15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vælg den rigtige baldakin til haven

vælg tagdækning have tagterrasse balkon ideer

For at give dit udendørs område det sidste præg, bestemmer du hvilket Baldakin til haven Du kan bedst lide det. Vil du hellere have en baldakin, en paraply, et træ eller foretrækker du den bare himmel?.

Forestil dig, at du sidder i haven og kigger op. Hvad ser du? Den lyseblå himmel og luftige skyer eller et tag af blade, der rasler i brisen? Eller vil du som Baldakin til haven men derimod en parasol, en pavillon eller en espalier dækket med roser?

Hver del af haven har en baldakin, selvom det bare er himlen. Indretningsarkitekten har ikke meget svært ved at vælge tagets tag. Han vælger mellem træbeklædning, gips, lydisolering eller måske et ovenlysvindue. Derimod har havedesigneren flere valgmuligheder for dem Baldakin til haven tilgængelig, der kan plantes, bygges eller sættes sammen og skal finde den rigtige.

Hovedformålet med loftet i huset er at beskytte rummet mod vejrforholdene. Det skal selvfølgelig også bygges robust nok til ikke at falde gennem loftet fra anden sal. det Baldakin til haven dog burde den kunne meget mere.

Lad dem Baldakin til haven dyrke

moderne stilfulde havedesign ideer smukke

Det første, man tænker på, når man ser på en Baldakin til haven tror er skyggen, hun giver. Selv den største elsker af solen har brug for hvile fra strålerne fra tid til anden. Og da mange nu er klar over, at det er bedre ikke at blive udsat for UV -stråler for ofte og for længe, ​​er det en Baldakin til haven Den bedste løsning ud fra et sundhedsmæssigt synspunkt. Nok er et par skyer en velkommen lettelse på en varm dag, men hvem har magten til at fremkalde dem, når de vil??

Træer spiller en vigtig rolle her. Bortset fra at se smuk ud og svinge elegant i vinden, kan de køle området under dem og er flotte som Baldakin til haven. Hvis du allerede har større træer i din have, der giver skygge, hvor du har brug for det, har du held og lykke. Hvis ikke, overvej at have muligheden for at flytte dine læse- og spisestue derhen for at opsuge skyggen.

Baldakin til haven kan også bruges til optisk at adskille forskellige områder fra hinanden. På denne måde bevares udsigten, hvilket ikke er tilfældet med vægge og buske eller buske.

Store træer til havelandskabet som Baldakin til haven

Træer solbeskyttelsesideer lange spisebordsstole

Selvfølgelig kan du bruge et lille træ som en Baldakin til haven plante og vente på, at den vokser stor nok til at give skygge. Men du vil se, at det tager meget tid. Træer plantes så at sige til de næste generationer. Og desværre, da du ikke har mulighed for at gå tilbage i tiden for at bede de tidligere ejere om at plante et træ til dig, er den eneste ting, du bør overveje, når du vælger hvilket træ, det er, hvor hurtigt det vil vokse. Ulempen med de hurtigt voksende træer er, at når de når en bestemt størrelse, vil de ikke stoppe med at vokse, hvilket får dem til at dø hurtigere. Men hvis du har de økonomiske midler, kan du få plantet et stort træ ved hjælp af en kran.

Så hvis du har besluttet dig for at bruge et træ som en Baldakin til haven næste bør du overveje, om du vil have denne stedsegrønne, eller hvis du ikke har noget imod, at den mister sine blade om efteråret og vinteren. Fordelen ved den anden variant er, at på køligere dage i efteråret eller foråret kommer der flere solstråler igennem, og du kan varme op. Det betyder selvfølgelig også, at du skal rive de faldne blade op om efteråret, men du kan bruge disse til kompostbunken. Så det ville være en anden fordel.

Beskyttelse af personlige oplysninger og solbeskyttelse til haven

Haveterrasse tagdækning ideer sejt design

Nu kan du selvfølgelig have en mindre have, og et stort træ ville tage for meget plads. Det er forståeligt. I dette tilfælde kan du give skygge, hvor du har brug for det, for eksempel ved at bygge en rosebue med en bænk herunder. Så du beskytter dig selv mod solen og får samtidig en mere intim atmosfære. Bredden af ​​denne type Baldakin til haven og retningen på siddeområdet bestemmer, hvor meget skygge der er, og på hvilket tidspunkt på dagen.

For at finde den rigtige plante til det rigtige sted skal du have lidt kendskab til havearbejde. Den valgte klatreplante og jord- og lysforholdene skal jo matche. Husk også på, at planter ikke har en sluk -knap. Det betyder, at når du vælger planten til det Baldakin til haven prøv at forudse den maksimale størrelse, så du sparer på fremtidigt arbejde. Den velduftende kaprifolium kan for eksempel forkæle din næse, men med tiden kan det blive en stor gene. Gør nogle undersøgelser, før du køber.

Når du vælger Baldakin til haven du bør ikke kun overveje solens position i løbet af dagen, men også den i løbet af året. Om vinteren står solen op i sydøst og går ned i sydvest og er også lavere end om sommeren. Det betyder, at hvis du har en Baldakin til haven vælg en, der stikker for langt væk fra dit opholdsområde, så du ikke får sol på noget tidspunkt af året. Om sommeren står solen op og går ned mod nord. Dens kurs er også næsten stejl opad. Tag alt dette i betragtning, når du planlægger Baldakin til haven.

Overvej at flytte en baldakin til haven

Solafskærmning i haven design muligheder kan rulles ud

Hvad kunne være mere behageligt end at sidde ude i det tørre på en varm, solrig dag og se og lytte til regnen? Der er en tættere til det Baldakin til haven nødvendig som et træ eller en klatreplante.

Vi bruger bare en paraply undervejs. Og dette er også en variant i haven. En paraply dræber to fugle med et smæk. Det beskytter mod solen og giver behagelig skygge og giver dig mulighed for at nyde haven selv på regnfulde dage.

Vendbare paraplyer findes i alle farver, mønstre og former og kan holde i årevis. Det teltstof, der tidligere blev brugt, erstattes af langvarige, kunstige tekstiler. Paraplyer som Baldakin til haven kan placeres midt på havebordet eller på et stativ, som du kan vægte ned på jorden med terrasseplader eller med sand eller vand. En sådan overflade kan imidlertid være udstyret med hjul, så paraplyen lettere kan flyttes.

Vælg den rigtige paraply som baldakin til haven

Beskyttelse af personlige oplysninger, pladsbesparende variant af gulvbelægning af sten

Bekymre dig om Baldakin til haven for sikkerhed og holdbarhed

Parasoller er praktisk, men de andre varianter har også deres grænser, når det kommer til at give skygge på en stor terrasse. Og her kommer solsejl som Baldakin til haven i spillet. De vævede versioner holder længere, er vandtætte og beskytter op til 90% af solens skadelige stråler. De fås færdiglavede i en trekantet form, men kan også individuelt designes og vedhæftes af et specialiseret firma. Sortimentet af farver er også imponerende. Der er skygge sejl i almindelige hvide til dristige farver. Her kan kvaliteten naturligvis variere betydeligt. Så gør noget research og besøg en butik, hvor forteltene har været vist udenfor i et stykke tid.

Mindre sejl end Baldakin til haven kan fastgøres til regnerenden, til eksisterende strukturer eller til en bjælke eller stolpe. Men lad venligst de stakkels træer være ude af billedet. Med større bør du tænke mere omhyggeligt, så stabiliteten garanteres selv i stærkere vind. Den bedste måde at gøre dette på er at konsultere en specialist.

Fordelen ved mindre markiser er, at de kan skilles ad uden problemer afhængigt af vejrforholdene og om ønsket. Hvis et stykke ikke bringer den ønskede effekt, kan du også kombinere flere med hinanden og skabe interessante mønstre.

Baldakin til haven – festtelt

Tagterrasse seje design ideer praktisk talt romantisk

En anden billig og bevægelig mulighed for Baldakin til haven er et festtelt. Disse lyse og luftige konstruktioner til haven findes i alle mulige størrelser, former og farver. De sælges i enkelte dele, men de kan samles hurtigt og med enkle værktøjer. Rammen er meget let, og stofferne holder længe, ​​ligesom med moderne parasoller. Derfor er en sådan investering værd. Normalt kan en eller flere sider af teltet åbnes, så der garanteres god ventilation. Det kan også lukkes for mere romantiske og intime aftener.

Af sikkerhedsmæssige årsager er telte markeret som Baldakin til haven tjene, være godt forankret i jorden i blæsende områder. Afhængigt af modellen er der forskellige muligheder for dette, såsom stave, som teltet er bundet til, pinde, en base af beton eller vægte af sand. Hvis du ikke planlægger at flytte teltet, kan du forbinde det med betonfødder.

Husk, at selv de mest holdbare materialer i sidste ende vil blive udsat for vejrforhold. Så hvis du køber et kit, ville det være en fordel at vælge et firma, som du når som helst kan nå. Dette er den letteste måde at få en udskiftningsdel uden at skulle købe et helt telt.

Udrulningstelt-stabil og pladsbesparende variant

Gårdsdesign ideer rattan møbler

Hvis du vil have en længerevarende og permanent variant af Baldakin til haven men hvor du selv kan bestemme størrelsen på skyggeområdet, er en udrulning markise en god idé. Der er forskellige måder at fastgøre denne slags ting på, men som grundlag har du brug for en ramme eller en ramme, der enten står fri eller er fastgjort til huset, plast- eller metalstænger, som stoffet / sejlet er placeret på, et stykke sejl med øjer eller ringe, så det kan glide frem og tilbage og snore, hvormed sejlet kan bevæges (som gardiner og forhæng, kun vandret).

Det fine ved denne variant er, at rammen kan have enhver form og matche stilen i dit hjem. Det kan være en rustik jernramme, eller det kan være lavet af stensøjler, klassiske søjler eller bejdset træ. Som med den færdige markise har du også et stort udvalg af farver til Baldakin til haven. I modsætning til varianterne med et træ, en parasol eller et telt kræves der dog byggetilladelse her i de fleste tilfælde. Derfor bør du søge råd fra en arkitekt, landskabsarkitekt eller havedesigner og en civilingeniør.

Overvej en permanent baldakin til haven

Solvand planter havedam græsplæne åkander

Lyden af ​​ordet “pavillon” får dig straks til at forestille dig en hyggelig eftermiddag og en forfriskende limonade på en varm sommerdag. Pavillonen som Baldakin til haven Udover et område til at samle familie og venner eller til at læse en bog i komfort, kan det også blive omdrejningspunktet i haven, hvis det rigtige sted er fundet til det. Den klassiske pavillon består af seks eller otte vægge, et trægulv og et tegltag understøttet af bjælker. Hvis du ikke kan lide denne stil, er der også eksotiske eller moderne varianter. Pavilloner kan også udstyres med flueskærme eller vinduer for at undgå irriterende insekter.

Hvis du leder efter et lysthus end Baldakin til haven beslutte dig, kan du købe et færdigt kit eller sidde ned med en arkitekt for at designe en individuel pavillon, der præcist matcher dine ideer. Uanset hvad du vælger, skal du huske, at ud over funktionalitet er form og størrelse også vigtig. Det betyder, at du skal beslutte, hvordan og hvad du skal bruge rummet, så du får den rigtige størrelse. Så skal pavillonen være et lille, hyggeligt sted at slappe af, eller vil du samles der med dine venner? Beregn den plads, møblerne vil optage, og giv derefter lidt mere plads til at bevæge sig rundt.

Oprettelse af en have på en skråning Ideer solnedgang

Previous Post
Moderne maisonette lejlighed med lyse, fusionerende værelser
Next Post
Lægning af parket – fordele og ulemper ved trægulve