15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bastudesigntips

Bastur är mångsidiga. De kan installeras i en färdig byggnad eller byggas från grunden. Det är viktigt att på förhand avgöra hur det kommer att se ut, vad som kommer att behövas för att genomföra idéerna. Designen bör noga övervägas. Då blir det möjligt att förkroppsligar alla idéer..

bastudesign

Närvaron av ett bad eller en bastu i ett privat hus är inte längre förvånande..

bastu design foto idéer

Tack vare modern teknik är det möjligt att installera en bastustuga även i en stadslägenhet..

Bastustugor för en, två personer

Färdiga bås finns tillgängliga, eller så monteras de från separata paneler. Produkten kan placeras i badrummet. Det är viktigt att några centimeter återstår mellan taket och toppen av båset. Medelhöjden på produkten är cirka 2 m. Även om badrummet är litet finns det plats för det i en monter för en person. Den viktigaste fördelen med den färdiga strukturen är korrekt placering av ventilation och spis..

bastudesignfoto

Bastur har en viktig och ofta avgörande fördel gentemot det ryska badet – de är mångsidiga, det är lättare att bygga dem från grunden eller installera i ett färdigt rum..

Det finns ett brett urval av dimensioner och material för produkten. Oftare används naturligt trä, till exempel lind eller asp. Konstruktionens dörrar är ofta gjorda av glas. Anpassning är nödvändig om du vill förkroppsliga den ursprungliga designen. Då kommer båset att kunna komplettera stilen som skapats i badrummet eller bli höjdpunkten i rummet..

idéer om bastudesign

Allt beror på hur mycket utrymme som finns, valet av bastukapacitet och husägarnas ekonomiska kapacitet.

Bastudesign med pool

Om dimensionerna på lokalerna i huset tillåter det, är det värt att komplettera bastun med en pool. Detta gör att du kan dyka in i svalheten efter värmen i ångrummet, vilket är bra för din hälsa. Båda rummen är sammankopplade i inredningen, vanligtvis med golvbeläggning..

bastudesign med pool

Om du har bestämt dig för området för en hemmabastu måste du bestämma hur många personer ångrummet ska rymma samtidigt.

Bastun inuti består av naturligt trä utan ytterligare lackering. För ett rum med pool är kakel, mosaik eller sten väl lämpade. Paletten i båda rummen kan göras densamma genom att välja en lämplig nyans av trä.

design av en bastu med ett poolfoto

För en eller två personer kan du klara dig med en bastu, för en familjesemester, du behöver ett stort område, för att ta emot gäster, du måste ta hand om ett relaxrum, förutom ångbastun i bastun.

Natursten i bastudesign

Om helt träytor inte passar dig är det värt att späda det övergripande utseendet med natursten. Det är mycket hållbart, tål höga temperaturer och är inte rädd för fukt. Stenen kommer att öka kostnaden för att skapa en design och öka tiden för att genomföra idén..  

bastudesign med stendekoration

För närvarande kan du köpa både en färdig bastubod och montera den från separata paneler..

Men du kan få en harmonisk och original kombination av material. För varma trätoner är mörka stenplattor lämpliga. För att öka den fantastiska effekten rekommenderas att du använder olika stentyper som skiljer sig åt i struktur och palett..

bastudesign med stentrimning

Allt beror på hur individuellt utseende, funktionalitet och design du skulle vilja få.

Du kan lägga till naturliga anteckningar med hjälp av råmaterial. Småsten hjälper till att öka individualiteten och originaliteten. Rummet kommer att se extraordinärt ut. Och när du går på ett liknande golv kan du få massageeffekten regelbundet.

bastudesign med stengolv

Fördelen med färdiga konstruktioner är att de redan antar rätt placering av ugnen och ventilation..

Stenväggen kan bli en höjdpunkt i rummet, vilket ger variation och kontrast.

Användning av belysningssystem i bastudesign

Användningen av ett belysningssystem i en bastu istället för de vanliga lamporna och lamporna blir allt mer populärt. Olika former av belysningsarmaturer och deras nyanser väljs. Glasdörren tillåter inte tillräckligt med ljus inuti bastun. Därför är det ganska mörkt där och det är rimligt att lägga till belysning..

bastudesign med glasdörrar

Prefabricerade bastuhytter finns i olika storlekar, gjorda av olika träslag, men främst från asp, lind och några barrträd.

Belysningen bör installeras i träplattformar, sittgrupper och solstolar. Lysdioder gör det möjligt att tillföra ljus till enskilda strukturelement och ytor. Du kan välja bakgrundsbelysning i olika nyanser, beroende på fantasi och rummets storlek..

design av bastubelysning

Dörrar till minibastu är vanligtvis alla glas eller har en träram med stort transparent glas.

Stilar och riktningar

Om badet tidigare betraktades som strikt en plats för hygienprocedurer och lite funderingar ägnades åt dess interiör, är nu designfrågan relevant. Bastun har trots allt blivit en plats för vila och avkoppling. Därför är det viktigt att tänka över stilen i var och en av lokalerna. Ångrummet är ganska begränsat i antalet designidéer. Men det finns några bra alternativ..

modern bastudesign

Valet av glasdörrar beror på den psykologiska komponenten, som måste beaktas i små trånga utrymmen..

 1. Maximal enkelhet. Ljusa accenter kan göra saker värre. Under påverkan av hög temperatur upplever kroppen stress, och den iögonfallande interiören kommer bara att intensifiera den. Därför bör designen anpassa sig till avkoppling och lindra trötthet;
 2. Om du vill få en positiv laddning när du placerar ett ångbad rekommenderas det att lägga till ljusa färger, men med måtta. Bättre att fokusera på originalitet. Det räcker att leka med belysning, lägga till detaljer och material av olika textur och färg.

bastu interiör foto

Om det finns ett fönster i en av väggarna, även ett litet, måste denna möjlighet användas.

Förutom ångrummet bör du överväga utformningen av vilarummet. Alternativet är mycket mer och du kan förkroppsligar den mest attraktiva stilen. Det rekommenderas bara att organisera allt så att designen av båda rummen kombineras..

bastudesign i huset

En individuell beställning av en skåp förutsätter först och främst en unik design, som kan bli både ett harmoniskt tillägg till ett redan färdigt badrumsprojekt, och också fungera som en “programmets höjdpunkt”, som lockar alla ögon.

Föredragna designidéer visas i tabellen.

Stil Beskrivning
Klassisk Använd naturmaterial, främst trä. Paletten är lugn, utan ljusa inslag. Inredningen är diskret, enkel, men chic.
Modern Placera stoppade möbler som några fåtöljer och en soffa. Lägg ett glasbord mittemot. Du kan hänga en TV på väggen. Använd mer metall, spegelytor.
Eklekticism Flera olika stilar kan blandas. Dekorativa element är lämpliga som accent..
Land Rustik stil på ett oförskämt sätt. Använd massiva möbler, breda golvbrädor. Komplettera rummet med lämpliga inredningselement.
Etno Det rekommenderas att välja ett specifikt land och implementera en design som helt återspeglar det.

Efterbehandlingsmaterial

Efterbehandlingsmaterial måste väljas med hänsyn till förekomsten av höga temperaturer och hög luftfuktighet i ångrummet. Det är viktigt att finishen tål förändringar i de angivna parametrarna. För bastun rekommenderar vi att du väljer trä som grund, främst lövträ, som lind och asp. Paneler är ett bra alternativ. De kommer inte att provocera brännskador, avger inte skadliga ämnen vid uppvärmning. Barrträd är inte lämpliga på grund av utseendet på en skarp lukt med stigande temperatur.

vacker bastudesign

Att etablera en användbar och praktisk plats för avkoppling med en bastu är den rationella utföringsformen av många privata husägares drömmar.

Golvet rekommenderas att vara av trä. För ett ångbad är örter lämpliga, med möjlighet att plocka upp dem och torka. Detta hjälper till att undvika övergående förfall. Plattor används ofta, särskilt om det finns en pool. På grund av den höga luftfuktigheten, välj produkter som är grova och som inte tillåter glidning.. 

ovanlig bastudesign

Installera glasdörrar för att visuellt öka utrymmet.

Badets inre är en fristad för renlighet och hälsa

Det är värt att tänka noga på utformningen av varje hörn av badet..

bastu design och dekoration

Den träslag som ska användas för att avsluta ångbadet kan väljas utifrån färgpaletten som valts för resten av ytorna i poolen och relaxrummet.

Tänk på följande:

 • Omklädningsrummet. För dekoration är barrträd, som tall, lämpliga. Du kan späda interiören genom att introducera sten, plast eller kakel. Vilken stil som helst kan implementeras. Luftfuktighet och höga temperaturer återspeglas inte starkt i detta rum.. 

omklädningsrumsinredning

Valet av design, material är varierat.

 • Ångbastu. Mantlad bör vara lövträ. Företrädesvis tillverkad av halkfria plattor. Detta hjälper till att undvika snabb försämring av ytan.. 

bastudesign och inredning

Komplettera rummet med solstolar på olika nivåer, bänkar, kvastar, hällbehållare och slevar.

 • Duschrum. Plattor kompletterade med målat glas eller mosaik är idealiska. Golvet måste ha trägaller eller vara grovt för att förhindra att det glider.

design av bastu och dusch

Nyligen, i bastuers designprojekt, är det allt vanligare att inte bara använda inbyggda lampor eller lampor, utan en hel uppsättning lampor i olika former och nyanser..

Hur man gör “billig och glad”

För väggar, välj asp- eller lindfoder. Det mest lämpliga materialet när det gäller kvalitet och kostnad. Ett tall är lämpligt för ett omklädningsrum. Detta foder är också anmärkningsvärt för sitt låga pris. Plattor är perfekta för golvet, ovanpå vilka bambu- eller halmmattor läggs.. 

bastudesign i ett privat hus

Installera dörrar av glas.

Funktioner för att välja ett foder för en bastu

För att öka fuktmotståndet bör trädet täckas med en speciell förening som lack. På samma sätt kan du uppnå önskat utseende på panelerna. När du väljer ett foder, var uppmärksam på dess styrka och värmeöverföringsegenskaper. Tänk på klimatet i regionen. Om det är torrt, varmt – då kan du köpa en billig version av fodret, som tall eller gran. 

bastu dekoration foto

Om luftfuktigheten i regionen är hög är stenar som asp, cederträ lämpliga.

Om badhuset ligger separat och det inte finns några lekplatser i närheten kan du köpa en ekonomisk version av fodret utan att oroa dig för beklädnadens säkerhet. Om bastun är en förlängning, köp ett starkare material av massivt trä..

bastudesign i ditt hem

Trots glasdörrarna och närvaron av belysning i bastun är ångrummet en ganska mörk plats och ytterligare belysning kommer inte att störa det.

Funktioner för att ordna en bastu i ett hus på landet

Innan du bygger en bastu rekommenderas det att förbereda sitt projekt och komma överens om det. Förbered alla nödvändiga material, verktyg.

bastuinredning

Träplattformar, solstolar och sittplatser är ofta upplysta..

Upplägget är enligt följande.

 1. Tillhandahållande av kommunikation. Kontrollera deras användbarhet om det finns.
 2. Avsluta golvet med det valda materialet.
 3. Konstruktion av vertikala ramar.
 4. Värmeisolering med mineralull och folie.
 5. Hälls med clapboard.
 6. Installera den valda spisen.
 7. Installation av dörrar, bänkar.
 8. Installation av belysning och placering av dekorelement.

snygg och modern bastudesign

Det är enkelt att ordna en bastu själv.

Du bör förbereda allt du behöver i förväg och tänka på designen..

VIDEO: Bastudesign.

50 moderna bastudesigner:

bekväm bastudesign snygg bastudesign modern bastudesign praktisk bastudesign bastu interiör bad design idéer bastu interiör bad dekoration foto bastu inredning bad inredning bastu interiör bad design idéer bastu interiör bad idéer dekoration bastu interiör bad idéer foto bastu interiör bad design idéer bastu interiör bad idéer design bastu interiör bad idéer interiör i bastubadet foto av designen bastu interiör bad foto dekoration bastu interiör bad foto idéer interiör i en bastubad fotodesign bastu interiör bad foto design interiör i bastubadet foto bastu interiör bad design idéer inredning av bastubad design foto bastu interiör bad design bastu inre bad bastudesign i ditt hem bastudesign i huset bastudesign i ett privat hus design av en bastu med ett poolfoto bastudesign med pool bastu design foto dekoration bastudesign bastuinredningsidéer bastu design interiör foto bastuinredning bastuinredningsidéer bastu design idéer interiör bastu design idéer foto idéer om bastudesign bastu och pool design bastu design foto dekoration bastu design foto dekoration bastuinredning bastu design foto interiör bastu design foto idéer bastudesignfoto bastu design pool bastudesign bastuinredning bastuinredning bastudesign designerbastu

Previous Post
Blommor på balkongen: design, nya idéer och foton
Next Post
تصميم خزانة تلفزيون كلاسيكي