15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vad ska vara utformningen av en vattenpipa

För närvarande blir sådant orientaliskt roligt som vattenpipa mer och mer populärt. I den gamla östern ägnades särskild uppmärksamhet åt honom och ceremonier arrangerades. Ibland tillsattes opium till tobak, och man trodde att endast personer från de högre kasterna kunde släppas in på dem. Det fanns speciella platser för denna åtgärd – rökelsebrännare. Numera är detta inte en helig ritual, utan bara ett sätt att ha en trevlig tidsfördriv, för vilken det finns vattenpipa.

vattenpipa bar design

Om du bestämmer dig för att skapa en sådan anläggning hemma eller på kommersiell basis, hjälper vi dig att ta reda på vad som behövs för detta..

Vad du behöver för att börja

Till att börja med är det värt att fastställa budgeten för detta evenemang. Köp ett rum, utrusta det, köp alla nödvändiga element för rökning, anställ personer som känner till detaljerna i fallet. Allt detta kräver investeringar, och ytterligare åtgärder, och därför resultatet, beror på hur mycket du planerar att spendera.

vattenpipa designidéer

Vattenpipan bar kom till oss från öst.

Det finns ett startkapital. Innan du börjar arbeta måste du lösa alla formaliteter. Vad är den officiella delen?

Vi följer formaliteterna

För att börja måste du skapa ett antal dokument. Låt oss först titta på lagstiftningsramen. Distribution av tobaksvaror (som är grunden för vattenpiparökning) är förbjudet enligt lag. Du behöver en licens för att sälja dem..

vattenpipa bar inredning

Den mystiska, mystiska östern förvandlade från vanlig rökning till en speciell ceremoni, ostörd och lugnande.

Därefter måste du registrera institutionen som en enskild entreprenör eller LLC, eftersom endast en juridisk person kan köpa en licens. Efter att ha kommit för att röka, kommer en person att vilja dricka en kopp te med godis, eller kanske något mer allvarligt. Därför kombineras vattenpipabar ofta med ett kafé, vilket också erbjuder besökaren ett kök. Om du planerar att lägga till alkoholhaltiga drycker på menyn behöver du också en licens för att sälja alkoholhaltiga drycker..

foto av vattenpipa dekoration

Ett modernt vattenpiparum är ett lyxigt rekreationsområde, ett område för mottagande av vänner, släktingar, ett hörn där avkoppling och fullständig avkoppling råder.

Så för att öppna en vattenpipa behöver du:

  1. Tillstånd från SES;
  2. Licenser för försäljning av tobaksvaror;
  3. Slutsatser om lokals brandsäkerhet;
  4. Licenser för försäljning av alkohol (vid behov);
  5. Dokument om registrering av LLC eller enskild företagare.

vattenpipa design

I vissa länder har vattenpipan ett annat namn: shisha, nargile eller vattenpipa. Många utlänningar förstår bara sådana namn på vattenpipan..

Tekniska höjdpunkter

Med dokumentationen sorterad. Men innan du går vidare till designen måste du kontrollera att alla tekniska egenskaper överensstämmer med normen.

design av en vattenpipa fotoalternativ

Vattenpipstångens huvudattraktion är själva vattenpipan, särskilt om det är ett designarbete.

Det första du måste uppmärksamma är närvaron av en högkvalitativ, korrekt placerad huva. Även om rök är en oändlig egenskap hos en vattenpipa, är det bättre att minska mängden i rummet till ett minimum..

vattenpipa designalternativ

En ovanlig designpipa kan komplettera interiören.

Därefter bör du ta hand om de elektriska ledningarna. Tänk på hur ljuset kommer att placeras i hela caféet. I stängda bås är det bättre att ringa för att ringa servitören, vilket också kräver strömförsörjning.

design av en vattenpipa bar med bås

Insidan av en vattenpipa kräver användning av metall (koppar, mässing), sten, trä, glas och silke textilier..

Tänk noga på planlösningen och avgör om ombyggnad krävs. Kontrollera om avlopp och vattenkommunikation är korrekt placerade, så att du vid en haveri inte behöver skada konstruktörens arbete.

vattenpipa designalternativ

Det är lämpligt att behålla stilen i ett modernt vattenpiparum i den exotiska, lyxiga andan av persiska sagor för att helt fördjupa dig i atmosfären av orientalisk smak.

Kom igång med inredningen

Nu kan du gå vidare till den mest intressanta delen för kreativa människor – att skapa en inredning. Men inte heller här är allt så enkelt. Först bör du tänka på vilka material du behöver för detta och göra en uppskattning. I enlighet med detta bestämmer du vilka möbler och tillbehör du behöver, vad blir dekorationen av väggar och tak, hur man dekorerar bord och soffor och andra nyanser.

vattenpipa design foto dekoration

Du måste ha en färdig idé och en idé om hur din vattenpipa kommer att se ut i färdig form.

För att inte missa någonting och närma sig dekorationen av anläggningen så exakt som möjligt, utforma ett designprojekt. Det kommer att visa alla detaljer om din renovering, från att skapa kommunikation till att dekorera te -tillbehör..

vattenpipa interiör foto design

Kombinationen av rika färger, mjuka linjer och färgglada unika mönster – detta borde vara den perfekta vattenpipan.

Vi tar fram ett designprojekt

Denna process består av att utarbeta dokument som innehåller alla tekniska egenskaper hos lokalerna och designlösningar för utformningen av caféet. Detta är en användbar del av arbetet, som i framtiden kommer att hjälpa till att undvika olika inkonsekvenser mellan tekniska och inredningsmoment..

vattenpipa designidéer

Otroligt ljus och färgstark vattenpipa med många orientaliska lyktor.

Att utarbeta ett designprojekt börjar med att utarbeta en teknisk uppgift i enlighet med designidéerna (bearbetning av väggar, tak, kakelläggning etc.) Sedan återstår att köpa nödvändiga tillbehör och dekorera den redan färdiga basen..

vattenpipa interiör idéer

Använd massor av mjuka, små kuddar – detta är kännetecknet för en orientalisk smak.

Föreslår idéer

Utformningen av den framtida vattenpipan beror på dess syfte. Villkorligt kan de delas in i två typer: vattenpipa av ren och blandad typ. I det första fallet är anläggningen endast avsedd för rökning, och kan bara ha te utöver det. I grund och botten är de utrustade med ottomaner så att du kan ligga på dem, ibland tjocka mattor och ett stort antal kuddar placeras på golvet..

vattenpipa designidéer dekoration

Detta är utseendet på en traditionell vattenpipa – rökare.

Den andra typen är den vanligaste. I huvudsak är det kaféer som erbjuder andra villkor än vattenpipa: mat, dryck, musik, underhållning. I det här fallet finns det ingen gräns för fantasi, ett kafé kan se från en enkel lounge till en klubb, med lämpliga tjänster.

vattenpipa bar design

Vattenpipstångens främsta stolthet är själva vattenpipan.

Valet är ditt. Men låt oss prata om stilen och överväga flera alternativ som är lämpliga för utformningen av båda typerna av vattenpipa.

vattenpipa bar design och inredning

Trots den pretentiösa färgen behöver han inte överdrifter.

Östlig stil

Det vanligaste och lämpligaste alternativet för att dekorera en vattenpipa i orientalisk stil. Och detta är inte konstigt, för hans hemland är Mellanöstern..

orientalisk vattenpipa design

Hookah -rumsinredning bör främja avkoppling och vila.

För detta är det nödvändigt att skapa zoner separerade från varandra med gardiner. Bättre att göra dem dubbla: använd lätt tyll eller organza för det första lagret och tung sammet för det andra..

Den orientaliska stilen betonas perfekt av hästskoformade eller lockiga valv. När du dekorerar en vattenpipa i detta ämne bör du vara uppmärksam på närvaron av ett stort antal textilier: flerskiktsgardiner, kuddar, broderade soffor och till och med taket kan dekoreras med ett tyg med draperi.

vattenpipa dekor

Inre av vattenpipan framhävs av mjuka mattor med stor hög och arabeskmönster (medeltida prydnad, med växt- och geometriska figurer).

En annan egenskap hos den östra orienteringen är ottomanerna, ett stort antal kuddar på dem, och golven är täckta med mattor. Med hänsyn till dessa nyanser av den östra strömmen kommer du definitivt att uppnå det högsta kvalitetsresultatet..

Modern

Avvikande från klassikerna, låt oss vända oss till nuet. En vattenpipa i modern stil är förkroppsligandet av alla fördelar med civilisationen. Det kommer att bli mer strikt. Det finns ingen plats för ett stort antal tillbehör och textilier..

vattenpipa designidéer foto

Denna stil kombinerar komfort och minimalism..

Användningen av loftstil för att dekorera en modern vattenpipa är väl lämpad. Det kännetecknas av mörka färger i interiören, monotont målade väggar, en stor mängd ledigt utrymme och ett minimum av extra tillbehör. Du kan köpa en projektor och wallboard för att sända filmer en viss veckodag.

design av vattenpipa dekor foto

Användningen av fåtöljer och ett lågt bord kommer att passa perfekt.

Om vattenpipan inte ligger på byggnadens bottenvåning och ligger i ett bra område är det klokt att använda stora fönster, vilket gör rummet så ljust som möjligt..

Om du vill diversifiera anläggningen med detaljer kan du använda dekorationer i stil med kubism eller minimalism, hänga målningar av samtidskonstnärer, köpa en ovanlig författarpipa i jugendstil.

vattenpipa designidéer foto

Gör inga misstag genom att överbelasta det inre i rökhuset med tillbehör och ljusa småsaker..

Hempipa

För att utrusta ett rum för rökning och vila hemma behöver du inte köpa en licens och registrera ett LLC. Detta är en bra idé för vattenpipa älskare och vänliga sammankomster..

vattenpipahusdesign

Det är bäst att ordna ett sådant rum i ett privat hus..

Du kan placera den i en loggia, på vinden eller i ett lusthus på gatan. Träbotten kommer att ge en speciell atmosfär och kommer att absorbera de trevliga rökluktarna, vilket stadigt kommer att befästa rummets status – “vattenpipa”. I den här situationen, glöm inte att ta hand om god ventilation av rummet. Under sommarsäsongen är vinden en särskilt varm plats, eftersom huvuddelen av den varma luften samlas under taket. Därför är det nödvändigt att installera en bra luftkonditionering här för att skapa en bekväm miljö..

vattenpipahusdekoration

I lägenheten kan du också avsätta en plats för en vattenpipa, men bara om det är flera rum.

Du kan dekorera detta rum i enlighet med dina önskemål. Det kommer att vara mest bekvämt att kombinera det med en hemmabio, sätta en stor bekväm soffa eller stolar.

Om lägenheten har en loggia kan den också användas för detta ändamål. Panoramafönster, bra utsikt och mjuka fåtöljer gör din vistelse så bekväm som möjligt. Du kan använda korgstolar, ett matchande bord och mycket grönska, som kombinerar en hempipa med en tedrinkplats.

vattenpipa i lägenhetshuset

Vinden är ett bra ställe för ett orientaliskt rökelsehus.

Vad man ska välja

Sammanfattningsvis minns vi att för att öppna en vattenpipa måste du få tillstånd att sälja tobaksprodukter, registrera anläggningen som ett LLC, följa alla sanitära och brandsäkerhetsvillkor och få en lämplig slutsats.

När du väljer en stil ska du vägledas av kampanjbudgeten, potentiella kunders behov och dina egna idéer. Låt oss sammanfatta vad som behövs för att genomföra de föreslagna idéerna för arrangemanget.

design av vattenpipa idéer interiör

Ett mysigt hörn för avkoppling med en vattenpipa har hittat sin plats i det inre av ett modernt hus..

Aning Färglösning Tillbehör
Östlig stil Rött i kombination med guld, svart och gult, vinrött. Ottomaner, massor av kuddar, draperade eller fransade gardiner.
Modern Coola toner: grå, blå, blå. Använd alla nyanser av brunt, orange, svart. Målningar av samtida konstnärer, smycken i stil med kubism.
Hempipa Varma pastellfärger. Eller färska levande färger: lila i kombination med grönt, orange, blått. Alla detaljer som bidrar till din avkoppling och avslappning.

Det finns många idéer. Du kan dra nytta av de föreslagna och uppgradera efter din egen smak. Viktigast av allt, glöm inte att ta hand om en högkvalitativ huva inomhus..

VIDEO: Vattenpipa.

50 vattenpipa bar designer:

vattenpipa bar som ligger på vinden vattenpipa dekoration vattenpipa interiör vattenpipa idéer vattenpipa foto vattenpipa design vattenpipa interiör foto idéer vattenpipa interiör idéer vattenpipa interiör foto idéer vattenpipa interiör foto design vattenpipa interiör foton vattenpipa inredningsfoto vattenpipa inredning vattenpipa interiör foton vattenpipa interiör vattenpipa designalternativ hookah bar design idéer hookah bar design foto dekoration vattenpipa inredningsidéer design av en vattenpipa interiörfoto vattenpipa inredning vattenpipa inredningsidéer design av vattenpipa -dekoridéer vattenpipa designidéer inredning vattenpipa idé design vattenpipa foto design vattenpipa design foto dekoration vattenpipa interiör foto design design av en vattenpipa fotoinredning vattenpipa design foto idéer vattenpipa foto dekor design vattenpipa design foto dekor vattenpipa foto design hookah dekor design idéer vattenpipa bar inredning vattenpipa bar inredning design av en vattenpipa interiörfoto vattenpipa inredning vattenpipa inredningsidéer design av vattenpipa idéer interiör design av vattenpipa -dekoridéer vattenpipa designidéer inredning vattenpipa design foto alternativ design av vattenpipa fotoalternativ design av en vattenpipa fotoinredning vattenpipa design foto idéer vattenpipa foto dekor design vattenpipa design foto dekor vattenpipa foto design vattenpipa bar design

Previous Post
Randig tapet för väggar i interiören i olika stilar
Next Post
Jak odstranit škrábance z chladničky: jak tomu zabránit, tipy a triky