15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Jaký je rozdíl mezi identifikovaným de a anonymizovaným?

De-identifikovaná data se vztahují na záznamy, které měly dostatek osobně identifikovatelných informací odstraněno nebo zakryté, aby zbývající informace neidentifikovaly jednotlivce. Tato data mohou mít re-identifikační kód a nelze je rozumně použít k identifikaci jednotlivce ([zdroj]).

Rozdíl mezi de-identifikovanými daty a pseudonymizovanými údaji spočívá v tom, že de-identifikovaná data mají osobní identifikátory odstraněny nebo zakryté, zatímco pseudonymizovaná data nahrazuje osobní identifikátory umělými identifikátory nebo pseudonymy ([zdroj]).

De-anonymizace je strategie při těžbě dat, kde jsou anonymní data křížově odkazována na jiné zdroje dat, aby se znovu identifikoval zdroj anonymních dat. Jakékoli informace, které odlišují jeden zdroj dat od druhého, lze použít pro deanonymizaci ([zdroj]).

De-identifikované údaje o pacientech se vztahují na informace o pacientech, které byly odstraněny osobně identifikovatelné informace a chráněné informace o zdraví. To zahrnuje odstranění jmen, e -mailových adres, čísel sociálního zabezpečení, anamnézu, výsledky testu a informace o pojištění z údajů o pacientech ([zdroj]).

Příklad de-identifikovaných údajů zahrnuje čísla účtů, čísla příjemce zdravotního plánu, čísla certifikátů/licencí a identifikátory vozidla a sériová čísla ([zdroj]).

Dva typy metod de-identifikace jsou maskování osobních identifikátorů a zobecnění kvazi-identifikátorů. Tyto techniky pomáhají chránit individuální soukromí a zároveň umožňují analýzu dat ([zdroj]).

Opakem de-identifikovaných dat je re-identifikace dat, což je proces použití de-identifikovaných dat k identifikaci jednotlivců ([zdroj]).

Anonymizovaná data jsou data, která byla vydržena o všech informacích, které mohou sloužit jako identifikátor subjektu údajů. Na druhé straně pseudonymizace snižuje spojení datového souboru s původní identitou jednotlivce ([zdroj]).

Příklad deanonymizace zahrnuje Netflix, kde vědci zkřížené hodnocení filmů uživatelů s recenzemi ponechanými v databázi internetových filmů (IMDB) znovu identifikují uživatele ([zdroj]).

Příkladem anonymizovaných dat je datový soubor, který byl zbaven osobně identifikovatelných informací, jako jsou jména, adresy a telefonní čísla. Tento typ dat lze použít pro analýzu bez odhalení osobních údajů jednotlivce ([zdroj]).

Anonymizovaná data na úrovni pacienta odkazují na data pro předpisy a diagnózy na úrovni pacienta, kde jméno a podrobnosti pacienta nejsou známy, ale identifikovány jedinečným ID pacienta ([zdroj]).

Toto je jen několik klíčových bodů o rozdílu mezi de-identifikovanými a anonymizovanými daty. Pochopení nuancí soukromí a ochrany dat je důležité v dnešním digitálním věku.
Jaký je rozdíl mezi identifikovaným de a anonymizovaným?

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co se považuje za de-identifikované

De-identifikovaná data popisují záznamy, které mají kód opětovného identifikace a mají dostatek osobně identifikovatelných údajů odstraněných nebo zakrytých tak, aby zbývající informace neidentifikovaly jednotlivce a neexistuje žádný rozumný základ, aby věřil, že informace lze použít k identifikaci jednotlivce.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký je rozdíl mezi deidentifikovaným a pseudonymizovaným

To se liší od de-identifikovaných dat, což jsou data, která mohou být spojena s jednotlivci pomocí kódu, algoritmu nebo pseudonymu. Definice klíče: „Pseudonymizace“ dat se týká postupu, kterým jsou osobní identifikátory v souboru informací nahrazeny umělými identifikátory nebo pseudonymy.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co znamená de anonymize

Deanonymizace je strategie těžby dat, ve které jsou anonymní data křížově odkazována na jiných zdrojů dat, aby se znovu identifikoval zdroj anonymních dat. Jakékoli informace, které odlišují jeden zdroj dat od druhého, lze použít pro deanonymizaci.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co znamenají deidentifikované údaje o pacientech

De-identifikované údaje o pacientech jsou informace o pacientech, které měly osobně identifikovatelné informace (PII; E;.G. Jméno, e -mailovou adresu nebo číslo sociálního zabezpečení osoby), včetně chráněných zdravotních informací (Phi; E;.G. lékařská historie, výsledky testů a informace o pojištění).

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký je příklad deidentifikovaných dat

Čísla účtů. Čísla příjemců zdravotního plánu. Osvědčení/licenční čísla. Identifikátory vozidla a sériových čísel, včetně poznávacích značek.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké jsou dva typy metod identifikace de-identifikace

Techniky. Běžné strategie de-identifikace jsou maskování osobních identifikátorů a zobecnění kvazi-identifikátorů.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký je opak deidentifikovaných dat

Reverzní proces používání de-identifikovaných dat k identifikaci jednotlivců je známý jako re-identifikace dat.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co jsou pseudonymizovaná vs anonymizovaná data

S anonymizací jsou data vydržena pro jakékoli informace, které mohou sloužit jako identifikátor subjektu údajů. Pseudonymizace neodstraní všechny identifikační údaje z dat, ale pouze snižuje propojení datového souboru s původní identitou jednotlivce (e (E.G., prostřednictvím šifrovacího schématu).

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký je příklad de anonymizace de

Pravděpodobně nejlepší zahrnuje populární streamovací platformu Netflix a datuje zpět do roku 2006. Tehdy vědci na University of Texas deanonymizovali velké množství uživatelů Netflixu tím, že se křížově odkazovali na hodnocení filmů s recenzemi ponechanými v databázi internetové filmy (IMDB).

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký je příklad anonymizovaných dat

Jedním z příkladů anonymizovaných dat je datový soubor, který byl zbaven jakýchkoli osobně identifikovatelných informací, jako jsou jména, adresy a telefonní čísla. Tento typ dat lze použít k analýze trendů a vzorů bez rizika odhalení osobních údajů jednotlivce.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co jsou anonymizovaná data na úrovni pacienta

APLD:- Anonymizovaná data na úrovni pacienta, data pro RX a DX na úrovni pacienta, kde neznáme jméno pacienta a jeho detaily pacienta, ale je identifikováno jedinečným ID pacienta.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak deidentifikujete údaje o pacientech

5 kroků pro odstranění identifikátorů z DataSetSreview a odstranění přímých identifikátorů.Odebrat a znovu kódovat specifická data.Odebrat a znovu kódovat geografické proměnné.Odstranit / rekodovat proměnné, které představují riziko odkazu na externí datové sady.Opětovné uspořádání a přečíslování záznamů a ID z externích zdrojových dat a ID vytvořených pro vaši studii.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké jsou příklady anonymizovaných dat

Jedním z příkladů anonymizovaných dat je datový soubor, který byl zbaven jakýchkoli osobně identifikovatelných informací, jako jsou jména, adresy a telefonní čísla. Tento typ dat lze použít k analýze trendů a vzorů bez rizika odhalení osobních údajů jednotlivce.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] K čemu se používají deidentifikovaná data

De-identifikovaná data mohou být použita při lékařském výzkumu a léčbě. Po odstranění identifikačních údajů mohou data poskytnout užitečné informace pro pokrok ve zdravotnictví.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký je opak anonymizovaného

Deanonymizace je reverzní proces, ve kterém jsou anonymní data křížově odkazována na jinými zdroji dat, aby se znovu identifikoval zdroj anonymních dat.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký je rozdíl mezi deidentifikovanými a kódovanými daty

Kódované odkazuje na data, která nikdo mimo studijní tým nemůže odkazovat na identitu subjektu. De-identifikované odkazuje na data, která bývala plně identifikovatelná nebo kódována, dokud výzkumník nezničil všechny identifikátory spojující data se studiem subjektů.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak se liší anonymita a pseudonymita

Pseudonymní data jsou data, která byla od subjektu údaje de-identifikována, ale podle potřeby je lze znovu identifikovat. Anonymní data jsou data, která byla změněna tak, aby reidentifikace jednotlivce byla nemožná.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co je anonymita vs pseudonymita

Někdo, kdo je anonymní, je schopen pracovat nebo mluvit způsobem, který je činí neidentifikovatelnými. Někdo, kdo je pseudonymous, funguje nebo mluví tak, jak je lze identifikovat, ale jejich identifikace štítů, kým vlastně jsou.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké je další slovo pro de anonymizaci

Deanonymizace, také označovaná jako re-identifikace dat, křížové odkazy anonymizované informace s dalšími dostupnými údaji za účelem identifikace osoby, skupiny nebo transakce.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak deidentifikujete data

5 kroků pro odstranění identifikátorů z DataSetSreview a odstranění přímých identifikátorů.Odebrat a znovu kódovat specifická data.Odebrat a znovu kódovat geografické proměnné.Odstranit / rekodovat proměnné, které představují riziko odkazu na externí datové sady.Opětovné uspořádání a přečíslování záznamů a ID z externích zdrojových dat a ID vytvořených pro vaši studii.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Lze identifikovat anonymizovaná data

Opětovné identifikaci dat nastává, když jsou osobní identifikační údaje objevitelné na drhnutí nebo tzv. „Anonymizovaných“ dat. Když je znovu identifikována stanovená soubor dat, je známo přímé nebo nepřímé identifikátory a jednotlivec lze identifikovat.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké jsou dvě metody deidentifikace

Jak je uvedeno níže, pravidlo ochrany osobních údajů poskytuje dvě metody de-identifikace: 1) formální stanovení kvalifikovaného odborníka; nebo 2) odstranění specifikovaných jednotlivých identifikátorů a také absence skutečných znalostí kryté entity, že zbývající informace lze použít samostatně nebo v kombinaci s jinými …

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký je opak anonymizovaných dat

Deanonymizace je reverzní proces, ve kterém jsou anonymní data křížově odkazována na jinými zdroji dat, aby se znovu identifikoval zdroj anonymních dat.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké je další slovo pro anonymizované

Na této stránce najdete 36 synonyma, antonyma a slova související s anonymními, jako například: bezejmenná, nezveřejněná, neidentifikovaná, nepojmenovaná, nepodepsaná a nulová.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co je synonymum pro anonymizaci DE

Deanonymizace, také označovaná jako re-identifikace dat, křížové odkazy anonymizované informace s dalšími dostupnými údaji za účelem identifikace osoby, skupiny nebo transakce.

[/WPRemark]

Previous Post
¿Por qué mi cámara no funciona en mi teléfono Android??
Next Post
Je expressvpn čínskou společností?