15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

At lave en piñata – 4 gode ideer til børn og voksne

Lav en piñata æsel fest dekoration papir overraskelse

Oprindeligt fra Latinamerika – Mexico og Spanien, er piñata blevet en uadskillelig del af enhver børnefest. Traditionelt er hule figurer farverigt designet til jul og påske og fyldt med lækker frugt. Den fyldte hule krop hænges over børnenes hoveder med et reb. Med bind for øjnene og bevæbnet med en pind forsøger hvert barn at slå dem og bryde dem, så alt det gode falder ud. Tidligere blev figuren sat sammen af ​​lergryder og dekoreret med farvet papir. I dag kan forskellige materialer bruges til dette, men især dem med en lav vægt. Populære motiver til en piñata er hovedsageligt dyr, såsom æsler, heste, lamaer, enhjørninger, men også abstrakte og geometriske former som bolde, kager, hjerter og mange andre. I stedet for frugt bruges normalt slik, slik, små chokolader og andre småting til fyldet. Du kan lave en piñata og give den til et barn til en fødselsdag, men også til en voksen ved en særlig lejlighed.

At lave en piñata – hvad er nødvendigt for dette?

Lav et piñata -papir-strimmel-crepepapir

Motivet til en piñata og de anvendte materialer kan frit vælges. Der er ingen grænser for din fantasi. Traditionelt var figuren lavet af keramik, men dette kunne være farligt for børnene. Derfor arbejdes det hovedsageligt med papirmaterialer som pap, pap, maché. Typisk for en piñata er det frynsede look, som på den ene side efterligner et dyrs pels og på den anden side ser ekstremt dekorativt ud. For at opnå denne effekt bruges farvet papir, og kanterne skæres i udkant. Crepe papirruller er fantastisk velegnede til dette og fås også i en lang række farver. Hvad piñataen er fyldt med, er op til dig. Små børn ser helt sikkert frem til chokolade, slik og gummibjørne, og til en polterabend vil valget være andre småting.

Lav en piñata: hest, æsel, lama eller enhjørning

Lav en piñata -karton-pap-æsel-farverig

En hest, et æsel, en lama eller en enhjørning, alt kan tinkeres på en lignende måde. Til dette kan du bruge pap eller stærkere pap og danne alle dele af dyrets krop af det. Tape dem sammen med tape eller varm lim, hvis du har en tilgængelig. Du fylder enten dyrets mave på forhånd eller efterlader en åbning, så de små overraskelser kan lægges bagefter. Glem ikke at binde et reb til figurens ryg, så piñataen kan hænges op senere, for eksempel på et træ.

Lav piñata -unicorn-girl-party-pink

Yderligere elementer som ører, øjne, hale, manke eller enhjørningens horn tilføjes, når hele figuren allerede er færdig. Et nøjagtigt design af det valgte dyr er ikke nødvendigt her. Det kan repræsenteres meget enkelt og. Du kan oprette figuren med lamineringsteknikken og ved hjælp af en ballon. Du bør planlægge lidt mere arbejdstid, for det hele skal også tørre meget godt. Derefter hældes slik og de små overraskelser i. Endelig er piñata dekoreret på en farverig og stemningsfuld måde.

pinata-tinker-enhjørning-pap-gør-det-selv

For at dekorere den selvfremstillede piñata kan en bred vifte af håndværkspapir og dekorative klæbende tape bruges fantasifuldt. Vi viser dig to inspirerende måder at dekorere en enhjørning piñata på: traditionelt mexicansk – med frynsede papirstrimler eller typisk piget – i pink og mintgrønt med washi tape.

Lav let piñata ud af en papirpose

pinata-tinker-simpelthen-sky-papirpose

En smuk og fantasifuld piñata er virkelig let at lave. Alt du behøver er en papirpose og håndværkspapir efter eget valg. Med disse materialer og vores instruktioner vil du hurtigt kunne lave en fantastisk piñata -sky. Først skal du oprette en stencil i form af en sky. Hvor stor din piñata skal være, bestemmer du ved hjælp af papirposen, der bruges til den. Taskehåndtagene skal pege opad, så de kan bruges til at hænge op senere.

pinata-tinker-instruktioner-papir-papir-pose-sky

Ved hjælp af skabelonen kan du bringe papirposen i den ønskede skyform. Forbered flere strimler hvidt papir og skær frynser i dem. Start med at fastgøre papirstrimlerne til skyen nedefra og op og dække dermed hele området. Til dette har du ikke brug for en pasta, og det er bedst at bruge dobbeltsidet tape. Yderligere elementer som farverige regndråber, øjne og måske et smil kan skæres ud af pap, som du ønsker det og bruge dem til at dekorere skyen på en atmosfærisk måde. Din kreative piñata -sky er allerede klar!

Lav papir mache piñata

pinata-tinker-papir mache-ballon-geometrisk

For det meste er en piñata lavet af papirmache. Vi har rapporteret om denne kunsthåndværksteknik flere gange, og den er meget velegnet til børn. I dette tilfælde anbefaler vi at bruge en hjemmelavet pasta fremstillet af mel og vand i stedet for en normal pasta. En stor ballon er også nødvendig. Til dekoration kan du bruge strimler af crepepapir, eller som vist i eksemplet på billedet ovenfor kan du bruge geometriske figurer til at skabe et smukt mønster.

pinata-tinker-papir-mache-ballon-lav-selv

Først pustes ballonen op, og de små stykker papir limes til den ved hjælp af pastaen. Gentag denne proces flere gange, vedhæft det nye lag papir til det tørre. For de bedste resultater, lad den indsatte ballon tørre i cirka 48 timer. Spræng derefter ballonen, fyld den hule krop med slik, konfetti og andre ting for at øge overraskelseseffekten. Dæk åbningen med papir og begynd at dekorere. Der er ingen grænser for din fantasi, når du skal dekorere den lukkede piñata.

Fantastisk gaveidé: lav piñata til voksne

pinata-tinker-små-gaver-slik

En smuk piñata kan også laves til voksne. Du designer disse lidt anderledes og fylder dem med andre ting end for børn. Her har vi en god idé til små gaver, der smukt supplerer den festlige bordpynt. Små kasser er stemningsfuldt dekoreret som piñatas med strimler af crepepapir og fyldt med chokolade.

pinata-tinker-små-gaver-crepe-papir

For at opnå den vidunderlige farvegradienteffekt, som vist på billedet, skal du få flere strimler crepepapir i forskellige nuancer af en farve efter eget valg. Skær frynser i det på forhånd og læg dem oven på hinanden. Arbejd nedefra og op fra mørkt til lyst.

pinata-tinker-små-gaver-dekorere-papir

Design hele kassen på denne måde. Sæt en sløjfe med snor eller dekorativ tape på låget, så æsken let kan åbnes. Til fyldningen vælges fine praliner af høj kvalitet. Hvis du ønsker det, kan du personliggøre hver piñata med et navn eller designe den individuelt i en anden farve.

pinata-tinker-små-gaver-fest-idé

pinata-tinker-små-gaver-bord-dekoration-tema

Et spil spilles normalt med piñata. Figuren hænges fuld af slik, så du ikke kan nå den med dine hænder. Bind for øjnene og med en pind forsøger hvert barn eller voksen at slå det og bryde det. Det går den ene efter den anden, indtil piñataen brister, og det regner slik. Vinderen får først valgt noget og derefter alle de andre børn.

God fornøjelse med at lave kunsthåndværk og lege!

Previous Post
Gør-det-selv Halloween-havedekorationer-enkle ideer
Next Post
Håndværk med balloner – 11 farverige dekorationsideer at lave selv