15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Havedesign med bonsai – havekunst i japansk stil

Tips til beskæring af bonsai til havedesign

Kunsten at dyrke havearbejde med bonsai -træer kommer fra Fjernøsten – for over 2000 år siden blev de første haver i Kina designet med æstetisk formet bonsai. Over tid har kunstformen spredt sig over Asien – Vietnam, Indonesien og derefter Japan. Det nød stor popularitet i den stigende sols land og blev omtalt af det japanske ord bon-sai / shell plant /. Begrebet blev senere vedtaget af europæerne. I dag får haveejere fra hele verden en fjernøstlig flair med bonsai -træer.

Havedesign med bonsai – købet, placeringen og plejen

Have design-bonsai-pleje-gødning-tips

Med korrekt pleje og vellykket valg af stedet kan en havebonsai leve i flere hundrede år. Selvfølgelig spiller flere faktorer en rolle i dets levetid – eksperterne rådgiver først og fremmest om at købe bonsai -træer fra specialforhandlere og altid få detaljeret råd. Hvis træet skal gives væk, er det tilrådeligt at vælge det sammen med haveejeren.

Placeringen er afgørende for Bonsai udendørs – Frem for alt skal der tages hensyn til træarterne og klimaet i regionen. Grundlæggende har planterne brug for direkte sollys og vindbeskyttelse.

Overvintring – havebonsais kan i princippet modstå temperaturer på op til -25 grader om vinteren uden problemer, hvis trærødderne er beskyttet. Alternativt kan dværgtræerne opbevares i vinterhaven ved temperaturer på op til 8-10 grader.

Gødning – speciel gødning til bonsai fås i butikkerne – haveejeren kan bruge dem til at befrugte om foråret, derefter tage en pause om sommeren, og den særlige langtidsgødning kan bruges igen om efteråret.

Kunstvanding – Bonsai -ejere behøver ikke at vande planten hver dag, men først og fremmest kontrollere jorden – så snart det er tørret, skal træet vandes.

Havedesign med bonsai – havebonsai som højdepunkt i udendørsarealet

Have design-bonsai-hus-træ-pleje-wire-tips

For at bonsai og havebonsai skal blive et højdepunkt i det udendørs område, ifølge Eksperter fra Luxurytrees et regelmæssigt snit nødvendig. De nye skud skæres af i bunden i maj-juni-juli, så træet bevarer sin oprindelige form.

Den ønskede form kan alternativt opnås med en tråd – den bruges til at bøje eller spænde trægrene. Tråde af kobber eller aluminium er særligt velegnede – de er næppe mærkbare og holder træet i form.

Afhængigt af træets udformning defineres flere snitformer-opretstående / for eksempel Chokkan med en træstamme eller Kabudachi med flere træstammer /, den såkaldte luftform / for eksempel Shakan eller Han-Kengai /, klippeform / for eksempel Ishi Tsuki / og mange andre.

 Bonsai -træ som accent i moderne interiør

Have design-bonsai-ideer-værelse træ-pleje-klipning

 En temmelig let at pleje og meget attraktiv stueplante – bonsai

Have design-bonsai-stueplanter-pleje tips-ideer

 Den rigtige sandplacering er afgørende for dens levetid

Have design-bonsai-ideer-japansk stil

 Bonsai -træ i haven i japansk stil

Have design-bonsai-træer-skåle-japansk stil

Previous Post
En indendørs have i Singapore – inviter naturen ind i dit hjem
Next Post
15 smukke sports swimmingpool designs