15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Jak zjistíte, zda se transformátor zhoršuje?

Shrnutí článku: Testování a běžné selhání transformátorů

1. Testování poměru zatáčky: Tato metoda se používá k zajištění toho, aby poměr vinutí mezi primárními a sekundárními cívkami transformátoru byl vyrovnán s doporučenými specifikacemi.

2. Testování odolnosti proti izolaci: Degradace izolace je běžným selháním v transformátorech. Tento test pomáhá určit účinnost izolačního systému měřením odporu.

3. Testování účiníku: Testování účiníku pomáhá identifikovat problémy s dielektrickou izolací transformátoru.

4. Testování odporu: Testování odporu pomáhá určit hodnoty odporu vinutí a spojení transformátoru.

5. Odečty napětí AC: Chcete -li otestovat transformátor, použijte multimetr a zkontrolujte hodnoty střídavého napětí u vstupních zdrojů a výstupních terminálů, zatímco je transformátor zapojen.

6. Kontrola kontinuity: Pomocí multimetru zkontrolujte kontinuitu v transformátoru, pokud není připojen k žádnému zdroji energie.

7. Degradace izolace: Degradace izolace je běžné selhání transformátorů způsobených podmínkami přetížení, přepínacími přepětími a bleskem. Může snížit účinnost izolace.

8. Přerušení energie: Když transformátor selže nebo exploduje, přeruší elektrickou službu do jakýchkoli připojených zařízení nebo budov.

9. Životnost: Typická životnost transformátoru naplněného olejem je asi 20-30 let, ale modely s vysokým napětím v nedotčených podmínkách mohou trvat až 50 nebo 60 let.

10. Zvukové známky selhání: Hučení a bzučení zvuků jsou běžnými známkami selhávajícího transformátoru, připomínající zvuky vyráběné generátory a motory.

Otázky:

  1. Jak zjistím, zda můj transformátor funguje správně?

    Odpověď: Metody testování, jako je testování poměru zatáčky, testování odolnosti proti izolaci, testování účiníku a testování odporu, mohou pomoci určit, zda transformátor funguje správně. Užitečné jsou také hodnoty napětí AC a kontroly kontinuity pomocí multimetru.
  2. Jak můžete otestovat transformátor?

    Odpověď: Chcete -li otestovat transformátor, použijte multimetr a zkontrolujte hodnoty střídavého napětí u vstupních zdrojů a výstupních terminálů, když je transformátor zapojen. Navíc proveďte kontrolu kontinuity v transformátoru, pokud není připojen k žádnému zdroji energie.
  3. Jaké jsou nejčastější selhání transformátoru?

    Odpověď: Nejběžnějším selháním v transformátorech je degradace izolace způsobená podmínkami přetížení, přepínáními a bleskem. To může vést ke snížení účinnosti izolace.
  4. Co se stane, když vyjde transformátor?

    Odpověď: Když výkonný transformátor exploduje nebo selže, přeruší to elektrickou službu do jakýchkoli připojených zařízení nebo budov. Měl by být okamžitě nahrazen certifikovaným odborníkem, aby se zabránilo dalšímu poškození a zranění.
  5. Jak dlouho by měl transformátor vydržet?

    Odpověď: Typická životnost transformátoru naplněného olejem je asi 20-30 let. Modely s vysokým napětím však udržované v nedotčených podmínkách však mohou trvat až 50 nebo 60 let.
  6. Jak zní selhávající transformátor?

    Odpověď: Neúspěšný transformátor může produkovat hučení a bzučení zvuků, podobně jako ty generátory a motory. Tyto zvuky mohou mít vibrační povahu.
  7. Jaké jsou dva testy transformátoru?

    Odpověď: Dva testy transformátoru zahrnují testy transformátoru výkonu, které zahrnují různá hodnocení, jako je izolační odolnost vůči vinutí, odolnost vůči vinutí, vektorová skupina, tan delta, bez zatížení, zatížení, zvýšení teploty, částečný výtok, analýza frekvenční odezvy a testy rozpadu oleje transformátoru a transformátorové olejové testy.
  8. Jak zjistíte, zda se transformátor zhoršuje?

    [WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak zjistím, zda můj transformátor funguje správně

    Čtyři metody testování poměrů transformsurns. Testování transformátoru zatáčky se běžně používá k zajištění toho, aby poměr vinutí mezi primárními a sekundárními cívkami byl vyrovnán k doporučeným specifikacím.Testování izolačního odporu.Testování účiníku.Testování odporu.
    V mezipaměti

    [/WPRemark]

    [WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak můžete otestovat transformátor

    Chcete -li otestovat svůj transformátor, pomocí multimetru zkontrolujete hodnoty střídavého napětí u vstupních zdrojů a výstupních terminálů, když je transformátor zapojen. Také používáte multimetr ke kontrole kontinuity v transformátoru, pokud není připojen k žádnému zdroji energie.
    V mezipaměti

    [/WPRemark]

    [WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké jsou nejčastější selhání transformátoru

    Nejběžnějším selháním v transformátorech je degradace izolace v důsledku přetížení, přepínacích přepětí, blesku atd. Vytápění transformátoru může zvýšit teplotu izolačního systému a nakonec může snížit účinnost izolace.

    [/WPRemark]

    [WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co se stane, když vyjde transformátor

    Když výbušný transformátor exploduje, přeruší elektrickou službu do jakýchkoli zařízení nebo budov připojených k transformátoru. Certifikovaný profesionál by měl okamžitě nahradit zničený hardware transformátoru, aby se zabránilo dalšímu poškození a zranění.

    [/WPRemark]

    [WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak dlouho by měl transformátor vydržet

    Asi 20-30 let

    Typická životnost transformátoru naplněného olejem je asi 20-30 let, ale některé vysokopěťové modely, které jsou udržovány v nedotčených podmínkách, mohou trvat 50 nebo 60 let! Většinu času tyto transformátory přežijí kariéru osoby, která je nařídila nebo nainstalovala.

    [/WPRemark]

    [WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak zní selhávající transformátor

    Hzučení a bzučení zvuků jsou běžnou stížností s elektrickými transformátory, které jsou běžným pohledem v průmyslových i obytných oblastech. Přestože transformátor nemá žádné pohyblivé části, tyto zvuky podobné vibracím jsou docela podobné zvukům vyráběným generátory a motory.

    [/WPRemark]

    [WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké jsou dva testy transformátoru

    1. Testy transformátoru výkonu. Mezi tyto testy patří test odolnosti vůči vinutí izolace, test odporu navíjecího vinutí, test vektorové skupiny, test delta Tan, test bez zatížení nebo ztráty železa, test zátěže nebo ztráty mědi, test zvýšení teploty, test částečného vypouštění, test analýzy frekvenční odezvy a olej z transformátoru a olej z transformátoru a olej z transformátoru a olej z transformátoru a olej z transformátoru a olej z transformátoru a olej test rozkladu.

    [/WPRemark]

    [WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký je hlavní test transformátoru

    Test izolačního odporu transformátoru je prováděn meggerem, takže je také známý jako Megger Test transformátoru. Tento test se provádí, aby se zajistila zdraví celkové izolace transformátoru.

    [/WPRemark]

    [WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké jsou tři běžné chyby, které se vyskytují na transformátorech

    Řada podmínek poruch transformátoru může nastat prakticky v době, kdy po některých zvláštních situacích. Patří mezi ně následujících pět nejběžnějších vnitřních chyb a jen málo vnějších: pozemské chyby, poruchy základních, chyby, poruchy nádrže a vnější faktory.

    [/WPRemark]

    [WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co by způsobilo, že by se transformátor zkazil

    To, co způsobuje selhání transformátoru, může transformátor selhat z různých důvodů, ale nejčastější příčiny zahrnují údery blesku, přetížení, opotřebení a koroze, přepětí a vlhkost. Bez ohledu na příčinu může být výsledek pozoruhodný. Transformátory obsahují minerální olej udržování chladu transformátoru.

    [/WPRemark]

    [WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Kolik let vydrží transformátor

    Asi 20-30 let

    Typická životnost transformátoru naplněného olejem je asi 20-30 let, ale některé vysokopěťové modely, které jsou udržovány v nedotčených podmínkách, mohou trvat 50 nebo 60 let! Většinu času tyto transformátory přežijí kariéru osoby, která je nařídila nebo nainstalovala.

    [/WPRemark]

    [WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Může foukaný transformátor způsobit oheň domu

    Více než týden po výbuchu transformátoru zaslala do několika domů nárůst výkonu, což vyvolalo nejméně dva požáry, odborníci nabízejí radu o tom, jak chránit váš majetek před takovými incidenty.

    [/WPRemark]

    [WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co způsobuje selhání transformátorů

    Mezi nejčastější příčiny selhání transformátoru patří přetížení, zhoršení, přepětí a vlhkost. Mnoho z těchto selhání se vyskytuje v rámci izolace vinutí transformátoru a často může být detekováno brzy provedením přísných vizuálních, mechanických a elektrických kontrol během jeho životnosti.

    [/WPRemark]

    [WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je to špatné, pokud transformátor bzučí

    I když síť hučení může být nepříjemné, není to nebezpečné. Každá další příčina hučení nebo bzučení je však potenciálně problematická: Mains Buzz. Pokud si všimnete přechodu svého sítě na více hlasitého bzučení, měli byste se okamžitě obrátit na elektrikáře.

    [/WPRemark]

    [WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký je nejdůležitější test v transformátoru

    Test transformačního poměru

    Poměr transformace napětí je hlavním faktorem, který výrazně ovlivňuje výkon transformátoru. Proto je test transformačního poměru nezbytným testem transformátoru.

    [/WPRemark]

    [WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak udržujete transformátor

    5 Základní tipy pro údržbu pro elektrickou transformaci Transformátory nejsou přetíženy. Je nezbytné provádět pravidelné kontroly nakládací kapacity vašich transformátorů.Pravidelné kontroly oleje.Sledujte silikagel.Provádět pravidelné testování na transformátorech.Získejte názor odborníka.

    [/WPRemark]

    [WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Která z následujících je metoda pro odstraňování problémů s transformátorem

    Tři primární testy použité ke stanovení stavu transformátoru jsou test s otevřeným okruhem, test zkratu a měření odporu navíjecího vinutí.

    [/WPRemark]

    [WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak často selhávají transformátory

    Často citované číslo v technické literatuře o délce života transformátoru z IEEE Standard 493 je 0.0041 selhání za rok pro transformátory naplněné kapalinou. Zdá se, že to znamená, že by se dalo očekávat, že jeden transformátor selže ve výši 1/0.0041 nebo jednou za 243.9 let.

    [/WPRemark]

    [WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Transformátory se postupem času zhoršují

    Dlouhodobá expozice teplu, vibracím, magnetickým a mechanickým napětím v transformátoru postupně oslabí dielektrickou i mechanickou sílu izolace navíjecího vinutí a nakonec dojde k rozpadu a krátkému zkratu, obvykle na horkém místě.

    [/WPRemark]

    [WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je foukaný transformátor nouzové

    Pokud transformátor ve vašem okolí vyhodil, ujistěte se, že zůstanete pryč a udržujte svou rodinu (zejména děti nebo domácí zvířata) také. Transformátory a jakékoli sestřelené elektrické vedení mohou být velmi nebezpečné. Po ověření umístění foukaného transformátoru hned zavolejte své energetické společnosti.

    [/WPRemark]

    [WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Pokud byste zavolat 911, pokud fouká transformátor

    Neúspěšné transformátory mohou vytvořit různé rizika, takže je velmi důležité, abyste se k nim nepřiblížili. Uvádějte úřady voláním 911. Členové BEC by také měli nahlásit výpadku a/nebo transformátorové selhání voláním BEC na 866.226. 3372.

    [/WPRemark]

    [WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak opravíte bzučení transformátoru

    Hluk vytvořený transformátorem můžete snížit zakrytí stěn transformátorové kabiny s materiály absorbujícími hluk, jako jsou akustické dlaždice, Kimsul nebo skleněné vlákno.

    [/WPRemark]

    [WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co se stane, pokud jedna fáze třífázového transformátoru selže

    Vliv jednoho fázování nebo selhání jedné fáze na třífázové stroje. Elektrické stroje budou fungovat se výrazně sníženou rychlostí, pod energií a vyrobené toque. Kvůli ztrátě jedné fáze se zvýší proud v ostatních dvou fázích.

    [/WPRemark]

    [WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak dlouho transformátory obvykle vydrží

    Asi 20-30 let

    Typická životnost transformátoru naplněného olejem je asi 20-30 let, ale některé vysokopěťové modely, které jsou udržovány v nedotčených podmínkách, mohou trvat 50 nebo 60 let! Většinu času tyto transformátory přežijí kariéru osoby, která je nařídila nebo nainstalovala.

    [/WPRemark]

    [WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co způsobuje, že transformátor přestane fungovat

    To, co způsobuje selhání transformátoru, může transformátor selhat z různých důvodů, ale nejčastější příčiny zahrnují údery blesku, přetížení, opotřebení a koroze, přepětí a vlhkost. Bez ohledu na příčinu může být výsledek pozoruhodný. Transformátory obsahují minerální olej udržování chladu transformátoru.

    [/WPRemark]

Previous Post
¿No se encuentra ninguna ubicación significa que dejaron de compartir??
Next Post
Kolik zařízení je připojena k internetu v roce 2021?