15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tapeter i tegel i en modern inredning

Imitation kan inte vara bättre än originalet, men inte när det gäller tegelliknande tapeter i inredningen. Att klistra in en vägg med rullmaterial är billigare, reparationer utförs på 1-2 dagar och ett tunt lager efterbehandling tar inte bort en del av det användbara området, som naturligt murverk. Visuellt texturerad tapet skiljer sig inte från en tegelvägg. Men valet av färg och mönster i murverket är mycket större. Professionella inredare kommer att dela med sig av sina hemligheter om hur man skapar en elegant harmonisk inredning.

Svart golvlampa på bakgrunden av tapeter med tegel

Numera är imitation av tegelverk kännetecknande för demokratiska inredningsstilar.

Varför välja en tegelvägg i en modern inredning?

Olika alternativ för imitation av tegel är ett favorit sätt att skapa en accentvägg bland framstående designers som arbetar i loftstilar, hi-tech, fusion, country, minimalism. Men även denna lista över sådana konceptuellt olika stilar begränsar inte möjligheterna att använda denna väggbeklädnad. Alla som vill skapa en oändlig författares interiör kan använda denna teknik – det kommer att bli som på bilden.

Imiterad tegelvägg med vinyl tapeter

Alla har inte råd att lägga ut en riktig tegelvägg, och att skapa en imitation med tapeter är tillgänglig för alla

Sovrum i loftstil med tapeter i tegel

Vissa inredningsstilar kan helt enkelt inte klara sig utan tegel.

Tegelväggen är förvånansvärt iögonfallande, även om det för vissa verkar “bar” eller “grovt”. Men denna “oavslutade” beklädnad har en massa anhängare. Den massiva utgivningen av tapeter med en liknande imitation, känd sedan post-sovjetiska tider, underlättade mycket reparationen..

Väggpapper “under murverk”, som användes för cirka 15-20 år sedan, skilde sig inte åt i sort och kvalitet. Till salu fanns rödbruna rullar med och utan murgröna kvistar. Moderna imitationstenar har genomgått en seriös designrevision för att maximera räckvidden.

Viktig! Ytans dekorativa egenskaper efter tapetsering kan vara mycket högre än själva murverket. Därför, om du har en riktig tegelvägg som inte passar rent estetiskt, räcker det med startgips och tapetsering av en mer lämplig design..

Tidigare, när designkonceptet antog en riktig tegelvägg, krävdes en riktig mästare i sitt hantverk, som arbetade med tegel. Idag behöver du inte äga konstruktionskunskaper, det räcker med att ha lite erfarenhet av tapetsering av väggar. Den visuella effekten kan uppnås när ljusa gipsskivor görs vid zonindelning – “tegel” tapeter skapar känslan av en riktig vägg, som ett fotoexempel.

Interiör i retrostil med imitation av gammalt murverk

Lätt rampartition med tegelliknande tapeter

Grå och svart tegel tapet

Tegel tapeter används för att dekorera en mängd olika rum.

En massiv eller fragmentarisk tegelvägg är en undermedveten känsla av tillförlitlighet, stabilitet, säkerhet. Någonstans inne känner alla att ”mitt hem är min fästning”, oavsett om det är en stuga, ett sommarboende eller en lägenhet. Detta fastställdes i barndomen – från sagan om tre grisar. Ett spektakulärt sätt att uttrycka sig eller kreativt zonera ett stort rum i alla miljöer – tapet “tegelvägg” i interiören.

Där tegel tapeter används

Att hitta tapeter för dekoration är mycket lättare än att hitta en lämplig tegelsten. Alla vet inte att det kan vara annorlunda:

 • vit (silikat) och röd (ler terrakotta);
 • konstruktion och eldfasthet;
 • motstående och dekorativa;
 • texturerat och format;
 • tät (hyperpressad) och porös;
 • slät och trasig (eller sönderriven);
 • singel, en och en halv och dubbel.

Imitation kommer inte att kännas kallt vid beröring, så de är att föredra framför tegelstenar i alla vardagsrum, även i en plantskola. Alla typer av texturer återspeglas i mönstret på valsade rullar, inklusive olika färger på tegel – från vitt till svart, som på bilden.

Vit vägg med tegel tapeter i det inre av vardagsrummet

Imitation av en vit tegelvägg i ett vardagsrum i klassisk stil

Träbänk på bakgrunden av tapeter under en röd tegelsten

Röd tegel tapet ser bra ut med lämpliga attribut – en öppen spis, gammalt trä eller lämpliga möbler

Beroende på inredningsstilen och rummets funktionalitet är det möjligt att välja en imitation av murverk efter din smak. Till exempel väljs ofta “vitkalkad tegel” -tapet för ett stadsrum och en grov vägg av röda eller färgade byggmaterial för köket. Alla icke-standardiserade interiöralternativ med tegelliknande tapeter är lämpliga i korridoren. I vardagsrummet måste du noggrant välja tapeter som liknar dekorativt murverk så att det ser organiskt ut.

Vägg med fototapet för tegel i vardagsrummet i ett privat hus

Realistiska tapeter i ett vardagsrum i industriell stil

Köksförkläde från tapet med imitationsten

Vattentät vinyltapet kan användas för att dekorera kökets backsplash

Tegelliknande papperstapeter “andas”, vilket ger luftcirkulation med variationer i temperatur och luftfuktighet. Men belagda med en färglös lack, laminerade ytor är lätta att tvätta och rengöra från den feta suspensionen som bildas under tillagningen. Därför är “tvättbar” tapet att föredra i rummet där maten tillagas:

 • i köket;
 • i matsalen;
 • i vardagsrummet kombinerat med köket;
 • det bifogade området på loggian;
 • studiolägenhet.

Tapeter belastar inte byggnaden, så de är att föredra i rambyggnader och små hus på instabil mark. Om huset fortfarande krymper, det är delvis byggt, och du måste redan bo i det, kan du använda fiberdukar istället för pappersrullar.

Sovrumsinredning med tegelstenar på tapeten

Tapeter med blå murverk i sovrummet i en ung familj

De som gillar att experimentera med utformningen av bostadsutrymmen rekommenderas att prova interiören med målbara tapeter i tegel. Du kan ofta ändra färg på väggarna, men det är bättre att börja med vitt eller sand och gradvis lägga till en mörkare nyans..

Tegel tapeter i utformningen av ett barnrum

Bilden av vitt tegel är perfekt för ett barns rum.

Imitation av en sliten tegelvägg med papperstapeter

Modernt vardagsrum med snövit möbler mot bakgrunden av en brutal tegelvägg

Imitation kommer att dekorera inte bara huset, utan också lokalerna för ditt eget företag – en frisör, ett litet café eller en bar. Denna finish skiljer sig inte från en riktig tegelvägg, med undantag för betydande besparingar i efterbehandling. Fuktresistenta rullar kan användas för att avsluta alla extra rum utan bra uppvärmning:

 • hallar;
 • skafferi;
 • korridorer;
 • korridorer med dörrar direkt till gatan;
 • rekreation med trappor;
 • badrum.

Därför, om du verkligen gillar en sådan beläggning, finns det en möjlighet att välja en annan färg och textur – varje rum har sin egen “tegel” tapet. Alla är tillgängliga i pris och sätt att klistra in, även om de skiljer sig åt i kostnad på grund av en annan bas och beläggning..

Svart bordslampa på sängbordet i sovrummet med tegel tapet

De mest effektiva är texturerade beläggningar med ett grovt toppskikt.

Brun soffa på bakgrunden av en svart vägg med tapeter för tegel

Spektakulär vägg med svarta tegelstenar

Klocka utan nummer på urtavlan i det inre av köket

I köket kan tegel tapeter användas för att markera matsalen.

En tegelvägg är i perfekt harmoni med alla härdar, oavsett om det är en rysk spis eller en öppen spis – allt beror på designstilen. En annan tegel tapet i det inre av köket är en utmärkt inredning i förklädningsområdet och matlagringsområden.

Fördelar med väggdekoration med tegel tapeter

Att välja mellan naturliga byggmaterial eller efterbehandlingsmaterial, alla vet att nuet är bättre än imitation. Men i förhållande till tapeter av tegel och tegel utlöses snarare ett undantag från regeln. Baserat på ovanstående är fördelarna med rullmaterial uppenbara, men det finns också andra “plus” som inte nämndes..

Krämfärgad soffa framför en tegelvägg

Med modern teknik kan du göra mycket realistiska tapeter med en volymeffekt.

1. Minsta belastning Arkitektoniska normer innebär kontroll över belastningen på fundamentet, och vikten av rullbearbetning är minimal, i förhållande till murverk från byggmaterial.
2. Rumsdesign utan problem Vid rekonstruktion eller ombyggnad av ett rum för konstruktion av en tung tegelvägg krävs tillstånd från stadsmyndigheterna; för en lätt gipsskivvägg med “tegel” tapeter behövs det inte.
3. Lätt att använda Att lägga väggar kräver skicklighet att arbeta med tegel och anställa specialister, och även nybörjare som noggrant läser instruktionerna kan klara tapetsering av väggarna..
4. Snabb reparation Tiden som läggs på att lägga tegel och iaktta tekniska standarder är mycket högre än tapetbeklädnad.
5. Ingen kondens När rumstemperaturen sjunker kraftigt “fryser” tegelstenen och bildar kondens som inte uppstår på pappersrullar.
6. Inga begränsningar Konstruktionen av en tegelvägg kan begränsas av rummets storlek och byggnadens svaga stöd, vilket inte är viktigt när man arbetar med tapeter.
7. Dekorera Estetiskt är valet inte begränsat av någonting, stora kataloger anger ofta interiörstil, dekorerar rundade väggar och slätade hörn.
åtta. Möjligheten att dölja defekter För ett snyggt geometriskt mönster behövs en slät vägg, men ett mönster för ett grovt murverk kommer lätt att dölja alla väggfel, och utskjutande stötar eller flisar ger rullarna realism.

Träramar nära väggen med svart tegel tapet

Att klistra tapeter under en tegelsten skiljer sig inte från att arbeta med vanlig tapet och du måste också ta hand om dem

Originalinredningslösningar

Imitationen av en tegelvägg har nyligen använts endast för offentliga utrymmen och dekoration av tillhörande lokaler. Idag gäller sådana tapeter inte bara för kök och badrum, korridorer och korridorer, utan också för vardagsrum. Samtidigt kan vi lugnt säga att sådan inredning kan påstå sig vara grunden för designkonceptet. Snygga lösningar med en “bar” konsistens av tapet “murverk” kommer att lägga till variation i alla interiörer.

Nyckfull röd fåtölj på tegelväggbakgrund

När du väljer ett färgschema, ta hänsyn till den omgivande finishen, rummets storlek och belysningen i rummet.

Hall med vita tegelväggar

För en smal korridor är ljusa nyanser att föredra.

Experter säger att det inte är nödvändigt att klistra över med tapeter i en tegelsten i kökets inre – det kommer att “krusa” och ge någon form av kyla. Detta är en utmärkt inredning för en arbetsvägg eller matlagningsområde när det är en studioläges kök. Där människor äter är det bättre att göra något annorlunda, som väggmålning, väggmålningar och trasiga kakelmosaiker. Om tapeten i sig är mycket ljus kan den skuggas genom att måla resten av väggarna eller dekorativt gips, öppnat med färglöst lack – det blir lättare att tvätta.

I köket kommer inte bara en tegelvägg att se bra ut, utan också inlägg i form av ett förkläde nära spisen och arbetsytan. Förresten, det är bättre att ta inte tapeter som kan tvättas med papper, utan en texturerad version av glasfiber för målning, som kännetecknas av brandmotstånd. Du kan till och med göra någon typ av inskrift i graffiti-stil om det är lite inredning i rummet..

Matplats i köket i medelhavsstil

För en interiör i medelhavsstil måste du lägga till ljusa accenter

Snövit vardagsrumsinredning i skandinavisk stil

Vit tapet med tegel kommer att utöka vardagsrummet i skandinavisk stil

Använd “brutal” grå tegel tapet i köksinredningen i loftet och högteknologisk stil. De är i perfekt harmoni med möbler i krom och en bardisk. För en klassisk design och ett kök i provensalsk stil är det bättre att ta en imitation av vitkalkade tegelstenar. Men den bästa fototapeten “tegelvägg” med stoppad puts.

Ett experimentellt spel är acceptabelt i vardagsrummet – välj vilken struktur som helst, färg och storlek på tegelstenen. Allt beror på vilken typ av möbler, interiörstil och utrustningens färg. Stor plasmapanel ser bra ut på en accent tegelvägg.

En utmärkt designteknik är en imitation av en eldstad mot bakgrunden av en tegelvägg. Om det finns en riktig öppen spis i rummet, är det bättre att ta en riktig eldfast tegel. För inredning i eldstaden kan du begränsa dig till tapeter, men vidta åtgärder så att de inte värms upp.

Ljuskrona med svarta nyanser på taket i ett modernt vardagsrum

Dekorera med tapet portalen till en dekorativ öppen spis

Mörkt golv i hallen med vita väggar

Lätta tegelstenar inuti korridoren

Alla designalternativ är möjliga i korridoren – ett rum som traditionellt förknippas med interiörer med tegel tapeter. Om designen skapas “från grunden” eller utan hänvisning till stil och inredning, kan du bygga vidare på utbudet av väggbeklädnader. Allt annat, förutom innerdörrar, om de redan finns, ska vara i harmoni med imitation av murverk.

I sovrummet används inte “teglet” så ofta som i ovanstående lokaler. Ändå kommer det att uppfattas organiskt i en urbanistisk eller minimalistisk inredning – för att dekorera en vägg vid sängens huvud. Samma råd gäller i enrumslägenheter, där en stor hopfällbar soffa används för att sova..

Vardagsrum i gotisk stil i mörka färger

Den tunga inredningen i den gotiska stilen kommer att spädas med glasföremål

Ljust överkast i ett sovrum med vita väggar

Ljust sovrum i minimalistisk stil

Denna designteknik används för att dekorera ett arbetsområde vid en dator, för zonindelning av en arbets- eller arbetsutrymme, i ett omklädningsrum eller en lekplats i ett barnrum utrustat med sportutrustning. Se bra exempel i vårt fotogalleri.

Video om hur man gör imitation av murverk från kitt

Foto: tegel tapeter i interiören i olika stilar

Vit tegelvägg i det inre av vardagsrummet i en stadslägenhet Imitation av tegel med hjälp av fiberduk tapeter Göra öppningen mellan fönstren med tegel tapeter Design av en långsträckt hall i ett lanthus Vardagsrumsdesign med tegelvägg i inredningen Shabby brick i det inre av vardagsrummet Dekorera väggen ovanför sänggaveln med tegel tapeter Tegel i det inre av sovrummet Design av ett vardagsrum i ett privat hus med imitation av tegel Original soffbord i träliknande laminat Sovrumsdesign i grå nyanser Dekorera väggen bakom soffan med papperstapeter Markerar en accentvägg med vinyltapeter för en tegelsten Tegelverk i det inre av sovrummet Svarta träbjälkar i ett vitt vardagsrum Tegelväggdekoration i matplatsen i köket Matbord för hela familjen på en murad bakgrund Tegel tapeter i det inre av ett barnrum Lädermöbler med svart klädsel i vardagsrummet i ett privat hus Röd soffa på en murad bakgrund Svart fåtölj och tegel Shabby tegelvägg i modern vardagsrumsdesign Grå vardagsrumsinredning med soffa Tapeter i papper med imiterad tegel Vägg med tapeter som imiterar tegel Tegelväggdekor med originalartiklar Dekorera nischer i väggen med tegel tapeter Bokhyllor i vardagsrummet Dekoration av matplatsen i köket i ett privat hus Tegelväggar i en modern inredning Retro fåtöljer på tegelväggbakgrund Tapeter i vinyl tegel på vardagsrumsväggen Realistiska fotomuraler med imitation av tegel Sovrumsdesign i vintagestil Vitt kök vardagsrum med tegelvägg Crimson fåtölj i ett mörkt sovrum Tvättbara tapeter i tegel i designen av vardagsrummet Vitt tegel i det inre av vardagsrummet Vas med naturliga blommor mot en vit vägg Gitarrer på väggen i ett tonåringsrum Tegelsten i det inre av ett vitt kök Tegelverk i köksdekoration Kök-vardagsrum med imiterad tegel Tegel tapeter i badrummet Vägg i korridoren med tegel tapeter Grönt bord i matsalen Gula möbler på bakgrunden av tegelväggar Trä i det inre av vardagsrummet i ett privat hus Svart ljuskrona i vardagsrumsdesignen Vardagsrum med panoramafönster i ett hus på landet

Previous Post
Högteknologiska köksfunktioner
Next Post
تصميم 2020. ما الذي سوف نتذكره هذا العام؟