15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ikke -ioniserende stråling – er bluetooth -enheder farlige?

Sundhedsorganisationer anser generelt ikke-ioniserende stråling og rutinemæssig udsættelse for det for at være ufarlig for mennesker. Selvom Bluetooth-enheder udsender elektromagnetisk stråling, er de ikke-ioniserende bølger lavfrekvente, så de er ikke skadelige. Der er dog en vis bekymring for, om f.eks. Brug af Bluetooth -hovedtelefoner kan udgøre en sundhedsrisiko.

Hvad er elektromagnetisk eller ikke-ioniserende stråling?

gruppe mennesker danner et bluetooth-tegn på sociale medier, ikke-ioniserende stråling

Elektromagnetisk stråling (EMR) er et usynligt område af energi. Både naturlige og syntetiske genstande kan udsende EMR. Når et objekt udsender EMR, udsender det bølger af elektromagnetisk energi ved forskellige frekvenser. Ifølge centrene for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse, jo højere strålingsfrekvens, jo højere energiniveau. Derudover er der to hovedkategorier af EMR: ioniserende og ikke-ioniserende stråling. De ioniserende bølger er relativt højfrekvente og kan skade menneskelige celler og DNA. Begrebet "ioniserende" betyder, at EMR kan fjerne elektroner fra atomer. Denne evne er grunden til, at ioniserende EMR er mere skadeligt end ikke-ioniserende stråling. Mulige kilder til denne EMR er sollys, røntgenapparater, radioaktivt affald osv. De ikke-ioniserende bølger er relativt lavfrekvente og forårsager generelt ikke negative virkninger hos mennesker. Kilder til ikke-ioniserende stråling er Bluetooth-enheder, mobiltelefoner, computere, WiFi-netværk, mikrobølger, elledninger, MR-maskiner osv..

mobile enheder med bluetooth -funktioner til at lytte til musik

Det er dog vigtigt at huske på, at der ikke er meget forskning om det specifikke problem ved brug af bluetooth -hovedtelefoner. Det meste af forskningen ser ud til at fokusere på udsættelse for høje niveauer af ikke-ioniserende stråling. Denne ikke-ioniserende stråling er derfor kun farlig, hvis en person kommer i intensiv, direkte kontakt med den. Dette scenario er usædvanligt og påvirker typisk kun dem, der arbejder med instrumenter og udstyr. Et papir fra 2019 forklarer, at der er en dyb kløft mellem forskere, der studerer disse sundhedsvirkninger af ikke-ioniserende EMR. Nogle forskere hævder, at ikke-ioniserende stråling kan være farlig, mens andre ikke understøtter denne teori. Undersøgelsen viser, at de videnskabelige rapporter kan være kontroversielle og modstridende. Der synes imidlertid at være stigende tegn på, at ikke-ioniserende stråling kan udgøre nogle sundhedsrisici.

Uensartede undersøgelsesresultater

Smilende kvinde bruger håndfri telefon og bluetooth-hovedtelefoner med ikke-ioniserende stråling i tankerne

Forskellige enheder producerer også forskellige mængder ikke-ioniserende EMR. Ifølge en undersøgelse genererer Bluetooth -hovedtelefoner f.eks. 10 til 400 gange mindre EMR end en typisk mobiltelefon. Selvom brug af mobiltelefoner øger risikoen for visse sundhedsmæssige forhold, kan Bluetooth -hovedtelefoner stadig være sikre at bruge. I 2015 skrev en gruppe på mere end 200 forskere en appel til Verdenssundhedsorganisationen (WHO) og FN (FN). Hun opfordrede til strengere internationale regler vedrørende EMR. Ifølge disse forskere har flere undersøgelser fundet ud af, at EMR kan være skadeligt for mennesker, selv når niveauerne er betydeligt lavere end de nuværende retningslinjer. Bekymringer omfatter virkningen på kræftrisiko, neurologiske lidelser og DNA -skader. Yderligere undersøgelse er nødvendig for at bekræfte, om disse og andre bekymringer er berettigede.

trådløse hovedtelefoner med bluetooth -forbindelse og mobiltelefon derhjemme bruger elektromagnetisk stråling

Så i øjeblikket er der ingen direkte beviser for, at brugen af ​​Bluetooth-hovedtelefoner eller den ikke-ioniserende stråling er sundhedsskadelig. Selvom nogle undersøgelser og Undersøgelser peger på dette, Forskere er ikke sikre på, at udsættelse for høje niveauer kan være farlig. Det er også vigtigt at huske, at Bluetooth -hovedtelefoner genererer langt mindre EMR end mobiltelefoner. Forskerne ved dog endnu ikke, om brugen af ​​Bluetooth -enheder er helt ufarlig. På grund af dette foretrækker nogle mennesker måske at være forsigtige med bluetooth -hovedtelefoner. Du kan gøre dette ved at reducere brugen af ​​sådanne trådløse enheder.

Previous Post
Moderne væg enhed – modulsystem giver stuen individualitet
Next Post
Maling af vægge – 24 kreative ideer med vægstenciler inklusive vejledning