15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funktioner och svårigheter vid utformningen av en liten korridor

De flesta lägenheter som ligger i gamla byggnader (konstruktion av Sovjetperioden) har ett litet område. I små bostäder tilldelas det mesta av utrymmet till vardagsrum och endast en liten andel till badrum, kök och korridor.

snygg hall

Ergonomisk korridordesign gör att du får ut det mesta av minsta golvyta.

Ofta försöker ägarna i sådana lägenheter att inte störa på platsen: de vägrar möbler, inredning, väljer galgar och små hyllor som ett alternativ. Men med rätt planering, med hjälp av visuella knep, kan du göra ett mysigt, snyggt och multifunktionellt rum av en liten hall.

liten korridordesign

Att skilja mellan en korridor och en hall eller inte är allas sak. Men i de flesta lägenheter rinner en av lokalerna smidigt in i den andra..

Bristen på plats är en nyckelfunktion i den lilla korridoren. Men det finns andra positiva och negativa egenskaper..

 1. Flera dörröppningar.
 2. Behovet av en kompetent kombination av området nära entrédörrar och gångvägar på platsen (till exempel från vardagsrummet till köket eller badrummet).
 3. Dålig belysning och ventilation.

liten korridordesignfoto

Rita utformningen av korridoren och tänk på placeringen av elementen i den nya interiören.

Dessa tre indikatorer är negativa, men genom att välja rätt material kan färger förvandla korridoren utan erkännande. För att göra detta bör du lita på inredningsstilar, lyssna på råd från professionella designers.

idéer om korridordesign

Om allt i korridoren, från kantstenen till nycklarna till garaget, har sin plats blir det märkbart mer ledigt utrymme..

Stilar i det inre av en liten korridor och en hall i en liten lägenhet

Så att gästerna och ägarna till lägenheten själva, efter att ha passerat tröskeln, inte kunde dölja sin beundran för konsekvenserna av ändringen, är det nödvändigt att följa en designstil. Inte alla stilartade underarter är lämpliga för design av små platser..

smala långa korridorer

Ett av de enklaste sätten att lägga till utrymme i en smal korridor är att göra interiören i ljusa färger..

Du kan koncist omvandla en vanlig, trång korridor med hjälp av en av dessa inredningsstilar och dess funktioner.

 • Japansk minimalism – innebär frånvaro av ljusa färger, användning av naturliga texturerade material (bambu, rispapper) och en liten mängd möbler. 

japansk korridordesign

Naturliga material för ytbehandling och inredning är inneboende i den japanska inredningen..

 • Chalet – kännetecknas av användningen av naturmaterial (trä, sten, lera). Accenter i en sådan korridor placeras av textildelar av linne och bomull, och mattor av päls eller grov ull kan placeras på golvet..

liten chalet korridor design

Chaletstil kännetecknas av tillförlitlighet och enkelhet.

 • Hi -tech – det finns ett minimum av dekorativa element som inte utför praktiska funktioner och rör i lägenheten. För att skapa en högteknologisk stil är det tillräckligt att måla om det grova tegelverket på väggarna i vitt, lägga ett svart laminat på golvet, installera flera lampor och en liten hängare.

högteknologisk korridordesign

Högteknologi är intressant just för att dess grundläggande principer för rymdmodellering gör det möjligt att lösa problemet med en liten hall.

De minst lämpliga för att inreda ett litet gemensamt utrymme är engelsk stil, empirestil och Provence. De kräver rik inredning, som har lite utrymme i små korridorer..

Ljuspaletten ökar visuellt området

Om du tänker rätt över korridorens design är det fördelaktigt att välja färger, då är det verkligen möjligt att visuellt öka området. Erfarna designers råder att kombinera tre färger som är i harmoni med varandra..

korridorbelysning

Ju mer vertikalt utrymme du använder, desto mer horisontellt utrymme frigörs..

 1. Blå palett – kombinera ljusblå blåblå, vit, silver och beige och grädde.
 2. Gula nyanser – kombinera linne och gråblått med khaki i färgen åldrat guld.
 3. Orange färger-använd blek aprikos, gråblå och gråblå, späd dem med beige.

hall för en lång korridor

Det här är de kombinationer som är populära i moderna interiörer..

Under de senaste åren har kombinationer av pistage, päron med khaki och ljus beige.

Typer av korridorer i flerbostadshus och reparationsalternativ i dem

Projekt av hus i sovjetiska och moderna byggnader skiljer sig åt i område, layout, takhöjd och storlek på fönsteröppningar. Men korridorerna i alla typer av höghus är lika och det finns sådana typer.

 • Med ett välvt tak mellan korridoren och vardagsrummet – finns ofta i enrumslägenheter. Bågens främsta fördelar: spara utrymme, ytterligare dekoration av webbplatsen, mer ledigt utrymme. 

lång korridordesign med båge

Huvuddragen i att installera en båge är att på ett kompetent sätt kombinera färgerna på finishen i korridoren och vardagsrummet (sovrum).

 • Lång smal korridor – förbinder rum i lägenheter i panelhus. Det kan inte vara rörigt med möbler, det är bättre att måla väggar och tak i ljusa nyanser, använda vägghängare, en spegel och hyllor från möbler. 

lång vit korridor design

För enkelhets skull kan du installera en liten bänk.

 • En liten fyrkantig hall är ett attribut för en liten lägenhet i Chrusjtjov. Plattformens fyrkantiga form gör att du bekvämt kan utrusta korridoren. I sådana rum finns det inget behov av att “fuska” med färg och material. 

korridoren i Chrusjtjov

Det enda rådet från designers är att installera dörrar som öppnas till insidan av vardagsrum..

 • Stor rymlig korridor som finns i två-rumsbostäder. I en stor hall är det möjligt att installera multifunktionella möbler (även garderob, byrå, golvspegel). 

hall med garderob

Om en av väggarna är fri från dörrar och kommunikation (ledningar, rör) kan du bygga in en garderob i den.

Korridoren tar på sig den största belastningen i huset – den tar emot kyla och fukt från gatan (eller entrén), smuts från skor. Därför, när du planerar en omarbetning, är det viktigt att tänka på designen inte bara när det gäller skönhet, utan också bekvämlighet..

Korridor design i ett privat hus

Lokaler i flerbostadshus bojor ägare med idéer och fantasier för ombyggnad. I ett privat hus är situationen bättre: du kan alltid utöka utrymmet genom att flytta eller demontera väggarna. I allmänhet är denna del av ett privat hus identisk med samma hörn av lägenheten..

interiören i korridoren i ett privat hus

Välj också dekorativa element för korridoren enligt principen om “affär med nöje”.

När du renoverar en hall i ett hus kan du använda följande tips.

 1. Installera ett “varmt golv” -system, som kommer att bli av med hög luftfuktighet och kyla i rummet.
 2. Alla typer av dörrar måste göras i samma stil och färg (entré, interiör).
 3. Konvertera ett vanligt tak till ett tak i tak.

tak i korridoren

I ett privat hus kan korridoren dekoreras med en dekorativ sten på väggarna eller ljus fototapet.

Ett oacceptabelt ändringsalternativ är installationen av en båge mellan bostäder och bostäder.

Väggdekoration i en liten hall. Tapet som ett av alternativen för en liten korridor

När du överväger utformningen av korridoren måste du välja material för efterbehandling i förväg. Om väggarna är jämna är det bättre att måla dem. För detta är akryl-, alkyd- eller vattenbaserade färger lämpliga. Ett ultramoderna alternativ – polyuretan- eller latexfärg, som är hållbara, fläckbeständiga och lätta att rengöra.

vita väggar i korridoren

En liten hall kan ökas i volym genom att intelligent tänka över belysningen och dekorera den i allmän stil med lägenheten.

Som ett alternativ för en liten korridor är dekorativ gips, som ser mer spektakulär ut än färg, lämplig. När sidoytorna är det lättast att stänga dem med PVC- och MDF -paneler, men samtidigt ta hänsyn till luftfuktigheten.

lång korridor design alternativ

En mängd moderna material för väggdekoration hjälper till att dölja väggarnas brister, “leka” med ljus, skapa en elegant design av korridoren och visuellt öka dess yta. Tabellen visar olika typer av tapeter för väggarna i korridoren, deras fördelar och nackdelar anges.

tapeter i korridoren

Det är viktigt att bibehålla funktionaliteten i korridoren.

Tapet typ Fördelar nackdelar
Papper Miljövänligt material, hög andningsförmåga, överkomligt pris Lätt skadad, missfärgad, inte motståndskraftig mot fukt, kortlivad
Vinyl Hållbar, motståndskraftig mot mekaniska skador, behåller färgen länge, ger hög ljudisolering De har dålig luftgenomsläpplighet, vilket hotar kärnbildningen av en svamp, de avger giftiga ämnen (formaldehyder)
Non-woven De tillåter luft och ånga att passera, döljer oegentligheter i den limmade ytan, tål torr och våt rengöring, bleknar inte i solen, brandsäker Instabilitet för mekanisk skada, damm ackumuleras på ytan, vilket är farligt på grund av kärnbildning av dammkvalster, är dyrt
Flytande Inga leder, absorbera ljud, behålla värme, dölja stötar Torka länge efter applicering på väggar (upp till 48 timmar), förstörd av fukt
Textil Osynliga sömmar, hög värme och ljudisolering, brandsäker Luktabsorbering, oförmåga att rengöra, dammansamling på ytan, höga kostnader
Jute Stark, hållbar, slitstark, miljövänlig, bleknar inte i solen, lätt att rengöra Högt pris
Linné Kemtvätt, blekna inte i solen, gjord av naturmaterial Hög kostnad, komplexitet för limningsproceduren på väggarna
Silke De ser väldigt originella, hållbara ut, bleknar inte i solen Hög kostnad, anpassning
Velour Originalstruktur, styrka, miljövänlighet Hög kostnad, svårighet att rengöra
Kork Slitstark, andningsbar, dammfri, tillverkad av miljövänliga material Slarviga leder, oförmåga att dölja väggarnas brister, svår efterföljande reparation av väggar med korklock
Metalliserad Slitstark, ljusfast, lätt att rengöra torr eller våt Sprött, lufttätt, starka reflektioner i starkt ljus, hög kostnad

Hur man väljer möbler för korridoren: minimalism i små korridorer

För en harmonisk, snygg design av en liten korridor räcker det inte med att bara limma om tapeten och byta golvbeläggning. För att skapa ett elegant, modernt och funktionellt utrymme måste du välja rätt möbel.. 

garderob i hallen

Det bästa alternativet för en trång korridor skulle vara en garderob med 3-4 fack: för ytterkläder, skor, hattar.

Det idealiska alternativet är en garderob med många lådor, rektangulära eller hörn. För att göra det bekvämt att ta av och på skor kan du installera en liten stol eller soffa med tyg eller läderklädsel.

korridor i klassisk stil

När området tillåter är det värt att installera ett smalt toalettbord med en spegel.

I trånga rum är det viktigt att ta hand om säkerheten. För att göra detta måste du välja möbler med rundade hörn, utan utskjutande handtag (“handfat”, “häftklamrar”, takräcken). Det kommer att vara mest bekvämt om du köper möbler med inbyggda handtag..

Att välja golvbeläggning

En korridor är en plats där golvet varje dag lämnar sig för negativ mekanisk belastning (friktion av skosulan). Belastningen ökar om det finns husdjur i huset. 

golv i en liten hall

Det är viktigt att välja ett slitstarkt, slitstarkt golv som andra krav ställs på: fuktbeständighet och enkel rengöring.

De bästa alternativen för korridoren

 • Laminat är ett hållbart, vackert och modernt material som är lätt att rengöra och kan hålla upp till 15 år. Det viktigaste är att välja rätt produktklass..
 • Porslin stengods och keramiska plattor kännetecknas av hög slitstyrka, enkel rengöring och hållbarhet. Under denna typ av täckning kan du också installera ett “varmt golv” -system. Det enda negativa är ytans skörhet. En tät matta kan skydda plattorna..
 • Linoleum – inte rädd för fukt, motståndskraftig mot mekaniska skador, lätt att rengöra och, om den används korrekt, kan hålla 7-11 år.

korridoren i stil med minimalism

Som ett alternativ för att täcka korridoren kan du använda parkett.

Det är hållbart, hållbart och pålitligt. Av nackdelarna – det är rädd för fukt, det översta lagret av lack kan förstöra repor.

Belysning i små korridorer

Ofta har korridoren inga fönster, så den belyses av konstgjorda ljuskällor. Strålkastare i tak och väggar passar bäst in i interiören, som en extra källa kan du använda en lampa, en golvlampa, en bordslampa (om du har ett sängbord).

korridorsbelysning

En enorm, massiv ljuskrona är inte på något sätt lämplig för en liten hall, eftersom den visuellt kommer att minska området.

Spegel i hallen

Syftet med att renovera ett trångt, litet utrymme är att expandera det så mycket som möjligt, åtminstone visuellt. En spegel kommer att vara en idealisk assistent för att uppnå detta mål. Den kan vara väggmonterad eller på ett ben, rundad eller med vassa kanter, liten eller full längd. I hallen installeras också ofta en spegel med en hylla som parfymer och kosmetika kommer att placeras på..

spegel i korridoren

Den moderna designen på korridoren låter dig känna atmosfären i din lägenhet från de första stegen.

VIDEO: Design av en liten hall i Chrusjtjov.

50 moderna designidéer för en liten korridor:

liten korridor i Chrusjtjov liten korridor i Chrusjtjovs ljusa interiör liten korridor i Khrushchev interiör liten korridor i Chrusjtjov liten korridor i Chrusjtjovs inredning liten korridor i Khrushchev idéer foto liten korridor i Khrushchev designidéer liten korridor i Chrusjtjovs idéer liten korridor i Khrushchev fotoidéer liten korridor i Khrushchev foto liten korridor i Khrushchev designidéer liten korridor i Khrushchev design foto liten korridor i Chrusjtjovs design liten korridor i Chrusjtjov liten korridor korridor bekväm design liten korridor hall snygg design liten korridor korridor modern design liten korridor korridor praktisk design liten korridor hall interiör foto liten korridor hall interiör liten korridor hall interiör idéer liten korridor hall interiör foto liten korridor hall interiör liten korridor hall interiör idéer liten korridor hall idéer interiör liten korridor hall idéer foto designidéer för små korridorer designidéer för små korridorer designidéer för små korridorer designidéer för små korridorer idéer om små korridorer liten korridor hall interiör foto liten korridor korridor foto interiör liten korridor hall interiör foto liten korridor korridor foto interiör idéer för små korridorer i korridoren liten korridor korridor foto design liten korridor korridor foto design liten korridor korridor foto design liten korridor korridor foto design liten korridor korridor foto designidéer för små korridorer liten korridordesign designfoto liten korridordesign designidéer för små korridorer liten korridordesign designfoto liten korridordesign liten korridor liten hall vacker korridordesign

Previous Post
Vita möbler i interiören: stil, funktioner
Next Post
Zdobení lahví šampaňského na svatbu v podobě nevěsty a ženicha