15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lav dit eget bogomslag af stof eller papir, og design det smukt – sådan fungerer det!

Bogomslag er en virkelig nyttig ting. Bortset fra at de skal beskytte bogen mod ydre påvirkninger, kan de også være virkelig smukke at se på og gøre hver bog til et unikt smykke. Alle kender de folier, der bruges til at pakke lærebøger ind til skolen. Men det er på ingen måde det eneste materiale, der kan bruges. Til de følgende instruktioner bruges papir og stof også på en meget individuel og vilkårlig måde. Lad dig inspirere og giv dine bøger smukke omslag, for vi viser dig, hvordan du selv kan lave et bogomslag.

Lav selv et bogomslag af stof eller papir - enkle instruktioner

Lav selv et bogomslag – sådan er en bog pakket ind med papir

Lav selv et bogomslag - sådan pakker du en bog ind med papir

Inden du overhovedet begynder at designe, skal du selvfølgelig først vide, hvordan du åbner en bog i første omgang. Dette er illustreret vidunderligt i instruktionerne ovenfor. Det er særligt let at arbejde med papir. Når bogen er pakket ind, kan du begynde at dekorere og designe eventuelle mønstre og motiver.

Lav bogomslag selv med farver

Lav selv bogomslag og design med farver - geometrisk mønster

En lang række motiver og mønstre kan designes med enkle malinger. I det første eksempel skal du også bruge tape til at tape forskellige områder på konvolutten. Du kan oprette de designs, du ønsker, når du designer bogomslaget.

Lav selv bogomslaget og mal det med akrylmaling - masker med tape

Bare lim tapen på og mal de frie områder med akrylmaling. Lad malingen tørre kortvarigt og fjern tapen. Gentag disse trin, indtil du er tilfreds med dit design.

Lav selv et bogomslag med hvidt papir - moderne mønster i lyse farver

Lav selv stænk af maling på bogomslaget

Lav stænk af farver på papirkonvolutten med akrylmaling

Det er endnu hurtigere og lettere at få malingstænk på din kuvert. For at gøre dette kan du afhente malingen med hjælpemidler: børster i forskellige størrelser eller en tandbørste, for eksempel til finere stænk. Tag maling op med penslen, og tryk en anden pensel eller blyant over konvolutten. Design eventuelle områder, hvis du laver bogomslaget dig selv på denne måde. Hvis du bruger en tandbørste, skal du blot køre fingeren hen over børsterne i nærheden af ​​konvolutens overflade, så sprøjtet kan falde ned på konvolutten.

Tip: Neonfarver er særligt effektive på en sort baggrund.

Tinker bogomslag og maling med et selvfremstillet stempel

Design bogomslaget med et selvfremstillet frimærke med tråd

Et stykke træ, snor og farver – det er alt hvad du behøver, hvis du vil lave og designe et bogomslag selv på denne interessante måde. Sæt snoren rundt om træstykket flere gange, og bind det tæt sammen. Den side, hvor der ikke er en knude, males med akrylmaling, hvorefter du kan overføre den til bogen med frimærket. Du kan altid ændre retning og enten designe hele bogen eller, som i eksemplet, dække den ene halvdel diagonalt med papir og kun stemple den anden halvdel. Start med den lyseste farve og slut med den mørkeste.

Washi tape

Lav bogomslaget selv med washi tape

Der kan gøres meget med dette alsidige håndværksmateriale. For det første kan du bruge den til at hjælpe dig med at pakke din bog på plads for at holde omslaget på plads. På den anden side kan der skabes smukke mønstre og endda motiver i et pixel -look med washi tape. Det kræver bare lidt fantasi. Da tape er tilgængelig i en lang række farver og designs, er du forkælet med valg!

Bogomslag lavet af stof med og uden syning

Idé uden syning

Lav dit eget bogomslag af stof uden at sy

Et omslag i stof er særligt holdbart og slidstærkt og derfor en god måde at beskytte din værdifulde bog mod ydre påvirkninger (undtagen fra fugt). Til vores første vejledning behøver du ikke engang at sy. Da lim bruges i stedet for en søm, skal du bare være forsigtig med ikke at plette bogen med lim, mens du arbejder. Sådan kan du selv lave denne type bogomslag:

 • materiale
 • Varm lim eller tekstillim
 • saks
 • Smørkniv
 • valgfrit: sprayklæbemiddel

Bogomslag uden at sy i stof - Lim med spraylim

Klip et stykke stof, der er omkring 1 til 2 tommer større end den åbnede bog på alle sider. Reglen er: Bedre at gøre mere end for lidt, for du kan altid afbryde senere. Hvis stoffet er rynket eller rynket, anbefales det at stryge det. Hvis du vil, kan du lime stoffet til bogen. På denne måde får du et fastere bogomslag, der ikke glider. Hvis du imidlertid vil pakke lærebøger ind eller bare bruge konvolutten midlertidigt, skal du springe dette trin over:

Fremstillingsinstruktioner til begyndere - stofbogomslag uden syning

Spred stoffet ud og markér midten (hvor du vil have bogryggen). Sprøjt først bagsiden af ​​bogen på en måtte, og læg den på højre side af stoffet. Bogens rygsøjle er på midterlinjen. Sprøjt nu også forsiden af ​​bogen, fold den ud og lim stoffet på plads.

Hvis du er ikke vil holde fast, bare placer bogen i midten af ​​stoffet. Skær derefter i den fremspringende del på bogens ryg til venstre og højre.

Til at klæbe: Læg varm lim på den lange fremspringende side, fold den om og klæb den til bogen. Gentag derefter dette trin med de to kortere sider øverst og nederst.

Enkel håndværksidé til bøger og notesbøger - lav dine egne konvolutter

Vil du have stoffet ikke holde sig direkte til bogen, fold over den lange side og klem den på plads midlertidigt. Læg lim mellem stoflagene i de to yderste hjørner og pres de to lag sammen. Marker nu de steder på de korte sider, hvor folderne vil være, når du folder disse indad og tager bogen væk. Fold siderne og stryg folden. Læg bogen tilbage, fold stoffet indad og lim det i hjørnet, hvor stofferne på de lange og korte sider ligger oven på hinanden (i hjørnerne).

Fold bøger ind uden at sy - design sømme uden sømme og lim

Gentag også trinene for den anden side. Nu er der kun de to fremspringende stofstykker tilbage på bogens ryg. Du skal simpelthen indsætte dette i hulrummet i bogryggen. Du kan bruge en smørkniv eller enhver anden genstand til dette. Hvis du vil, kan du også fikse dette stykke stof med lidt lim.

DIY tekstilkonvolut med blot et par dråber lim

Sy bogomslaget

Syning af et bogomslag - en simpel syguide til begyndere

 • materiale
 • Symaskine
 • Stifter

Læg stofstykket foran dig (venstre side opad) og den åbnede bog ovenpå. Mål en afstand på ca. 1,3 til 2 cm øverst og nederst og ca. 9 til 10 cm til højre og venstre. Marker afstandene, og klip derefter stoffet. Fold kanterne til ca. 1/4 tommer, pin dem på plads med stifter, og sy en søm.

Klip stoffet, sy sømmen og design lommer til bogomslaget

Læg bogen på stoffet, og fold den højre og venstre side over. Pin stofferne på plads, men sørg for, at der stadig er plads nok til at lukke bogen og omslaget. Sy de to lag sammen langs kanten for at lave lommerne til bogomslaget.

Lav dit eget bogomslag af filt med en ugle

Dekorer bogomslag med motiver af filt - skabelon til ugle

At lave bogomslag selv af filt har den fordel, at du selv kan bestemme, om du foretrækker at lime eller sy stoffet. Det faktum, at du kun kan lime det, er særlig fordelagtigt, hvis du vil dekorere konvolutten med motiver, som i eksemplet ovenfor. Limning sparer meget tid. Find ud af, hvordan du kan få denne bog til at dække dig selv med en ugle:

 • Følte mig i enhver farve
 • Broderi tandtråd, hvis du vil sy eller lime, hvis ikke
 • saks
 • blyant
 • en bog
 • Skabelon (se slutningen af ​​artiklen)

Enkel og sød idé til en filtkonvolut

Udskriv skabelonen til uglen, klip de enkelte elementer ud og overfør filtstofferne. Skær også disse elementer ud og sy dem sammen som følger: Sy en ugles krop på en lille firkant, derefter maven, vingerne og de store cirkler til øjnene, derefter den hvide til øjnene og næbbet og til sidst de sorte elever.

Så kan du selv lave bogomslaget. Du skal bruge et stykke, der er et par millimeter større end den åbnede bog. Du skal derefter bruge et stykke, hvorfra du vil lave de to lommer til bogomslaget. Halver dette stykke. Tag nu det store stykke filt, og sy uglen på forsiden. Vend den om, og sy derefter de små stykker på plads for at få lommerne. Du er færdig!

Tip: Den grove søm giver designet en særlig charme. Men hvis du ikke vil sy konvolutten, skal du blot bruge lim, uanset hvor sømmen normalt ville være.

Med fløjl

Design en elegant bog med fløjl som en idé til en gæstebog

Coat bogomslaget med lim

Pensl bogen med lim, og sæt fløjlen tæt på plads

Lim fløjlsstoffet på plads, fold det om og fastgør det med lim og klemmer

Skær i overskydende stof, påfør lim og fastgør med klemmer til tørring

Elegant bog med fløjl i blå farve

Lav dit eget bogomslag af fløjl i elegant blå - sådan er det gjort

Skabelon til uglen

Previous Post
Moderne lysekrone belysning
Next Post
Tinker vinduesbilleder til efteråret – 20 ideer og skabeloner