15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Je tipping opravdu nutné?


Shrnutí článku: Je to v pořádku, pokud se ti nestane

Zatímco 20% je považováno za standardní tip, je přijatelné, pokud je to nutné, ponechat méně. Odborníci naznačují, že tipping je očekávanou součástí stolování, bez ohledu na kvalitu služeb. Při chodu do restaurace se považuje za náklady na podnikání.

Překlápění lze považovat za morálně správné, pokud je univerzalizováno. To znamená, že nejenže by měli barmani dostávat tipy na každé podávané pivo, ale také by měli baristy pro každou objednávku kávy. Povinnost tip by se měla vztahovat na všechny servisní personál, včetně serverů, barmanů, kuchařů, myček nádobí, taxikáře, babiček s potravinami a baristy.

V Americe je tipping technicky volitelné, ale v praxi se očekává. Pokud opustíte restauraci, aniž byste opustili odměnu 15 až 25%, může vás oslovit číšník, který požaduje vědět proč.

Pokud se rozhodnete, že se nebudete naklonit do USA, bude server stále muset naklonit, jako byste měli naklonění. To znamená, že číšník/servírka, jejíž minimální mzda je nižší než obecná pracovní síla, bude muset zaplatit z vlastní kapsy za privilegium sloužit vám.

K poklesu převrácení přispívá několik faktorů. Inflace snížila kupní sílu spotřebitelů a nedostatek personálu v odvětví služeb ztěžoval podnikům poskytovat výjimečné zkušenosti se zákazníky.

Podle průzkumu 65% u.S. Dospělí, kteří večeřejí v sedacích restauracích. Toto procento se však meziročně snížilo, přičemž 73% vyklápělo v roce 2022, ve srovnání se 75% v roce 2021 a 77% v roce 2019.

Tradici velkorysého převrácení v Americe lze vysledovat až do 20. let, kdy se stala normou. Předpokládá se, že tuto praxi přijala z Evropy aristokracií. Po jejich návštěvách v Evropě, kde bylo tipování obvyklé, chtěli vypadat více kultivovaně a informovanější než jejich vrstevníci.

Otázky:

  1. Je to v pořádku, pokud se neklíbím?

    I když je ideální ponechat 20% tip, je přijatelné zanechat menší množství v případě potřeby. Při stolování je převrácení považováno za standardní praxi.
  2. Je morálně špatné neklíbit?

    Tipping může být považován za morálně správné, pokud je uplatňováno všeobecně. Všichni servisní pracovníci, včetně serverů, barmanů, kuchařů, myček nádobí, řidičů taxi, bagerů a baristů, by měli získat tipy na své služby.
  3. Je neslušné, že se v Americe nevrháte?

    V Americe je tipping technicky volitelný, ale všeobecně se očekává. Pokud se rozhodnete, že nebudete naklonit, můžete se setkat s číšníkem, který zpochybňuje vaše rozhodnutí.
  4. Co se stane, pokud se v USA nakloníte?

    Pokud se nespíte, server se musí stále vytáhnout, jako byste měli naklonění. To znamená, že číšník/servírka musí pokrýt náklady sami, což může být obtížné, protože jejich minimální mzda je nižší než u obecné pracovní síly.
  5. Proč už lidé naklánějí?

    Podmínky inflace a trhu práce ovlivnily kupní sílu spotřebitelů a učinily pro podniky v oblasti služeb náročné poskytovat výjimečné zkušenosti se zákazníky, což může přispět k poklesu vyklápění.
  6. Jaké procento lidí se nekryje?

    Podle průzkumu je procento U.S. Dospělí, kteří se v průběhu let vždy naklánějí v sedačkách. V roce 2022 bylo 65% vždy nakloněno ve srovnání se 75% v roce 2021 a 77% v roce 2019.
  7. Proč Američané tolik tipují?

    Normy naklápění v Americe lze vysledovat až do 20. let 20. století, kdy se staly obvyklými. Říká se, že aristokracie po návštěvě Evropy, kde byl běžný převrácení, se chtěla zdát více kultivovaná a informovanější než jejich vrstevníci.


Je tipping opravdu nutné?

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je to v pořádku, pokud se neklíbím

Vždy byste měli něco naklonit, i když ne 20%

Zatímco 20% je zlatým standardem pro dobrý tip, můžete v případě potřeby nechat méně, pokud něco necháte. Odborníci naznačují, že tipping je jen náklady na podnikání, když chodí do restaurace, bez ohledu na službu.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je morálně špatné neklíbit

Tipping může být morálně správné, pouze pokud je univerzalizováno. Znamená to, že nejen barman získá tip na každé pivo, ale také barista pro každou objednávku kávy. Pro všechny servisní personál musí být použitelná povinnost vyklápění (servery, barmani, kuchaři, myčky nádobí, řidiči taxi, babičky s potravinami, baristy … atd.).

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je neslušné, že se v Americe nevrháte

V Americe je tipping pouze volitelný v názvu. Legálně je to dobrovolné, ale pokud vyklouznete z restaurace, aniž byste opustili odměnu mezi 15 a 25 procenty, pravděpodobně vás pronásleduje číšník, který požaduje vědět proč.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co se stane, pokud se do USA nakloníte

Pokud nebudete naklonit, server by stále musel vyrazit, jako byste se naklonili. Abychom odpověděli na vaši otázku, pokud nemáte tip, číšník/servírka – pro které platí nižší minimální mzda než obecná pracovní síla – bude muset zaplatit ze své vlastní kapsy za potěšení, že vám slouží.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč už lidé naklánějí

"Inflace se rozřezává na kupní sílu spotřebitelů a na pevný trh práce zanechal mnoho podniků v odvětvích služeb nedostatečně a snaží se poskytovat špičkové zkušenosti zákazníka." Samostatná zpráva z Wall Street Journal zjistila, že celkově množství tipů, které pracovníci dělají.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké procento lidí se nekryje

65% u.S. Dospělí, kteří večeřeli v sedacích restauracích. Ale tato postava je meziročně dole: 73% u.S. Dospělí, kteří večeřejí v sedacích restauracích, vždy naklonili v roce 2022, ve srovnání se 75% v roce 2021 a 77% v roce 2019.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč Američané tolik tipují

Lekce rychlé historie. V roce 1900 se tipping stal normou. Říká se, že praxe se unášela z Evropy díky aristokracii. Po jejich evropských návštěvách, kde byl tipping součástí kultury, se chtěli zdát více kultivovaně a vědí než jejich vrstevníci.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč někteří lidé nikdy nekvalifikují

Někteří lidé pocházejí z nekótovacích kultur a prostě si nejsou vědomi, že tip je v USA obvyklý. Někteří lidé pocházejí z kultur nekódování. Přestože si je vědom toho, že je tipping v USA obvyklé a servery se spoléhají na své tipy, stále se rozhodnou, že nebudou naklonit.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké procento Američanů se nezbaví

65% u.S. Dospělí, kteří večeřeli v sedacích restauracích. Ale tato postava je meziročně dole: 73% u.S. Dospělí, kteří večeřejí v sedacích restauracích, vždy naklonili v roce 2022, ve srovnání se 75% v roce 2021 a 77% v roce 2019.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč všichni očekávají tip

Tipping má být odměnou za vynikající služby, ale studie ukázaly, že drtivá většina lidí je více motivována společenským tlakem. Očekává se od nich převrácení a nechtějí se odchýlit od dlouho zavedené normy-zejména pokud je sledují jiní lidé a možná je soudí.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké procento Američanů se nekryje

65% u.S. Dospělí, kteří večeřeli v sedacích restauracích. Ale tato postava je meziročně dole: 73% u.S. Dospělí, kteří večeřejí v sedacích restauracích, vždy naklonili v roce 2022, ve srovnání se 75% v roce 2021 a 77% v roce 2019.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je neslušné, že nepokračujete 15%

Pouze skládačka to určitě ví." Podle Raskin (Blogger, server a organizátor potravin) ponechání 15 procentního tipu není jen hrubý, je to také nerealistické, necitlivé, nevděčné a zastaralé. Pomyslete si, že tip 3 $ na 20 $ účtu je v pořádku, zamyslete se znovu, říká.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je neslušné ne tip 20%

Vhodná částka pro tipové servery závisí na vaší službě. 15% je vhodné pro průměrnou službu; 20%, pokud je váš server nadprůměrný. Pokud jste obdrželi vynikající služby. Pokud jste obdrželi špatnou službu, je lepší mluvit s manažerem než přeskočit na tip.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč někteří lidé nejsou naklonění

Někteří lidé pocházejí z nekótovacích kultur a prostě si nejsou vědomi, že tip je v USA obvyklý. Někteří lidé pocházejí z kultur nekódování. Přestože si je vědom toho, že je tipping v USA obvyklé a servery se spoléhají na své tipy, stále se rozhodnou, že nebudou naklonit.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč lidé prostě ne

Nezajímají se o budoucí službu a nemají zájem poskytnout odměnu za dobře odvedenou práci. Někteří mohou považovat za vyklápění za zásadně špatné, ale možná, ve skutečnosti by to prostě spíše… ne.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je tip 5 $ v pořádku

Závisí to na celkovém počtu vašeho účtu, ale níže uvedená rada je dobrým pravidlem. Tip: 10 až 15 procent nebo 2 až 5 $, ale zvažte zvýšení částky, pokud je počasí špatné, pokud žijete daleko, nebo pokud je vaše objednávka velká.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je 10% špatný tip

I když je služba špatná, doporučuje se ponechat alespoň 10 procent. * Pečlivě zkontrolujte svou kartu, protože některá místa přidávají k účtu odměnu. Můžete to nebo nemusí chtít doplnit. Pro čekací personál v restauracích sedícího sedadla by měl být tip 15 až 20 procent účtu za předklady.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je neslušné tip 10%

I když je služba špatná, doporučuje se ponechat alespoň 10 procent. * Pečlivě zkontrolujte svou kartu, protože některá místa přidávají k účtu odměnu. Můžete to nebo nemusí chtít doplnit. Pro čekací personál v restauracích sedícího sedadla by měl být tip 15 až 20 procent účtu za předklady.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je neslušné tip 12%

I když je služba špatná, doporučuje se ponechat alespoň 10 procent. * Pečlivě zkontrolujte svou kartu, protože některá místa přidávají k účtu odměnu. Můžete to nebo nemusí chtít doplnit. Pro čekací personál v restauracích sedícího sedadla by měl být tip 15 až 20 procent účtu za předklady.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč každé místo žádá o tipy

Tipy hrály klíčovou roli v restauracích, kde pracovníci obvykle vydělávají méně než minimální mzda a spoléhají se na poplatky za služby, aby zvýšili jejich příjmy. Nyní, když jsou zákazníci neustále vyzváni, aby zanechali tipy na řadu služeb, některé podniky dokonce zmiňují tipy ve svých výpisech práce, aby se pokusily nalákat žadatele.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je 10% tip příliš málo

I když je služba špatná, doporučuje se ponechat alespoň 10 procent. * Pečlivě zkontrolujte svou kartu, protože některá místa přidávají k účtu odměnu. Můžete to nebo nemusí chtít doplnit. Pro čekací personál v restauracích sedícího sedadla by měl být tip 15 až 20 procent účtu za předklady.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč Amerika tolik nakládá

Ve skutečnosti však existuje legitimní důvod, proč Američané nadále nakládají více než Evropané. V šedesátých letech u.S. Kongres se rozhodl tzv. „Tipping Credit“, což znamenalo, že zaměstnavatel mohl zaměstnanci zaplatit pod minimální mzdou, pokud získá tipy.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké procento Američanů tipuje

65% u.S. Dospělí, kteří večeřeli v sedacích restauracích. Ale tato postava je meziročně dole: 73% u.S. Dospělí, kteří večeřejí v sedacích restauracích, vždy naklonili v roce 2022, ve srovnání se 75% v roce 2021 a 77% v roce 2019.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč je v Americe tak vysoko

Ve skutečnosti však existuje legitimní důvod, proč Američané nadále nakládají více než Evropané. V šedesátých letech u.S. Kongres se rozhodl tzv. „Tipping Credit“, což znamenalo, že zaměstnavatel mohl zaměstnanci zaplatit pod minimální mzdou, pokud získá tipy.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je 20% již dobrý tip

Vhodná částka pro tipové servery závisí na vaší službě. 15% je vhodné pro průměrnou službu; 20%, pokud je váš server nadprůměrný. Pokud jste obdrželi vynikající služby. Pokud jste obdrželi špatnou službu, je lepší mluvit s manažerem než přeskočit na tip.

[/WPRemark]

Previous Post
Cuántos megapíxeles son 720p?
Next Post
Jak fungují kódy garážových dveří?