15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Jaký je rozdíl mezi VDI a VPN?




Srovnání VDI a VPN

souhrn

1. VDI vs. VPN: Zatímco VPN spojuje váš počítač s firemní sítí, což vám umožňuje přístup k souborům a informacím, VDI vás spojí s virtuálním počítačem v podnikové síti a poskytuje přístup k souborům, informacím, softwaru a zpracování dostupné na samotném virtuálním počítači.

2. VDI a CITRIX: Citrix je produkt VDI, který znamená virtuální desktopovou infrastrukturu. Poskytuje virtuální stolní počítače uživatelům s vyhrazenými zdroji na svých zařízeních.

3. Porovnání výkonu: Z hlediska výkonu mají VDIS často efektivnější šířku pásma a latence ve srovnání s brány VPN vzdáleného přístupu. Náklady na předem VDI však mohou být dražší.

4. Kombinace VDI a VPN: Kombinace VDI s bezpečným hardwarem VPN umožňuje zaměstnancům bezpečně se připojit k firemní síti z jejich vlastních zařízení. VDI poskytuje virtualizované prostředí na centrálním serveru pro vzdálené práce.

5. Požadavky VDI: K VDI je přístupný téměř všemi zařízeními s připojením k internetu. Pro přístup k obchodní síti je však vyžadován VPN.

6. Typy VDI: VDI může být buď perzistentní nebo netrpělivý. Trvalé VDI umožňuje uživatelům pokaždé se připojit ke stejné ploše a přizpůsobit jej podle jejich potřeb.

7. Citrix pro zabezpečení: Citrix nabízí zvýšené zabezpečení ve srovnání s VPN kvůli omezenému přenosu dat. Chrání před externími hrozbami a umožňuje správcům serveru ovládat data opouštějící společnost.

8. Citrix vs. VDI: Citrix a VMware jsou dvě největší společnosti licencované technologií VDI pro stolní počítače.

Otázky a odpovědi

  1. Je VDI stejný jako VPN?
    Ne, nejsou stejné. VPN spojuje vaše zařízení s firemní sítí, zatímco VDI vás spojí s virtuálním počítačem v síti.
  2. Jaký je rozdíl mezi VDI a Citrix?
    Citrix je produkt VDI, který dodává virtuální stolní počítače uživatelům s vyhrazenými zdroji na jejich zařízeních. Naproti tomu VDI odkazuje na virtuální desktopovou infrastrukturu.
  3. Který z nich je rychlejší, VDI nebo VPN?
    Z hlediska výkonu mají VDIS často efektivnější šířku pásma a latence ve srovnání s bránami VPN. Náklady VDI jsou však obvykle vyšší předem.
  4. Můžete použít VPN a VDI současně?
    Ano, můžete kombinovat VDI s bezpečným hardwarovým VPN, aby zaměstnanci umožnili bezpečně připojit k firemní síti z jejich vlastních zařízení.
  5. Potřebujete VPN pro použití VDI?
    Většina zařízení má přístup k VDI pouze s připojením k internetu. Naproti tomu VPN poskytuje přístup k obchodní síti.
  6. Jaké jsou dva typy VDI?
    VDI může být buď perzistentní nebo netrpělivý. Trvalé VDI umožňuje uživatelům pokaždé připojit ke stejné ploše a přizpůsobit jej.
  7. Proč byste měli používat Citrix místo VPN?
    Citrix poskytuje zvýšené zabezpečení ve srovnání s VPN kvůli omezenému přenosu dat. Umožňuje také správcům serveru řídit data opouštějící firemní síť.
  8. Jsou Citrix a VDI to samé?
    Ne, Citrix a VDI nejsou stejné. Citrix je společnost, která licencuje technologii VDI pro stolní počítače spolu s VMware.


Jaký je rozdíl mezi VDI a VPN?

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je VDI a VPN totéž

VPN spojuje váš počítač s firemní sítí, což vám umožňuje přístup k souborům a informacím, které budete potřebovat. VDI vás spojuje s virtuálním počítačem v rámci podnikové sítě, což vám umožňuje přístup k souborům a informacím, jakož i softwaru a zpracování, dostupné na samotném virtuálním počítači.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký je rozdíl mezi VDI a VPN a Citrix

Jednoduše, s VPN mají uživatelé přístup ke sdíleným zdrojům a zařízením vytvořením bezpečného připojení na jejich zařízení. Naproti tomu Citrix je produkt VDI, který je zkratka pro virtuální desktopovou infrastrukturu a poskytuje virtuální stolní počítače uživatelům s vyhrazenými zdroji na svých zařízeních.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Což je rychlejší VDI nebo VPN

Z hlediska výkonu mají VDI efektivnější šířku pásma a latence a jsou často efektivnější nasazení ve veřejném cloudovém prostředí ve srovnání s podobným vzdáleným přístupem VPN Gateways. Náklady na VDI jsou však často mnohem dražší.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Můžete použít VPN a VDI současně

Kombinace VDI & VPN

Kombinace virtuální desktopové infrastruktury (VDI) s bezpečným hardwarem VPN by umožnila vašim zaměstnancům bezpečně se připojit k vaší firemní síti z vlastních zařízení z vlastních zařízení. VDI umožňuje zaměstnancům pracovat na dálku prostřednictvím virtualizovaného prostředí, které žije na vašem centrálním serveru.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Potřebujete VPN pro použití VDI

Téměř všechna zařízení mají přístup k VDI. Je vyžadováno pouze připojení k internetu. Většina zařízení může být připojena prostřednictvím VPN. VPN poskytuje pouze přístup k obchodní síti.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké jsou 2 typy VDI

VDI může být buď perzistentní nebo netrpělivý. Každý typ nabízí různé výhody: s perzistentním VDI se uživatel pokaždé připojí ke stejné ploše a uživatelé mohou na plochu přizpůsobit jejich potřeby, protože změny jsou uloženy i po resetování připojení.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč místo VPN používat Citrix

Kvůli omezenému přenosu dat je Citrix mnohem bezpečnější než VPN. Vzdálený server vás chrání před externími hrozbami, které mohou ohrozit vaše zařízení nebo data. Správci serveru mohou také řídit, která data mohou opustit společnost.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jsou Citrix a VDI to samé

Citrix a VMware jsou dvě největší společnosti licencované technologií VDI pro stolní počítače. Wikipedia má jiný způsob, jak říct to samé. „Virtualizace stolních počítačů je softwarová technologie, která odděluje prostředí pro stolní počítače a přidružený aplikační software od fyzického klientského zařízení, které se používá k přístupu k němu.“

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co je silnější než VPN

Kdy byste měli použít tor tor je lepší než VPN pro následující: anonymní přístup na web – je téměř nemožné vysledovat připojení TOR zpět k původnímu uživateli. Můžete bezpečně navštívit web, aniž byste zanechali jakékoli identifikační důkazy, a to jak na vašem zařízení, tak na serveru webu.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký je rozdíl mezi VDI a vzdálenou plochou

VDI znamená virtuální desktopovou infrastrukturu a RDS je zkratka pro hostitele relace vzdálené plochy. To, co to ve skutečnosti znamená, je VDI je postaven na operačním systému Windows Client, Windows 10. RDS je postaven kolem operačního systému Windows Server.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Pracuje VPN ve virtuálním stroji

Připojení VPN umožňuje přístup k vašemu počítači, jako by jste na místě. Pokud chcete získat přístup ke svému vzdálenému počítači z vnitřního virtuálního počítače (VM), který běží na vašem počítači, můžete tak učinit jedním ze dvou způsobů: Nastavit připojení VPN z vnitřního VM. Nastavit připojení VPN z počítače.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký je rozdíl mezi VDI a vzdálenou plochou

VDI znamená virtuální desktopovou infrastrukturu a RDS je zkratka pro hostitele relace vzdálené plochy. To, co to ve skutečnosti znamená, je VDI je postaven na operačním systému Windows Client, Windows 10. RDS je postaven kolem operačního systému Windows Server.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co znamená VDI VPN

Virtuální desktopová infrastruktura

No, jak virtuální, virtuální soukromá síť (VPN), tak virtuální desktopová infrastruktura (VDI) jsou běžné v prostředí vzdáleného pracovního prostředí. Mohou znít podobně, ale VDI a VPN jsou dva různé koncepty. VPN odkazuje na soukromou síť a VDI odkazuje na virtuální výpočetní zařízení.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co to znamená VDI

Virtuální desktopová infrastruktura

Virtuální desktopová infrastruktura (VDI) je špičková technologie, která využívá virtuální stroje ke správě a poskytování virtuálních stolních počítačů.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč byste použili VDI

Hlavním účelem VDI je, že získáte výhody hostování stolních počítačů ve vašem datovém centru bez potíží s hostitelem relace vzdálené plochy (RDSH) / Terminal Server. Vaše stolní počítače VDI mohou spustit a "normální" Os a "normální" Aplikace. Můžete mít nesmírně odlišné sady aplikací pro různé uživatele.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co je vdi jednoduše

Virtuální desktopová infrastruktura (VDI) je špičková technologie, která využívá virtuální stroje ke správě a poskytování virtuálních stolních počítačů.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký je rozdíl mezi VPN a Citrix

Citrix vyžaduje aplikaci nainstalovanou na zařízení uživatele, stejně jako u VPN. Primární rozdíl spočívá v tom, že na Citrixu získají uživatelé přístup k jejich virtuální pracovní stanici a zdroji. Mezitím VPN pracuje přímo s použitým zařízením a všemi jeho softwarem a aplikacemi.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč se VPN nedoporučuje

Proč VPN není bezpečný. VPN jsou nejisté, protože vystavují celé sítě hrozbám, jako jsou malware, útoky na DDOS a útoky spoofingu. Jakmile útočník porušil síť prostřednictvím kompromitovaného zařízení, může být celá síť snížena.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je Citrix A typ VPN

Citrix Workspace poskytuje cloudové řešení bez vpn pro přístup ke všem intranetovým webu, SaaS, mobilním a virtuálním aplikacím-ať už používají spravovaná, nepravovaná nebo přinášená zařízení (BYOD) přes jakoukoli síť.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co nahradilo VPN

SD-WAN je navržen tak, aby byl efektivnější alternativou k VPN. Namísto implementace připojení point-to-point poskytuje SD-Wan optimální směrování šifrovaného provozu mezi sítí spotřebičů SD-WAN.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co nahrazuje VPN

Síťové sítě Zero Trust je moderní bezpečnostní rámec, který eliminuje slabiny přístupu k zabezpečenému obvodu Legacy, jako je VPN. ZTNA sjednocuje kontrolu přístupu pro všechny uživatele a všechny zdroje bez ohledu na jejich umístění vytvořením rámce založený na třech konceptech.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je virtuální stroj bezpečnější než VPN

VDIS jsou bezpečnější možností, protože všechna obchodní data zůstávají na virtuálním počítači spravovaném vaší administrátorem. Data jsou chráněna na serverech společnosti nebo na cloudu. VPN chrání data, když je v tranzitu, ale jakmile dosáhne svého cíle.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč používat VPN pro vzdálenou práci

VPN předá provoz zařízení na zamýšlený web nebo síť prostřednictvím svého zabezpečeného připojení. To umožňuje vašim vzdáleným uživatelům a kanceláře bezpečně připojit k firemní síti nebo webu. Skryje také vaše IP adresy před hackery a zvědavé oči.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Má VDI adresu IP

Server Verde VDI je nakonfigurován s jedinou primární IP adresou pouze jednoho z síťových rozhraní.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaká je nevýhoda VDI

VDI je vysoce bezpečný/ obtížně hacknutelný:

Desktop zobrazený na vaší obrazovce v prostředí VDI je pouze pro čtení & Koncový uživatel nemá schopnost nainstalovat/aktualizovat žádné aplikace nebo změnit jakékoli konfigurace.

[/WPRemark]

Previous Post
¿Norton escanea para malware??
Next Post
Co je PPI pro 2021?