15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Mohou studenti v Číně přistupovat k dokumentům Google?

Shrnutí článku

Google a všechny jeho služby, včetně Gmail, Dokumentů Google, Mapy Google, YouTube a další, jsou v Číně blokovány. Baidu je populární alternativa, která byla vytvořena speciálně pro uživatele v Číně.

Klíčové body:

  1. Dokumenty Google a další služby Google jsou v Číně blokovány: Služby společnosti Google jsou v Číně nepřístupné kvůli internetové cenzuře země a velkému firewallu.
  2. Baidu je alternativou k dokumentům Google: Baidu je čínský vyhledávač a nabízí podobné služby jako doklady Google.
  3. Google Chrome je blokován v Číně: Na rozdíl od Hongkongu, Tchaj -wanu a Macaa, pevninská Čína blokuje Google Chrome. Během cestování do zahraničí však může být VPN použita pro další zabezpečení.
  4. Google Apps jsou přístupné pomocí VPN: Zatímco obchod Google Play je v Číně zablokován, je možné k němu přistupovat pomocí virtuální soukromé sítě (VPN).
  5. Google se rozhodl opustit čínský trh: V roce 2010 společnost Google oznámila, že již nebude v Číně cenzurovat kvůli hackerským útokům pocházejícím ze země.
  6. VPN jsou v Číně legální: Přes omezení a blokování poskytovatelů VPN je legální používat VPN, které stále pracují v Číně.
  7. Populární webové prohlížeče v Číně: Prohlížeč Baidu, 360, UC a prohlížeč QQ se běžně používají čínské prohlížeče, zatímco Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge a Safari mají také významný podíl na trhu.
  8. Služby Google China byly přesunuty do Hongkongu: Služby Google China byly blokovány v pevninské Číně, což vedlo k přemístění vyhledávacích operací do Hongkongu v roce 2010.

Otázky a odpovědi

  1. Jsou v Číně přístupné dokumenty Google?
    Ne, Google Docs není v Číně přístupný kvůli internetové cenzuře a blokování služeb Google.
  2. Co Čína používá místo dokumentů Google?
    Baidu je populární alternativou k dokumentům Google, která byla speciálně vytvořena pro uživatele v Číně.
  3. Je Google Chrome zablokován v Číně?
    Ano, Google Chrome je blokován v pevninské Číně, ale je přístupný v Hongkongu, Tchaj -wanu a Macau.
  4. Fungují aplikace Google v Číně?
    Obchod Google Play a další aplikace Google jsou zablokovány v Číně, ale k nim lze přistupovat s VPN.
  5. Proč je Google omezen v Číně?
    Google čelí hackerským útokům pocházejícím z Číny v roce 2010 a rozhodl se zastavit cenzurní vyhledávání, což vedlo k blokování jeho služeb v pevninské Číně.
  6. Jsou VPN legální v Číně?
    Ano, použití VPN je v Číně legální, navzdory omezením země a blokování mnoha poskytovatelů VPN.
  7. Který prohlížeč je povolen v Číně?
    Baidu, 360, prohlížeč UC, prohlížeč QQ, Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge a Safari jsou převládající webové prohlížeče v Číně.
  8. Proč se Google v Číně nepoužívá?
    Většina služeb Google v Číně byla zablokována velkým bránou firewall a v roce 2010 byly vyhledávací operace společnosti Google přesunuty do Hongkongu.
  9. Může být přístup k Gmailu v Číně?
    Ne, Gmail je jednou ze služeb Google, která je blokována v Číně, spolu s dokumenty Google a dalšími aplikacemi Google.
  10. Jaké jsou hlavní výzvy používání služeb Google v Číně?
    Mezi hlavní výzvy patří internetová cenzura, Velká firewall a potřeba VPN pro přístup k blokovaným službám Google.
  11. Je Baidu vhodnou alternativou k Googlu v Číně?
    Ano, pro uživatele v Číně nabízí Baidu podobné služby jako Google, včetně vyhledávání, e -mailu a cloudového úložiště.
  12. Jak ovlivňuje velký firewall přístup k internetu v Číně?
    Velká firewall je systém cenzury a dohledu v internetu, který blokuje přístup k určitým webům a službám, včetně Google, Facebooku a Twitteru.
  13. Mohou čínští občané překonat Velký firewall?
    Čínští občané mohou použít VPN k obcházení Velké firewall a přístup zablokované webové stránky a služby.
  14. Existují nějaké čínské alternativy k jiným službám Google?
    Ano, kromě Baidu existují čínské alternativy k jiným službám Google, jako je WeChat pro zasílání zpráv a Tencent Video pro streamování videa.
  15. Jaká jsou potenciální rizika používání VPN v Číně?
    Při použití VPN je legální, stále mohou existovat rizika, jako je použití nespolehlivého VPN, potenciální dohled a pomalejší rychlost internetu.

Mohou studenti v Číně přistupovat k dokumentům Google?

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jsou v Číně přístupné dokumenty Google

To, co odlišuje Google, je, že to není jen jedna jednoduchá služba; Blok zahrnuje všechny věci Google v Číně. To zahrnuje věci, které většina z nás používá denně, jako je Gmail, Google Docs, Google Maps, YouTube a další. Ano … to vše je blokováno.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co Čína používá místo dokumentů Google

Baidu pracuje mimo Čínu, ale byl vytvořen pro uživatele v Číně.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je Google Chrome zablokován v Číně

Google je volně přístupný v Hongkongu, Tchaj -wanu a Macau. Tyto země nejsou za hlavní firewall v Číně. VPN není nutná k použití, ale cestovatelé by mohli stále chtít VPN pro další zabezpečení v zahraničí.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Fungují aplikace Google v Číně

Obchod Google Play je jednou z mnoha služeb, které jsou blokovány v pevninské Číně. Je však možné získat přístup k této aplikaci se správnou virtuální soukromou síť (VPN). Čtěte dále a zjistěte, které VPN jsou nejlepší při odblokování obchodu Google Play v Číně.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč je Google omezen v Číně

2010–2016: Vzdání se vyhledávací služby

V lednu 2010 společnost Google oznámila, že v reakci na hackerský útok orientovaný na čínštinu na ně a na další americké technologické společnosti již nebyli ochotni cenzurovat vyhledávání v Číně a v případě potřeby by úplně vystoupili ze země, pokud to bylo nutné.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jsou VPN legální v Číně

Jsou VPN legální v Číně ano, použití VPN je legální v Číně. Přestože Čína má vážná omezení využití VPN a blokuje mnoho poskytovatelů VPN, spotřebitelé mohou legálně používat VPN, které stále pracují v Číně.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Který prohlížeč je povolen v Číně

Shrnutí používání webových prohlížečů v Číně

Baidu, 360, UC prohlížeč a prohlížeč QQ jsou nejčastěji používanými čínskými prohlížeči. Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge a Safari jsou také převládajícími webovými prohlížeči v Číně, s velmi významným podílem na trhu.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč se Google v Číně nepoužívá

Google China je dceřinou společností společnosti Google. Kdysi populární vyhledávač, většina služeb nabízených společností Google China byla zablokována velkým firewallem v Čínské lidové republice. V roce 2010 bylo vyhledávání prostřednictvím všech vyhledávacích webů Google, včetně Google Mobile, přesunuto z pevninské Číny do Hongkongu.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké webové stránky jsou v Číně omezeny

Tabulka vysoce postavených webových stránek zablokovaných v pevninské Číně

webová stránka Doména URL
Google Google.com www.Google.Com Drive.Google.com chat.Google.com Scholar.Google.com
Youtube Youtube.com www.Youtube.com
Facebook Facebook.com www.Facebook.com
Wikipedia Wikipedia.org Wikipedia.org

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké aplikace jsou v Číně omezeny

Socialsfacebook.Facebook Messenger.Instagram.Tiktok (místní cenzurovaná verze je Douyin) Twitter.Pinterest.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké webové stránky jsou v Číně blokovány

Tabulka vysoce postavených webových stránek zablokovaných v pevninské Číně

webová stránka Doména URL
Google Google.com www.Google.Com Drive.Google.com chat.Google.com Scholar.Google.com
Youtube Youtube.com www.Youtube.com
Facebook Facebook.com www.Facebook.com
Wikipedia Wikipedia.org Wikipedia.org

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je Google v Číně stále blokován

Internetová poštovní služba společnosti Google, Gmail a Chrome a Google založené vyhledávací dotazy nejsou od roku 2014 k dispozici uživatelům pevniny Číny.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co se stane, pokud používáte Google v Číně

Velký firewall blokuje Google v Číně. Google nebyl v Číně vždy blokován. V minulosti měli čínští občané přístup k vlastní verzi vyhledávače své země, i když výsledky vyhledávání musely dodržovat cenzurní opatření komunistické strany.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je zákaz google v Číně

Služby společnosti Google ve skutečnosti nesmí v Číně používat. Disk Google je zablokován čínskou internetovou cenzurou nazývanou Great Firewall. Skvělé kontroly firewall a omezuje co a kde mohou uživatelé online procházet, kontrolovat, diskutovat, prohlížet, zahajovat a publikovat.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co se stane, když vás chytí VPN v Číně

Přestože používání VPN vás nebude hodeno do vězení v Číně, úřady dělají, co mohou, aby k nim omezily přístup. Jedním ze způsobů, jak to dělají, je odstranění aplikací VPN z obchodů s aplikacemi. Stejně jako u všech služeb Google je Google Play v Číně blokován.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Omezuje Čína přístup k internetu

Čínská internetová cenzura je komplexnější a sofistikovanější než kterákoli jiná země na světě. Vláda blokuje obsah webových stránek a monitoruje přístup k internetu.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je v Číně stále zakázán YouTube

YouTube byl poprvé zablokován v Číně po dobu více než pěti měsíců od 16. října 2007 do 22. března 2008. Od 24. března 2009 bylo znovu zablokováno, ačkoli mluvčí ministerstva zahraničí by ani nepotvrdil, ani nepopíral, zda byl YouTube zablokován. Od té doby byl YouTube z pevninské Číny nepřístupný.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Které aplikace Google jsou v Číně zakázány

Tabulka vysoce postavených webových stránek zablokovaných v pevninské Číně

webová stránka Doména URL
Google Google.com www.Google.Com Drive.Google.com chat.Google.com Scholar.Google.com
Youtube Youtube.com www.Youtube.com
Facebook Facebook.com www.Facebook.com
Wikipedia Wikipedia.org Wikipedia.org

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jsou v Číně nezákonné VPN

Jsou VPN legální v Číně ano, použití VPN je legální v Číně. Přestože Čína má vážná omezení využití VPN a blokuje mnoho poskytovatelů VPN, spotřebitelé mohou legálně používat VPN, které stále pracují v Číně.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je Microsoft zakázán v Číně

Čína zakazuje MAC, Windows a zahraniční počítače pro vládní agentury a státní podniky.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co nemůžete Google v Číně

Tabulka vysoce postavených webových stránek zablokovaných v pevninské Číně

webová stránka Doména URL
Google Google.com www.Google.Com Drive.Google.com hangouty.Google.com Scholar.Google.com
Youtube Youtube.com www.Youtube.com
Facebook Facebook.com www.Facebook.com
Wikipedia Wikipedia.org Wikipedia.org

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké aplikace nejsou v Číně zakázány

Smartphone Appswechat (nebo Weixin 微信) WeChat je jednou z nejpopulárnějších aplikací pro bezplatné zprávy v Číně a poskytuje mnoho funkcí ve srovnání s jinými aplikacemi pro sociální zasílání zpráv, jako je Facebook Messenger.Whatsapp.Qq.Wecom.Weibo (ne zablokovaný) Sníh (ne blokovaný) Twitter (blokovaný) Reddit (blokovaný)

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Půjdu do vězení za použití VPN

Pokud nežijete v zemi, kde jsou VPN zakázány nebo omezeny, nebudete čelit trestu za použití VPN. Avšak v USA a dalších zemích, kde jsou povoleny VPN, můžete čelit stíhání za jakékoli nezákonné činnosti, které provádíte při používání VPN.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Může vás vláda stále sledovat, pokud používáte VPN

Může policejní sledování online nákupů provedených s VPN Neexistuje způsob, jak sledovat živý, šifrovaný provoz VPN. To je důvod, proč policejní nebo vládní agentury, které potřebují informace o webových stránkách, které jste navštívili.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je Tiktok zakázán v Číně

Ale divoce populární platforma, vyvinutá s domácí čínskou technologií, není v Číně přístupná.

[/WPRemark]

Previous Post
¿Para qué se usa Citrix ADC??
Next Post
Může Čína přistupovat k třídě Google?