15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Løbebåndstræning – 12 nyttige tips til effektive fitnessøvelser

løbebånd træning nyttige tips tricks effektive fitness øvelser skridttæller optimal løbebånd analyse sportssko

Der er mange fordele ved løbebåndstræning, og det er et godt alternativ for løbere, når ugunstigt vejr eller sikkerhedshensyn gør det muligt at løbe udendørs. Følg disse tip for at gøre din løbebånds træning mere effektiv, underholdende og sikrere. Når du er klar til at komme i gang, har dette indlæg nyttige tips til at hjælpe dig med at træne og reducere kalorier.

Løbebåndstræning – opvarmning

løbebånd træning nyttige tips tricks effektive fitness øvelser solskin se video løb gym

Løb eller gå i et let, let tempo i 5 til 10 minutter. Det er fristende bare at hoppe på løbebåndet og begynde at træne, men du bør stadig give dig tid til en anstændig opvarmning.

Brug en lille hældning

løbebånd træning nyttige tips tricks effektive fitness øvelser justere skrå konsol tryk manuel kontrol

Indstil løbebåndets hældning til 1% til 2%. Da der ikke er nogen vindmodstand indendørs, simulerer en blid stigning bedre løb udendørs. Hvis du lige er begyndt at løbe, er det naturligvis en god idé at lade skråningen stå på 0% og dermed også øge komforten på løbebåndet.

Træn ikke for stejlt

løbebånd træning nyttige tips tricks effektive fitness øvelser stretching opvarmning opvarmning

Sæt dog ikke hældningen for stejlt (mere end 7%). Dette kan føre til akillesseneskader eller lægskader. Kør ikke mere end 2% hældning under hele træningen. Sørg også for, at du kombinerer stejle skråninger med normal, flad løb.

Hold dig ikke til konsollen

løbebånd træning nyttige tips tricks effektive fitness øvelser lean hold hold sport leg sved

Nogle atleter antager, at de skal holde på gelændere, mens de går eller løber på et løbebånd. Håndlisterne bruges kun til sikker montering og demontering. Mest af alt, når du løber på løbebåndet, skal du øve korrekt overkropsform ved at holde dine arme i en 90 graders vinkel, som om du løb udenfor.

Varmer op efter løbebåndets træning

løbebånd træning nyttige tips tricks effektive fitness øvelser der strækker sig opvarmning

Det er også let at hoppe af løbebåndet, når din træning er afsluttet, og din puls øges. Brug 5 minutter i et langsomt tempo eller i slutningen af ​​din træning, løb og lad din puls gå under 100 slag i minuttet, før du stiger af. Opvarmning hjælper dig også med at undgå svimmelhed eller følelsen af ​​at bevæge dig, når du stiger af løbebåndet.

Læn dig ikke fremad

løbebånd træning nyttige tips tricks effektive fitness øvelser magert håndtag hold konsol

Sørg også for at holde din krop oprejst. Du behøver ikke at læne dig fremad, fordi løbebåndet trækker dine fødder baglæns. Du bliver nødt til at trække dine fødder af båndet, før de køres af denne. Hvis du læner dig for meget fremad, kan det forårsage smerter i nakke og ryg.

Vær opmærksom på dine trin

løbebånd træning nyttige tips tricks effektive fitness øvelser tæller trin træner produktivt

Hold dine skridt hurtige og korte for at minimere påvirkningen på dine ben. Prøv at udføre et mellemfodsslag for at sikre, at du ikke rammer hælen og sætter et stød i dine knæ. Du skal muligvis overdrive hæltrækningen, da manglen på fremadgående momentum forhindrer fødderne i at bevæge sig i en cirkulær bevægelse.

Forbedre antallet af trin gennem løbebåndsanalyse

løbebånd træning nyttige tips tricks effektive fitness øvelser solskin lytter til musik visualiserer udvendigt bygningsvindue

Jo flere trin du tager i minuttet, jo mere effektivt vil du være i stand til at udføre løbebåndstræningen. Elite -atleter kan løbe omkring 180 trin i minuttet. Find dit skridtantal ved at tælle det antal gange, en fod rammer båndet på et minut, og derefter fordoble det tal. Prøv at forbedre dit skridtantal, mens du løber ved at fokusere på kortere, hurtigere skridt og holde dine fødder tæt på bæltet. Denne øvelse hjælper dig med at håndtere kedsomhed på løbebåndet og endda forbedre dit udendørs løb.

høre musik

løbebånd træning nyttige tips tricks effektive fitness øvelser solskin lytter til musik løb gym

Selvom det ikke er sikkert at bruge hovedtelefoner, mens du løber udendørs, kan det være en god måde at bekæmpe kedsomhed og køre længere ved at lytte til musik på løbebåndet. Vælg motiverende sange, og opret en afspilningsliste til din træning. Dette kan spare dig for konstant at kontrollere uret for at se, hvor meget mere du har brug for. Stadig keder dig? Prøv for eksempel 30 minutters intervaltræning.

Hydrering under løbebåndstræning

løbebånd træning nyttige tips tricks effektive fitness øvelser hydrerer dig selv vandflaske rækkevidde

Du kan miste endnu mere væske, når du træner på et løbebånd, end når du løber udenfor. Det er fordi der er lidt træk for at holde dig cool. Af denne grund skal du holde en flaske vand inden for rækkevidde.

Visualiser ruten

løbebånd træning nyttige tips tricks effektive fitness øvelser opvarmning taler visning se forestille løb løb

Et andet trick til at bruge tid produktivt på et løbebånd er at visualisere en udendørs rute, som du kører eller kører ofte. Forestil dig at gå langs den og visualisere bygninger og andre vartegn, som du ville passere undervejs. Skift hældningsindstillingen på det tidspunkt, du skal op ad en bakke.

Se ikke ned

løbebånd træning nyttige tips tricks effektive fitness øvelser træning træt

Det er svært ikke at blive ved med at kontrollere, hvor meget tid eller afstand du har tilbage, men hvis du ser ned, vil din løbeform lide. Stir heller ikke på dine fødder. Du vil sandsynligvis løbe sammen, når dette sker, hvilket kan føre til smerter i ryg og nakke. At se fremad er den sikreste måde at løbe på, uanset om du er på løbebåndet eller udendørs.

Previous Post
Jump reb -øvelser – fordele, variationer og træningsplan et overblik!
Next Post
4 nyttige yoga -asanas til kvinder – lette øvelser for begyndere