15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hur väljer du sängbord för ditt sovrum?

Sängbord för sovrummet är populära och finns i alla hem. De kan användas som ställ för en bärbar dator, glas vatten, du kan lägga en bok på dem innan du lägger dig. Ett sängbord är viktigt i nästan alla sovrum. Valet av dessa möbler måste dock göras med stor omsorg. När designelementen i ett rum är dåligt kombinerade kränks hela tiden interiörens integritet, vilket är dåligt för ägarna. Trots allt köps nya möbler i sovrum sällan, så ett dåligt valt inredningselement kommer att användas i två år eller mer. Och den mysiga atmosfären som skapas av den kompetenta utformningen av rummet kommer att kollapsa, vilket säkert kommer att bli en källa till obehag.

tjugo

tjugo

Ansökan

I första hand används sängmöbler för att lagra små föremål som ansiktsmasker och kosmetika..

Dessa möbler är också en mycket viktig del av inredningen. Därför är det nödvändigt att produkten passar bra med rummets design och kompletterar den. Det är möjligt att använda flera produkter samtidigt, det är tillåtet att använda tabeller av olika storlekar. Numera tillverkar möbelproducenter ett brett utbud av produkter, och det är lätt att hitta ett alternativ som passar en specifik inredning. Du kan också beställa tillverkning av ett bord med individuella egenskaper, men sådana möbler blir dyrare..

19

19

I andra rum är sådana möbler också lämpliga. Till exempel kan du sätta ett bord bredvid soffan. Det bör noteras att i utformningen av många moderna soffor finns speciella sidopaneler för förvaring av små föremål. Vissa lägger sådana produkter i korridoren för att förvara nycklar, skopack.

Ansökan

Bröstformat bord

Vissa människor använder bordet främst som en dekoration för det inre av rummet. Nu finns det ganska många premiumspecialister som tillverkar specialtillverkade exklusiva designermodeller. Sådana författarverk har ett extremt högt värde och visar det ekonomiska oberoende som ägaren av rummet har..

arton

arton

Dessa var de mest populära användningsområdena för sängmöbler, men ingen förbjuder att använda dem annorlunda. Till exempel för arbete eller äta, som ställ för inomhusväxter eller TV och så vidare.

Olika sorter

17

17

Designers delar upp sådana möbler i bord och sängbord. De skiljer sig åt genom att sängborden är rymligare. Borden har ett eller två öppna fack och en övre yta. De är lämpliga för förvaring av böcker, men är i allmänhet inte särskilt rymliga. Och om du använder dem för att lagra ett stort antal saker, blir bordet kraftigt rörigt. Detta kanske inte har den bästa effekten på det inre av rummet. Sängborden, förutom den övre ytan, består av flera slutna sektioner..

16

16

De rymmer många saker. Samtidigt är avdelningarna stängda, så föremålen kränker inte interiörens integritet. När det gäller olika sängbord, för enkel användning, kan de ha flera utdragbara sektioner eller lådor..

Separata stationära produkter och bord på hjul, som är mycket praktiska att flytta vid rengöring eller omorganisation av möbler.

Olika sorter

Nattduksbord

Vilket är bättre, ett bord eller ett sängbord?

Sängbord används oftare. Detta beror på deras kapacitet, vilket sparar utrymme. Och specifika vardagsartiklar, som öronproppar och en sömnmask, förvaras bäst utanför dörren..

15

15

Men dessa modeller passar ibland inte. Till exempel är det bekvämt att använda ett bord för att läsa eller skriva, och att skriva på ett nattduksbord anses vara dåligt sätt, särskilt bland journalister och författare. Dessa möbler är också mer lämpliga för rum inredda i minimalistisk stil. Designers noterar att borden lämnar mer ledigt utrymme och inte stökar upp det. Därför föredrar rika människor att installera sådana produkter i sina sovrum och med små dimensioner..

1

fjorton

Tips för att välja bord

Många tror att det inte finns några regler för att välja sängbord, det viktigaste är att välja rätt färgschema för produkten. Detta är inte korrekt, designers lyfter fram följande principer:

 • När du väljer är det värt att utgå från produktens storlek. Den viktigaste är höjden. Du måste välja produktens höjd på ett sådant sätt att det är så bekvämt som möjligt att använda den. Det bästa alternativet är om höjden på sängbordsmöblerna och sängen är desamma. Då skapas en harmonisk och lättanvänd komposition..

  13

  13

 • Det är värt att välja ett bord av samma material som de dominerande elementen i rumsinredningen. Möbler kan tillverkas av trä med önskad textur. Tabeller klädda i konstläder eller textilier är också populära..

  1

  1

 • Det finns ganska många färdiga produkter för vissa designlösningar. För japansk stil är lämpligt sängbord lämpligt, du kan köpa det på din närmaste möbelaffär. Samma situation med den klassiska stilen, hi-tech och andra populära riktningar..

  12

  12

 • Var inte rädd för att bara använda ett bord. Många tror att det är absolut nödvändigt att placera sängmöbler på vardera sidan av sängen för att uppnå symmetri. Men detta är inte en förutsättning, ett bord skapar en ovanlig rumsdesign..

  2

  2

 • Det är bättre att inte köpa en produkt med en bredd på mer än 50 centimeter. Men om sängen i sovrummet är mycket stor är det tillåtet att använda ett bord eller sängbord med en bredd på upp till 100 centimeter. Detta låter dig behålla en harmonisk kombination av dessa element i rumsdekorationen..

  elva

  elva

Om du följer dessa tips kommer sängmöbler att dekorera rummet. I princip kan sovrummet inte anses bekvämt utan ett bord. Sedan måste du lägga boken på golvet, och för att släcka ljuset eller sminka dig måste du gå till ett annat rum. Detta är extremt obekvämt. Och efter en arbetsdag finns det ingen styrka kvar att gå till en annan del av lägenheten..

Tips för att välja bord

Nattbordets skönhet och komfort

Exempel på användning av sängbord

Ett ordentligt utvalt bord passar in i rummet och hjälper till att skapa en mysig och bekväm atmosfär. Denna omständighet är extremt viktig för sovrum, för om rummets design är dåligt utvecklad eller dess element inte kombineras med varandra är det svårare för människor att sova inomhus..

3

3

I ett sovrum med en genomtänkt inredning känner en person obehag och inre ångest, vilket kan uttryckas i form av stress, sömnlöshet och konstant sömnighet. Därför är det värt att utrusta sovrummet i den valda stilen..

tio

tio

När det inre av rummet följer de allmänna designreglerna är det lätt att välja sängmöbler. Ett antal modeller visas i möbelbutiker som passar populära trender, det här är högteknologiska, klassiska, japanska och pseudo-japanska stilar..

4

4

Inte i alla fall är det nödvändigt att köpa ett nytt sängbord vid byte av interiör. Om denna produkt inte har skadats sedan köpet, kan du beställa ett specialfodral för den. En uppsättning moderna och klassiska material används för att skapa omslag, så att du helt enkelt kan stoppa bordet med ett lock som matchar den nya interiören. Det finns också lock som imiterar moderna material eller dyrt trä..

nio

nio

Ska jag sätta ett bord i ett litet sovrum?

Sängmöbler är oumbärliga i sovrum, även små. Detta stöds av de olika modeller som finns med olika egenskaper. Produkterna är gjorda av alla tillgängliga material, och de är skapade i olika färger. Små möbler är lämpliga för ett litet sovrum, och det är värt att köpa ett sängbord, inte ett bord..

Ska jag sätta ett bord i ett litet sovrum?

Litet sovrum sängbord

Det är viktigt att förstå att det är viktigt att använda sängmöbler i små sovrum. Dessa produkter kan frigöra mycket utrymme. Tabellen innehåller kosmetika, vissa mediciner och andra nödvändiga saker. Om du vill kan du kombinera bordet med arbetsplatsen och uppnå ännu större besparingar i ledigt utrymme, om bordets storlek gör att du kan sätta en bärbar dator och andra saker som är nödvändiga för arbetet på den.

åtta

åtta

Det är värt att köpa en produkt som står i proportion till sängen. På grund av skillnaden i storlek ser utformningen av rummet annars ful ut. Om sängen upptar hälften av sovrummet, om än med ett litet område, kommer ett litet sängbord att se konstigt ut. I det här fallet är det bättre att köpa en smal men lång produkt som visuellt plattar ut sängens dimensioner..

7

7

Vissa sängar har sidopaneler som enkelt ersätter sängbordet.

Det är värt att överväga alternativet att använda kombinerade möbler. Till exempel finns det specialskåp, indelade i tre delar: ett skåp ovanpå, ett sängbord nedanför, utrymmet mellan dessa element används som ett nattduksbord.

Ska jag sätta ett bord i ett litet sovrum?

Nattduksbord

Vissa designers föreslår att man använder gångjärnshyllor istället för bord för att spara ledigt utrymme. Dessa lösningar är inte populära och används sällan. Men hängande hyllor används ofta tillsammans med sängmöbler, detta hjälper till att frigöra ytterligare utrymme i rummet..

6

6

Slutsats

Således, om sängen är huvudelementet i sovrummet, tar sängbordsmöbler andra platsen i betydelse. Dessutom måste dessa element kombineras harmoniskt med varandra för att skapa en helhetsinredning. Nattbordet är oumbärligt för sovrum, och professionella designers älskar att använda dessa produkter i projekt..

5

5

Det hjälper till att betona och komplettera det inre av rummet, spara ledigt utrymme när det saknas och visa ägarens stora rikedom. På grund av olika produkter på marknaden är det ganska lätt att hitta rätt möbler från alla priskategorier..

Sängbord i det inre av sovrummet

40 fotoexempel på ett sängbord:

sovrumsmöbler

Previous Post
Skoskåp med sittplats i korridoren: bekvämt och praktiskt
Next Post
تصميم غرف النوم 2021: الاتجاهات الحالية في اختيار مواد التشطيب والأثاث