15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Jak se ADC používá k měření napětí?

Shrnutí článku: „ADC (Analog-Digital Converter)“

1. ADC (Analog-Digital Converter) je elektronický obvod, který převádí signály v reálném světě, jako je teplota, tlak, zrychlení a rychlost, na digitální reprezentace.

2. Funkcí ADC je převádět analogové signály na digitální formu, aby je mohly číst a zpracovat mikrokontrolérem.

3. V digitálním voltmetru je ADC zodpovědný za převod analogových signálů (jako je zvuk nebo světlo) na digitální signály.

4. Multimetr běžně používá pro svou funkčnost po sobě jdoucí aproximační typ ADC.

5. Pro měření proudu pomocí ADC je proud poprvé přeměněn na napětí zavedením odporu v sérii s proudovou cestou a poté měřením napětí pokles přes něj.

6. Pokud chcete převést napětí ADC na proud, musíte převést počet ADC na napětí a poté jej rozdělit dvojnásobnou hodnotou odporu (2*rf).

7. Výstup ADC představuje analogový signál jako digitální kód s konečným rozlišením. Vytváří sadu digitálních hodnot, obvykle reprezentovaných v binární formě.

Otázky:

  1. Co znamená ADC při napětí?
  2. ADC (Analog-Digital Converter) je elektronický obvod, který měří signály v reálném světě a přeměňuje je na digitální reprezentaci.

  3. Jak vypočítáte ekvivalentní napětí z digitálního kódu ADC?
  4. Chcete -li vypočítat ekvivalentní napětí, vynásobte desetinnou hodnotu výstupního kódu ADC o nejméně významnou velikost bitů (LSB).

  5. Jaká je funkce ADC?
  6. Funkcí ADC je převést analogové signály, jako je napětí, na digitální podobu pro další zpracování mikrokontrolérem.

  7. Co je ADC v digitálním voltmeru?
  8. ADC znamená analogově digitální převodník a používá se v elektronice k přeměně analogových signálů, jako je zvuk nebo světlo, na digitální signály.

  9. Který ADC se používá v multimetru?
  10. Následný typ aproximace ADC se běžně používá v digitálních multimetrech.

  11. Jak měříte proud s ADC?
  12. Chcete -li měřit proud pomocí ADC, musíte jej převést na napětí zavedením odporu v proudové cestě a měřením poklesu napětí přes něj.

  13. Jak převedete napětí ADC na proud?
  14. Chcete -li převést napětí ADC na proud, nejprve jej převeďte na napětí a poté se rozdělíte o dvakrát větší hodnotu odporu (2*rf).

  15. Co představuje výstup ADC?
  16. Výstup ADC představuje analogový signál jako digitální kód s konečným rozlišením, obvykle v binární formě.

  17. Jak ADC představuje analogový signál?
  18. ADC představuje analogový signál s nekonečným rozlišením jako digitální kód, který má konečné rozlišení.

  19. Jaké jsou klíčové komponenty ADC?
  20. Mezi klíčové komponenty ADC patří obvod vzorku a držení, kvantizační obvod a kodér.

  21. Jaké jsou typy ADC?
  22. Některé typy ADC zahrnují po sobě jdoucí aproximaci ADC, Delta-Sigma ADC a Dual Slope ADC.

  23. Jaké jsou výhody používání ADC?
  24. Použití ADC umožňuje přeměnu analogových signálů na digitální podobu, což umožňuje snadnější zpracování a analýzu signálu.

  25. Jaký je vztah mezi rozlišením ADC a přesností?
  26. Vyšší rozlišení ADC obvykle vede ke zlepšení přesnosti při reprezentaci analogového signálu.

  27. Jaké jsou potenciální zdroje chyb v měření ADC?
  28. Mezi potenciální zdroje chyb v měření ADC patří chyba kvantizace, šum a nelinearita.

  29. Jaké jsou aplikace ADC?
  30. ADC se používají v různých aplikacích, včetně systémů digitální komunikace, systémů pro sběr dat a instrumentace.

Jak se ADC používá k měření napětí?

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co znamená ADC při napětí

Analog-digitální převodník

Analog-digitální převodník (také známý jako ADC nebo A/D převodník) je elektronický obvod, který měří signál v reálném světě (jako je teplota, tlak, zrychlení a rychlost) a převádí jej na digitální reprezentaci signálu.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak vypočítáte ekvivalentní napětí z digitálního kódu ADC

Po dokončení konverze ADC vypočítejte vstupní napětí vynásobením desetinné hodnoty výstupního kódu velikostí LSB. Znalost velikosti LSB je klíčem k převodu mezi kódy a napětí.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaká je funkce ADC

Analog-digitální převodník (ADC) se používá k převodu analogového signálu, jako je napětí na digitální formu, takže jej lze číst a zpracovat mikrokontrolérem.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co je ADC v digitálním voltmetru

V elektronice je analogově digitální převodník (ADC, A/D nebo a-D) systém, který převádí analogový signál, jako je zvuk zvednutý mikrofonem nebo světlo vstupujícím do digitálního fotoaparátu, do digitální signál.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Který ADC se používá v multimetru

Nicméně ten, který se běžně používá v digitálních multimetrech, je postupný typ aproximace ADC. V následujícím aproximaci ADC je vstupní napětí porovnáno s vnitřním napětím generovaným z počtu v po sobě jdoucím aproximačním registru.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak měříte proud s ADC

To znamená, že DC proud může být nepřímo změřen pomocí kanálu ADC mikrokontroléru nejprve převedením proudu na napětí. Nejjednodušší způsob, jak toho dosáhnout, je umístit odpor do série s proudovou cestou a změřit pokles napětí přes ji.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak převedete napětí ADC na proud

Chcete -li převést počet ADC na proud, nejprve jej převeďte na napětí a poté se rozdělte (2* rf). "LED1EndC – LED1STC + 1" Definuje doba trvání vzorkování LED1 a jednotka jsou hodiny časovacího motoru.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co je výstup ADC

ADC představuje analogový signál, který má nekonečné rozlišení, jako digitální kód, který má konečné rozlišení. ADC produkuje 2n digitální hodnoty, kde n představuje počet binárních výstupních bitů.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký je mechanismus účinku ADC

Po intravenózním podání se ADC vážou na své cílové antigeny a jsou internalizovány endocytózou zprostředkovanou receptorem zprostředkovanou receptorem zprostředkovanou receptorem. To usnadňuje následné uvolňování cytotoxinu, což nakonec vede k apoptotické buněčné smrti rakovinné buňky.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Může ADC detekovat negativní napětí

To se překládá na -10.24 V Pomocí interního 4 ADC.Reference napětí 096-V. ADS8688 je nakonec schopen měřit negativní napětí s ohledem na zem, i když pracuje na jednopolárním dodávce. Jiné ADC mohou používat různé výkonové struktury, které mohou umožnit měření negativních napětí.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak používat analogový a digitální multimetr k měření napětí

Jak měřit AC voltageturn dial na ṽ. Některé digitální multimetry (DMM) také zahrnují M ṽ .Nejprve vložte černý olovo do Com Jacku.Poté vložte červený olovo do konektoru VΩ.Připojte testovací vedení k obvodu: Nejprve černý olovo, červená druhá.Přečtěte si měření na displeji.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Čte ADC napětí nebo proud

Všechny moduly ADC v jakémkoli mikrokontroléru mohou měřit pouze napětí. Pokud tedy chcete měřit aktuální, můžete vyzkoušet některou z následujících na základě vaší aplikace. Senzory jako ACS712: Jedná se o senzor Hall Made Made, který může převést hodnotu proudu na napěťovou hodnotu.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Existuje způsob, jak sledovat napětí baterie pomocí ADC

Pin ADC na mikrokontroléru lze použít k přesnému měření napětí baterie. V některých případech může být PIN ADC připojen přímo k VBAT. Analogové kolíky však často nemohou tolerovat více než 3.3v.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké napětí je vstup ADC

ADC musí vědět, jaké je maximální napětí, které bude číst, aby mohla nastavit rozsah napětí, které bude mapovat na binární hodnotu. Maximální napětí použité k nastavení vstupního rozsahu na vaší desce je 3.3 v. Tato maximální hodnota se nazývá referenční napětí nebo VREF.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké napětí je napájení ADC

Ale v praktickém designu můžete také chtít omezit počet napájecích kolejnic. Jádro ADC již potřebuje 2.5V dodávka. Reference napětí (například LTC6655-5) potřebuje dodávku, která je vyšší než 5V.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co dělá výstup ADC

Výstup analogového digitálního převodníku definoval úrovně nebo stavy. Počet států je téměř vždy síla dvou – tj. 2, 4, 8, 16 atd. Nejjednodušší digitální signály mají pouze dva státy a nazývají se binární. Všechna celá čísla mohou být zastoupena v binární formě jako řetězce těch a nul.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak funguje přerušení ADC

Kompletní přerušení konverze ADC je provedeno, pokud jsou nastaveny bit ai a i-bit v SREG. Adif je při provádění odpovídající rutiny přerušení nebo zaznamenáním logického „1“ do vlajky vymazán hardwarem. Nastavení tohoto bit na logické „1“ povolí přerušení ADC.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Čten analyproad napětí

analogread ()

Čte hodnotu z zadaného analogového kolíku. Desky Arduino obsahují vícekanálový, 10bitový analog k digitálnímu převodníku. To znamená, že mapuje vstupní napětí mezi 0 a operačním napětím (5V nebo 3.3V) do celočíselných hodnot mezi 0 a 1023.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak zkontrolujete analogové napětí

Chcete -li použít digitální multimetr, nejprve jej nastavte k měření napětí v rozsahu určeném pro váš analogový výstupní modul PLC. Poté umístěte negativní stranu (černá sonda) multimetru na terminál AGND analogového výstupu. A položte svou pozitivní stranu (červená sonda) na terminál Aout analogového napětí.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak je analogový měřič schopen označit napětí v obvodu

Analogové multimetry pracují pomocí jehly a měřítka k měření proudu, odporu nebo napětí v elektrickém obvodu. Jehla je spojena s pohyblivou cívkou, která je omotaná kolem magnetu. Když elektřina protéká cívkou, vytvoří magnetické pole, které pohybuje jehlou.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Může ADC měřit proud

Mikrokontroléry obvykle nemají specifické porty pro měření proudů, ale mají kanály ADC, kterými můžete měřit analogová napětí určitého rozsahu. To znamená, že DC proud může být nepřímo změřen pomocí kanálu ADC mikrokontroléru nejprve převedením proudu na napětí.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké je měření baterie ADC

ADC lze použít pro měření napětí a proudu baterie. Napětí baterie se přímo měří pomocí ADC, zatímco proud se měří nepřímo pomocí proudového senzoru. Proudový senzor má odporovou složku – když proud proudí na proudovém senzoru, vytváří pokles napětí.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak měřit napětí baterie

Nejlepší způsob, jak získat dobré měření napětí baterie, je tedy na terminálech. Ne uvnitř vozidla může dojít k poklesu napětí v závislosti na rozchodu kabelu. A s voltovým měřičem právě tady

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak přesné je napětí ADC

Parametr návrhu ADC – rozlišení

Jinými slovy, 12bitový ADC může detekovat napětí tak malá jako 0.0244% hodnoty v plném měřítku. To však neznamená, že chyba konverze (rozdíl mezi vstupem a analogovým ekvivalentem výstupu ADC) je menší než 0.0244%.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co čte ADC

Analog-digitální převodník (ADC) je zařízení, které dokáže číst hodnotu analogového vstupního napětí a převést ji na digitální hodnotu. ADC se používají pro hodnoty čtení z termistorů, potenciometrů a dalších zařízení, která mění odpor na základě určitých podmínek.

[/WPRemark]

Previous Post
¿Cómo funcionan los sensores de seguridad de las puertas de garaje??
Next Post
Co je lepší apache nebo nginx?