15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Takdesign i en hall är kritisk

Taket är en väsentlig del av vardagsrummet. När du reparerar ett rum måste du vara särskilt uppmärksam på dess design. Annars blir interiören oavslutad. Idag finns det många sätt att ordna det. Den kan spännas, hängas, målas, singel och flerskiktas.

Harmonisk inredning i hallen med tak i två plan

Taket ska harmoniskt komplettera den befintliga interiören

När du väljer en takkonstruktion i en hall beaktas många faktorer. De viktigaste är ägarnas ekonomiska kapacitet och preferenser. Samtidigt, glöm inte den allmänna stildesignen, rummets område. Resultatet blir en harmonisk inredning fylld med komfort..

Modern designlösning

Välj design av den övre zonen, ta hänsyn till dimensionerna och funktionella syftet med bostadsutrymmet. Om det är litet måste du spara eller öka utrymmet visuellt. Komplexa byggnader med flera våningar är olämpliga i detta fall..

Upplyst spegeltak i vardagsrummet

Speglat tak expanderar utrymmet visuellt

Takets utformning i hallen måste dölja bristerna i vardagsrummet. En blank yta gör jobbet perfekt. Det slätar ut ytan till en perfekt finish. Om det är målat i en ljus ton kommer rummet visuellt att se högre ut. Tapeter med himlen har samma effekt..

Hallzonering genom att skapa ett falskt tak

Taket kan delta i zonindelningen av rummet

Blankt tak med en lila nyans i det inre av hallen

Taket kan inte bara vara ljust och vitt, utan också mörkt. Huvudsaken är att den matchar interiören i hallen.

Olika idéer kan förverkligas i den rymliga hallen. Den platta massiva toppen ser ointressant ut. I det här fallet är det värt att visa fantasi med hjälp av en gipsskivestruktur, som består av flera nivåer, med bakgrundsbelysning. Den är original, låter dig dölja luftkanalerna i luftkonditioneringsapparater och annan utrustning.

Tak av gipsskivor

Den övergripande bilden av inredningen beror på hur takytan i vardagsrummet är uppbyggd. Det bör vara i harmoni med andra element. Detta kommer att lägga stil till rummet, fyll det med mysighet. Börja designa den, du måste bestämma vilken typ av yta. Nyligen har gipsskivkonstruktioner varit populära. Denna designlösning är prisvärd, ser modern och vacker ut.

Välvda gipsskivor balkar i det inre av hallen i ett hus på landet

Gipsskivor är ett idealiskt material om du vill göra ett vackert tak med komplexa arkitektoniska former

Kombinerat tak i ett stort vardagsrum

Gipsskivor kan användas som tillägg till ett sträcktak eller som en oberoende struktur

Valet av gips är enormt. Det skiljer sig åt i färg, styrka, konsistens och andra egenskaper. Därför används den vid reparation av olika bostäder. Gips är lätt att använda och låter dig implementera icke-standardiserade idéer. Som ett resultat blir vardagsrummet ovanligt och snyggt..

Interiör i hallen i ett lanthus med stuckaturer i taket

Lyxig hallinredning med tak i gipsskivor dekorerad med gips

Ett undertak har ett antal fördelar. De viktigaste är relaterade till möjligheten att implementera eventuella designlösningar. Som avslutning kan du använda dekorativt gips, stuckatur etc. Speglade element kommer att förändra ytan avsevärt.

Design av en rymlig hall med lister på ett vitt tak

Takdekoration med lister

Falsk takdekoration

Ett undertak har många fördelar, varför det ofta finns i moderna lägenheter..

 • Enkel och bekväm installation.
 • Säkerhet. Miljövänligt material används för arrangemanget. Strukturen består av tre lager specialkartong, som ligger i mitten, längs gipsets kanter. Den kan användas i alla rum, men inte i badrummet. I det senare, en indikator för hög luftfuktighet, vilket kommer att påverka tillståndet hos det material som installeras överst negativt.
 • Låter dig implementera alla designidéer. Detta stöds av modern teknik för att arrangera strukturer på flera nivåer..
 • Praktiskhet. Döljer ytfel, kommunikation.
 • Olika finish. Måla, tapeter, dekorativa element kommer att göra.
 • Går bra med spänningsanalog.
 • Delar rummet i zoner.
 • Visuellt förstorar utrymmet.
 • Kompletteras med punktljuskällor.

Vitt tak med lila accenter

Upphängda strukturer låter dig implementera alla designidéer

Liksom alla andra har denna typ sina nackdelar. Det är inte tillrådligt att utrusta den upphängda strukturen i hallar med låg höjd eftersom den kommer att bli ännu lägre. Takkonstruktionen kommer att ta 50 mm.

Upplyst tak i gipsskivor i hallen

Strålkastare ökar visuellt utrymmet i rummet, och flerskiktade strukturer minskar tvärtom

Kristallkrona i taket i vardagsrummet i klassisk stil

Takhöjden påverkar valet av belysningsarmaturer

Komplex format tak i gipsskivor i vardagsrummets design

I ett rum med lågt i tak är det bättre att använda vägglampor, infällda lampor eller tunna takkronor.

Fuktmotståndsindikatorn på en sådan yta är låg, så den ska inte användas i ett badrum där det är direktkontakt med vatten. Detta kommer att göra strukturen oanvändbar..

Arrangemangsprocessen tar mycket tid. Speciellt jämfört med installationen av ett sträcktak. Under drift genereras mycket damm och smuts.

Designalternativ

Gipsskivor är av flera typer: släta och komplexa. Deras huvudsakliga skillnad är i antalet nivåer. De förra har en, medan de senare har två eller flera. De senare kallas flernivå och är väl lämpade för en hall med en höjd av minst 2,5 meter. Detta tar hänsyn till storleken på själva ramen.

Ljuskrona med fläkt på tak av gipsskivor

Enkeltak – det bästa alternativet för ett litet rum

Om höjden på den övre innerbeläggningen är mindre än det angivna värdet, rekommenderar experter att använda enkla nivåer enkla strukturer. En konfiguration som visuellt ökar ytan är lämplig. I detta fall ligger den andra nivån längs omkretsen av hallen. Punktljuskällor är installerade på den.

Belysning av ett tak i flera plan i vardagsrummet

Flernivådesigner ser lyxiga ut, särskilt i kombination med bakgrundsbelysning

Flernivåstrukturer öppnar ett antal möjligheter för utformningen av det övre bostadsområdet. De låter dig markera zoner i rummet, använda alla belysningsarmaturer, finish och färger. En-nivå struktur är enkel att installera. För att göra den original måste du tänka igenom designen korrekt och använda material av hög kvalitet. Dekorativa element hjälper till att diversifiera. Som ett resultat kommer bostadens övre innerkläder inte bara att vara snyggt utan också fylla hallen med speciell charm..

Dekorationsmaterial

Olika material används för efterbehandling av gipsskivkonstruktioner. Den vanligaste:

 • dekorativt gips;
 • gjutgips;
 • färga;
 • spegelelement;
 • tapet.

Gör-det-själv-målning av en takbalk med vattenbaserad färg

Takmålning kräver noggrann ytförberedelse

Klistrar in taket i vardagsrummet med vinyltapeter

Bakgrund låter dig dölja små defekter i taket

För delar på en nivå är delar som är tillverkade av skum utmärkta. Således imiteras träbjälkar som förvandlar takytan till en två-nivå. Dekorativ gips används som efterbehandling..

DIY väggklistermärke för vardagsrum med polystyrenskumplattor

Skumplattor används för att skapa en avlastningsyta.

Färgen på det övre innerkåpan kan ha valfri färg. Det är inte nödvändigt att dekorera i vita eller mycket ljusa färger. Röda och andra nyanser ser original ut. Huvudvillkoret är att vara i harmoni med interiörens allmänna färgdesign.

Sträcktak: designfunktioner

Det finns flera typer av sträcktak:

 1. Tyg typ. Presenteras som polyesterduk. Materialet är impregnerat med polyuretan, vilket ökar indikatorn på motståndskraft mot fukt.
 2. Polyvinylklorid typ. Skiljer sig i hög elasticitet, fuktresistent, tål en allvarlig läcka.

Svart sträcktak i utformningen av hallen i en stadslägenhet

Sträcktak används ofta i kombination med gipsskivkonstruktioner, till exempel här sträcks en svart duk inuti en låda med inbyggda lampor

Dessutom skiljer de sig i färg: vanligt och mönstrat. Kvaliteten på den senare är ganska hög. Modern teknik gör det möjligt att visa alla teckningar på duken. Detta betonar vardagsrumets originalitet, alla dess element är harmoniskt kombinerade.

Det finns tre typer av duk:

 • satin;
 • matt;
 • glansig.

Den senare typen av duk är perfekt för små vardagsrum. På grund av förmågan att reflektera ljus och skapa en spegeleffekt, ökar det visuellt höjden på rummet, gör det djupare, mer omfattande. Glänsande takyta presenteras i en rik färgpalett.

Interiör i en liten hall i ett privat hus med ett glansigt sträcktak

Blankt tak fyller rummet med luft och ljus

Utbyggnad av hallen med spegeltak

Spegelbeläggning behöver inte särskild vård, mörknar inte och behåller sitt ursprungliga utseende länge

Multilevel -enhet

En struktur på flera nivåer kan dela upp territoriet i zoner. Därför används den ofta för dessa ändamål. Universal, används vid arrangemang av takytan i många rum. Interiören blir original och ser ovanlig ut. I den kan du observera spelet om modulernas höjd, färg och belysning..

Vacker takkonstruktion med ljus belysning i hallen i ett privat hus

Flernivåstrukturer kan tillverkas av alla material som används för taket

Det finns många designalternativ för sådana mönster. Detta är ett utmärkt tillfälle att bli kreativ. Om det inre av bostaden är klassiskt, är en spänningsstruktur med rät vinkel av en idealisk form lämplig. Detta skapar en ram runt rummets omkrets. Dessutom är mitten ett steg högre, vilket gör att du visuellt kan göra vardagsrummet rymligare..

Zonera hallen med hjälp av ett tak i flera plan

Individuella element i ett tak i flera nivåer kan utformas i enlighet med funktionsområdet

Den övre delen, dekorerad som en stjärnhimmel, med moln, betonar frihetens atmosfär. Det är ganska enkelt att göra det och alla kan göra det. Himlen visar teckningen, stjärnorna skapas med hjälp av punktljus. Ett sådant takområde kommer att förändra vardagsrummet väsentligt, betona originaliteten i interiören..

Sista registreringsskedet

Rummet måste ha en enhet som ansvarar för dess belysning. Det kan finnas en eller flera. Gipsskivor föreslår att man använder det andra alternativet. Således identifieras funktionella områden lätt. Rummet är fyllt med ljus, det blir mer bekvämt. Det är lämpligt att använda punktelement som är placerade runt omkretsen eller på annat sätt.

Takdekoration med bollformade lampor

Takdekorationselement inkluderar inbyggda och hängande lampor – metall, med textildetaljer, med färgade glasinsatser, enkla former och komplexa konfigurationer

En vacker kombination av stretch och tak i gipsskivor i ett modernt vardagsrum

Valet av inredning görs beroende på interiörets övergripande koncept.

Glöm inte inredningen. Detta är en viktig aspekt av inredningen i vardagsrummet. Det kompletterar interiören och betonar individualitet. För att dekorera takytan används tyg, papper, polystyren, konstmålning.

Träbjälkar i dekorationen av taket i hallen i rustik stil

Träbjälkar är lämpliga för att dekorera taket i lantlig eller ekostil.

Takets utformning i hallen kräver särskild uppmärksamhet och bör inte bara tillfredsställa ägarna, vara vackra, utan också vara i harmoni med vardagsrummets inre. Om du väljer rätt material, konstruktionstyp, blir toppbeklädnaden den viktigaste accenten i rummet. Kommer att glädja ögat, locka uppmärksamhet och dekorera hemmet.

Video: hur man gör ett tak av gipsskivor med egna händer

Foto: 50 designalternativ för taket i hallen

Svart matt tak i hallen i industriell stil Interiören i hallen i pastellfärger Rumsdekoration i gräddfärger Belysning i vardagsrummet i ett privat hus Modern inredning av hallen Trätak i ett vardagsrum i loftstil Gipsskivkonstruktion i taket med en övergång till väggen Designprojekt för en liten hall med sträcktak LED-belysning av ett tak i två plan Kristallkrona på det svarta taket Kombinerad takdesign med dekorativa skär Hallinteriör i mörka färger Fototapet i en hall med sträcktak Använda gips för att dekorera taket i hallen Mörkt sträcktak i hallen Trätak i hallen i ett hus på landet Sträcktak med bilden av stjärnhimlen Infällda spotlights i taket i vardagsrummet Design i tak i industriell stil Bollampa i taket i hallen Slät vitt tak i det inre av hallen Tak av trä och gipsskivor i hallen i ett privat hus Vardagsrumszonering med tak Biljardbord i ett rymligt vardagsrum Fototapeter på taket i vardagsrummet i en stadslägenhet Vardagsrumsdesign i lila nyanser 3D -tryckt sträcktak i vardagsrummet Spegelinsats på tak av gipsskivor Stuckformning i dekorationen av taket i hallen Gips stuckatur med förgyllning i det inre av hallen Vardagsrum tak LED -belysning Original takbelysning i stretch Stjärnor på ett sträcktak i vardagsrummet Modern ljuskrona i vardagsrummets inre Tänder en rymlig hall i ett privat hus Halldesign med tak i flera plan Tapet i tak i gipsskivor Klassisk vardagsrumsdesign med tak i gipsskivor Mörka balkar på ett sträcktak Landhus vardagsrumsbelysning Interiören i hallen i rosa nyanser Gråtoner i vardagsrummets design Rum i Provence -stil i pastellfärger Präglat tak i hallen i ett stort lanthus Vita balkar i taket i ett ljust vardagsrum Spalter i vardagsrum i klassisk stil Polyuretanbjälkar på taket i vardagsrummet Hall med tak i gipsskivor En plats att koppla av i hallen på ett privat hus Mörka balkar på ett ljust tak

Previous Post
Stilistisk hällning av ett toalettbord med en spegel i sovrummet med fotoexempel
Next Post
غرفة المعيشة وغرفة النوم في غرفة واحدة 18 متر مربع – التقسيم والتصميم والصورة مع السرير