15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Transformátory se zhoršují?

32 “Height =” 32 “] Jak mohu zkontrolovat, zda můj transformátor funguje správně? Doporučuje se pravidelně kontrolovat teplotu transformátoru, aby se zajistilo, že se nepřehřívá. Můžete také poslouchat jakékoli neobvyklé zvuky přicházející z transformátoru. Pokud si všimnete některého z těchto značek, je vhodné kontaktovat profesionála pro další inspekci a testování.

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké jsou klíčové komponenty transformátoru? Transformátory se skládají z primárních a sekundárních vinutí, jádra a izolačního materiálu. Primární vinutí je připojeno ke zdroji vstupního napětí, zatímco sekundární vinutí je připojeno k výstupnímu zatížení. Jádro je vyrobeno ze železa nebo oceli a pomáhá efektivně přenášet energii mezi vinutími. Izolační materiál poskytuje elektrickou izolaci a ochranu.

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] mohou být opraveny transformátory? V některých případech lze transformátory opravit, pokud je problém identifikován a napraven brzy. Opravy by však měly provádět pouze vyškolení odborníci, protože práce s transformátory může být nebezpečná. Je důležité posoudit rozsah poškození a konzultovat s odborníkem, abyste určili nejlepší postup.

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak často by měly být transformátory zkontrolovány? Pravidelné inspekce jsou zásadní pro zajištění správného fungování transformátorů. V závislosti na typu a používání transformátoru mohou být vyžadovány inspekce ročně nebo každých několik let. Nejlepší je konzultovat pokyny výrobce nebo odborníka na údržbu transformátoru, aby se určila příslušná frekvence inspekce.

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] mohou být recyklovány transformátory? Ano, transformátory mohou být recyklovány. Když transformátor dosáhne konce své životnosti nebo se stane nepoužitelným, lze jej rozebrat a komponenty lze recyklovat nebo řádně zlikvidovat. Recyklační transformátory pomáhají snižovat odpad a podporují udržitelnost životního prostředí.

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Existují nějaká bezpečnostní opatření při manipulaci s transformátory? Ano, při manipulaci s transformátory existují bezpečnostní opatření. Před provedením jakékoli údržby nebo opravy je důležité zajistit, aby byla energie odpojena. Měly by být použity ochranné vybavení, jako jsou rukavice, brýle a správné izolační nástroje. Pouze kvalifikovaný personál by měl zpracovat transformátory, aby se zabránilo nehodám a zraněním.

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaká je role transformátoru v elektrickém systému? Transformátory hrají zásadní roli v elektrických systémech, protože pomáhají převádět úrovně napětí, aby odpovídaly požadavkům různých zařízení nebo systémů. Umožňují efektivní přenos a distribuci elektrické energie a zajišťují, že lze jej bezpečně a efektivně využít.

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Existují různé typy transformátorů? Ano, existují různé typy transformátorů určených pro různé aplikace. Některé běžné typy zahrnují výkonové transformátory, distribuční transformátory, transformátory přístrojů, autotransformers a izolační transformátory. Každý typ má specifické funkce a funkce v závislosti na zamýšleném použití.

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] mohou být transformátory použity v systémech obnovitelné energie? Ano, transformátory jsou nezbytnými součástmi v systémech obnovitelné zdroje energie. Pomáhají převádět napětí produkované solárními panely nebo větrnými turbínami na použitelnou úroveň pro krmení do elektrické mřížky. Transformátory hrají klíčovou roli při integraci obnovitelných zdrojů energie do stávající energetické infrastruktury.

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak transformátory přispívají k energetické účinnosti? Transformátory pomáhají při energetické účinnosti snížením ztráty energie během přenosu a distribuce. Pomáhají regulovat a řídit úrovně napětí a zajistit, aby byla elektřina dodávána efektivně pro koncové uživatele. Transformátory přispívají minimalizací energetických ztrát k celkové energetické účinnosti elektrických systémů.

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] mohou být transformátory použity v průmyslových aplikacích? Ano, transformátory jsou v průmyslových aplikacích široce používány. Pomáhají zvýšit nebo zvýšit úrovně napětí, aby splňovaly specifické požadavky na stroje, vybavení a procesy. Transformátory hrají klíčovou roli při napájení průmyslových operací a zajištění bezpečného a efektivního fungování různých systémů.

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké jsou náklady na transformátor? Náklady na transformátor se mohou lišit v závislosti na faktorech, jako je hodnocení výkonu, úroveň napětí a specifické požadavky aplikace. Transformátory se mohou pohybovat od několika set dolarů za malé obytné jednotky po tisíce nebo dokonce miliony dolarů pro velké průmyslové transformátory. Náklady také zahrnují výdaje na instalaci a údržbu.

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Existují nějaké alternativy k transformátorům? Zatímco transformátory jsou široce používány, jsou k dispozici alternativní technologie pro konkrétní aplikace. Patří sem transformátory v pevném stavu, které místo tradičních magnetických jader využívají polovodičová zařízení, a regulátory napětí, které mohou upravit úrovně napětí bez nutnosti transformátoru. Výběr technologie závisí na požadavcích a omezeních konkrétní aplikace.

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] mohou být transformátory použity v telekomunikacích? Ano, transformátory se používají v telekomunikačních systémech k zajištění efektivního přenosu a izolace energie. Pomáhají regulovat úrovně napětí, chránit zařízení před přepětími a poskytovat izolaci mezi různými částmi systému. Transformátory hrají rozhodující roli při udržování spolehlivosti a výkonu telekomunikačních sítí.

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak mohu prodloužit životnost transformátoru? Pravidelná údržba a inspekce jsou klíčem k prodloužení životnosti transformátoru. Sledování pokynů výrobce, okamžité řešení jakýchkoli problémů a udržení čistého a dobře větraného transformátoru může pomoci předcházet selhání a prodloužit jeho životnost. Je také důležité zajistit, aby transformátor byl provozován v rámci jeho jmenovité kapacity a napěťových limitů.

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Existují nějaké environmentální obavy spojené s transformátory? Transformátory obsahují izolační olej, který může být škodlivý pro životní prostředí, pokud není správně zpracováván nebo zlikvidován. Olej může obsahovat PCB (polychlorované bifenyly), které jsou toxické a mohou v prostředí přetrvávat po dlouhou dobu. Je důležité dodržovat předpisy týkající se recyklace a likvidace transformátorů, aby se minimalizoval dopad na životní prostředí.

Zbavují se transformátory?

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak zjistím, zda je můj transformátor špatný

Jedním z nejběžnějších znaků, které transformátor může mít problémy, je zvýšení provozní teploty. Pokud transformátor běží teplejší než obvykle, může to být známkou toho, že s jednotkou je něco špatného. Další známkou toho, že transformátor může mít problémy, je, pokud vydává podivné zvuky.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak dlouho transformátory obvykle vydrží

Asi 20-30 let

Typická životnost transformátoru naplněného olejem je asi 20-30 let, ale některé vysokopěťové modely, které jsou udržovány v nedotčených podmínkách, mohou trvat 50 nebo 60 let! Většinu času tyto transformátory přežijí kariéru osoby, která je nařídila nebo nainstalovala.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Transformátory se postupem času zhoršují

Dlouhodobá expozice teplu, vibracím, magnetickým a mechanickým napětím v transformátoru postupně oslabí dielektrickou i mechanickou sílu izolace navíjecího vinutí a nakonec dojde k rozpadu a krátkému zkratu, obvykle na horkém místě.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co způsobuje, že transformátor přestane fungovat

To, co způsobuje selhání transformátoru, může transformátor selhat z různých důvodů, ale nejčastější příčiny zahrnují údery blesku, přetížení, opotřebení a koroze, přepětí a vlhkost. Bez ohledu na příčinu může být výsledek pozoruhodný. Transformátory obsahují minerální olej udržování chladu transformátoru.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co se stane, když transformátor selže

Neúspěšné transformátory mohou být extrémně nebezpečné a měly by s nimi zpracovat pouze zkušený technik. Foukaný transformátor může často vést k požárům nebo sestřeleným elektrickým vedením obsahujícím velká napětí, které mohou snadno způsobit elektrické proudění.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co se stane, když vyjde transformátor

Když výbušný transformátor exploduje, přeruší elektrickou službu do jakýchkoli zařízení nebo budov připojených k transformátoru. Certifikovaný profesionál by měl okamžitě nahradit zničený hardware transformátoru, aby se zabránilo dalšímu poškození a zranění.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Transformátory ztratí účinnost v průběhu času

Transformátory, stejně jako všechna zařízení, nejsou dokonalé. Zatímco ideální transformátory nemají ztráty, skutečné transformátory mají ztráty výkonu. Výstupní výkon transformátoru je vždy o něco menší než vstupní výkon transformátoru. Tyto ztráty energie končí jako teplo, které musí být odstraněno z transformátoru.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Může transformátor vyhořet

Avšak vzhledem k nehodám nebo vadným mechanismům může dojít k náhlému nárůstu úrovní napětí a když je transformátor zaplaven příliš velkým množstvím elektřiny, exploduje a hoří.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Vypálí transformátory

Avšak vzhledem k nehodám nebo vadným mechanismům může dojít k náhlému nárůstu úrovní napětí a když je transformátor zaplaven příliš velkým množstvím elektřiny, exploduje a hoří.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak často selhávají transformátory

Často citované číslo v technické literatuře o délce života transformátoru z IEEE Standard 493 je 0.0041 selhání za rok pro transformátory naplněné kapalinou. Zdá se, že to znamená, že by se dalo očekávat, že jeden transformátor selže ve výši 1/0.0041 nebo jednou za 243.9 let.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké je běžné selhání transformátoru

Nejběžnější příčinou selhání transformátoru je selhání izolace; Zhoršuje se kvůli teplu, oxidaci, kyselosti a vlhkosti. Přepětí vedení, jako jsou přepínání, hroty napětí, poruchy linky a abnormality distribuce.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké jsou nejčastější selhání transformátoru

Nejběžnějším selháním v transformátorech je degradace izolace v důsledku přetížení, přepínacích přepětí, blesku atd. Vytápění transformátoru může zvýšit teplotu izolačního systému a nakonec může snížit účinnost izolace.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaká je nejčastější příčina selhání transformátoru

Nejběžnější příčinou selhání transformátoru je selhání izolace; Zhoršuje se kvůli teplu, oxidaci, kyselosti a vlhkosti. Přepětí vedení, jako jsou přepínání, hroty napětí, poruchy linky a abnormality distribuce.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak víte, zda funguje transformátor

Chcete -li otestovat svůj transformátor, pomocí multimetru zkontrolujete hodnoty střídavého napětí u vstupních zdrojů a výstupních terminálů, když je transformátor zapojen. Také používáte multimetr ke kontrole kontinuity v transformátoru, pokud není připojen k žádnému zdroji energie.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak často selhávají power transformátory

Často citované číslo v technické literatuře o délce života transformátoru z IEEE Standard 493 je 0.0041 selhání za rok pro transformátory naplněné kapalinou. Zdá se, že to znamená, že by se dalo očekávat, že jeden transformátor selže ve výši 1/0.0041 nebo jednou za 243.9 let.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co způsobuje spálení transformátoru

Důvody pro výbuchy a popáleniny transformátoru

Když dojde k poškození v transformátoru, mohou se objevit dvě věci. Prvním je přetížení v dodávce elektřiny tekoucí do transformátoru. A druhým je přehřátí izolační tekutiny (minerální olej) kolem bodu záblesku nebo ohniště.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Mohou být oživeny mrtvé transformátory

Smrt je konec života pro transformátor. Pokud trpí dostatečnou poškozením, zapne se a zemřou. Mohou být však přivedeny zpět, pokud jsou jejich základní části neporušené. V komiksu se jedná o jejich mozkový modul, jejich jiskra a jejich transformační ozubená (životně důležitá součást jejich schopnosti transformovat).

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co způsobuje, že transformátory vyhoří

Důvody pro výbuchy a popáleniny transformátoru

Když dojde k poškození v transformátoru, mohou se objevit dvě věci. Prvním je přetížení v dodávce elektřiny tekoucí do transformátoru. A druhým je přehřátí izolační tekutiny (minerální olej) kolem bodu záblesku nebo ohniště.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč shoří transformátory

Důvody pro výbuchy a popáleniny transformátoru

Když dojde k poškození v transformátoru, mohou se objevit dvě věci. Prvním je přetížení v dodávce elektřiny tekoucí do transformátoru. A druhým je přehřátí izolační tekutiny (minerální olej) kolem bodu záblesku nebo ohniště.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co se stane, když transformátory selže

Selhání výkonu transformátoru může jistě způsobit vážné škody, na aktiva a nemluvě o lidském zdraví a životech. Porucha může být také velmi nebezpečná, protože transformátory obsahují velké množství oleje v přímém kontaktu s komponenty s vysokým napětím. To zvyšuje riziko požáru a výbuchu.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Zůstává Optimus Prime mrtvý

Optimus Prime se obětoval a po jeho znovuzrození zemřel znovu jen několik krátkých epizod. Později by Prime provedl konečný a trvalý návrat v kontinuitě japonských transformátorů, Battlestars: Return of Convoy.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co se stane, když Autobot zemře

Když transformátor zemře, ztráta jejich životní síly (nebo umělecké úmluvy zde ve skutečném světě) často vede k tomu. Nejznámějším příkladem zdaleka je smrt Optimus Prime v animovaném filmu; Prowl může být také zahlédnuto šedivě, když padá během útoku raketoplánu.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co dělat, když vyjde transformátor

Zůstaňte uvnitř a okamžitě zavolejte energetickou společnost, aby nahlásila problém. Měli byste také informovat všechny členy rodiny mimo domov, aby byli při návratu opatrní. Pokud transformátor „fouká“, pravděpodobně uslyšíte popový nebo boomový zvuk. Vaše síla může jít ven a nechat vás ve tmě.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je Optimus Prime nesmrtelný

Stejně jako film z roku 1986, v pomstě Fallen, Optimus zabil Megatron. Obě verze jeho smrti jsou však pouze dočasné. Ve filmu je Optimus vzkříšen Sam Witwicky s maticí vedení.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jde Optimus Prime zlý

Ve filmu Quintessa údajně „vymývaný mozky“ Optimus, aby se stal zlým Nemesis Prime, ale to, co se skutečně stalo, bylo spíš jako to, co Joker udělal Harvey Dent in The Dark Knight.

[/WPRemark]

Previous Post
¿Xfinity tiene un buen internet??
Next Post
Jak dlouho můžete nechat televizi zapnutý?