15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Den næste stigning i elpriserne kommer helt sikkert – så forbrugerne er forberedte

Elprisstigning-skift-udbyder-sammenlign-grøn-el-takster

Elspiralens spiral fortsætter med at vende. Energi bliver også mere og mere dyrt i den private sektor. De næste prisstigninger er allerede annonceret for 2017, der er tale om stigninger fra nogle gange over 40 pct. Elleverandører er juridisk forpligtet til at informere deres kunder om en stigning i elprisen på et tidligt tidspunkt. Det ændrer dog ikke ved, at prisen stiger. Så snart et sådant brev når forbrugeren, har han to muligheder: accepter den højere pris eller søg efter en anden udbyder.

Overvej at skifte udbyder efter meddelelsen om stigning i elprisen

Elprisstigning - bekendtgørelse - elmålerbygning

Efter at brevet med meddelelsen om prisstigningen er modtaget, er det tid til at handle. Fristen for en opsigelse på grund af en prisændring er normalt to uger. Selvfølgelig er det vigtigt at finde ud af, om der faktisk findes billigere udbydere, inden du aflyser. Elpriser kan hurtigt og let sammenlignes på sammenligningsportaler på Internettet. De aktuelle elpriser i regionen det er ikke så svært at finde ud af. Masser af nyttige tips, Hvad man skal gøre i tilfælde af en prisstigning, er givet af forbundsforeningen for forbrugerorganisationer på sit websted. For at være på den sikre side skal opsigelsen ske skriftligt, gerne i form af et brev. For at kunne bevise rettidig afsendelse af opsigelsen i tilfælde af en tvist, bør der sendes et anbefalet brev. I tilfælde af en opsigelse er det meget vigtigt at anmode en bekræftelse om opsigelse fra udbyderen. Så der er ingen komplikationer i sidste ende.

Bliv hos udbyderen som en anden mulighed

Elprisstigning - reduktion af elomkostninger - besparelse af penge

Nogle gange er udbyderen stadig en af ​​de billigste, selv med en lidt højere pris. Et skift af udbyder er da faktisk ikke umagen værd. Der er andre måder at reducere elregningen lidt på. Hvis du observerer din adfærd og identificerer power guzzlers, finder du et stort potentiale på denne måde for at spare strøm og dermed penge. Hvordan og hvor kan der spares energi, Det føderale miljøagentur har sammensat oplysninger online til dette formål. Energibesparelse kan betyde to ting. Enten modtager forbrugeren den ønskede effekt med mindre elektricitet, for eksempel ved brug af energibesparende lamper, eller energieffektive enheder. Eller han giver helt afkald på det ønskede output, for eksempel behøver aircondition ikke altid at køre med det samme om sommeren. Identificering af power guzzlers kan også hjælpe med at spare strøm. Ved hjælp af en lille enhed, som forbrugeren simpelthen skifter mellem enheden og stikkontakten, er dette relativt let. Hvis et nyt opkøb skal ske i en overskuelig fremtid, bør kunden helt sikkert værdsætte en mere energieffektiv enhed. Der er også nyttige tips til at spare strøm på denne side i en ældre artikel.

Konkrete tip – sådan kan du spare strøm uden at øge elprisen

energibesparende-husstand-opvaskemaskine-energi guzzlers

Hvis du er opmærksom på et par grundlæggende ting derhjemme og er opmærksom på de virkelige power guzzlers, kan du spare penge. De største power guzzlers lurer overalt, hvor en elektrisk enhed genererer varme eller kulde, for eksempel køleskabe og frysere. For at enhederne skal køre optimalt, er det vigtigt, at de ikke er placeret ved siden af ​​en varmekilde. Hvis dette er uundgåeligt, kan yderligere isolering hjælpe. Den indstillede temperatur er også vigtig. Jo mere enheden skal køle ned, jo højere er strømforbruget selvfølgelig. Også selvom tørretumbleren er generelt en af ​​power guzzlers. Enhederne i den nye generation er imidlertid langt under de sædvanlige værdier med deres strømforbrug. Mens en ældre tørretumbler brugte op til 4 kWh elektricitet pr. Tørringscyklus, er den i dag kun 1 kWh – en betydelig forskel.

el-guzzler-husstand-wifi-router-gera% cc% 88te-kontinuerligt forbrug

En anden kilde til højt strømforbrug er enheder, der er i konstant brug, såsom routere, telefoner, bærbare computere og underholdningselektronik. Det er ikke ualmindeligt, at disse enheder tilsluttes elnettet døgnet rundt, 365 dage om året. Enhedernes ydeevne er normalt meget lav i individuelle tilfælde. Strømforbruget øges ved kontinuerlig brug. Hvis du vil købe sådanne enheder, skal du være opmærksom på strømforbruget. Omhyggeligt valg hjælper med at spare mange kilowattimer i løbet af året.

Konklusion

Den næste stigning i elpriserne kommer helt sikkert. Det behøver dog ikke at skræmme nogen. Der er mange måder, du kan reagere på. Og – selv uden en stigning i elprisen, er det en god ting at spare strøm. Det sparer penge og miljøet.

Billede 1: luise / pixelio.de

Billede 2: Pixabay @ Geralt (CCO Public Domain)

Billede 3: Pixabay @ ChristianOehlenberg (CCO Public Domain)

Billede 4: shutterstock 97701776

Billede 5: shutterstock_226918765

Previous Post
Spejldesign af Deknudt Mirrors – 3 originale modeller
Next Post
Moderne trapper til stilfuld bolig – 50 markante designs