15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Det finns lite utrymme i sovrummet: var ska man lägga sängbordet eller vad ska man ersätta det med?

Sovrum – en specifik plats i huset där en atmosfär av fred är viktigt. Alla utrustar sitt personliga utrymme efter eget tycke, men det är viktigt att fokusera på möblernas designstil och funktionalitet. Sängbord för sovrum avser små former, men inredningen beror på dess utseende. Det måste finnas en plats nära sängen där en vas, en bordslampa, en bärbar dator, en mobiltelefon är placerad.

Syftet med sängbordet i sovrummet

Sängbordet för sovrum tillhör små former, men inredningen beror på dess utseende

Syftet med nattduksbordet i sovrummet

När de går och lägger sig tvingas många leta efter en plats bredvid dem där de kan fästa en surfplatta med en laddare, glasögon eller en bok. Det är svårt att klara sig utan ett litet fritt plan till hands. Förutom det syfte som motiverar dess namn används ett soffbord eller sängbord för olika ändamål. De lägger här:

 • färsk bukett blommor;

sängbord i sovrummet

bord i relaxrummet för olika saker

 • morgonkosmetika (för att göra dig i ordning efter tvätt);
 • en kopp aromatiskt kaffe från “andra halvan”;
 • trevlig present eller souvenir, etc..

vitt sängbord

sängbord i ett ljust rum

Om ingenting placeras på sängbordet, men används efter behov, kommer det att vara en utmärkt dekoration för sovrummet. För samma ändamål används flera varianter av små möbler. De kommer att harmoniskt komplettera inredningen i vardagsrummet:

 • nattduksbord;
 • bankett;

böjt sängbord för böcker

bord i sovrummet väggmonterad version

 • puff som ett bord upp och ner;
 • en pall med ovanlig form;
 • hylla fäst vid sängen;
 • stå för en bärbar dator;
 • akterhylla;
 • kaffe bord;
 • en piedestal för en statyett;
 • konsol med låga ben;

sängbord med skåp

bord nära sängen med originalmöbler

 • golvlampa med hylla;
 • hylla för fasta telefoner och mobiltelefoner;
 • hopfällbar hylla vid garderoben, sängen eller soffan;
 • en liten “transformator” eller ett block av modulära möbler;
 • en träbit eller annan hemlagad produkt;
 • alla andra föremål anpassade till sängbordet.

Syftet med sängbordet i sovrummet

Grönt sängbord

Ibland är det nödvändigt att hålla mediciner i sängen med jämna mellanrum till hands för att ta hand om de sjuka. Vilken att väljasängbord för sovrum, beror till stor del på dess funktionalitet, estetik och inredningsstil. Måtten måste motsvara rummets mått. I ett smalt rum får du nöja dig med en hylla under en vägglampa eller fönsterbräda.

sängbord i ljusa färger rum

ljust sängbord i ett rum med ett stort fönster

Strukturellt tillverkas sängbord och kantstenar mobila på hjul (mobila) och fasta (stationära). Mindre vanligt är fällbara bordsskivor (integrerade) och transformerbara stativ.

Med god fantasi används små möbler för att ersätta ett skrivbord eller toalettbord. En oval spegel på väggen med en elegant konsol är en fashionabel lösning som har ersatt den föråldrade spaljén (eller toalettbordet) och det kosmetiska bordet. Vagnar och tillägg till frukost på sängen är efterfrågade.

sängbord för rummet

snygga bord i vardagsrummet i svart och vitt

Detta är intressant: I början av 1900 -talet läste britterna och fransmännen på morgonen färska tidskrifter över en kopp te eller kaffe. Så “kaffebordet”, som betraktades som snyggt bland aristokraterna långt innan tidningar uppstod, blev ett “tidnings” -bord. Och tidningen brukade kallas “le magazine” på franska. Senare kallades tidskrifter för flersidiga tidskrifter och tidningar kallades för upplagor på 2-4 sidor. Mode för soffbord ersatte skrymmande byråer och sängbord, de användes på sjukhus och sjukhus. Under andra halvan av nittonhundratalet gick stativ in i möbelmodell som TV -stativ.

Syftet med sängbordet i sovrummet

bord för förvaring av olika saker i sovrummet

Möbeldesigners och inredare erbjuder regelbundet nya lösningar som kombinerar “två i ett”. De används i inredningen som nattduksbord eller kantstenar för sovrum. De mest populära idag är:

 • bordssäker;

unikt designat sängbord

antikt kassaskåp i träbearbetning som sängbord

 • golvlampa med hylla;
 • utställningsbord;
 • ljusstake-bord;
 • spegelbord;
 • vagnbord på hjul;

sängbord på hjul

mobilversion av sängbord

 • ett bricka på benen (för kaffe i sängen);
 • en liten hylla med ett hopfällbart plan;
 • skulpturbord med glasskiva.

sängbord design alternativ

ett bord i relaxrummet i en ovanlig och modern stil

Obs: För ett sofistikerat sovrum för kvinnor är det värt att köpa ett glasbord med en skulptur som ser ut som ett riktigt konstobjekt i ett vanligt rum. Framstående designers har erbjudit utsökta produkter under lång tid, men de är fortfarande på toppen av popularitet bland älskare av vackra gizmos.

Stilistisk lösning av små möbler

Valet av inredningsstil bestämmer till stor del utseendet på möbler för sovrum och andra rum..

sängbord från en känd designer

ett av de många alternativen för trendiga sängbord

 1. Även någon som inte förstår denna fråga är osannolikt att förväxla en klassisk skänk med ett avantgarde soffbord av plaströr för en technostil..
 2.  För engelska klassiker och konservatism väljer de nattduksbord i trä med en träfasad, som påminner om gamla byråer på höga snidade ben..
 3.  Ett utsökt sängbord med speglar, strass eller förgyllda sniderier är valt för det glamorösa sovrummet hos en samhällsdam..
 4.  Neoklassicism föredrar klassikerna i en ny omprövning, till exempel kommer en konsol under en spegel att ersätta ett speglat sminkbord.
 5.  För sovrum i historisk stil köps dyra elitimporterade möbler. Sådana modeller kan inte förväxlas med någonting – de är graciösa och ädla, de ser dyra ut. Lyxiga lägenheter kommer att kompletteras med ett vitt eller ljust sängbord (kantsten) med träsniderier i barock-, rokoko- eller renässansstil.

Stilistisk lösning av små möbler

Sängbord (kantsten) med träsnideri i barock-, rokoko- eller renässansstil

Unga människor föredrar stilar:

 • tekno;
 • högteknologisk;
 • loft;
 • avantgarde;

sängbord med lådor

ljust sängbord (kantsten) med två utdragbara fack för saker

 • futurism;
 • urbanism.

För sådana interiörer används plast, kromrör, tyger av metalliserade trådar, urbaniseringsattribut med en oväntad designlösning. Istället för ett nattduksbord hänger en ljuspanel från väggen med kedjor. Den oväntade lösningen i form av hemgjorda möbler är ännu bättre.

sängbord i sovrummet med en dator

ett bord med ett bildskärmsstativ för din bekvämlighet i vilrummet

Möbler tillverkade av återvunna föremål är populära – 2-3 “skalliga” däck från bilar, målade med aerosolfärg, är anslutna. Originalmöbler kompletteras med en bänkskiva i metall, glas eller laminerad spånskiva.

Den minimalistiska stilen avvisar överskottet av möbler, med hjälp av det absolut nödvändigaste. Här är det tillräckligt att begränsa oss till en hopfällbar bordsskiva, en glasvagn på hjul, som enkelt kan rullas från spisen med frukost och återvända till köket..

Stilistisk lösning av små möbler

Originalmöbler kompletteras med en bänkskiva i metall, glas eller laminerad spånskiva

Modern stilistik tillåter nya material och unika former. Om du kan hitta något väldigt originellt på rea, bör du göra dig själv till en sådan gåva. Det kan vara ett “smart” sängbord med elektronik som rör sig på kommando från fjärrkontrollen.

sängbord i sovrummet på väggen

väggmonterad version av sängbordet med hyllor

Det finns också mer originella lösningar, till exempel en ljuskub – en golvlampa som ändrar färg med tiden och när den värms upp. Det används också som piedestaler säng för sovrum.

För ett rum i fusionsstil väljs ofta sängar som ser mer ut som en soffa-med eko-läderklädsel med ett klassiskt diamantsnitt ser det fantastiskt ut.

sängbord i klassisk stil

1700 -tals sängbord

I interiören kompletteras bäddsoffan med runda eller fyrkantiga bänkar gjorda i en enda nyckel. Ännu bättre – äkta läderklädsel.

Ett sovrum i jugendstil ser särskilt lyxigt ut, och här är det viktigt att välja ett bord i exakt överensstämmelse med resten av möblerna. Sänggaveln och sängramen är ofta gjorda smidda, med den karakteristiska “piskans slag” som är karakteristisk för stilen; bordet bör vara detsamma i designen..

Stilistisk lösning av små möbler

Sänggaveln och sängramen är ofta gjorda smidda, med kännetecknet för stilen “piskans slag”

Etniska stilar välkomnar småskaliga produkter med handmålade fasader. Verkliga mästerverk visas ibland i antikaffärer.

Även om ditt rum för att sova och vila inte har en viss stilistisk lösning är det alltid uppenbart från möblerna som är att föredra. Slutsatsen antyder sig själv: vilken typ av säng, sådant är bordet, med hänsyn till stil och funktionalitet.

sängbord i ett rymligt sovrum

sängbord i sovrummet med ett panoramafönster och ett minimum av möbler

Det finns lite utrymme i sovrummet: var man ska lägga sängbordet eller hur man byter ut det?

Ofta en multifunktionell produkt som t.ex. nattduksbord ingenstans att sätta i sovrummet. Om det inte finns utrymme till höger och vänster om sängen (bäddsoffa) finns det alltid lite ledigt utrymme. Då spelar det ingen roll var kantstenen kommer att stå i sängen i ett litet rum..

Det finns lite utrymme i sovrummet: var ska man lägga sängbordet eller vad ska man ersätta det med?

Om du måste välja mellan ett sängbord och en golvlampa, försök hitta en två-i-en-modell

Den vanligaste tekniken är en spegelvägg och glansiga sträcktak, som visuellt expanderar rummet. Det är bättre att använda ett klassiskt soffbord på hjul, som “går av sig själv” runt sovrummet. Om en bäddsoffa används i ett litet sovrum, måste den ofta flyttas, då är hjulen på alla möbler oersättliga.

Tips: Om det inte fanns några rörliga element vid bordet eller skåpet från början köps hjulen (rullarna) på en möbelaffär. Detta kommer att ge en rörlighetsfunktion.

sängbord med böjda ben

miniatyrbord i sovrummet med en låda

Istället för ett sängbord, när det inte finns någon annan lösning, använd hängande hyllor och istället för en bordslampa, använd en lampa. Det viktigaste är att de är på ett säkert avstånd och tillverkade av material som inte kan skada en sömnig person som går upp ur sängen. Barn och ungdomar faller ibland ur sängen i en dröm, då är det bättre att vägra bordet och köpa en bäddsoffa med hyllor på räcken eller med en sida.

Observera: Säkerhet är ett obligatoriskt krav för alla sängkläder utan undantag!

Om du måste välja mellan ett sängbord och en golvlampa, försök hitta en två-i-en-modell. Originallampor med bokhylla visas ofta till försäljning..

Det finns lite utrymme i sovrummet: var ska man lägga sängbordet eller vad ska man ersätta det med?

Om du närmar dig denna fråga kreativt är det lätt att göra sovrummet självt originellt och bekvämt.

En vanlig stol, där kläder hänger före sängen av vana, kan också användas som sängmöbler, särskilt om stolen är kompakt, med en liten tvärstång istället för ett ryggstöd. Fällbara bärbara stativ är mycket populära bland unga och affärsmän. De finns med alternativ för stil och designdetaljer. Denna artikel är ett tillfälle att visa dina talanger och göra med dina egna händer en bekväm och kompakt ersättning för en traditionell skänk eller ett kompakt bord för ditt sovrum..

sängbord med utdragbart lock

bekvämt sängbord med utdragbar bricka för rätter i sovrummet

Designers erbjuder regelbundet extravaganta lösningar – istället för ett bord, lägg en mormors bröst, ett fodral eller en resväska, en trumma eller ett staffli. Men detta är ett beslut för den bohemiska eliten. Om du närmar dig denna fråga kreativt är det lätt att göra sovrummet självt originellt och bekvämt..

SÄNDBORD, LÅGSKAST OCH BORD

Sängbord för sovrummet 43 fotoidéer:

Previous Post
Dekorativ tegel i inredningen: att välja en stil
Next Post
تصميم مطبخ صغير – الاهتمام بكل التفاصيل