15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Julehåndværk med småbørn: Disse ideer er perfekte til børn i alderen 1 til 3 år

Det er snart jul igen, og vi er alle helt begejstrede. Denne tid på året er meget speciel for familier med børn. De små venter utålmodigt på julemanden og er glade for deres gaver. De lidt større børn hjælper med at pynte juletræet og lave flotte julekort. Men hvad med små børn? De fleste af dem husker ikke sidste jul, men vil gerne være med til at forberede. Derfor har vi samlet en masse gode ideer til julehåndværk med småbørn, der egner sig selv til de mindste håndværksentusiaster. Forkæl dig selv med lange timers familiehygge i op til jul med vores håndværkstips!

Hvad kan du pille med et lille barn til jul?

Ideer til julehåndværk med småbørn 1 til 3 år

Lyder det at pille med småbørn som Mission Impossible for dig? Små børn er ikke længere babyer, og præcis mellem 1 og 3 år begynder de at være uafhængige. Dette er også det bedste tidspunkt at inspirere dit lille barn til små håndværksprojekter.

Og julen er den perfekte anledning til det. Julehåndværk med småbørn er faktisk meget sjovt, da der findes mange forskellige motiver. Du bør dog ikke blive skuffet, hvis barnet ikke vil være med det samme. Børn i denne alder er forskellige fra hinanden i deres udvikling, og det er helt normalt. Hold dig altid til det og hjælp barnet, hvis det er nødvendigt. Hvis det ikke er i humør til det forberedte kunsthåndværksprojekt, kan du prøve igen på et andet tidspunkt.

Julehåndværk med småbørn: ideer med papir

Julehåndværk med småbørn, der pynter juletræspapir

Hvilke materialer er egentlig bedst egnet til kunsthåndværk med småbørn? Papir og fingermaling er blandt de mest populære redskaber i en tidlig alder, men du kan gradvist tilføje håndværksskum, rørrensere, vat og andre materialer. Først vil vi vise dig nogle meget enkle papirideer, du kan prøve med dit lille barn til jul.

Nicholas tinker med håndaftryk

Håndværk med 2 3 -årige børn til jul med papir

Håndaftryk er vidunderligt velegnede til julehåndværk med småbørn. Hvis du maler eller laver kunsthåndværk med hånd og fingeraftryk, anbefaler vi at bruge fingermaling, fordi de ikke er sundhedsskadelige.

For at lave disse julemænd skal du male dit barns tommelfinger og nederste håndflade rødt og de andre fingre og den øverste håndflade hvid. Midten af ​​håndfladen efterlades umalet. Tryk derefter den malede hånd på et stykke beige papir og mal øjne og næse med en blyant.

Enkelt juletræ lavet af håndaftryk

Håndværk og maleri med børn fra 1 til 3 år jul

Billeder, som børnene har tegnet, er en dejlig julegave til bedsteforældrene. På billedet kan du finde et godt eksempel på et juletræ, hvis krone er malet med grønne håndspor. Efter at malingen er tørret, kan barnet dekorere træet med fingeraftryk i lyse farver. Bedstemor og bedstefar ville helt sikkert blive henrykte over sådan en gave.

Sådan maler børn i alderen 1 til 3 flotte billeder på papir

Julehåndværk med småbørn, enkel håndværksidé til at male et snefnug

Børn i alderen 2 kan ikke male rigtige billeder endnu. Med dette trick kan du skabe et flot billede med et motiv efter eget valg. Brug først malertape til at skabe ethvert motiv på et ark papir, f.eks. Et snefnug. Giv derefter barnet til forskellige fingerfarver og lad dem udvikle deres kreativitet. Når malingen er tørret, skal du fjerne maskebåndet og voilà, det smukke billede af snefnuget er klar.

Tinker et magnetisk juletræ med barnet

Magnetisk juletræshåndværk med børn

Elsker dine småbørn også at lege med magneter? Så kan du lave et juletræ med trækugler til køleskabet og dekorere det. Alt du behøver er pap i matchende farver, farver til at male kuglerne og selvklæbende magnetstrimler til at vedhæfte.

DIY juletræ som pynt til køleskabet

Tegn først et juletræ på grønt pap og skær det ud. Du kan bruge en passende skabelon til at gøre det lettere. Hvis du ønsker det, kan du lægge papirets juletræ i en selvlaminerende foliepose. Skær derefter cirkler ud af papir, som du vil male med dit lille barn i det næste trin.

Tinker juletræ ud af papir med 2 -årige

Nu er det tid til at male. Du bestemmer selv om det er med dine fingre, børster eller svampe. Vær opmærksom på, at maleri med små børn kan være rodet, og brug en pude som f.eks. En stor papkasse eller voksdug til at beskytte det område, hvor du skal lave kunsthåndværk.

Julehåndværk med småbørn 2 -årigt barn pynter DIY juletræ

Når juletræet og kuglerne er klar, er det bare at gøre dem magnetiske. Skær selvklæbende magnetstrimler i passende størrelser, og sæt dem fast på bagsiden af ​​dit juletræ og dine træbolde. Så kommer dekorationen. Lad barnet pynte deres juletræ, som det vil. Du kan selvfølgelig også bruge andre magneter fra legetøjskassen til dette.

Tinker og pynt juletræ ud af papir med små børn

Håndværksideer til jul til børn på 2 år

Her er en anden idé om, hvordan du kan dekorere et juletræ med barnet. For at gøre dette skal du folde et grønt ark papir på langs og skære en trekant ud. Fold derefter bladet ud, så der bliver skabt et simpelt juletræ midt på bladet.

Tinker juletræ med lille barn til juleidé

Lim nu undersiden af ​​arket med gennemsigtig klæbende film. Giv barnet mini pomponer, pailletter, rhinestones eller papirrester til at dekorere juletræet med.

Lav idéer til jul med papir og vat

Julehåndværk med småbørnspapir og vatuld Snemand Julemand

Det smukkeste kunsthåndværk er ofte skabt af eksisterende materialer. Hvis du gerne vil lave kunsthåndværk med dit lille barn til jul, så tag et kig i din make-up taske. Med vatrondeller eller vatkugler kan du lave søde snemænd og endda en julemand. Og de små vil helt sikkert have det sjovt med det.

Tinkering med papirplader er også sjovt for småbørn

Julehåndværk småbørn med papirplade snemand

Om vinteren og i julen kan du lave masser af flotte designs fra papirtallerkener. Uanset om julemanden, søde snemænd, Rudolf, de små rensdyr eller søde julenisser – der er ingen grænser for kreativitet.

Papir tallerken snemand tinker med lille barn til jul

For at dekorere papirpladerne er lim normalt nødvendigt. Her er det tilrådeligt, at forældrene eller ældre søskende hjælper barnet med limning. Efterlad aldrig dit barn uden opsyn, især hvis du laver kunsthåndværk med 2 eller 3 -årige børn til jul.

DIY -frimærke til jul

Lav sjove frimærker til jul med 1 til 3 -årige

Småbørn elsker at stemple, så disse enkle DIY julemærker er perfekte til et lille håndværksprojekt. Dette kan bruges til at lave flotte julekort og til at pakke julegaverne på en original måde.

Tinker stempler i julegave med lille barn

For at lave sådan et stempel med dit lille barn til jul har du brug for håndværkskum og pap samt en pen, saks og lim. Skær først en skabelon ud fra håndværksskummet og lim det til et passende stykke pap. Et håndtag til frimærket kan derefter laves af en mindre strimmel pap. Lad os begynde at stemple!

Bagning og kunsthåndværk til jul går hånd i hånd

Bagning og kunsthåndværk med småbørn til jul

Bagning af småkager er en af ​​de mest populære familietraditioner op til jul. Selv småbørn kan lide at deltage her ved at skære sjove former ud af dejen. Dette udvikler deres fine motoriske færdigheder og deres følesans. At dekorere småkager derimod tilskynder til kreativitet og er særligt populær blandt 3-årige.

Lav kanelkager som trædekorationer med småbørn

Tinker juletræspynt med småkager med lille barn

De aromatiske småkager er dog ikke kun velegnede til mellemmåltider. Dette kan bruges til at lave munter juletræspynt, der kan friste alle. Leder du stadig efter ideer til julehåndværk med småbørn, så kan du ikke gå galt med disse søde kanelkager.

Bag julekager af kanel som træpynt

Vi tilbyder dig en enkel opskrift på kanelkager, som kun er egnede til dekorative formål. Du kan selvfølgelig bruge din yndlingsbageopskrift, men de klassiske småkager kan blive sprøde, hvilket kan undgås ved at tilføje lim i denne opskrift.

Opskrift på trædekoration kanelkager:

  • 250 gram usødet æblemasse
  • 200 gram kanel
  • 2 spsk lim

Tinker mini-grantræer som julegaver med 2-årige

Tinker juletræ med saltdej med lille barn til jul

Modelleringsler kan også bruges til at lave flotte motiver til jul med småbørn. I en alder af 3 kan de fleste børn arbejde med modelleringsler uden problemer. Herfra kan du fx lave disse små grantræer samt snemænd, julenisser og julekranse. Lad din fantasi løbe vild!

Småbarn laver et juletræ af saltdej til jul

I stedet for at modellere ler kan du også bruge saltdej. Du kan endda bruge den til at lave små julegaver til 2- og 3-årige børn, hvilket vil bringe stor glæde hos de andre familiemedlemmer. Glem ikke at bage saltdejsgaverne ved en lav temperatur først, ellers forbliver de bløde.

Saltdej til julehåndværk med små børn

Saltdej rensdyrhåndværk med småbørn til jul

Saltdejen er let at forberede og byder på mange gode ideer til julehåndværk med små børn. For at farve dejen kan du bruge madfarve. Saltdejen er et godt alternativ til modellering af ler.

Tinker trædekorationer lavet af saltdej med småbørn til jul

Julemanden laver trædekorationer med børn på 2 år

Saltdejfigurer er også fantastisk velegnede som dekorationer til juletræet. Her finder du en original idé om, hvordan en sød julemand kan skabes ud fra dit barns håndaftryk. Glem ikke at lave et lille hul, så du kan hænge trædekorationerne op efter bagning og dekoration.

Håndværk med lille barn til julens håndaftryk julemand

Julehåndværk med småbørn med forskellige materialer

Rensdyr laver ispinde med 2 3 -årige til jul

Mulighederne for julehåndværk med hele familien er simpelthen uendelige. Nogle materialer, såsom ispinde og piberensere, er lige så velegnede til de mindste børn. Det eneste krav er, at du begrænser dig til simple håndværksideer, der passer til dit barns alder.

Lav rensdyr af ispinde med børn fra 1 til 3 år

Tinker simple julegaver med 2-årige børn

Ved hjælp af deres forældre kan småbørn lave disse søde rensdyr lavet af ispinde. Til et rensdyr skal du bruge 3 ispindepinde, som først skal farves brune. Derefter fastgøres to ispinde til hinanden i en V -form, med den tredje limet hen over dem. Endelig kan barnet stikke to googly øjne og en rød næse på, og Rudolf, den lille rensdyr, er klar.

Fleksibel og farverig – rørrensere er fantastisk kunsthåndværk til småbørn

Tinker med småbørns juletræ lavet af rørrensere

Rørrensere kan bøjes til enhver form og er derfor en del af mange fede håndværksprojekter. For de yngste børn kan du oprette et slags gevindspil med piberensere: Du skal blot bøje nogle grønne piberensere til et juletræ og give barnet farverige perler, så de selv kan dekorere træet.

Julehåndværk med småbørn Juletræ lavet af rørrensere

Trådspil er perfekte til 2-årige børn, fordi de slutter deres motorik og er meget sjove på samme tid. Prøve det!

Dekorer julekugler med småbørn

Tinker julekugler pynter med småbørn

Julekugler kan simpelthen ikke mangle på juletræet. Vi tilbyder dig også en spændende håndværkside til DIY trædekorationer, der fungerer perfekt selv med små børn. Du skal bruge nogle tomme, klare julekugler og flydende maling.

Dekorer træbolde med lille barn til jul

Fyld bolde med dit barn med de farver du ønsker, og vend dem rundt, så bolden er helt dækket indvendigt. Lad derefter malingen tørre godt og pynte juletræet. Barnet vil helt sikkert blive glad, når de ser deres bold på træet.

Previous Post
Akryl juletræ projekter spændende lyseffekter
Next Post
40 søstersegninger, sjove citater og visdom om søskende