15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Smart indretning af store lejligheder – tips og tricks

 rummelig stue stilfuld indretning ideer

For at kunne realisere usædvanlige levende drømme hjælper det med at finde en lejlighed, der har store værelser. Dette er ofte tilfældet på en hems, men rummelige gamle bygninger er også meget velegnede til at realisere individuelle ideer. Mange ejendomsejere er dog usikre på anlægget. For at boligarealet kommer til sin ret, er det ofte nok at være opmærksom på et par punkter.

Indretning af store lejligheder – skaber et omdrejningspunkt

Sofa stor lejlighed smart opstillet ideer

Et blikfang i et stort rum kan for eksempel skabes med et stort møbel, der straks fanger øjet, når du kommer ind i rummet. En sofa er meget velegnet til dette. For eksempel kommer et moderne opholdsområde eller en ægte Chesterfield -sofa i tvivl.

Når det kommer til sofaer, repræsenterer udtrykket Chesterfield ikke et mærke, men en bestemt stil. Den nøjagtige historie af dette møbel kendes ikke; Englænderen Phillip Earl von Chesterfield siges at have bestilt den første sofa af denne type. Den har den dag i dag mange entusiaster og findes derfor ofte i stuer eller arbejdsrum, når ejerne værdsætter tradition og kvalitet. En høj kvalitet Chesterfield sofa er lavet af læder og har tyk polstring. Da læderet er fastgjort til rammen med knapper under produktionen, skabes et typisk diamantmønster. Mens England som produktionssted længe var en garanti for høj kvalitet, er der i dag gode producenter over hele verden.

For at adskille opholdsområdet og gøre det genkendeligt, skal den fritstående sofa sættes op på siden eller med ryggen til døren. Afhængigt af hvor mange mennesker der bor i ejendommen, er der brug for en eller to ekspansive lænestole for at fuldføre billedet.

Indretning af store lejligheder – opdeling af stuen i forskellige zoner

Hylder deler rummet op i praktiske møbleringsideer 

For at opdele et værelse i forskellige zoner er ikke kun siddemøbler egnede. Den klassiske skærm er også en god mulighed. Da den fås i mange varianter, kan den købes, så den matcher interiøret. Paravents kan se tilbage på en meget lang historie. De blev brugt i Asien allerede i det ottende århundrede. I Europa er Frankrig det første land, hun opdagede for at adskille områder eller for at beskytte dem mod nysgerrige øjne. De kan bruges ikke kun i hjemmet, men også udenfor som privatlivsskærme. Bogreoler er også velegnede til at skabe en adskillelse.

Eksperimenter med farver

Opsætning af stuen Vælg vægfarven

I store rum kan beboerne eksperimentere med farver. Selvom mørke farver generelt ikke er egnede til små rum, da de hurtigt kan blive overvældende, er dette ikke et problem for store ejendomme. For at gå med en Chesterfield -sofa kan for eksempel den engelske stil kombineres med hyggelige farver som f.eks

  • Mørkerød,
  • smaragd,
  • eller nuancer af brunt

opretholde. Du kan også finde mange tapetmønstre til stilen. Blomster og striber spiller traditionelt en stor rolle i England. I de nuværende tapettrends er der dog også dem, der er lavet af stof og skiller sig ud på grund af deres usædvanlige fornemmelse. Retromønstre bør selvfølgelig ikke mangle og kan bruges af trendbevidste ejere.

Fremhæv lysene

Stue stilfuldt belyse ideer lysekrone bordlamper

Når de vælger lamper, bør beboerne ikke være forsigtige, men snarere koncentrere sig om modeller, der er iøjnefaldende på grund af deres størrelse og design. Med klassikerne såvel som med moderne designere kan attraktive lys findes, der med fordel vises i et stort rum. Hvis stilen på møblerne i rummet er subtil, kan en lampe være iøjnefaldende og pompøs; en lysekrone er f.eks. velegnet her. Dem, der vælger overdådige møbler, bør derimod begrænse sig til lamper og tilbehør, så billedet forbliver sammenhængende.

Belysningen spiller en stor rolle for at skabe en hyggelig atmosfære.

  1. Der bør være en stor lampe i hvert område og mindre som supplement til den.
  2. I hjørner, hvor der ikke er opsat møbler, er sfæriske lys eller designgenstande tænkelige.
  3. Alterlys kan nå en meters højde og er også velegnede til belysning af hjørner. For at de kan fungere, skal de dog opstilles i små grupper.

Fremhæv kunst i rummet

opsæt design dekorere fotovæg

Beboerne kan slippe damp, når det kommer til dekoration. Oversized billeder eller fotografier fungerer godt, som ofte findes på moderne kunstnere. Ved hjælp af den rigtige belysning ser malerier mere tiltalende ud.

Men kunst behøver ikke at være begrænset til billeder. I rummelige værelser er der ofte et område, der forbliver ubenyttet. Det er en god idé at opsætte en skulptur her. Den skal dog have en passende afstand fra væggen, så den kan udvikle sin effekt. Det er en god idé at prøve flere positioner og se dem på afstand og fra flere vinkler. Enhver, der køber en skulptur i høj kvalitet fra en kunstner eller i et galleri, kan også spørge der, om der er hjælp til installationen. Takket være den professionelle trænes øje er det generelt hurtigere at finde den rigtige position. En lyskilde i umiddelbar nærhed bør ikke mangle for at belyse statuen.

Ejendomsmægleren i Berlin viser, at indretning af en lejlighed med et stort boligareal kan være ret krævende ziegert-immobilien.de, der afholdt en designkonkurrence i 2013. 40 designere deltog og kom med forslag til, hvordan man indrettede en 213 kvadratmeter stor lejlighed i LUX. Konkurrencen viste, at forskellige stilarter kan bruges og stadig opnår et sammenhængende image.

Previous Post
26 billeder af badeværelser med træ accenter
Next Post
Forskøn forlængelsesvæggen – dekorere ideer til mere pepp og stil