15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hur man väljer tapeter för korridoren och korridoren fotoidéer för en lägenhet

En smakfull korridor är varje husägares dröm. Eftersom många möbler inte är placerade i genomgångsrummet ligger huvudfokus på väggdekoration. Exakt tapeter för korridoren och korridoren skapa ett första intryck, och fotoidéer för en lägenhet hjälper dig att välja en snygg design. Ibland är det tillräckligt att ändra väggarnas dekoration, och rummet förändras märkbart. Tapetremsor döljer fula områden och markerar separata områden i rummet. När du köper bör du vara uppmärksam på färgen och strukturen på detta efterbehandlingsmaterial..

Hur man väljer tapeter för korridoren och korridorfotoidéer för en lägenhet

Smakfullt färdig korridor – varje husägares dröm

Bakgrund i historien

De första exemplaren dök upp i Kina år 200 f.Kr.. Därefter gjordes dukarna av rispapper. Britterna var de första som antog tillverkningstekniken från kineserna. I Europa var väggarna klädda med tyg. Men snart kom mode för ett nytt efterbehandlingsmaterial till Frankrike och sedan till andra europeiska länder. Bilder applicerades på dukarna genom en stencil, och en konstnär fick anställas för att skapa ett komplext mönster. Tapeter var dyra, bara en kung eller en rik adelsman hade råd att dekorera ett rum med dem..

Ljus tapet med ett litet applicerat mönster för en hall i stil med Provence

Ljus entré i Provence -stil med original blommig tapet

Tiden med papperstapeter är första hälften av 1900 -talet.. Tack vare utseendet på produktiva maskiner kunde tapetfabriker sedan överge manuellt arbete. Priserna på produkterna har minskat, så de är mycket efterfrågade. Numera produceras många sorter av tapeter med utsökta mönster – från budget till premium.

Bakgrund i historien

Tiden med papperstapeter är första halvan av 1900 -talet.

Typer av tapeter

Väggarna i korridoren och korridoren är utsatta för smuts. Därför rekommenderas att köpa slitstarka produkter från vilka det är lätt att torka bort damm och sot.. Vinyl tapeter är täta, toppskiktet är täckt med en skyddande film. Det finns många alternativ med en ljus design, du kan alltid hitta ett intressant mönster. En betydande fördel är beläggningens förmåga att dölja mindre defekter och oegentligheter i väggarna..

Välja en tapet med ett originellt ljust mönster för en stor korridor

Stor korridor dekorerad med tapeter med ett originalmönster

Flytande tapeter liknar dekorativ gips i konsistensen. De används ofta för att klistra in väggar i korridorer. De är ett torrt pulverformigt efterbehandlingsmaterial. Späds ut med vatten och appliceras på väggen med en spatel.

De mest hållbara är tapeter i glas. De kan målas med akrylfärg. Den präglade ytan ger den ursprungliga strukturen. Om du gillar naturmaterial och vill förbättra ljudisoleringen, titta på korkbeläggningar. De är alltid i naturliga varma färger.. Non-woven tapeter kan imitera texturen av sten eller trä.

Klädseln ser imponerande ut. Men inte alla har råd att köpa ett dyrt tyg och bjuda in en specialist som kommer att fästa det på väggarna..En kompromisslösning blir tapeter med papper med tygöverdrag. De limmas med tapetlim..

Typer av tapeter

De mest hållbara är tapeter i glas

Papperstapeter måste bytas ut efter 2-3 år, och om det finns husdjur i lägenheten kan beläggningen bli oanvändbar om ett år.. Blir väggdekorationen uttråkad kan du enkelt byta ut den dekorativa beläggningen. På grund av den överkomliga kostnaden för materialet blir det möjligt att uppdatera situationen ofta. Fördelen med papper är att det andas, så det växer inte svampar under det. Ryska och utländska tillverkare tillverkar tjocka papperstapeter av två lager – duplex. En sådan väggbeklädnad är mycket mer hållbar..

Råd. Ställ upp väggarna innan du dekorerar. Tjock fiberduk tapeter kommer att dölja endast mindre oegentligheter.

Användbara tips

Att välja en mörkfärgad tapet för korridoren och korridoren

Dekorera korridoren och korridoren med tapeter i en mörk nyans

Varje lägenhet har sina egna layoutfunktioner. Beroende på rummets parametrar, var därför uppmärksam på följande egenskaper:

  • I små lägenheter kombineras korridoren med korridoren, och de flesta väggarna är upptagna av dörröppningar. Det är osannolikt att det blir möjligt att placera enormt fotopapper på ett så begränsat område..
  • En smal passage kan visuellt expanderas med tapeter med horisontella ränder.
  • Om det finns ledigt utrymme, levandegör interiören med fototapeter eller dekorativa paneler..

För det mesta finns det inga fönster i korridoren och entréområdet.. Därför försöker de fylla rummet med ljus.. En liknande effekt är lätt att uppnå genom att välja tapeter i ljusa nyanser. Både monokromatiska variationer och dukar med ett litet mönster är lämpliga..

Ljus randig tapet för en stor korridor i lägenheten

Randig tapet för den klassiska designen av korridoren i lägenheten

Råd. Var försiktig med tapeter som imiterar natursten eller tegel i en liten korridor. Använd dem som en ljus accent, och huvudbakgrunden ska vara neutral..

 Delikata pastellfärger

Lyxig vit tapet för korridoren och korridoren

Liten korridor och hall med vit tapet

Använd luftiga pastellfärger för att fylla ditt hem med en mysig atmosfär.. Persika, ljusrosa, mint, ljusgul – perfekt för att dekorera ett mysigt bo. Du kan använda flera nära nyanser och kombinera dem med varandra..

Monokroma ensembler

Den ursprungliga idén med orange tapeter för korridoren

Snygg dekoration av korridoren med orange tapeter i en varm nyans

Klassiska svartvita kombinationer ser uttrycksfulla ut och ger volym till rummet. Färgade tapeter har blivit populära på grund av deras mångsidighet. De kan kombineras med nästan vilken design som helst – från klassisk till modern.

Mönstrade monokroma dukar är lämpliga för korridoren.. Du kan välja en originalversion-en stiliserad tidning eller svartvita fotomuraler med ett stadslandskap. En djärv lösning skulle vara att växla mellan svarta och vita dukar..

Tapeter med ett stort blommönster för en liten funktionell korridor

Interiör i en liten korridor med tryckt tapet

Ljusa kombinationer

Designers använder ofta en kombination av efterbehandlingsmaterial. I de flesta fall används två typer av tapeter.. En duk imiterar en väggpanel, den limmas i botten och den andra placeras överst. Tapeten ska matcha med stil. Tillverkare inkluderar färdiga följeslagare tapetkombinationer i sina samlingar. Därför är det osannolikt att du måste välja en lyckad kombination på egen hand..

Paneler som imiterar en väggpanel är vanligtvis monokromatiska, med en bild av trästruktur eller vertikala ränder. För den övre delen används blommönster oftast. Ibland väljer de produkter av samma färg, men olika i konsistensen..

Tapetdesignidéer för korridoren och korridoren i lägenheten

Snygg version av tapeter för korridoren och korridoren i en liten lägenhet

Användbar information. Välj en ljusare nyans för det övre området.

Trenden de senaste åren är en kombination av vitt med ljusrött eller gult. Detta är en bra lösning om du vill lägga till rika färger. En av väggarna är dekorerad med tapeter i en rik nyans, och resten lämnas neutrala. Denna teknik låter dig göra interiören volymetrisk och uppmärksamma viktiga detaljer..

Tapeter för korridoren och korridoren i en rik vinfärg

Hallinredning med mörk snygg tapet

Dörröppningar behöver inte markeras ytterligare. För att betona de ädla linjerna i designerdörrar, välj ljus tapet utan mönster. Du kan också placera LED -belysning runt omkretsen av varje öppning. Border hjälper till att dölja sömmen mellan två horisontella dukar.

Råd. Låt dig inte rivas med gränser, minimalism är på mode. Även i en halvantik interiör med ett överflöd av inredning används väggarna som bakgrund för möbler..

Tapeter för en rymlig och ljus hall i lägenheten

Rymlig entré med ljus snygg tapet

Klassiker och modernitet

Vintage mönster är på modet. De kan vara antingen lakoniska och återhållsamma eller mycket ljusa. Mönstrade paneler täcker helt väggen eller använder en kombination med vanliga. Väggen längs kanterna är vitmålad eller täckt med glasfiber. För en inredning i klassisk stil kan du välja flera tapetpaneler och placera dem inuti träramar.

Tapetdesignidéer för en strikt och klassisk stil i en entré i en lägenhet

Klassisk tapetstil för en strikt och lakonisk design av korridoren

Råd. För att tapeten ska resonera med den omgivande miljön kan de också klistras över sängväggarna på sängborden eller dörrarnas fasader..

Blommotiv

Tapetdesignidéer för den klassiska designen av korridoren och korridoren

lång korridor tapeter

Traditionellt placeras blommor på tapeten. Blomställningarna kan vara stora – på väggens golv eller i ett litet upprepande mönster. Ett klassiskt alternativ för att dekorera väggar i korridoren – med ett diamantformat mönster med monogram, lockar och blomsterarrangemang.

Abstraktion

Typer av tapeter

Papperstapeter måste bytas ut efter 2-3 år, och om det finns husdjur i lägenheten kan beläggningen bli oanvändbar om ett år.

Smuts märks på ljusa väggar. Om du inte vill lägga ner mycket tid på att rengöra eller regelbundet lima om dukar, välj produkter med ett abstrakt mönster.. Mot bakgrunden av ett ljust mönster är fläckarna mindre slående.

Delikata pastellfärger

Använd luftiga pastellfärger för att fylla ditt hem med en mysig atmosfär.

Strikta ränder

Randig tapet kan både visuellt förstora och minska utrymme. De placeras tillsammans med följeslagare tapeter eller vanliga dukar. För att höja taket, använd vertikala ränder, horisontella, tvärtom, expandera utrymmet.

Ljusa kombinationer

Tapeten ska matcha med stil

Råd. Det är önskvärt att korridorens design ekar utformningen av vardagsrum..

Tapet

I korridoren ska du inte avsätta alla väggar för tapeter.. För att visuellt förstora utrymmet, använd kompakta paneler som ser ut som en bild. Du kan till och med köpa ett imiteringsfönster med utsikt över skogen eller parken. Bilder på blommor är alltid relevanta. Observera att bilderna på havet och palmerna är ganska mörka. Dessutom gör blått trånga utrymmen tyngre..

Ljusa kombinationer

Dörröppningar behöver inte markeras ytterligare.

Råd. För en mörk korridor, välj en tapet med ett ljust mönster i varma färger.

Hur man inte dekorerar korridoren och korridoren

För att undvika misstag under reparationer, följ följande rekommendationer:

  • Väggarna ska inte vara mörka, annars verkar korridoren dyster.
  • Tapeter med en 3D -effekt, med stora bilder av frukter eller blommor, kommer visuellt att minska rummet.
  • Överdriven inredning på väggarna kommer att vara irriterande.

    Abstraktion

    Om du inte vill lägga ner mycket tid på att rengöra eller regelbundet lima om dukar, välj produkter med ett abstrakt mönster.

Hur man presenterar tapeter i ett gynnsamt ljus

Belysning spelar en viktig roll. Korridor utan lampor verkar mörk. Därför är det lämpligt att installera kraftfulla ljuskällor under taket..I en lång hall kan flera lampor placeras i rad. Så att glödlamporna inte lyser i ögonen, – få lampskärmar.

Hoppa inte över den svarta tapeten om den matchar stilen i ditt hem.. För att fylla utrymmet med ljus, placera vägglampor utöver ljuskronan.

Hur man inte dekorerar korridoren och korridoren

För att visuellt förstora utrymmet, använd kompakta paneler som ser ut som en bild

Tapetsering tar inte mycket tid, och resultatet märks direkt. Därför har denna beläggning blivit utbredd. Efter att ha bestämt i förväg vilka tapeter som är lämpliga för korridoren och korridoren hittar du exakt vad du behöver i butiken..

Tapeter i korridoren

Bakgrund för korridoren och korridoren för lägenheten 45 fotoidéer:

Previous Post
Hur man väljer rätt fototapet för barnkammaren
Next Post
تصميم الحمام 4 متر مربع: تخطيط الغرفة واختيار التشطيبات