15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hur man väljer rätt fototapet för barnkammaren

Varje förälder vill att deras barns rum ska vara färgglatt, ljust och bekvämt. Ett ordentligt inrett rum gör att barn kan utvecklas, förkroppsligar världen där han växer och lever. En viktig del av inredningen kommer inte bara att vara leksaker, möbler utan även fotomuraler för barnkammaren. Fototapeter är olika. Föräldrarnas huvuduppgift är att hämta dem i enlighet med alla krav, normer och inte glömma barnets önskan själv.

Att välja rätt tapet för barnkammaren

Barnrum med ljusa och vackra fotomuraler

Bakgrundsbilder för barnkammaren är:

 • papper;
 • tvättbar;
 • tyg.

Alla har sina egna fördelar och nackdelar..

Hur man väljer rätt fototapet för barnkammaren

Ett ordentligt inrett rum gör att barn kan utvecklas, förkroppsligar världen där han växer och lever.

Hur man väljer en tapet för en plantskola

Papper

För ett barnrum skulle valet av papperstapeter vara ett idealiskt alternativ. De andas, är vattentäta och miljövänliga. Betydande nackdelar med papperstapeter:

Att välja en tapet med blommotiv för ett snyggt barnrum

Design av klassisk fototapet för ett barnrum

 • bränna ut, förlora sitt ursprungliga utseende;
 • absorbera olika lukter;
 • går inte att tvätta.

Tapeter måste limmas noggrant för att inte skada ytan. Annars måste du limma om.

Att välja en vacker rosa tapet för en plantskola

Inredning av ett barnrum med fototapeter i en vacker rosa färg

Tvättbar

Tapettypen har en slät yta, lätt att rengöra, stark och tät nog. För barnrum väljs tvättbara tapeter oftare. Den enda nackdelen är att innan du klistrar in väggarna är det nödvändigt att noggrant jämna dem för att undvika brister..

Hur man väljer en tapet för en plantskola

För barnrum väljs tvättbara tapeter oftare.

Vävnad

Tyg tapeter är lämplig för dem som vill dekorera barnkammaren på ett intressant och modernt sätt. De dök upp för länge sedan och var de första tapeterna. De användes för att dekorera rika hus. Nu anses tyg tapeter lyx och prestige. Bakgrunden är gjord av:

 • bomull;
 • velour;
 • siden;
 • polyester.

  Att välja en rosa tapet för ett rymligt barnrum

  Fototapeter för väggdekoration i barnrummet

Det är allmänt accepterat att ju mer naturliga trådar i tyg tapeter, desto dyrare är de. Trots att tyget tenderar att snabbt blekna, tappar den sin ursprungliga färg. Den enda nackdelen med tapeter kan vara slarvig hantering och felaktig klistring..

Psykologer tror att ett rum för nyfödda bör inredas i ljusa pastellfärger. För barn från tre år är det bättre att välja ljusa, färgglada tapeter. Ritningen på tapeten ska inte skrämma barnet. För att visuellt expandera rummet och göra det ljusare, rekommenderas att klistra över en vägg och måla resten. Barn 6 år och äldre, du kan ge dig själv, välja en tapet. Det kommer att bli ett roligt spel för dem. I den här åldern gillar jag olika växter, natur och roliga djur.

Original fototapet för snygg barnkammardesign

Snygg design av ett barnrum med original fototapet

Huvudsaken är att de inte skrämmer. Det perfekta alternativet skulle vara att välja tapeter som visar vilda djur. Det kommer att passa pojkar och flickor. Föräldrarnas huvuduppgift är att välja tapeter som inte bara gillar barnet, utan också blir säkra för hans hälsa. Glöm inte att om några år kommer barnen att växa upp, och djuren med sagokaraktärer blir ointressanta. Innan du köper bör du därför se till att de förr eller senare måste bytas ut. I flickrummet är det lämpligt att välja mjuka, lätta och mjuka toner. Bakgrundsbilder med ljusa färger i mjuka färger är perfekta. De ska skapa komfort och mys i rummet. Korrekt och vacker design, kommer att påverka barnet positivt och bilda hennes smak.

Vävnad

Ritningen på tapeten ska inte skrämma barnet.

För inredning av ett rum för pojkar är bilder med seriefigurer, pirater och skepp eller transformatorer lämpliga. För dem kommer de att skapa en speciell atmosfär där pojkar kommer att känna sig som riktiga hjältar och beskyddare. Detta kommer att hjälpa dem att bli hjältar i oförglömliga äventyr..

Fototapeter för barnkammaren med dina favorit sagokaraktärer

Barnrumsinredning med original fototapet

Ett alternativ för inredning är tapeter med karaktärer från animerade filmer “Madagaskar”, “Masha and the Bear” eller “Ice Age”. För utveckling av kreativa förmågor hos barn är tapet – färgning den bästa passformen. På dem lär de sig snabbt, rita och utveckla sin smak. För äldre barn är 3D -tapeter ett bra val. Oavsett om det är olika landskap eller bakgrundsbilder med tema. Barnet kommer i alla fall att vara nöjd med den nya designen av sitt rum..

Fotomuraler med seriefigurer i barnrummet

Barnrumsdekoration med fototapet med seriefigurer

Utbudet av fotopapper är så stort att föräldrar ibland inte vet vad de ska välja. För att undvika misstag bör du följa rekommendationerna:

 • Barnet ska tycka om inredningen i sitt rum. När allt kommer omkring kommer han att tillbringa större delen av sin tid i det.
 • Barn från 6 till 8 år föreslår självständigt att välja det ämne som de gillar. Det är under denna period som de utvecklar en känsla av smak..

  Fotomuraler med tematiska sportritningar för barnrummet

  Design av ett barnrum med fototapeter i sportig stil

Tips: För att ge rummet mer ljus kan du använda spotbelyst tapet på väggar eller tak.

 • Ge upp mörka, förtryckande, bleka och ointressanta teckningar.
 • Hyllor och andra tillbehör kan inte hängas på tapeten, de täcker bara hela ritningen.

  Att välja en tapet för ett ljust barnrum

  Ljust barnrum med fashionabla fototapeter

 • För att klistra in fototapeter kan du välja en av tre väggar. Detta kommer att vara tillräckligt för att visuellt öka det, och barnet kommer att vara bekvämt och mysigt..
 • Färgpaletten på andra väggar ska vara i harmoni med tapeten.

Vävnad

Barnet kommer i alla fall att vara nöjd med den nya designen av sitt rum.

Vilka är kriterierna för att välja en fototapet för en plantskola

När du väljer är det nödvändigt att inte bara ta hänsyn till preferenser utan också barnets karaktär. Om det ändå inte var möjligt att göra ett val, bör du lita på funktionerna i fototapeten:

Fotomuraler i sängtoner för ett modernt barnrum

Interiör i ett modernt barnrum med fototapeter i sängtoner

 • ta hänsyn till färgpaletten;
 • material måste vara miljövänliga och säkra för hälsan;
 • barnets undermedvetna ska lätt kunna uppfatta mönstren för den valda tapeten.

För barn med ett upprörd psyke är ljusa nyanser kategoriskt inte lämpliga. De kommer att uppleva obehag och inre panik. Innan du gör ditt val är det värt att besöka en psykolog. Han, efter att ha studerat bebisens temperament, hjälper dig att välja rätt färg. Fototapeter med bilder av naturliga motiv kommer säkert att passa tjejer och pojkar. Gröna gräsmattor, djur, blommor eller träd är idealiska.

Original fototapet för ett modernt barnrum

Snygg inredning i ett barnrum med fototapeter

För aktiva barn är gröna toner bättre. Uteslut vitt och svart. Men ljusgul, orange och ljusblå har en gynnsam effekt på nervsystemet, lugnar och är en slags uppmaning för upptäckten av kreativa förmågor..

Vilka är kriterierna för att välja en fototapet för en plantskola

För barn med ett upprörd psyke är ljusa nyanser kategoriskt inte lämpliga. De kommer att uppleva obehag och inre panik.

Fotomuraler i barnkammaren för en flicka och en pojke

Varje liten flicka känns som en prinsessa och drömmer om en prins att resa med. Så länge barnet tror på sagor kan en lämplig atmosfär skapas för rummet. För detta är teckningar med en prins och en prinsessa, med alla slags blommande gräsmattor eller blommor, perfekta. Detta kommer att utveckla en känsla av förtroende för den lilla. Designen ska vara i harmoni och kombinera, och inte vara catchy och “starkt aggressiv”. En palett med gula, beige, sängkläder eller rosa nyanser är idealisk.

Rätt fototapet för en snygg inredning av ett barns rum

Barnrumsdesign med fashionabla och snygga fototapeter

Pojkar vill känna sig som hjältar, så att de kan plocka upp ritningar av olika sporter, fartyg eller expeditioner. Väl valda färger blir ljusblå, grön eller mörkblå. Samtidigt är de i perfekt harmoni med vitt och beige. Rummets utformning bör göras i samma stil, det är det enda sättet det kommer att glädja barnen och hjälpa dem att känna sig som sagonas hjältar där de tror det.

Att välja ljus tapet för ett barnrum

Stort barnrum med ljusa mättade fototapeter

Fototapeter i barnkammaren för nyfödda

Förberedde sig för att bli föräldrar, många var tidigare oroliga för deras barns framtida komfort och mys. När allt kommer omkring är en korrekt vald interiör en garanti för att det kommer att glädja barnet länge. Därför bör utformningen av rummet närma sig ansvarsfullt. För nyfödda, i rummet, är det värt att välja neutrala toner. De har naturligtvis ingen smak än, men mörka nyanser kommer definitivt inte att fungera. Ju ljusare rummet, desto bekvämare kommer barnet att känna sig i det..

Fototapetdesign för ett snyggt och modernt barnrum

Den ursprungliga idén med att dekorera en vägg i ett barnrum med fototapeter

Förutom stoppade möbler och ett rekreationsområde kommer fotomuraler att vara en bra design. De kommer inte bara att bidra till att ge lust till inredningen, utan kommer på alla möjliga sätt att bidra till utvecklingen av ansiktsuttryck, gester och tal hos barnet. Om väggarna är dekorerade i ett sagotema, måste man komma ihåg att barnet kommer att uppfatta det han ser, och detta kommer utan tvekan att lagras i hans minne. Du kan dekorera väggarna med sagokaraktärer eller seriefigurer i form av dekorationer.

Fototapeter i barnkammaren för nyfödda

Du kan dekorera väggarna med sagokaraktärer eller seriefigurer i form av dekorationer

Fototapeter för barnkammaren och deras fördelar med nackdelar

Fototapeter har fördelar och nackdelar. Innan du köper bör du bekanta dig med specifikationerna. För under klistrandet kan det uppstå ett antal svårigheter..

Design av fototapeter för ett barnrum i varma gröna nyanser

Barnrum i grönt med fototapet på väggen

Fördelen med fotopapper är ett brett sortiment, färgpalett, mättnad och hållbarhet. Sådana tapeter är lätta att rengöra och fuktbeständiga. Det bör noteras att de är universella – de är skapade på beställning och i önskad storlek. De är limmade på vilken yta som helst och döljer väggens brister..

Tapetdesign för ett rymligt barnrum av en liten prinsessa

Fototapeter i utformningen av ett barnrum för en liten flicka

Om tapeten görs på beställning måste väggens storlek mätas exakt. Tapeten ska inte se ut som en affisch. Själva väggarna måste vara jämna och inte lämnas bristfälliga. En professionell bör göra klistermärket av skräddarsydda tapeter..

Fototapeter för barnkammaren och deras fördelar med nackdelar

Fördelen med fotopapper är ett brett sortiment, färgpalett, mättnad och hållbarhet.

Var kan man köpa fotomural för barnkammaren

Om det inte finns några fototapeter som du drömde om i järnaffärer eller på marknaden kan du beställa en individuell produktion. Priserna är rimliga, även om det blir dyrare än att köpa färdiga.

Att välja rätt ljus tapet för ett litet barnrum

Litet barnrum inrett med ljusa fotomuraler

Onlinebutiker är specialiserade på individuella beställningar. Du bör inte oroa dig för kvaliteten och tillgängligheten av certifikat heller. Produktcertifiering krävs. Vid tillverkning av tapeter används säkra material som inte innehåller giftiga ämnen. Och landskapen i barnrummet kommer att skapa en utsökt stil, originalitet och utrymme för komfort, hjälpa honom att dyka in i en värld av goda sagor. Korrekt vald tapet kommer att ha en positiv effekt på barnets psyke och kommer inte att orsaka obehag.

Stort barnrum med ljusa mättade fototapeter

Dekorera centralväggen i barnrummet med fototapeter

När du väljer en tapet bör du inte bara lita på en ljus palett, utan också glömma bort barnets kvalitet och smakbegär. Rätten att välja tapeten på egen hand kommer att ge självförtroende, forma smaken och motivera barnet till ny kreativ inspiration. Och må semestern alltid regera i rummet.

Fototapeter för ett barnrum

Fototapeter för barnkammaren 47 fotoidéer:

Previous Post
Funktioner hos en induktionsspis: effekt, elförbrukning
Next Post
كيفية استخدام الأرضيات الخشبية الخفيفة في الداخل