15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Plantning af ærter – ting at overveje, når man plejer dem

ærter planter bælge grøntsagshave tips

Ærter er ofte og gladeligt en del af køkkenhaven. Grunden til dette er, at de giver supper og andre retter en vidunderlig smag. Det store er, at du allerede er om foråret og også om efteråret Plant ærter uden at bekymre dig om de lavere temperaturer. Fordi disse planter kan lide de køligere årstider. Ærterne kan også trives i mildere vintre. Ærteplanterne kan vokse meget høje såvel som lave, afhængigt af sorten. De store arter har derfor brug for netstøtter, hvilket ikke er tilfældet med de mindre arter. Sidstnævnte modnes også hurtigere, selvom vedligeholdelseskravene er de samme for begge størrelser.

Plant ærter til en sund kost

skål kop ærter madlavning fad grøntsager dyrkning

Plant ærter på det rigtige tidspunkt

grønne ærter pod sund kost idé køkkenhave

To måneder før den sidste frost om foråret er det perfekte tidspunkt at så ærterne på. Du kan også plante ærter to til tre måneder før den første forventede frost om efteråret, selvom du i områder med mild vinter kan fortsætte med at så om efteråret.

Plantning af ærter og pleje af dem ordentligt

frøplanteærter planter havefrø forår efterårspleje

Til såning bør du bruge podede frø. Inden du planter ærterne, skal du løsne jorden og sørge for, at der ikke er vandlogning. For at sikre tilstrækkelige næringsstoffer blandes jorden med kompost. Det er også vigtigt, at jorden er rig på kalium og fosfor. Du bør dog ikke overdrive det med nitrogen, da dette kan forringe dannelsen af ​​frugten. Planterne har brug for meget sol. På varme dage bør du dog også kunne sikre skygge om eftermiddagen. Frugterne modnes inden for 55 til 70 dage.

Kædeledningshegn som støtte til ærteplanterne

kædeled hegn espalier ærter planter hobby havearbejde tips

Hvis du har valgt større planter, skal du først sætte støtterne op. Frøene skal være 5 cm dybe og 2,5 cm fra hinanden. Ved vanding efter plantning af ærter er det vigtigt at bemærke, at jorden skal holdes fugtig, men ikke overvandet. Ellers risikerer du, at frøene rådner. Så snart frøplanterne dukker op, skal du tynde ærterne ud og efterlade et mellemrum på 5 til 10 cm. Da ærteplanterne er sarte, bør alt arbejde, såsom almindelig ukrudt, udføres omhyggeligt. Undersøg også planterne regelmæssigt for skadedyr som bladlus og biller.

Afgrøden som et resultat efter plantning af ærter

høst ærter espalier metal barn grøntsag gaertner

Plantning af ærter – Afhængigt af sorten kan ærterne være modne, når de begynder at danne sig. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at du skal høste dem derefter. Nogle sorter skal dog dannes fuldt ud. Når du høster, skal du først starte med de lavere områder. Hvis du lader planterne stå, vokser de også ærter igen.

Ærtebælte i en have

bælter ærter grøntsager idé tilbehør tilbehør

Støtter til planterne i bambus

grøntsagsbedstøtte bambusærter planter plejetips

Previous Post
Oprettelse af en have – dekoration og ideer til foråret
Next Post
Øjenmakeup i pink – eksempler på smokey eye med instruktioner