv frøbomber ved at tørre butikskugler

Frøbomberne laves kærligt i hånden. Hvornår og hvor den blev opfundet, er der forskellige meninger. Formentlig kom ideen fra de gamle egyptere. På den måde kunne de hurtigt dyrke deres landbrugsjord, når Nilflodene efterlod sig. Japanerne kastede senere frø fra fly over store marker og såede store dele af landet på en gang. Denne plantning blev meget populær i 1970’erne, hvor mange mennesker protesterede mod luftforurening og betonørkener. Det er netop til dette formål, at frøbomberne bruges i dag: at forskønne kvarteret, indre byer, altaner osv., Skabe farverige øer i kedelige hjørner og selvfølgelig at dyrke dine egne planter.

At lave frøbomber selv: hvordan fungerer det?

At lave frøbomber selv opskrift lerjordfrø

Frøbomberne består af en stenhård blanding af jord, hvor frøene er godt indlejret. Det første trin i selv at lave frøbomber er at omhyggeligt sile jorden. Frøkuglerne skal forblive fri for små sten og kviste. Noget lerpulver og naturligvis frø kommer også til jorden. Alt blandes derefter ordentligt med vand og æltes til en fugtig, klistret masse. Dette opdeles derefter i portioner og formes til cirka 2,5 cm store kugler. Frøbomberne lufttørrer derefter, indtil de er stenhårde. Derefter er de klar til brug i op til to år.

Hvilke frø du selv skal lave til frøbomber, og hvornår du skal smide dem?

Frøbomber gør dig selv til at plante blomster

Lokale sorter af nyttige og prydplanter som blomster, urter og grøntsager er særligt velegnede til hjemmelavede frøbomber. Frem for alt bør du vælge letplejede plantearter, så de har en god chance for at overleve. Traditionelle etårige planter eller sommerblomster som: morgenfrue, kongeblomst, mallow, kornblomst, kamille, valmue, nasturtium er egnede til dette. Logisk set vælger du først det sted, du vil plante, og først derefter leder du efter de relevante plantearter. Vilde planter, der vokser regionalt, er måske det bedste valg, fordi de næsten ikke har krav til underlag og lysforhold. Mælkebøtte eller mælkebøtte frø, valmue frø, dost, sorrel kan alligevel findes og opsamles på en gåtur. Børn kan også inddrages.

Lav frøbomber selv, vælg et sted at plante

Frøene og placeringen skal koordineres. Det er også værd at kaste frøbomberne, når vejret er gunstigt. Den ideelle periode varierer afhængigt af vejret. Imidlertid er der normalt mellem april og august de bedste betingelser for plantning. Indtil da kan frøbomberne opbevares tørt og mørkt i op til to år uden problemer.

Frøbomber gør dem også egnede til børn

Lav frøbomber selv, tør frøkuglen med jord

At lave dine egne frøbomber er spændende og især sjovt for børn. Selv små børn kan deltage i omrøring, formning og kastning af frøkuglerne. Samtidig lærer de naturen at kende og forstår de særlige forhold for planter og dyr i byområder. Med en lille indsats og for få penge kan du selv lave frøbomberne. Her præsenterer vi en opskrift med de vigtigste ingredienser til DIY -projektet.

At lave frøbomber selv: instruktioner

Lav frøbomber selv frø jord lermix kugle

For at lave dine egne frøbomber, som tilbyder frøene optimale startforhold, kræves kun få ingredienser. Udover de rigtige frøstyper til det respektive sted, du vil plante og allerede har valgt, har du også brug for noget jord- og lerpulver eller alternativt bentonitkattesand. Det behøver ikke at være særlig jord. Enkel kompost eller havejord er perfekt til dette. Den indeholder de nødvendige næringsstoffer og skal kun sigtes og de grovere dele fjernes. Hvis det ønskes, kan du tilføje lidt humus, gødning eller organisk affald fra køkkenet såsom kaffegrums eller æggeskaller for at forbedre underlaget.

Lav selv frøbomber lerjordfrø rullebold

Den tredje ingrediens til den perfekte hjemmelavede frøbombe er lerpulver. Ler bruges til at beskrive forskellige jordtyper, der er rige på mineraler og sporstoffer. Dette værdifulde pulver bruges også ofte i naturlig kosmetik. Som et billigt alternativ til DIY -frøbomberne kan du også bruge kattegrus, som fås i næsten alle supermarkeder. Du skal sikre dig, at den består af 100% bentonit og ikke indeholder tilsætningsstoffer, f.eks. Dufte eller farvestoffer.

At lave frøbomber selv: opskrift

Lav frøbomber selv opskriftsvejledning bland bland bland frø jord

Ingredienser til 6 frøbomber:

  • 1 tsk frø
  • 4-5 spsk jord
  • 4-5 spsk ler eller bentonit

Værktøj: en stor skål eller anden beholder, en blandesked og vand.

Lav selv frøbomber анлеитунг boldformer

Sigt jorden og bland med frøene. Knus om nødvendigt kattesand eller bentonit for at skabe en bedre binding. Hæld alt i beholderen og hæld vand over det, indtil det bliver glat, men stadig fast. Form den til seks kugler i valnøddeform, fordel dem på en måtte eller æggekarton og lad dem tørre i et par dage.

 Lav og plant frøbomber selv

Sådan laver du frøbomber selv instruktioner opskriftstip

Når såningsdagen kommer, kan frøbomberne endelig plantes. Som regel kan de sættes direkte på målstedet eller smides på steder, der er utilgængelige. Du behøver ikke grave dem ned i jorden osv. Frøene har brug for meget vand, især i begyndelsen. Generelt bør du sørge for, at frøbomberne aldrig tørrer ud. Desværre kan det også ske, at du har gjort alt rigtigt og stadig ikke ser frem til en frodig blomstring. Det sker ofte, at frække fugle stjæler frøene.

Frøbomber gør selv en god gaveidépose

De hjemmelavede frøbomber er pænt pakket ind og er vidunderligt velegnede som en lille gave til hobbygartnere eller til folk, der gerne vil i gang med havearbejde. Korrekt opbevaret på et køligt og tørt sted kan frøbomberne opbevares i op til to år.

Previous Post
Lav selv drikkechokolade: desserter som en gaveidé
Next Post
Kalorieindtag yoga: Hvor mange kalorier forbrænder du med de forskellige former for yoga!