15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Je Cortana bezpečnostním rizikem?

Je bezpečné používat Cortanu?

Ano, je bezpečné používat Cortanu. Například můžete ukotvit Cortana vedle okna týmů, abyste mohli plnit rychlé úkoly a zároveň zůstat v zapojení s vaším setkáním. Cortana také přichází s vylepšenými funkcemi zabezpečení a ochrany osobních údajů, což zajišťuje, že vaše data jsou bezpečně uložena.

Proč bych měl zakázat Cortanu?

Možná budete chtít zakázat Cortanu, abyste zabránili těžbě dat ze zařízení Windows. Vypnutím Cortany nebude virtuální asistent schopen shromažďovat a používat své osobní údaje tolik.

Sbírá Cortana osobní údaje?

Ano, Cortana shromažďuje údaje o vašich kontaktech (lidech), jako je jejich název, první, střední a příjmení, přípona, přezdívky a název společnosti. Navíc přístupem k vašemu e -mailu může Cortana pomoci sledovat vaše závazky.

Cortana pořád poslouchá?

Ano, Cortana může pořád poslouchat, pokud povolíte funkci „Hey Cortana“. Osobně považuji tuto funkci užitečnou, protože mi umožňuje snadno spustit programy, nastavení přístupu, vytvářet schůzky a nastavit připomenutí.

Zaznamenává Cortana konverzace?

Cortana může nahrávat konverzace, pokud jste povolili záznam hlasu. V nastavení Cortana najdete seznam nahrávek Cortana spojené s vaším účtem Microsoft. Každé nahrávání můžete poslouchat jednotlivě a v případě potřeby je smazat.

Jak zabráním Cortaně v poslechu?

Chcete -li zabránit poslechu Cortany, postupujte podle těchto kroků:

  1. Otevřete Cortanu a vyberte nabídku.
  2. Jdi do nastavení.
  3. Vypněte zkratku klávesnice.
  4. Restartujte zařízení.
  5. Otevřete Cortanu znovu a přejděte na Nastavení.
  6. V hlasové aktivaci upravte oprávnění aktivace hlasu.
  7. Nakonec vypněte „Nechť Cortana reagovat na klíčové slovo„ Cortana “.”

Potřebuji Cortanu na svém počítači?

Mít Cortanu na počítači může být prospěšné, protože působí jako asistent osobní produktivity. Pomáhá vám ušetřit čas poskytnutím rychlého přístupu k informacím, usnadněním rychlejšího spojení s ostatními a udržováním vás na dobré cestě.

Jaké jsou nevýhody Cortany?

Jednou z nevýhod Cortany je, že může být podvedena do instalace malwaru. K tomu však může dojít pouze v případě, že existuje fyzický přístup k vašemu počítači. Je důležité udržet potenciální hackery mimo vaše zařízení, aby se zajistilo zabezpečení vašich informací.

Je Cortana bezpečnostním rizikem?

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je bezpečné používat Cortanu

Například můžete ukotvit Cortana vedle okna týmů, abyste mohli plnit rychlé úkoly a zároveň zůstat v zapojení s vaším setkáním. Cortana také přichází s vylepšeným zabezpečením a soukromí, takže si můžete cítit jistotu, že jsou vaše data bezpečně uložena.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč bych měl zakázat Cortanu

Musíte vypnout Cortanu ze všech svých zařízení Windows, buď z počítače nebo mobilního telefonu, který běží Windows OS, abyste zabránili těžbě dat. Po deaktivaci nebo vypnutí Cortany vám virtuální asistent nebude moci pomoci tolik.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Sbírá Cortana osobní údaje

Cortana také shromažďuje údaje o vašich kontaktech (lidech), jako je jejich název, první, střední a příjmení, přípona, přezdívky a název společnosti. Přístupem k vašemu e -mailu může Cortana pomoci sledovat vaše závazky.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Cortana pořád poslouchá

Zde je návod, jak tuto funkci povolit nebo ji vypnout, pokud ji nepotřebujete. Rád používám funkci „Hey Cortana“, protože vždy poslouchá a usnadňuje spouštění programů, nastavení, vytváření schůzek a připomenutí … atd.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Zaznamenává Cortana konverzace

Ve středu obrazovky uvidíte seznam nahrávek Cortana spojené s vaším účtem Microsoft. Kliknutím na tlačítko přehrávání můžete poslouchat každou nahrávání individuálně. Chcete -li odstranit všechny vaše hlasové nahrávky, vyberte v pravém horním rohu seznamu „Vymazat aktivitu“.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak zabráním Cortaně v poslechu

Co vědět Cortana > Vyberte nabídku > Nastavení > Vypněte zkratku klávesnice > restartovat > Otevřete Cortanu znovu.Dále vyberte Nastavení > Aktivace hlasu > Oprávnění aktivace hlasu.Nakonec vypněte nechte Cortanu reagovat na "Cortana" klíčové slovo.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Potřebuji Cortanu na svém počítači

Jako asistentka osobní produktivity vám Cortana pomůže ušetřit čas, abyste se věci dělali, abyste se mohli soustředit na věci, které jsou pro vás nejdůležitější. Zejména vám může Cortana pomoci rychleji získat přístup k informacím, rychleji se spojit s ostatními lidmi a být lepší na cestě.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké jsou nevýhody Cortany

Špatné, protože Cortana lze podvádět k instalaci malwaru, dobré, protože to lze provést pouze s fyzickým přístupem k vašemu počítači. Pokud dokážete zabránit hackerům mimo váš dům, nebudou mít přístup k vašemu počítači. Neexistuje také žádný důkaz, že hackeři dosud využili chybu Cortana.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Může Cortana číst moje e -maily

S přirozeným hlasem, inteligentním odečtem a rozpoznáváním jazyka může Cortana přečíst vaše nové e -maily a sdílet změny vašeho dne – takže můžete dohnat a jednat na e -maily, aniž byste se museli dívat na obrazovku.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Může být Cortana použita ke špionu

Ale stejně jako u všech hlasových asistentů, dejte si pozor na firemní snooping. V srpnu základní deska zjistila, že dodavatelé společnosti Microsoft poslouchají nahrávky hlasových příkazů Cortana, někdy z osobních počítačů a prohlížečů s malým zabezpečením.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] K čemu má Cortana přístup

Na stolních počítačích Windows 10 může Cortana otevírat programy, najít soubory a číst nebo odesílat e -mailové zprávy. Uživatelé mohou například zadat požadavek na Cortanu nebo zapnout mikrofon a mluvit s programem. Integrace s Microsoft Edge.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč je Cortana vždy zapnutá

Ve výchozím nastavení je Cortana nakonfigurována tak, aby vždy poslouchala Wake Word – „Hey Cortana“. Pokud zamumláte náhodná slova a fráze včetně Wake Word, bude spuštěna Cortana. Pokud zjistíte, že Cortana se neustále objevuje na Windows 10/11, měli byste zakázat příkaz probuzení.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co se stane, když smažu Cortanu

Cortana je vestavěný software

S ohledem na to způsobí, že deaktivace nebo odstranění Cortany z počítače způsobí, že důležité funkce přestanou fungovat, přičemž jedna z těch vestavěných vyhledávacích funkcí Windows je Windows ‘. Jinými slovy, nebudete moci otevřít nabídku Start a vyhledat aplikaci nebo dokument v počítači.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Microsoft uzavírá Cortana

Počínaje koncem roku 2023 již nebudeme podporovat Cortanu ve Windows jako samostatná aplikace … Tato změna má dopad pouze na Cortanu v systému Windows a váš asistent produktivity Cortana bude i nadále k dispozici v Outlook Mobile, Teams Mobile, Microsoft týmy a týmy Microsoft Teams," čte blogový příspěvek.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Mohou na vás lidé špehovat skrz váš počítač

Jakákoli webová kamera, včetně vestavěných notebooků a telefonních kamer, může být napadena a použita pro špionáž. Je snadné si myslet, že jste v bezpečí před hackováním soukromé sítě, ale bez zabezpečení můžete být stále zranitelní vůči hackování webové kamery.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Můžete na někoho špehovat prostřednictvím svého počítače

Spyware může sledovat všechny klávesy, které zadáte, každou softwarovou aplikaci, kterou používáte, každý web, který navštívíte, každý chat nebo okamžitá zpráva, každý dokument, který otevřete, a vše, co tisknete. Nějaký software Spyware dává osobě monitorování schopnost zmrazit, vypnout nebo restartovat počítač.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak se zbavím viru Cortana

Jak odinstalovat aplikaci Cortana v systému Windows 10openujte nabídku startu a zadejte PowerShell.Klikněte pravým tlačítkem na Windows PowerShell.Vyberte „Spustit jako správce“.Zadejte následující text (mínus značky) v: ‘Get -AppxPackage -Alusers Microsoft.549981C3F5F10 | Odebrat-AppxPackage’press Enter.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Může Cortana vypnout můj počítač

Nebo, pokud máte povolenou funkci Hey Cortana, řekli byste: „Ahoj Cortana. Otevřete vypnutí dot exe ”. Uvidíte, že Cortana provádí příkaz. Pak uvidíte následující zprávu, která vám oznámí, že se váš počítač chystá vypnout.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co je Cortana a potřebuji to

Jako asistentka osobní produktivity vám Cortana pomůže ušetřit čas, abyste se věci dělali, abyste se mohli soustředit na věci, které jsou pro vás nejdůležitější. Zejména vám může Cortana pomoci rychleji získat přístup k informacím, rychleji se spojit s ostatními lidmi a být lepší na cestě.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co je nahrazování Cortany

Podle oznámení společnosti Microsoft o podpoře společnosti Microsoft již společnost nebude podporovat Cortanu jako samostatnou aplikaci od konce roku 2023. Místo toho se Microsoft přesouvá směrem k modernějším nástrojům AI, které společnost vyvinula dlouho po vydání Cortany, včetně Bing AI, která používá více semocí chatgptu.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Používá Windows 10 stále Cortana

Cortana je digitální asistentka společnosti Microsoft. Cortana byla poprvé spuštěna v roce 2014, byla původně vyvinuta pro Windows Phone 8.1 a je zahrnut do jiných zařízení Windows a operačních systémů (OS), včetně Windows 10 a 11.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Mohu zjistit, zda je můj počítač sledován

Spusťte antivirový software

Antivirový software může odhalit, zda je monitorován váš počítač. Většina případů monitorování je poháněna malwarem. Poté, co se na cestě do počítače vydá, může malware zaznamenat vaše aktivity. Antivirový software může samozřejmě detekovat malware.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč byste měli zakrýt kameru notebooku

Kybernetičtí zločinci mají přístup k těmto fotoaparátům a vzhledem k jejich pozicím – tváří v tvář vašemu obývacímu pokoji, kuchyni nebo kanceláři – mohou odhalit vaše soukromí a citlivé konverzace. Proto je dobré zakrýt vaši webovou kameru nebo podniknout další kroky ke zlepšení vaší bezpečnosti internetu.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Může někdo přistupovat k mému počítači na dálku, aniž bych to věděl

Protože pokud počítač na dálku přistupuje k počítači, bude obrazovka vašeho počítače uzamčena, což znamená, že nikdo nemůže vzdáleně přistupovat k počítači. To se stane, když někdo vzdáleně přistupuje k vašemu počítači.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Může vás někdo sledovat počítačovým fotoaparátem

Všichni hackeři webové kamery musí udělat, aby unesli vaši webovou kameru, je vklouznout malware s dálkovým ovládáním do vašeho notebooku (to jim také umožňuje přístup k vašim osobním souborům, zprávám a historii procházení). Je však snadné spatřit varovné signály a zlepšit zabezpečení fotoaparátu počítače.

[/WPRemark]

Previous Post
¿Cuánto cuestan las luces LED para instalar??
Next Post
Jak se jmenuje bezpečnostní kamera?