15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Maling af radiatorer til pep i rummet – nyttige tips og ideer

radiatorer maler køkken-mynte-grønt-træ-møbler-retro

Hvis din radiator er blevet uattraktiv, ridset, gulnet eller plettet gennem årene, har du muligvis stillet dig selv et specifikt spørgsmål i nogen tid: Kan du male på en radiator? Og svaret på det vil glæde dig. Ja, det er muligt og kan også gøres hurtigt og let af lægfolk. Som dig gamle Mal radiatorer hvad du skal være opmærksom på samt nogle inspirerende, farvede modeller, vi gerne vil forklare og vise dig i dag.

Mal radiatorer i enhver farve

kølermaling metallisk-kobber-elegant-retro-radio

Hvis du vil male radiatoren i forskellige farver, kan du vælge mellem en lang række farver. Du kan vælge alt fra stærke til pastelfarver til metalliske. Du er forkælet for valg. Hvis du vil være ekstra kreativ, kan du ikke bare male en almindelig radiator. Opret mønstre eller hele billeder til et endnu mere specielt blikfang.

Maling af radiatorer – ideer som inspiration

radiator-maleri-antik-gammelt-lurvet-nyt-design-opbevaringsplads

En sådan radiator kan ses på to måder. Nogle ser det som en perfekt dekoration til den lurvede, chikke stil. Den afskalede maling gør radiatoren perfekt til et sådant anlæg. De andre finder det dog bare uattraktivt. Hvis du er en af ​​sidstnævnte, er det tid til at gøre noget og male radiatoren.

Mal radiatoren med farvet maling

radiatorer maler pasteltoner-blå-pink-lilla-smuk

Din radiator kan også se sådan ud snart. Vælg en farve, der passer til dit interiør. Hvis du har for eksempel dekorationer, gardiner eller tæpper i orange, kan du også male radiatoren i denne farve. Du kan også kombinere forskellige nuancer. Hver ribbe får en anden nuance, hvilket skaber en ombre -effekt.

Sådan males radiatorer bedst?

radiator maling udenfor-spray-grå-idé

Du kan bruge forskellige teknikker til at male radiatoren. Du kan male eller sprøjte radiatoren. Det hele afhænger af, hvor meget tid du vil investere i redesignet. Når du ombygger radiatoren med spraymaling, skal du huske på, at spraymaling vil blive indåndet. Brug denne teknik udendørs eller med vinduerne åbne.

Adskil radiatoren til maling

radiator-maleri-metal-elementer-tips-design-grå-farve

Du kan også male radiatoren med en pensel eller rulle. Når du børster mod radiatoren med en rulle, skal du huske på, at du muligvis ikke kan nå alle steder. Rollen bør derfor være så lille som muligt. Uanset hvilken variant du vælger, arbejder du i rummet, et betræk til væggen og en bund til gulvet er nødvendigt. En video -tutorial følger for at illustrere processen.

Mal den hvid

Radiator-maleri-baby-værelse-hvid-gyngestol-lænestol-skråt tag

Du behøver naturligvis ikke male radiatoren med farver. Hvis du foretrækker den klassiske og neutralhvide farve, kan du også bruge den til at friske radiatoren op. Det er en smagssag. Hvis der allerede er mange farverige dekorationer i rummet, kan det være en bedre idé at vælge hvid som farven, når du maler radiatoren.

Blå farve til radiatorer

radiatorer maler moderne-design-glat-blå-maling-væg-prikker

Du kan male moderne radiatorer lige så godt som gamle modeller. Den glatte overflade kan males vidunderligt med en rulle. Men ikke nok med det. Den flade overflade er også meget velegnet til hele billeder. Så hvis du vil have noget individuelt, så overvej et kunstværk. Du kan også leje en kunstner til at gøre dette, når du maler radiatoren.

Radiator i vuggestuen

maling radiator idé-børneværelse-gul-peb-farverig-tæppe

Men hvis du selv maler radiatoren og leder efter en enklere variant, skal du bare vælge en farve. Dette er lige så attraktivt og kan gøres hurtigere. Hvad med hvis du maler radiatoren i vuggestuen? Der kan aldrig være for mange lyse farver der. Værelset ser umiddelbart meget lykkeligere ud.

Mal varmerør

radiator-maleri-gule-rør-lakering-parket-glas-spisebord

Nogle gange er radiatorernes rør også synlige i gamle lejligheder og forstyrrer møblernes attraktive udseende. I dette tilfælde kan du overveje, om du ikke bør hjælpe med at designe dette, når du maler radiatoren. Dette giver et meget mere interessant udseende. Igen kan du bruge en neutral hvid til dette formål.

Udskift varmeelementer

radiator-maling-pink-idé-vindue-design-farve-let

Når du er i gang med at male og reparere varmen, bør du også tænke på de andre elementer. Tilslutningsstykker kan udskiftes med nye, blanke varianter eller slettes på samme tid. Når du ændrer elementerne, bør du muligvis søge råd fra en specialist eller lade ham udføre arbejdet, så ingen lækager forårsager problemer bagefter.

Mal radiatoren grå

Radiator-maleri-dekoration-renovering-mørkegrå-lejlighed-design-tips

Den grå farve er også relativt neutral og vælges ofte til maling af radiatoren. For at farven skal dække pænt, er det vigtigt, at du påfører flere lag. Især med spraymaling er der risiko for, at du påfører lagene for tykke. Opret i stedet to til tre tynde lag. Afstanden er også vigtig. Hvis du sprayer for tæt på din krop, vises grimme dråber.

Rengør varmeapparatet på forhånd

Radiator-maling-grøn-farve-kabel-fliser-grå-lampe-metal

Uanset om du maler eller sprayer radiatoren, er det meget vigtigt at rengøre den i god tid. Fjern støv, pletter og fedt fra radiatoren, så den nye maling kan klæbe godt fast. Efter rengøring skal radiatoren også tørre godt. Så bevæb dem med tålmodighed og spring ikke over nogen trin for et perfekt resultat.

Pift rummet op

radiator-maling-ombre-pink-gul-hvid-skrivebord-ungdoms-værelse-pige

Her er en idé til det førnævnte ombre -mønster, der blev valgt til en teenagepiges soveværelse. Flere nuancer af pink og en lys nuance af gul blev brugt. Farverne matcher resten af ​​dekorationen i rummet og passer perfekt til de hvide møbler. Hvis du maler radiatoren i barnets eller ungdoms værelse, kan du rådføre dig med dit barn.

Farve uden kontrast

radiator-maleri-lilla-røg-farve-nostalgisk-vintage-stol

En farvet radiator behøver ikke at være en kontrast på væggen. Du må gerne bruge samme farve til væg og opvarmning. Resultatet er det samme som med en hvid væg og en hvid radiator, kun at det hele ser lidt mere pebret ud. I dette eksempel er der valgt en lys lilla nuance.

Mal badeværelsesradiator

Radiator-maleri-badeværelse-væg-træ-vægbeklædning-blå-grå

Især ældre badeværelser er normalt ikke specielt farverige. Men hvis du ikke har de økonomiske midler til at renovere hele badeværelset, kan du krydre det med lidt farve. Udover dekorationer kan du gøre dette vidunderligt ved at male radiatoren. Andre overflader såsom dem af træ kan også males. Fliser kan også males.

Antik radiator

radiator-maleri-instruktioner-mørke-blå-maskeringstape

Antikke radiatorer, der er blevet malet i en lys farve, er særligt tiltalende. Den nye farve giver dit romantiske look en unik charme. Sådanne radiatorer kan også kun bruges som dekoration. Efter at have malet radiatoren, fastgør du et bræt på den. Du har allerede et attraktivt sidebord.

Moderne radiatorer

radiator-maling-begyndere-deco-lyse-blå-møbleret-moderne

Selvfølgelig kan du også købe farvede radiatorer. Disse er en variant, hvis du lige er begyndt at udstyre dit nye hjem med radiatorer. Men hvis du nu har klassiske hvide, vil du næsten ikke ville erstatte dem med farverige. Det ville være et spørgsmål om penge. I dette tilfælde er det bare et godt alternativ at male radiatorerne i et DIY -projekt.

Radiatorer som et smukt element i interiøret

radiator-maleri-smal-væg-grå-møbler-glas-bord

For mange er radiatorer uden tvivl et grimt element i møbler. Det er ikke uden grund, at der er forskellige dæksler, der skjuler radiatoren. Men de er nødvendige for en behagelig temperatur i de kolde årstider, i hvert fald hvis du ikke har gulvvarme. Hvis du maler radiatorerne, har du ikke længere dette problem, og du vil også stolt præsentere varmelegemet.

Dekorer med en forskel

radiator-maleri-turkis-smukt-design-retro-interiør

Har vi allerede overbevist dig? Vent derefter ikke længere, få alle de nødvendige materialer og begynd at redesigne dine radiatorer. Kontakt din isenkræmmer for at finde en passende maling til radiatoren, der kan modstå radiatorens varme. God fornøjelse og succes!

Previous Post
Moderne tæppedesign, trykt med rustikke motiver
Next Post
Italienske møblerideer – kongelig spisestue og soveværelsesmøbler