15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvilke buske vokser under træer? Ideer til underplantning til skygge

Træer er et vigtigt designelement i hjemmets have. De tilbyder kølig skygge, sætter accenter og beskytter haven mod nysgerrige øjne. Området under træet er dog i fuld skygge og kan derfor virke kedeligt og bar. Det er ikke let at finde den rigtige underplantning til hver træplante. Vi har allerede opsummeret forskellige varianter for blomster og prydblade. Nu ser vi også nærmere på spørgsmålet: “Hvilke buske vokser under træer”.

Buske under træer: hvad man skal overveje, når man planter?

Buske under træer planter hortensiaer i lilla hvid og blå

Området under et højt træ udgør en udfordring for hobbygartneren. Betingelserne er ugunstige for de fleste planter, fordi:

 • Området er i skyggen og får ikke middagssol.
 • Ukrudtet er svært at fjerne, fordi området under træet ofte er svært tilgængeligt.
 • Der er rodkonkurrence især i træer, der danner lavvandede rødder.
 • Om efteråret fælder løvtræerne deres blade, og efterårets blade dækker underplantningen. Det betyder, at planterne ikke kan få nok sollys i vintermånederne.

Plantning af buske under træer: Nyttige tips

Buskpæoner blandt bomme plante gule blomstrende stauder til skygge

Hvilke buske er særligt velegnede til underplantning af skyggefulde områder under træer? Vær på den sikre side, og vælg buske, der også trives i naturen i skyggen af ​​høj vegetation. De er for det meste sande overlevende og kan klare tør og næringsfattig jord og et skyggefuldt sted.

Det er bedst at plante buske sammen med de unge træer. Hvis det ikke er muligt, kan du plante unge planter omkring træet. Store buske kan beskadige trærødderne.

Du kan også bygge et kunstvandingssystem til træzonenes og buskens rodzoner. Dette sikrer, at træet og buskene får nok vand og næringsstoffer selv i varme perioder om sommeren.

Du kan afskære lave grene for at give dig adgang til området under træet.

Grav et hul til hver plante og tilføj kompost til rødderne.

I det følgende forklarer vi dig, hvilke buske der er bedst egnet til skyggeområdet.

Blomstrende buske til skygge, som du kan plante under træer

Hortensiaer under fyrretræ, der planter buske til skygge

Der er flere forskellige buske til skygge, som du kan plante under træer. De blomstrende buske som azalea, hortensia, kamelia eller den almindelige Oregon -drue er velegnede til plantning af træskiven. De stedsegrønne buske som barbær, olivenpil og europæisk kristtorn glæder øjet året rundt.

Blomstrende buske, der vokser under træer: azalea og rhododendron

blomstrende buske blandt træer lilla rhododendron til skygge kultivar Dandy

Azalea og rhododendron er forvirrende ens. De to planter er blomstrende buske, der klarer sig godt i halvskygge. De er perfekte som underplantning til løvfældende træer, fordi deres blomstringsperiode begynder allerede i april og slutter i maj. Det er netop i denne periode, at træet begynder at spire, så azaleaen er i den lyse skygge og kan nyde sollyset i flere timer om dagen.

Plantning af blomstrende buske til skygge under træer: hortensiaen

Buske blandt lyserøde hortensia -træer

Hortensiaen er også meget velegnet til underplantning af træer. Den trives i lys skygge, delvis skygge og afhængigt af sorten, selv i fuld skygge. Busken har dog brug for vand. Derfor bør du enten bygge i et kunstvandingssystem eller vande hortensia regelmæssigt. Så den blomstrende busk kan udvikle sit fulde flor, plant den under høje træer eller nåletræer som thuja eller barlind.

Hvilken blomstrende busk under træet? Den urteagtige pæon

Buske til skygge under træer plante busk pæon

Den urteagtige pæon er et rigtigt blikfang med sine store blomster. Træet er cirka 2 meter højt og danner lyserøde, røde eller lyserøde blomster. De flerårige pæoner foretrækker et sted i lys skygge og har brug for 4-5 timers direkte sollys om dagen. Planten har brug for meget lidt pleje. Hvis det er nødvendigt, kan du befrugte dem før blomstring og derefter vande dem på særligt varme dage.

Blomstrende buske til skygge: bjerglaurbæren

Plantning af bjerglaurbær under træer vælg buske til skygge

Bjerglaurbæren er en stedsegrøn busk, der kan plantes i grupper under skyggefulde løvtræer. Det trodser varme og kulde, regn og tørke og behøver ikke at blive skåret ned. Løvtræerne tilbyder de bedst mulige betingelser, der tilskynder til dens hurtige vækst. Fordi efterårsblade beskytter planten mod frost og befrugter jorden. I juni danner bjerglaurbæren talrige hvide blomsterknopper. Når sommeren er meget varm og temperaturerne over 30 grader, kan busken vandes.

Blomstrende buske som underplantning til træer: Oregon -druen

Buske, der vokser under træer, almindelige Oregon -druer

Oregon druen er en gul blomstrende busk, der er velegnet til underplantning af træer. Oregon-druen har ikke noget imod konkurrencen om rødder med lavvandede rødder, den kan uden problemer klare røddernes pres og kan klare tør og næringsfattig jord.

Stedsegrøn underplantning til træer

Stedsegrøn underplantning til træer til at plante europæisk kristtorn

Den europæiske kristtorn er en stedsegrøn busk, der kan nå en maksimal højde på fem meter. Derfor er den velegnet som underplantning af høje træer med tætte baldakiner. For eksempel den europæiske bøg. For at de to træer trives, er det bedst at plante dem sammen.

Stedsegrønne buske under træer: Berberis

Stedsegrøn underplantning til træer barbær

Barbæren er en stedsegrøn busk med torner, blade med en savtakket kant, gule til orange blomster og orange til ildrøde bær. De stærke farver får selv et kedeligt hjørne eller en niche under træet til at skinne. Barbæren er en allrounder, fordi den vokser både i solen og i skyggen. Planten er også krævende, når det kommer til jorden. Den trives i tør og næringsfattig jord. Om sommeren kan du også vande jorden omkring plantens rødder og befrugte den med kompost.

Stedsegrøn underplantning til træer: olivenpil

Stedsegrøn underplantning til træer_ Olivenpil

Med sine gyldengrønne blade bringer olivenpil et hav af Middelhavet. Planten er velegnet både som solist og til gruppebeplantning. Den tørkebestandige busk kan trives selv i meget næringsfattig og salt jord. Den vilde plante er en sand sol tilbeder. I mellemtiden er der dog racer, der foretrækker penumbra. Den stedsegrønne olivenpil er en af ​​dem.

Find den rigtige busk til hvert træ

Hvilke buske vokser under egetræer

At finde den rigtige busk til hvert træ er ikke en let opgave. Her er flere forslag til underplantning af træer, der betragtes som ægte klassikere i hjemmets have.

Hvilke buske vokser under egetræer?

Hvilke buske vokser under egetræer Alperne ribs og hunderose og tuerose og sne

Vilde roser er populære partnere for den høje eg. En hundrose eller en tuftet rose vil tiltrække alles opmærksomhed både som solist og i kombination med en snebold. Hvis egetræet er på ejendomsgrænsen, så kan det kombineres med hækplanter som den alpine ribs.

Hvilke buske vokser under bøge?

Hvilke buske vokser under bøgespindelbuske viburnum kaprifolium

Bøgen kan også plantes under med lidt forkundskab. Hvilke planter, der kommer i tvivl, afhænger tæt af jordens beskaffenhed og lysforholdene. De kan variere meget fra træ til træ. Som regel er bøgen imidlertid en hjerterod, så den danner både flade og dybe rødder. Spindelbusken, nogle viburnum -sorter og kaprifoliet er egnede.

Hvilke buske vokser under gran, gran og andre nåletræer?

Hvilke buske vokser under grantræer under grantræer

Følgende buske er velegnede til at plante områder under nåletræer som gran og gran:

 • Finger aralia
 • Trend bær
 • Hvidt kornel
 • Viljen

Hvilke buske vokser under valnøddetræet?

Plantning under valnøddetræet er en meget vanskelig opgave. På den ene side frigiver dets blade og rødder hæmmere, der fungerer som ukrudtsdæmpere og øger surheden i jorden. På den anden side er dens krone ekspansiv og kaster en tyk skygge. Få overlevende kan klare det. Men selv har de ingen chance, hvis de ikke vandes regelmæssigt.

 • Træanemone
 • Bergenia
 • azalea

Previous Post
Lejlighed ved stranden i middelhavsstil fra Nest Designs
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruktioner og de bedste øvelser til en slank talje!