15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Může být ukradena SSN dítěte?

Shrnutí článku: Co se stane, pokud je ukradeno číslo sociálního zabezpečení vašeho dítěte

1. Kontaktujte Federální obchodní komisi (FTC): Nahlásit krádež identity a získat plán obnovy.

2. Kontaktujte místní vymáhání práva: Získejte policejní zprávu.

3. Kontaktní oddělení podvodů: Oslovte společnosti, kde byly otevřeny účty ve jménu vašeho dítěte.

4. Zkontrolujte u kreditních kanceláří: Požádejte je, aby zkontrolovali soubory týkající se jména vašeho dítěte a čísla sociálního zabezpečení.

5. Blok elektronický přístup: Pokud jsou vaše informace o sociálním zabezpečení ohroženy, požádejte o blokování elektronického přístupu voláním na číslo národního 800 nebo tty číslo.

6. Použijte číslo sociálního zabezpečení legitimně: Vyžádejte si své dítě jako závislé na vašem daňovém přiznání k dani.

7. Statistika krádeže dětské identity: 1 z 50 dětí byly zaměřeny zloději identity a 1 ze 45 mělo osobní údaje vystaveno v narušení údajů.

8. Jak je ukradena identita dětí: Porušení dat a hrozby zasvěcených osob způsobují, že děti jsou zranitelné vůči krádeži identity. Více než 70% obětí krádeže dětské identity zná pachatele.

9. Ověřte číslo sociálního zabezpečení: Zkontrolujte předchozí daňová přiznání nebo kontaktujte správu sociálního zabezpečení a najděte SSN vašeho dítěte.

10. Zkontrolujte použití SSN: Požádejte všechny tři úvěrové kanceláře a zkontrolujte, zda byl váš SSN použit.

15 otázek založených na textu

1. Jaké kroky můžete podniknout, pokud je ukradena identita vašeho dítěte?
– Kontaktujte FTC, místní vymáhání práva a oddělení podvodů společností, kde byly účty otevřeny ve jménu vašeho dítěte.

2. Jak můžete zkontrolovat, zda je ukradeno číslo sociálního zabezpečení vašeho dítěte?
– Kontaktujte tři hlavní úvěrové kanceláře a zkontrolujte soubory související se jménem vašeho dítěte a SSN.

3. Jak zamknete číslo sociálního zabezpečení vašeho dítěte?
– Žádost o blokování elektronického přístupu kontaktováním čísla národního 800 nebo tty.

4. Co může rodič dělat s číslem sociálního zabezpečení jejich dítěte?
– Použijte jej k tomu, abyste je mohli nárokovat jako závislé, otevřít bankovní účet, koupit spořicí dluhopisy nebo získat lékařské pokrytí.

5. Jak běžná je krádež dětské identity?
– Podle studie bylo 1 z 50 dětí zaměřeno na zloděje identity a 1 ze 45 mělo osobní údaje vystaveno v narušení údajů.

6. Jak si děti ukradou svou identitu?
– Dětské SSN mohou být ukradeny v narušení údajů nebo někým, koho znají, jako je člen rodiny nebo přítel. Více než 70% obětí krádeže dětské identity zná pachatele.

7. Můžete zkontrolovat číslo sociálního zabezpečení svého dítěte online?
– Pokud jste uvedli své dítě jako závislé, najdete jejich SSN na daňovém formuláři. V opačném případě kontaktujte správu sociálního zabezpečení online.

8. Jak můžete zkontrolovat, zda byl váš SSN použit?
– Požádejte o jedinou žádost o všechny tři úvěrové kanceláře a zkontrolujte, zda byl váš SSN použit.

9. Co byste měli dělat, pokud je ukradena identita vašeho dítěte?
– Nahlásit krádež ID FTC, získejte policejní zprávu a kontaktujte podvodné oddělení společností.

10. Mohou rodiče použít číslo sociálního zabezpečení svého dítěte pro vládní služby?
– Ano, SSN dítěte je nutné požádat o vládní služby pro dítě.

11. Co mohou rodiče udělat pro ochranu čísla sociálního zabezpečení svého dítěte?
– Zabezpečte citlivé informace, sledujte jakékoli známky krádeže identity a vzdělávejte své dítě o bezpečnosti online.

12. Je možné zabránit krádeži identity dítěte?
– I když je náročné zabránit úplnému zabránění, přijímání preventivních opatření, jako je monitorování a ochranu osobních údajů, může snížit riziko.

13. Jaké jsou důsledky krádeže dětské identity?
– Děti mohou čelit finančním a právním problémům, ohrožené úvěrové historii a obtížím získat půjčky nebo žádost o služby v budoucnu.

14. Může být identita dítěte odcizena dříve, než budou mít kredit?
– Ano, SSN dítěte může být použito k vytvoření syntetické identity nebo spáchání jiných podvodných činností, než zavedou úvěr.

15. Jak mohou rodiče zjistit, zda byla ukradena identita jejich dítěte?
– Pravidelně sledujte kreditní zprávy a účty jejich dítěte, hledejte jakoukoli podezřelou činnost a buďte v pohotovosti na neočekávané účty nebo oznámení o sběru.

Může být SSN dítěte odcizen?

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co se stane, pokud je ukradeno číslo sociálního zabezpečení vašeho dítěte

Pokud byla ukradena identita vašeho dítěte, zde je několik kroků, které můžete podniknout: Kontaktujte Federální obchodní komisi (FTC), abyste nahlásili krádež ID a získali plán obnovy. Kontaktujte místní vymáhání práva a získejte policejní zprávu. Kontaktujte podvodné oddělení společností, kde byly otevřeny účty ve jménu vašeho dítěte.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak zjistím, jestli je SSN mého dítěte odcizeno

Kontaktujte tři hlavní úvěrové kanceláře a požádejte je, aby zkontrolovali soubory týkající se jména vašeho dítěte a čísla sociálního zabezpečení. POZNÁMKA: Pouze rodiče/zákonní zástupci dětí mohou požádat o vidění úvěrového souboru dítěte.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak zamknu číslo sociálního zabezpečení svého dítěte

Pokud víte, že vaše informace o sociálním zabezpečení byly ohroženy, můžete požádat o blokování elektronického přístupu. To se provádí voláním našeho národního čísla 800 (bezplatné 1-800-772-1213 nebo na našem tty číslo na 1-800-325-0778).

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co může rodič dělat s číslem sociálního zabezpečení jejich dítěte

Budete potřebovat číslo sociálního zabezpečení vašeho dítěte, abyste je mohli nárokovat jako závislé na vašem daňovém přiznání k příjmu nebo otevřete bankovní účet ve jménu dítěte a zakoupíte spořicí dluhopisy. Číslo sociálního zabezpečení vašeho dítěte je také nezbytné k získání lékařského pokrytí nebo požádání o jakékoli vládní služby pro vaše dítě.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak běžná je krádež dětské identity

Podle strategie oštěpu & Výzkumná studie, 1 z 50 dětí byla cílem zlodějů identity v roce 2021 a 1 ze 45 mělo osobní údaje vystaveno v narušení údajů.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak si děti ukradou svou identitu

SSN vašeho dítěte by mohlo být ukradeno v narušení dat a uniklo na tmavý web. Pravděpodobnější scénář je však to, že zločin je spáchán rodinným příslušníkem, přítelem nebo opatrovníkem, který má snadný přístup k jejich citlivým informacím. Podle studie Javelina více než 70% obětí krádeže dětské identity zná pachatele.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Mohu zkontrolovat číslo sociálního zabezpečení svého dítěte online

Pokud jste své dítě uvedli jako závislé na předchozím daňovém přiznání, měli byste na tomto formuláři najít číslo sociálního zabezpečení (SSN). Jinak můžete kontaktovat správu sociálního zabezpečení na www.SSA.Gov.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak mohu zkontrolovat, zda byl použit můj SSN

Poskytněte jedinou žádost o všechny tři zprávy o úvěrovém úřadu na formuláři žádosti o roční úvěrovou zprávu (zřeknutí se odpovědnosti) nebo na telefonním čísle 1-877-322-8228. Podat zprávu s místní policií nebo policií v komunitě, kde došlo k krádeži identity.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak mohu červenou přímku čísla sociálního zabezpečení mého dítěte

Můžete kontaktovat horkou linku podvodu OIG na čísle 1-800-269-0271 nebo odeslat zprávu online na OIG.SSA.Gov.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Můžete změnit číslo sociálního zabezpečení svého dítěte

Ne, nemůžete změnit ani nahradit čísla sociálního zabezpečení, i když se někdo jiný rozhodl je požadovat jako závislé osoby. Jako způsob pozadí je osoba, která si může nárokovat závislé dítě.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Můžete vyhledat číslo sociálního zabezpečení svého dítěte online

Pokud jste své dítě uvedli jako závislé na předchozím daňovém přiznání, měli byste na tomto formuláři najít číslo sociálního zabezpečení (SSN). Jinak můžete kontaktovat správu sociálního zabezpečení na www.SSA.Gov.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Mohu získat kreditní kartu ve jménu mého dítěte

Všimněte si však, že děti nemohou otevřít svůj vlastní účet kreditní karty. Každý, kdo je mladší 18 let, může být přidán pouze jako oprávněný uživatel na účtu kreditní karty pro dospělé, který nepřichází se stejnými privilegiami – nebo s odpovědností.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Může někdo ukrást identitu mého dítěte

Co jsou dospělí krádeže dětské identity nejsou jedinými cíli krádeže identity. Ve skutečnosti se mohou děti mladší 18 let stát oběťmi. Krádež dětské identity se stane, když někdo používá osobní údaje nezletilého dítěte, jako je jméno a číslo sociálního zabezpečení, obvykle k získání úvěru nebo zaměstnání.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Kolik dětí mělo ukradenou identitu

Více než 1 milion dětí je oběťmi podvodů s identitou každý rok (centrum zdrojů krádeže identity), navzdory relativně nízkému počtu podaných stížností, děti jsou obvykle obětí ukradené identity. Centrum zdrojů krádeže identity uvádí, že kolem 1.Každý rok se ukradne 3 miliony dětí.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Mohou děti získat odcizení své identity

Co jsou dospělí krádeže dětské identity nejsou jedinými cíli krádeže identity. Ve skutečnosti se mohou děti mladší 18 let stát oběťmi. Krádež dětské identity se stane, když někdo používá osobní údaje nezletilého dítěte, jako je jméno a číslo sociálního zabezpečení, obvykle k získání úvěru nebo zaměstnání.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak zjistím, zda se používá můj SSN

Chcete -li zjistit, zda někdo používá váš SSN, zkontrolujte svou kreditní zprávu. Můžete to zkontrolovat online prostřednictvím ročníku.com, jediný autorizovaný web pro bezplatné úvěrové zprávy. Nebo můžete zavolat na jejich telefonní číslo na čísle 1-877-322-8228 a požádat o kopii zdarma.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co dělat, když se používá můj SSN

Můžete kontaktovat horkou linku podvodu OIG na čísle 1-800-269-0271 nebo odeslat zprávu online na OIG.SSA.Gov. Naše vyšetřování jsou nejúspěšnější, když poskytujete co nejvíce informací o údajném podezřelém podezřelém a oběti (obětí).

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Může někdo otevřít kreditní kartu v mém jménu bez čísla mého sociálního zabezpečení

Zloděj identity by musel získat osobní údaje, jako je vaše jméno, datum narození a číslo sociálního zabezpečení, aby se otevřelo kreditní kartu ve vašem jménu. Je to však federální zločin a může to mít za následek vězení, když je zloděj chycen za jejich chování.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak často dochází k krádeži identity dítěte

Podle strategie oštěpu & Výzkumná studie, 1 z 50 dětí byla cílem zlodějů identity v roce 2021 a 1 ze 45 mělo osobní údaje vystaveno v narušení údajů.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak mohu zablokovat někoho v tom, aby si nárokoval mé dítě na mé dani

Rodič ve vazbě musí vyplnit formulář 8332 IRS (uvolnění/zrušení uvolnění nároku na osvobození od dítěte rodičem ve vazbě), který uvádí, že nemá v úmyslu tvrdit dítě jako závislé na jejich nadcházejícím daňovém přiznání.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Můžete získat nové číslo sociálního zabezpečení, pokud je vaše odcizení

Pokud se rozhodnete požádat o nové číslo, budete muset prokázat svou identitu, věk a u.S. občanství nebo imigrační status. Pro více informací požádejte o své číslo a kartu sociálního zabezpečení (číslo publikace 05-10002). Musíte také poskytnout důkaz, že máte kvůli zneužití přetrvávající problémy.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak zkontroluji, zda někdo používá číslo mého sociálního zabezpečení

Zkontrolujte příjmy zveřejněné ve vašem záznamu ve vašem prohlášení o sociálním zabezpečení a nahlásit jakékoli nesrovnalosti. Kontaktujte Internal Revenue Service (IRS) na čísle 1-800-908-4490 nebo je navštivte online, pokud se domníváte, že někdo používá váš SSN k práci, získejte vrácení daně nebo jiné zneužití daně z daní.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak mohu červenou přímku čísla sociálního zabezpečení mého dítěte

Můžete kontaktovat horkou linku podvodu OIG na čísle 1-800-269-0271 nebo odeslat zprávu online na OIG.SSA.Gov.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak najdu číslo sociálního zabezpečení mého dítěte bez karty

Pokud jste čekali přiměřenou dobu a stále jste neobdrželi kartu vašeho dítěte, kontaktujte místní kancelář sociálního zabezpečení. Můžete nám také zavolat na 1-800-772-1213 (tty 1-800-325-0778), 8:00 a.m. – 7:00 s.m., od pondělí do pátku.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Může někdo použít číslo sociálního zabezpečení dítěte pro kredit

Dospělí nejsou jediným cílem krádeže identity. Ve skutečnosti se mohou děti mladší 18 let stát oběťmi. Krádež dětské identity se stane, když někdo používá osobní údaje nezletilého dítěte, jako je jméno a číslo sociálního zabezpečení, obvykle k získání úvěru nebo zaměstnání.

[/WPRemark]

Previous Post
¿Cómo veo mi historial en Google??
Next Post
Co společnost vlastní nejvíce dat?