15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Proč dochází krádež identity dítěte?

Souhrn:
Krádež identity je obvykle způsobena expozicí osobních údajů prostřednictvím hackování, phishingu, porušení dat nebo jinými prostředky. Zločinci pak použijí tyto informace k zapojení do nezákonných činností, jako je otevírání účtů ve jménu oběti.

Klíčové body:

  1. Krádež identity často začíná expozicí osobních údajů prostřednictvím hackování nebo porušení dat.
  2. Zločinci využívají exponované informace ke spáchání nelegálních činů.
  3. Krádež identity dítěte je významný problém, přičemž mnoho dětí je zacíleno nebo aby jejich osobní údaje byly vystaveny na porušení údajů.
  4. Mezi varovné znaky krádeže identity patří nevyznačená transakce banky nebo kreditní karty, neznámé dotazy o úvěrových zprávách, neočekávané účty nebo výkazy, překvapení kreditní skóre, odmítnutí úvěru nebo žádosti o úvěry a volání od sběratelů dluhu.
  5. Děti a starší lidé jsou vystaveni vyššímu riziku krádeže identity.
  6. Děti mohou být zranitelnější vůči krádeži identity kvůli omezené expozici finančním činnostem, které vyžadují použití jejich čísel sociálního zabezpečení.
  7. Ochrana dětí před krádeží identity může zahrnovat zmrazení jejich kreditu, učit je, aby osobní údaje udržovaly soukromé online, vyhýbat se sdílení čísel sociálního zabezpečení, používání rodičovských kontrol a omezení účtů a služeb ve jménu dítěte.
  8. Narušení dat je běžnou příčinou krádeže identity, odhalování hesel a citlivých dat.
  9. Některé červené vlajky krádeže identity zahrnují nekonzistentní informace o identifikačních kartách ve srovnání se záznamy organizace, kované nebo změněné aplikace a nesrovnalosti osobních údajů.

Otázky:

  1. Jaké jsou tři nejčastější příčiny krádeže identity?
  2. Jak běžná je krádež dětské identity?
  3. Jaké jsou tři varovné známky krádeže identity?
  4. Kdo je vystaven vyššímu riziku krádeže identity?
  5. Proč jsou děti zranitelné vůči krádeži identity?
  6. Jak mohu chránit své dítě před krádeží identity?
  7. Jaký je jeden z nejčastějších důvodů krádeže identity?
  8. Jaké jsou červené vlajky krádeže identity?
  9. Jak hackeři obvykle získávají osobní údaje pro krádež identity?
  10. Co mám dělat, když mám podezření, že byla ukradena moje identita?
  11. Jaké kroky mohou jednotlivci podniknout, aby zajistili své osobní údaje?
  12. Může být krádež identity zcela zabráněno?
  13. Jaké jsou potenciální důsledky krádeže identity?
  14. Je krádež identity stínovatelným zločinem?
  15. Existují nějaké vládní iniciativy v boji proti krádeži identity?

Odpovědi:

  1. Tři nejběžnější příčiny krádeže identity jsou expozice osobních údajů prostřednictvím hackování, phishingu nebo porušení dat; zločinci využívající vystavené informace pro nezákonné činnosti; a otevření účtů jménem oběti.
  2. Krádež identity dítěte je docela běžná a statistiky ukazují, že 1 z 50 dětí bylo v roce 2021 zaměřeno na zloděje identity a 1 ze 45 nechala své osobní údaje vystavit v porušení údajů.
  3. Mezi varovné signály krádeže identity patří nerozpoznaná transakce banky nebo kreditní karty, neznámé dotazy týkající se úvěrových zpráv, neočekávané účty nebo prohlášení, pokles překvapení kreditního skóre, odmítnutí půjčky nebo žádosti o úvěry a přijímání hovorů od sběratelů dluhů od sběratelů dluhu.
  4. Zatímco si každý by si měl být vědom krádeže identity, děti a seniory jsou vystaveny vyššímu riziku, že se stanou oběťmi.
  5. Děti jsou zranitelné vůči krádeži identity, protože je méně pravděpodobné, že zjistí krádež ve srovnání s dospělými, kteří se zabývají činnostmi, které vyžadují používání jejich čísel sociálního zabezpečení, jako je žádost o půjčky nebo podání daňového přiznání.
  6. Chcete -li chránit své dítě před krádeží identity, můžete zmrazit jejich kredit, naučit je udržovat své informace v soukromí online, vyhnout se sdílení jejich čísla sociálního zabezpečení, používat rodičovské kontroly ke sledování jejich online aktivit a omezit účty a služby v jejich jménu.
  7. Jedním z nejčastějších důvodů krádeže identity je porušení dat, která vystavují hesla a citlivá data. K těmto porušením dochází, když hackeři infiltrují služby a ukradnou uložené informace.
  8. Červené vlajky krádeže identity zahrnují nekonzistence mezi informacemi o průkazu totožnosti a záznamy organizace, vytvořené nebo změněné aplikace a nesrovnalosti osobních údajů.
  9. Hackeři obvykle získávají osobní údaje různými metodami, jako je hackování do databází, podvody s phishingem nebo využívání slabých bezpečnostních opatření.
  10. Pokud máte podezření, že vaše identita byla odcizena, je důležité podniknout okamžité kroky. Kontaktujte své finanční instituce, agentury pro hlášení úvěrů a další relevantní organizace, abyste nahlásili krádež a podnikněte kroky k ochraně vašich účtů a osobních údajů.
  11. Jednotlivci mohou zabezpečit své osobní údaje pomocí silných, jedinečných hesel, umožňujících ověřování vícefaktorů, opatrnosti sdílení osobních údajů online, pravidelně kontrolovat účetní závěrku a úvěrové zprávy a udržovat jejich zařízení a software aktuální.
  12. I když je náročné zabránit krádeži identity, mohou jednotlivci přijmout proaktivní opatření, aby minimalizovali riziko. Procvičováním dobrých návyků kybernetické bezpečnosti a ostražití ohledně ochrany osobních údajů lze výrazně snížit šance na oběť krádeže identity.
  13. Potenciální důsledky krádeže identity mohou být přísné, včetně finanční ztráty, poškození úvěrových skóre, právních otázek, psychologické potíže a potřeby strávit významný čas a zdroje k vyřešení krádeže.
  14. Krádež identity je skutečně trestnou činností a jednotlivci, kteří se zabývají krádeží identity, mohou čelit trestním obviněním a právním důsledkům.
  15. Existují vládní iniciativy a zákony pro boj proti krádeži identity. Patří sem legislativa a předpisy chránící informace o spotřebitele, posílení opatření na kybernetickou bezpečnost a poskytování zdrojů pro oběti krádeže identity.

Proč dochází krádež identity dítěte?

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké jsou 3 nejčastější příčiny krádeže identity

Krádež identity obvykle začíná, když jsou vaše osobní údaje vystaveny hackováním, phishingem, porušením dat nebo jinými prostředky. Dále zločinec využívá vaše exponované informace, aby udělal něco nezákonného, ​​například otevření účtu ve vašem jménu.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak běžná je krádež dětské identity

Podle strategie oštěpu & Výzkumná studie, 1 z 50 dětí byla cílem zlodějů identity v roce 2021 a 1 ze 45 mělo osobní údaje vystaveno v narušení údajů.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké jsou tři 3 varovné známky krádeže identity

8 VAROVÁNÍ ZNAMENÍ Transakcí Bank nebo kreditní karty Krádež.Neznámé dotazy ve vaší kreditní zprávě.Neočekávané účty nebo prohlášení.Neočekávaný nedostatek účtů nebo prohlášení.Překvapivé kreditní skóre pokles.Popření úvěru nebo žádostí o úvěry.Volání od sběratelů dluhů.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Kdo je vystaven vyššímu riziku krádeže identity

Víte, že největší cíle krádeže identity Odpověď vás může překvapit – zatímco každý by si měl být vědom krádeže identity, dětí a starších osob, jsou zvláště vysoké riziko, že se stanou oběťmi.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč jsou děti zranitelné vůči krádeži identity

Očekáváme, že jsou děti zaměřeny častěji, protože je méně pravděpodobné, že zjistí krádež identity před dospělými, kteří žádají o půjčky, daňová přiznání, a další akce, které vyžadují použití jejich SSN.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak mohu chránit své dítě před krádeží identity

10 způsobů, jak chránit své dítě před krádeží identity.Naučte své děti, aby své informace udržovaly soukromé online.Nikdy nesdílejte číslo sociálního zabezpečení vašeho dítěte.Použijte rodičovské kontroly k omezení a sledování vašich dětí online.Omezte, jaké jsou účty a služby ve jménu vašeho dítěte.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký je jeden z nejčastějších důvodů krádeže identity

Porušuje údaje, které odhalují vaše hesla a citlivá data. Porušení dat jsou hlavní příčiny krádeže identity. Od října 2022 došlo k 1 291 porušení údajů s více než 160 miliony obětí [*]. Porušení dat se odehrává, když hackeři vloupaní do služeb, které používáte, a ukradnou své uložené informace.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké jsou červené vlajky krádeže ID

Informace o průkazu totožnosti nejsou v souladu s informacemi o souboru v organizaci. Aplikace se zdá být kovaná, změněna a znovu sestavena. Osobní údaje jsou nekonzistentní ve více zdrojích. Existuje nedostatek korelace mezi rozsahem čísel sociálního zabezpečení a datem narození.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký je důvod číslo jedna pro krádež identity

Porušuje údaje, které odhalují vaše hesla a citlivá data. Porušení dat jsou hlavní příčiny krádeže identity. Od října 2022 došlo k 1 291 porušení údajů s více než 160 miliony obětí [*]. Porušení dat se odehrává, když hackeři vloupaní do služeb, které používáte, a ukradnou své uložené informace.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Kdo je krádež identity

rodinný příslušník

Většina krádeží identity je spáchána rodinným příslušníkem oběti a někteří nemusí být schopni získat nové kreditní karty nebo otevřít nové bankovní účty nebo půjčky.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké jsou způsoby, jak se děti staly oběťmi krádeže identity

Krádež identity dítěte dochází, když někdo používá osobní identifikovatelné informace, jako je číslo sociálního zabezpečení dítěte, aby se dopustili podvodů. To může zahrnovat otevření účtů banky a kreditních karet, přijímání půjček nebo žádost o zaměstnání, jak vysvětlujeme zde.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Mohu na číslo sociálního zabezpečení položit špendlík

Musíte projít procesem ověřování identity. Manželé a závislé osoby jsou způsobilé pro IP PIN, pokud mohou projít procesem ověření identity.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak mohu zjistit, zda byla ukradena identita mého dítěte

VAROVÁNÍ ZPRÁVY, že dítě je obětí krádeže identity, dítě dostává účty ve svém jménu.Dítě obdrží kreditní karty nebo nabídky na předem schválenou kreditní kartu.Dítě přijímá hovory od sběrných agentur.Ve jménu dítěte existuje kreditní zpráva.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co obvykle začíná krádež identity

Typy zločinů identity

Krádež identity začíná, když někdo vezme vaše osobně identifikovatelné údaje, jako je vaše jméno, číslo sociálního zabezpečení, datum narození, rodné jméno vaší matky a vaše adresa, aby ji používal bez vašeho vědomí nebo povolení, pro jejich osobní finanční zisk.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Který je nejvíce ohrožen krádeží identity

Odpověď vás může překvapit – zatímco každý by si měl být vědom krádeže identity, dětí a seniorů jsou obzvláště vysoké riziko, že se stanou oběťmi.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co hledají krádež identity

Jméno a adresa. čísla kreditní karty nebo bankovních účtů. Číslo sociálního zabezpečení. čísla účtů zdravotního pojištění.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Kteří jsou nejpravděpodobnějšími oběťmi krádeže identity

V USA jsou nejčastější oběti krádeže identity ve věku 30-39 let. Poté úzce následují ti, kteří ve věku 40–49 let. Nejméně pravděpodobná věková skupina, která se stane obětí krádeže identity podle surových čísel, je 80+.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč lidé kradou identity lidí

Krádež identity může být použita k usnadnění nebo financování jiných zločinů, včetně nelegálního přistěhovalectví, terorismu, phishingu a špionáže. Existují případy klonování identity pro útoky na platební systémy, včetně zpracování kreditních karet online a zdravotního pojištění.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Kdo je s největší pravděpodobností obětí krádeže identity

věk 30 až 39 let

Lidé ve věku 30 až 39 let s největší pravděpodobností ukradne svou identitu. 51% obětí krádeže identity mělo roční příjem 75 000 USD nebo více. Kavkazané tvořili 71% všech obětí krádeže identity. 14% z obětí uvádí, že kvůli krádeži identity ztratili více než 10 000 $.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak víte, zda je vaše dítě obětí krádeže identity

VAROVÁNÍ ZPRÁVY, že dítě je obětí krádeže identity, dítě dostává účty ve svém jménu.Dítě obdrží kreditní karty nebo nabídky na předem schválenou kreditní kartu.Dítě přijímá hovory od sběrných agentur.Ve jménu dítěte existuje kreditní zpráva.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak víte, zda se používá SSN mého dítěte

VAROVÁNÍ ZPRÁVY, že dítě je obětí krádeže identity, dítě dostává účty ve svém jménu.Dítě obdrží kreditní karty nebo nabídky na předem schválenou kreditní kartu.Dítě přijímá hovory od sběrných agentur.Ve jménu dítěte existuje kreditní zpráva.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak mohu zjistit, zda někdo používá číslo sociálního zabezpečení mého dítěte

Nejprve se musíte zkontrolovat s správou sociálního zabezpečení jednou ročně, abyste se ujistili, že nikdo nepoužívá SSN vašeho dítěte. Za druhé, musíte zkontrolovat kreditní zprávu svého dítěte (zdarma-Equifax -1-800-525-6285; Experian-1-888-397-3742; TransUnion-1-800-680-7289.) Můžete jim také nahlásit podvody.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak mohu zkontrolovat, zda bylo použito číslo sociálního zabezpečení mého dítěte

Kontaktujte tři hlavní úvěrové kanceláře a požádejte je, aby zkontrolovali soubory týkající se jména vašeho dítěte a čísla sociálního zabezpečení. POZNÁMKA: Pouze rodiče/zákonní zástupci dětí mohou požádat o vidění úvěrového souboru dítěte.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co dělat, když je vaše dítě obětí krádeže identity

Jak nahlásit krádež ID. Chcete -li nahlásit krádež identity, Kontakt: Federální obchodní komise (FTC) Online na identifikaci.Vláda nebo volejte 1-877-438-4338.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký typ oběti dělají zlodějové identity se obvykle zaměřují

Obyčejně se věří, že důvěryhodní starší občané, kteří nemají technologickou sofistikovanost, jsou primárním cílem krádeže identity. I když je nepochybně pravda, že senioři jsou zranitelní, krádež identity je čistě oportunistická a mládež nenabízí žádnou ochranu.

[/WPRemark]

Previous Post
¿Cómo apago el sensor de sonido en mi TV Samsung??
Next Post
Potřebuji VPN pro své NAS?