15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Det energieffektive solhus i TU Darmstadt

solar-house-tu-darmstadt-2009

Dette soldrevne hus repræsenterer ikke det typiske tyske husdesign. Oprettet af studerende på Tekniske Universitet i Darmstadt, har dette påfaldende, energieffektive solhus vandt hovedpræmien i 2009 Solar Decathlon internationale konkurrence. Konkurrencen om det mest energieffektive hus arrangeres af American Department of Energy og finder sted i Washington D.C. i stedet for.

det energieffektive solhus – sort facade

energieffektive-sol-hus-tu-darmstadt

Med det formål at det energieffektive solhus Teamet designede dette bæredygtige arkitekturprojekt: et to-etagers, terningformet hus med en facade og tag beklædt med solceller, der producerer 200 procent af energien til husstanden. Det betyder, at huset producerer dobbelt så meget energi, som det forbruger. Økohuset er også meget godt isoleret og udstyret med automatiserede persienner for at reducere uønsket varmeforøgelse. Desuden indeholder dette energieffektive solhus Smarte funktioner såsom transformering af møbler og apparater eller dem med flere anvendelser for at få mest muligt ud af alle tilgængelige ressourcer.

Prisvindende energieffektivt solhus

energieffektiv-bygning-sol-hus-tu-darmstadt

Set udefra energieffektive solhus som en sort terning, men indenfor dominerede de lyse farver og naturlige materialer. Der er kun et rummeligt værelse på trods af det samlede areal på 80 kvadratmeter.

Sort facade med solceller

energieffektiv-sol-hus-tu-darmstadt-facade

Træ- og solceller

energieffektive-sol-hus-tu-darmstadt-solceller

sorte solceller

energieffektive-sol-hus-tu-darmstadt-sorte-solceller

Previous Post
Idé til påskehåndværk – mal påskeæg med glitter i Fabergé -stil
Next Post
Moderne køkkensystem kombinerer funktion og æstetik