15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Skjutbara garderober: design och konstruktionstyper

Inbyggda och fristående garderober blir allt mer populära på grund av deras funktionalitet och rymlighet i en relativt liten storlek. Ett sådant lagringssystem kan säkert ersätta korridormöbler, omklädningsrum i sovrummet eller bli ett universellt förvaringssystem i en enrumslägenhet. Rikheten i valet av fasadfinish är inte bara inredning, utan också möjligheten att betona dess stil. Det är ingen mening att köpa den första “fack” -garderoben som har en obeskrivlig design och utstå besvär i flera år om det finns möjlighet att beställa inbyggd eller färdig, tillfredsställande i alla avseenden.

inredningen i garderoben i sovrummet är gjord av trä

Skjutbar garderob med spegel

hörnskåpstil i korridoren av mdf

Svart inbyggd garderob

Varianter av garderober “fack”

Denna typ av skåpmöbler tillverkas för sovrum och vardagsrum, hall och plantskola. De skiljer sig åt i form, storlek och efterbehandlingsmaterial. Skjutdörrar på rullar, förskjutna längs en speciell guide eller “skena” – ett särdrag hos “kupén”, men ofta finns det ett fast block av fasaden. Det finns två-, tre-, fyrdörrars alternativ. Insidan kan vara modulär fyllning för att ordna om hyllor och lådor. En rymlig och bekväm garderob är ett modernt alternativ till föråldrade skåpmöbler. Det kommer harmoniskt att passa in i alla miljöer om du väljer rätt design av fackdörrarna.

skåpdesign i vardagsrummet från mdf

Inbyggd garderob i inredningen

skåpets inre i korridoren i trä

Röd stor garderob i det inre av rummet

Den inbyggda garderoben tar upp hela utrymmet i nischen, som tilldelades en fast modul. Den har inget tak och bakvägg, bara en hyllram och en fasad, ibland finns det sidohyllor på ändväggen. En gedigen takkonstruktion görs i ett decennium, eller åtminstone fram till nästa renovering. De tillverkas på beställning eller monteras för hand.

Råd. Om det inte finns någon preferens för valet av fasad, välj spegeldörrar som utökar utrymmet och inte kräver matchning av någon stil.

Huvudsakliga nackdelen: den inbyggda garderoben kan inte tas med dig när du flyttar..

garderobsstil i korridoren i trä

Speglad garderob i rummets design

design av ett hörnskåp i korridoren av mdf

Glidande garderob i inredningen

Ett fristående fack kan flyttas om till ett annat rum om dörröppningen tillåter det. Av denna anledning är skjutbara garderober av den ursprungliga designen gjorda låga – för enkel transport och omläggning. Om så önskas kan platsen kompletteras med löstagbara mezzaniner, men de bör också vara 10 cm under taket för att kunna installeras och demonteras.

Huvudsakliga nackdelar: Ett lågskåp ser löjligt ut med högt i tak. Det är skrymmande och svårt att flytta runt i lägenheten. Skåpets dimensioner kanske inte överensstämmer lite med hörnet eller nischen i rummet där de ville placera det, så det är viktigt att noggrant kontrollera måtten.

inredningen i garderoben i sovrummet av trä

Klassisk garderob i det inre av rummet

garderobstil i vardagsrummet från mdf

L-formad garderob i rummet

Råd. För en tätare passform mot väggen måste du ta bort golvlisten.

En hörnglidande garderob är ett idealiskt tillfälle att få ut det mesta av det lilla lediga utrymmet i ett litet rum. Denna form är efterfrågad i korridoren och barnrummet. En kompakt garderob rymmer många saker eller en hel säsongsgarderob med skor.

design av hörnskåpet i vardagsrummet från mdf

Oval skjutgarderob

garderobens inre i korridoren av trä

Inbyggd garderob i hallen

Hörnmodeller passar:

 • för en smal korridor;
 • för en genomgångshall med ett fritt hörn;
 • för ett fyrkantigt rum med stora fönster och små väggar;
 • för ett litet rektangulärt vardagsrum;
 • för ett litet sovrum – sängen kan placeras nästan nära de skjutbara garderobsdörrarna.

Den största nackdelen: det är svårt att komma till själva hörnet av skåpet, så du måste välja modeller med en bra intern layout.

Råd. Välj alternativet när en garderobstång med skakningar (hängare på krokar) går djupt in i hörnet, så att det är bekvämt att flytta kläder.

Det diagonala hörnet eller radialskåpet har en något konvex front. Sådana “coupéer” är mer komplicerade och dyrare än linjära modeller, eftersom det är svårt att montera krökningen hos en konvex dörr till en rund styrning. Men dessa strukturer har den maximala inre volymen och en vacker fasad. Oftast är det designgarderober..

skåpdesign i korridoren av trä

Liten garderob med spegel

stil hörngarderob i sovrummet gjord av mdf

Glidande garderob med trämönster

Huvudsakliga nackdelar: Dyrt och svårt att reparera, men det här är den bästa designen av ett fritt hörn med maximal rymlighet.

Skjutbara garderober med öppna sektioner och sidohyllor på änddelen är universella. De ger extra utrymme för ofta använda föremål, men de verkar mycket mer kompakta än helt stängda. Det finns hörn- och linjära modeller där öppna hyllor och skjutdörrar kombineras.

design av garderoben i vardagsrummet från mdf

Skjutbar garderob med bild

design av ett hörnskåp i en träkorridor

Vit speglad garderob

Perfekt alternativ:

 • för en liten lägenhet;
 • för ett tonåringsrum i studieområdet;
 • för en verkstad eller studie.

Fel. Du måste ständigt övervaka beställningen på öppna hyllor, ofta damma av och revidera fyllningen..

garderobstil i vardagsrummet från mdf

Glidande garderob med drakmönster

interiör i hörnskåpet i sovrummet från mdf

Glidande garderobdesign

De viktigaste fördelarna med garderoben

Detta är en multifunktionell skåpmöbel med en attraktiv design av en skjutdörr, som har många “plus”:

 • skjutdörrar tar inte plats i en smal hall eller sovrum;
 • i ett rymligt rum kan du göra en djup inbyggd garderob, och i en smal korridor installera en kompakt garderob med tvärgående stänger för ytterkläder;
 • om du har en rymlig garderob kan du bli av med gamla skåpmöbler i 2-3 rum;
 • det är lätt att ordna saker för besökarnas ankomst, där varje sak har sin egen plats bakom kupédörrarna;
 • rengöring är lättare, särskilt om fasaden behandlas med en dammavvisande förening.

Den moderna “kupén” kommer att adla den moderna interiören och ge den lakonism och elegans. Skjutbara garderober används också för zonindelning i ett rymligt rum – som en delvägg.

garderobstil i hallen från mdf

Vacker garderob i rummet

garderobstil i sovrummet av trä

Skjutbar garderob i hallen

Material för tillverkning av basen och efterbehandling av fasader

Skåp är tillverkade av samma material som andra skåpmöbler. Utformningen av garderobsdörrarna varierar.

 1. Plywood MDF går bara till skåpets bakvägg eller lådans botten, det vill säga till delar utan belastning. Det är ett ganska miljövänligt material, därför används det ofta som hjälpmedel – för barnskåpsmöbler.
 2. Spånskiva eller spånskiva är gjorda av större sågspån och spån på formaldehydharts (“halva”). Ett vanligt material från vilket de flesta möbler är tillverkade eller tillverkade på beställning. När det gäller styrka är det jämförbart med naturligt trä, men mycket billigare. Men barn och allergiker rekommenderas inte en modell där ytan på “halva” inte är helt täckt (på grund av formaldehyder).
 3. Spånskiva eller laminerad spånskiva med inredning för alla trästrukturer är svårt att bearbeta, trimning avskalar ibland och avslöjar “halva”. Det skärs främst på industrimaskiner.Detta material används för att göra de flesta av fabriksmöblerna till överkomliga priser. Utformningen av “coupé” -dörrarna av laminerade material är utåt lika bra som dyrt trä.
 4. Naturligt trä är det dyraste vid tillverkning av möbler, särskilt om det är en sällsynt art med ett vackert texturmönster. Detta skåp rekommenderas för en elitinredning med naturmaterial. Klassiska skjutbara garderober med en vacker design av fasader kommer att överleva mer än en generation, de kan begåvas och ärvas.
 5. Fanerat trä är en analog av naturmaterial, men ett tunt lager tas bort där och appliceras på en billigare sort. Gäller endast fasaden och yttre sidoytor. Det kostar en storleksordning billigare, men ser ut som ett naturligt trä – wenge, rosenträ etc. Eco -faner är en syntetisk analog.

invändigt i hörnskåpet i korridoren av trä

Vit garderob

design av ett hörnskåp i ett vardagsrum av trä

Klassisk garderob i rummet

Fasadinredningen använder inte bara naturligt trä eller dess imitationer, utan också andra material, främst glas och plast.

Speglade ytor är idealiska för en skjutdörr, särskilt när du vill flytta ett litet rum visuellt. Idag används inte bara traditionellt glas med silveramalgam på baksidan, utan också vissa typer av högreflekterande färgad plast. Den svarta spegeldesignen på de skjutbara garderobsdörrarna till vardagsrummet ser original ut, som på bilden.

Målat glas kommer att ge variation till den tråkiga inredningen i alla rum. Glasmålningar kan vara färgade eller kombinerade glas med olika texturer – speglade, matta, korrugerade och grova. Ofta är detta en exklusiv, det vill säga en författares lösning, som de har arbetat på i mer än en vecka. En sådan fasad är dyr, men när det gäller skönhet och adel är en sådan “kupé” inte sämre än elitmöbler..

garderobstil i sovrummet från mdf

Spegelglidande garderob i svart

interiör i garderoben i korridoren från mdf

Ljus garderob med spegeldörrar och mönster

Dekorativa glasögon är sorterna ovan. Ett grovt sandblästrat mönster eller frostat glas kan kombineras med skjutspeglar. En sådan garderobsdörrdesign är lämplig för klassiska och moderna interiörer..

En fotofasad eller fototryck är en relativt ny designteknik som blir allt populärare. Ett teckning eller förstorat fotografi appliceras på laminerade eller vanliga ytor. Tomten beror på husets stil och rummets funktionalitet:

 • bebisbilder på garderoben är en bra idé för ett barns rum;
 • landskapet kommer att ersätta väggmålningar i korridoren med illusionen av öppet utrymme;
 • stilleben är en bra idé för ett vardagsrum kombinerat med en matsal;
 • lyxig blomma är en bra idé för ett romantiskt sovrum.

Råd. Det enklaste sättet är att fixa ett stort foto, en affisch, ett fragment av en fototapet eller en målningspanel på baksidan av glasfasaden på “facket”.

Textildekoration används mindre ofta, men det är inte mindre effektivt. En stationär panel täckt med läder eller dyrt tyg ser ädel ut; du kan till och med kopiera möbelklädsel eller gardiner. Skjutdörrar kan vara glas eller spegel.

Naturlig inredning i utformningen av garderobsdörrarna ser också mycket intressant ut. Detta är en flexibel sten, kork, bambu, vilket är mycket lämpligt i en hall inredd i en igenkännbar japansk eller annan etnisk stil..

skåpdesign i korridoren av trä

Ogenomskinlig garderob

stilen på hörnskåpet i vardagsrummet från mdf

Glidande garderob i korridoren

Färgad självhäftande film för glas eller skåp kan också användas för att ändra utformningen av en hall eller barnkammare. Även om det är kortlivat, är det lätt att använda, det finns en glasmålning för glas, imitation av marmor och trä. Det är bättre att klistra över de fasta delarna av skåpet med det, som på bilden.

Uppmärksamhet! Det breda utbudet av efterbehandlingsmaterial ger dig kreativ frihet att förvandla dina inbyggda möbler. Det är också ett tillfälle att kombinera den gamla designen av inbyggda garderober och nya möbler. Det är bättre att röra vid mindre instabila material med händerna och inte lämna dem i direkt solljus..

Kombinerade fasader kan kombinera olika material, blanka och spegelytor. Elitmöbler är gjorda av dyra material, de är praktiska och hållbara. Applicera därför inte bilder och experimentera med självhäftande film eller vinylbilder..

Råd. Om du vill modernisera de gamla inbyggda möblerna är det tillräckligt att ringa befälhavaren för att bara ersätta framsidan (som på bilden av skjutbara garderober), utformningen av fasaderna för korridoren.

Tips för att välja ett kvalitetsskåp

 1. Ju mer naturliga och hållbara material, desto mer sannolikt kommer produkten att hålla längre. Glidande garderob kan tjäna i årtionden.
 2. Om du vill dekorera rummet och uppmärksamma de inbyggda möblerna, skaffa en modell med en ljus, spektakulär fasad..
 3. För att dölja de inbyggda garderoberna i interiören, välj med spegeldörrar eller trädekor för att matcha inredningen.
 4. Det interna innehållet i den inbyggda modellen beror på vilket rum “facket” kommer att vara i och vem som ska använda dem:

  – i kvinnors sovrum fyller den skjutbara garderoben omklädningsrummet, där det ska finnas mycket utrymme för att hänga klänningar och jackor;

  – det ska finnas mycket utrymme i barnrummet för kläder och leksaker;

  – det ska finnas plats för skor och säsongskläder i korridoren.

 5. Rymliga möbler med en ljus fasad väljs för barnrummet, men huvudkravet är säkerhet. Föräldrarnas misstro bör orsakas av spegelbrytbara material och material med en kemisk lukt som kan blekna med åren och negativt påverka hälsan.

Skjutbara garderober att beställa är de mest funktionella, eftersom alla kundens önskemål beaktas. För att minska arbetskostnaderna kan du beställa basen och byglarna i snickeriverkstaden och montera den själv. För fasadinstallationstjänster är det bättre att kontakta specialister.

hörnskåpstil i korridoren i mdf

Svart garderob i det inre av rummet

Använd originalidéer – ultramoderna speglade fasader i nyanser av svart, koppar eller guld, förse interna fack med diodbelysning. En plasmatelevisionspanel kan placeras på fasaden, men det är viktigt att tänka över kopplingarna av ledningarna så att de rör vid någonting, och dörren kan enkelt röra sig längs guiden. Fler unika idéer – i vårt fotogalleri.

Video: Hur man väljer en garderob

50 foton av designidéer för en garderob i inredningen:

design av ett hörnskåp i vardagsrummet från mdf foto garderobens inre i korridoren i träbild garderobstil i sovrummet från mdf -bild interiören i garderoben i korridoren av träfoto garderobstil i hallen från mdf -bild design av ett hörnskåp i en korridor av träfoto garderob stil i sovrummet av trä bild skåpdesign i vardagsrummet från mdf foto insidan av hörnskåpet i korridoren av träbild design av garderoben i hallen från mdf foto stilen på hörnskåpet i vardagsrummet från mdf foto interiören i garderoben i sovrummet av träbild garderobdesign i hallen från mdf -bild garderobstil i korridoren av träfoto insidan av hörnskåpet i sovrummet av träbild skåp stil i vardagsrummet från mdf foto insidan av hörnskåpet i vardagsrummet av träbild design av ett hörnskåp i ett sovrum av träfoto garderobstil i korridoren från mdf -bild interiören i skåpet i vardagsrummet från mdf -bild insidan av skåpet i korridoren av träbild garderobstil i vardagsrummet från mdf -bild skåpdesign i korridoren av träfoto interiör i hörnskåpet i sovrummet av träfoto stil hörnskåp i korridoren från mdf -bild interiör i skåpet i korridoren av träfoto garderobdesign i korridoren från mdf -bild design av garderoben i vardagsrummet från mdf foto garderobens stil i sovrummet av träbild interiören i garderoben i sovrummet av träfoto garderobstil i hallen från mdf -bild skåp stil i vardagsrummet av trä bild design av ett hörnskåp i korridoren från mdf -foto interiören i garderoben i sovrummet av träbild stil av ett hörnskåp i korridoren från mdf -foto design av ett hörnskåp i vardagsrummet från mdf -bild skåp stil i korridoren av trä bild interiör i garderoben i korridoren från mdf -foto design av garderoben i vardagsrummet av träbild stil hörngarderob i sovrummet från mdf foto stil av ett hörnskåp i ett vardagsrum av träfoto inredningen i garderoben i sovrummet från mdf -bild design av garderoben i korridoren från mdf foto garderob stil i korridoren av trä bild garderobdesign i sovrummet av träbild interiör i ett hörnskåp i korridoren från mdf -foto stil hörnskåp i vardagsrummet av träbild garderobstil i sovrummet av träfoto design av ett hörnskåp i korridoren från mdf -bild interiör i garderoben i vardagsrummet från mdf foto

Previous Post
Piros szín a konyha belsejében: jelentés, befolyás, ki illik
Next Post
تصميم غرفة البلياردو في منزل خاص