15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Proč děti pláče, když vidí určité osoby?

Shrnutí: cizí úzkost u dětí

Děti se mohou stát drsnými a úzkostnými kolem nových a známých lidí a vést je k pláči, když se k nim přiblíží cizinci. Toto chování je normální součástí vývoje dítěte.

Klíčové body:

1. Děti pláčou, když vidí svou mámu:

Děti mají biologický instinkt, který touží po pozornosti své matky. I když je matka drží a uklidňuje, děti mohou stále plakat.

2. Děti mohou cítit dobré a špatné lidi:

Vědci v kognickém centru pro kognitivní centrum Yale University zjistili, že děti ve věku 3 měsíců mohou rozlišovat mezi dobrým a zlem.

3. Děti pláčou, když vidí svou babičku:

Strach dítěte z jejich babičky není založen na instinktu nebo nenávisti. Je to spíše o tom, že dítě je citlivé na lidi s velkými osobnostmi a potřebuje čas, aby si zvykli na nové jednotlivce.

4. Děti pláčou, pokud jim někdo chybí:

Děti a batolata se často stávají přilnavými a pláčou, když jsou odděleny od svých pečovatelů. Separační úzkost a strach cizinců jsou normální a mají tendenci být vyrobeni s vývojem dětí.

5. Děti mohou cítit vaši přítomnost:

Novorozenci mají méně rozvinutý pocit vidění, ale jejich čich je silný. Děti mohou rozpoznat vůni svých rodičů a odlišit jejich přítomnost i od dálky.

6. Děti mohou cítit, když je jejich matka blízko:

Děti mohou rozpoznat vůni své matky a vůni její kůže. Okamžitě budou vědět, kdy je blízko, i když není schopna kojit. Uznání obličeje přichází později.

7. Děti pláčou více s mámou než tátou:

Děti se cítí pohodlněji vyjadřovat své emoce se svými matkami, protože věří, že jejich máma poskytne pohodlí. To může vést k více pláči a kňučení s maminkami.

Otázky:

1. Proč děti pláče, když vidí někoho, koho neznají?

Děti pláčou, když čelí cizincům kvůli cizí úzkosti, což je normální součástí jejich vývoje.

2. Jaký je důvod plačící děti, když vidí svou mámu?

Děti pláčou, když vidí svou mámu, protože instinktivně touží po její pozornosti a očekávají, že na ně okamžitě reaguje.

3. Mohou děti detekovat, zda je někdo dobrý nebo špatný?

Podle výzkumu mohou děti ve věku 3 měsíců rozlišovat mezi dobrem a zlem.

4. Proč děti pláče, když vidí svou babičku?

Děti mohou plakat, když vidí svou babičku, protože jsou citlivé na neznámé jednotlivce a potřebují čas na přizpůsobení se novým lidem.

5. Proč děti pláče, když jim někdo chybí?

Děti a batolata často pláčou a stávají se držiteli, když jsou odděleni od svých pečovatelů. Toto je normální součást jejich vývoje a je známá jako úzkost separace.

6. Jak děti poznají přítomnost jejich rodičů?

Děti používají svůj čich k poznat přítomnost svých rodičů, a to i z dálky.

7. Mohou děti cítit, když je jejich matka poblíž?

Ano, děti mohou cítit přítomnost své matky skrze její vůni a poznat ji i bez vizuálních narážek.

8. Proč děti plačí více s mámou než s tátou?

Děti mohou se svými maminkami více plakat, protože se cítí pohodlněji vyjadřovat své emoce a věří, že jejich maminky poskytnou pohodlí.

9. Ovlivňuje cizí úzkost všechny děti?

Ano, cizí úzkost je běžná vývojová fáze, která ovlivňuje většinu dětí.

10. Jak mohou rodiče pomoci svým dětem vyrovnat se s cizí úzkostí?

Rodiče mohou pomoci svým dětem tím, že je postupně představí novým lidem, poskytují pohodlí a ujištění a umožní dítěti pozorovat a seznámit se s novou osobou vlastním tempem.

Proč děti pláčou, když vidí určitého člověka?

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč moje dítě pláče, když někoho vidí

Cizí úzkost, vysvětlil

Děti se mohou stát velmi přilnavými a úzkostnými kolem nových a dokonce známých lidí a mohou plakat, pokud se najednou přiblíží cizinec. I když to pro vás může být indukující se jako rodič, je to vlastně velmi normální součást vývoje vašeho dítěte.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč dítě pláče, když vidí mámu

Toto je biologický instinkt, který děti touží po pozornosti své matky. Když vás uvidí, očekávají, že jim budete okamžitě věnovat pozornost. I když je držíte a snažíte se je utěšit, mohou stále plakat.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Mohou děti cítit špatného člověka

Podle vědců z Yale University University’s Infant Cognition Center, známé také jako „Baby Lab“, mohou děti ve skutečnosti vyprávět dobře ze zla, i když ve věku 3 měsíců ve věku 3 měsíců.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč moje dítě pláče, když vidí svou babičku

Jinými slovy, strach dítěte (protože dosud víte, že to není nenávist, ale strach) babičky není ve skutečnosti o instinktu střeva vůbec. Není to ani o babičce (nebo o nenávisti). Je to o tom, že dítě je citlivé na lidi s velkými osobnostmi a potřebuje nějaký čas, aby si zvykli na novou osobu.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Dělejte děti plakat, pokud jim někdo chybí

Děti a batolata se často dostávají a plačí, pokud je vy nebo jejich ostatní pečovatelé opustíte, dokonce i na krátkou dobu. Úzkost a strach z cizinců je běžné u malých dětí ve věku 6 měsíců a 3 let, ale je to normální část vývoje vašeho dítěte a obvykle z toho vyrůstají.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Mohou děti cítit vaši přítomnost

Vize novorozeného dítěte při narození není tak dobře rozvinutá jako čich. Tento silný a jedinečný čich (naučený v děloze dítěte) pomáhá vašemu malému rozpoznat vaši přítomnost i po narození.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Mohou děti cítit, když je jejich matka blízko

I když nejste schopni kojit, vaše dítě bude znát vaši vůni a vůni vaší kůže a okamžitě vás poznat, až se přiblížíte ke svému malému. Rozpoznání obličeje přichází mnohem později.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč děti plačí více s mámou než tátou

S maminkami se děti cítí, jako by se mohly pustit a vyjádřit, jak se cítí, protože věří, že jejich máma to vylepší. To je to, co pak vede k dalšímu kňučení. Takže i když se vaše dítě může cítit pohodlněji kňučet kolem vás, víte, že to také znamená, že se kolem vás cítí nejbezpečnější.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč jsou děti přitahovány k určitým lidem

Děti jsou přirozeně zvědavé a jsou také přitahovány k lidem, kteří se pro ně cítí „dobře“ nebo jsou odlišní a zajímavé. Jsou citliví a vyzvednou energii lidí. Jak krásné, že rozdáváte vibraci, díky které se cítí dostatečně bezpečně, aby chtěli více prozkoumat.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč děti dávají přednost určitým lidem

A výzkum naznačuje, že děti hodnotí lidi stejným způsobem a preferují lidi, kteří mají rádi stejné jídlo, oblečení a hračky, které se jim líbí. Tato preference nám pomáhá vytvářet sociální pouta, ale může mít také temnou stránku.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč moje dítě pláče, když vidí svého otce

Funguje to tak, jak to funguje: dítě, které volá, když vidí svého rodiče po dlouhém oddělení, vyjadřuje jeho bezpečné připoutání k jeho rodiči.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] V jakém věku může dítě chybět

O úzkosti

Ve věku 4–7 měsíců si děti rozvíjejí pocit "trvalost objektu." Uvědomují si, že věci a lidé existují, i když jsou mimo dohled. Děti se učí, že když nevidí svého pečovatele, znamená to, že odešli.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Mohou děti cítit smutek

Výraz obličeje nebo tón hlasového obličeje pečovatele může dítěti docela dobrou představu o tom, zda jsou smutní, naštvaní nebo šťastní. Ve skutečnosti jsou děti dokonce schopny mít tyto silné pocity (smutek, hněv, stres a úzkost) od tři do pěti měsíců věku.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Může děti cítit, když je táta kolem

Dítě může začít vědět, kdy se jejich otec dotýká břicha mámy. Děti mohou cítit dotek od kohokoli, ale mohou také cítit, když je dotyk (a hlas) známý. A o 24 týdnů po těhotenství může táta obvykle cítit kop dítě – ale přesný čas se liší.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co dělají děti, když na vás zírají

Zírající a usmívající se je známkou zdravého sociálního a emočního vývoje vašeho dítěte. Vaše dítě se může dívat a usmívat se, protože jsou rádi, že vidí známou tvář, jako je rodič nebo pečovatel, nebo proto, že se snaží s někým zapojit nebo komunikovat.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak dlouho si děti myslí, že jsou stejná jako jejich máma

Sedm měsíců až 12 měsíců

Asi za sedm měsíců si vaše dítě uvědomí, že vy a sami jste samostatnými lidmi. Toto je obrovský kognitivní skok hodný oslavy . Z tohoto důvodu se vaše dítě může stát zoufalým a začít plakat, když je opustíte, i na krátkou dobu.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Mohou děti cítit napětí mezi rodiči

Podle studia vedené UC San Francisco nejen děti nabrali nejen na stres své matky, ale také vykazují odpovídající fyziologické změny.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Který rodič má děti více milují

Děti často preferují svého primárního pečovatele

Většina dětí přirozeně dává přednost rodiči, který je jejich primárním pečovatelem, osobou, na kterou se spoléhají, aby vyhověli jejich nejzákladnějším a nejdůležitějším potřebám. To platí zejména po 6 měsících, kdy se začne separační úzkost.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč děti odmítají určité lidi

Strach z cizinců je velmi běžný. Stává se to, když vaše dítě vyvíjí zdravou připoutanost k známým lidem – jako jste vy. Protože děti dávají přednost známým dospělým, mohou reagovat na cizince pláč nebo rozrušit, velmi ticho, vypadat strašně nebo se skrývat.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak si děti vyberou svou oblíbenou osobu

Děti často preferují svého primárního pečovatele

Většina dětí přirozeně dává přednost rodiči, který je jejich primárním pečovatelem, osobou, na kterou se spoléhají, aby vyhověli jejich nejzákladnějším a nejdůležitějším potřebám. To platí zejména po 6 měsících, kdy se začne separační úzkost.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Dělají děti připoutané k určitým lidem

Skutečnost: Děti tvoří bezpečné připoutanosti pouze s jednou osobou – osobou, která tráví nejvíce času péčí o ně. Mohou se však láskyplně spojit nebo se spojit se všemi těmi lidmi, kteří se o ně starají. Mýtus: „Bezpečné připoutání je jednosměrná proces, který se zaměřuje na přesné čtení podnětů mého dítěte.“

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Dělají děti zírají na atraktivní lidi

Děti jsou přitahovány k atraktivním lidem

Desetiletí starý experiment zjistil, že novorozenci a mladí kojenci trávili více času zíráním na tváře, které dospělí považovali za přitažlivé. Studie sestávala z obrázků (vybraných dospělými) tváří, které jsou považovány za krásné a jiné, které jsou považovány za méně atraktivní.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Mohou děti cítit, kdo je jejich otec

Kdy si děti poznají, že jejich otec nebo matka děti mohou poznat své rodiče docela brzy – ve skutečnosti ve věku 4 dnů ve věku 4 dnů. Navázáním očního kontaktu s vaším dítětem během doby krmení, mazlení a po celý den pomáháte svému dítěti zapamatovat si tvář a naučit se vám důvěřovat.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] V jakém věku chtějí děti jen svou matku

“Většina dětí si vyvíjí preferenci pro svou matku do 2 až 4 měsíců věku.”. Od narození kombinace zraku, vůně a zvuku pravděpodobně pomáhají dětem odlišit jejich matku od ostatních.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Mohou děti cítit, jak rodiče bojují

Výzkum naznačuje, že děti jsou skutečně ovlivněny rodičovskými hádkami a vystavení chronickému konfliktu může ovlivnit vývoj mozku. Experimentální studie potvrzují, že děti mohou cítit, když jsou jejich matky zoufalé, a stres je nakažlivý.

[/WPRemark]

Previous Post
¿Advirtió a los Estados Unidos a Japón sobre la bomba atómica??
Next Post
Jak připojím svůj notebook k ub wifi?