15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funktioner av grön tapet för köket

När du väljer en inredning uppstår alltid frågan om vilket färgschema som är optimalt för detta rum. Ett av alternativen för en sådan lösning skulle vara att dekorera köket med tapeter i gröna toner..

Kök med grön tapet.

Köksdesign med grön tapet.

Många studier av forskare har visat att grönt är bra för humör, hälsa, aptit och hjärnaktivitet..

Nyanser av grönt – ger ljusstyrka, värme, en känsla av vår och sommar till inredningen året runt.

Hur man väljer grön tapet för köket:

 • Fängslande element av grönt på tapeten kommer att uppdatera rummets design. Till exempel kommer en mjölkaktig tapet med gröna vinjetter att se ädel och aristokratisk ut. En blommig tapet med mycket grönt kommer att se bra ut i lantlig stil..
 • För ett stort kök kommer detta färgschema att se väldigt fräscht ut. Om köksmöblerna är gröna ska väggarna göras i en annan färg..
 • Om du planerar en härlig ljus tapet är headsetet bättre att ta mjuka pastellfärger..
 • Pastell nyanser av grönt med stänk av gult är lämpliga för grå möbler..
 • Kombinationer av grönorange element i inredningen kommer att se moderna och mysiga ut.
 • Grön tapet kommer att se bra ut med smidda och kromiga element.
 • Om du vill göra ett kök i stilarna nyklassic, barock, klassicism, klassiker, måste du använda djupgröna nyanser nära färgerna på stenar som malakit, smaragd, turmalin.
 • Ljusgröna tapeter är universella i inredningen, de kan väljas för nästan vilken stil som helst, de kan vara både huvuddekorationen och som ytterligare element.
 • Ljusgrön tapet är lämplig för lantliga stilar, Provence, shabby chic. I kombination med vitt skapar de ljusa och luftiga interiörer..
 • Det är bättre att inte använda ljusa och mättade färger för att avsluta huvudvolymen av ytor, de är idealiska för att skapa ljusa portaler och accenter i design.

Grönt i köket.

Psykologer säger att grönt har en lugnande effekt.

Valet av tapeter beror inte bara på designlösningen för kökets design, utan också på vissa funktioner i själva rummet:

 1. Rummets storlek och form, fönsteröppningens storlek – om rummet är litet med brist på naturligt ljus bör nyanserna vara så ljusa som möjligt.
 2. Plats relativt kardinalpunkterna. På södra sidan kommer kalla gröna nyanser att se bra ut, för norra rum – olivolja, ockra, khaki nyanser är lämpliga. Eller nyanser med gula nyanser.
 3. Syfte – om köket ska användas som rekreationsområde eller kombineras med andra rum är det nödvändigt att ta hänsyn till den olika designen för olika zoner.
 4. Rummets läge i förhållande till andra rum. Om det är en genomgång eller ligger i korridoren, är det bättre att välja nyanser som kompletterar andra rum.

Gröna nyanser i köket.

För små kök bör man föredra mörkare nyanser av grönt..

Fördelarna med grönt i interiören

Grönt är en av de viktigaste naturliga nyanserna, därför uppfattas det så organiskt som möjligt i alla interiörer. Det kan vara antingen kallt eller varmt och har en avslappnande och stimulerande effekt. Ett rum i dessa färger kommer att vara fräscht och mysigt.

Om grönt domineras av en blå nyans tillhör det det kalla området, om det är gult – till det varma området..

Grön färg i interiören.

Grön färg är lätt att passa in i vilken inredning som helst.

Köket är ett av få utrymmen där grön tapet kan fungera som huvudfärg:

 • Ljusa nyanser minskar hungern.
 • Förbättra humör.
 • Minska stressnivåerna.

Grönt i köksdesign.

Grönt förbättrar aptiten, minskar stress.

Gröna färgegenskaper

Enligt bioenergetik har det den mest positiva effekten på en persons mentala energi. Ur psykologins synvinkel har den följande egenskaper:

 1. Utvecklar kreativitet.
 2. Det betyder tillväxt, framsteg, framtidsutsikter – det hjälper att tro på dig själv, få energi och samtidigt är det absolut inte aggressivt.
 3. Ger lugn och förstärker koncentrationen och påverkar därmed prestanda. I ljusa interiörer med ett stort antal brokiga element kommer det att skapa harmoni och minska visuell spänning.
 4. Tvingar människor att vara kompromisslösa och agera konsekvent, snarare än att sprutas på varje liten sak.
 5. När du använder det gula spektrumet av gröna nyanser skapas en känsla av välvilja och positiv, detta är bekvämt om förhandlingar eller någon form av möten ofta hålls i köket.
 6. Rika gröna nyanser ger rummet en känsla av stabilitet och tillförlitlighet.

Kök med grön tapet.

köksdesign med rik grön tapet.

Organ som påverkas av växtbaserade färger:

 • Nerver.
 • Ögon.
 • Bronker.
 • Muskler och ben.
 • Enzymer och hormoner.

Det har en uppfriskande och lugnande effekt på kroppen och uppvisar också antiseptiska och antibakteriella egenskaper..

Ljusgrönt kök.

Köksdesign med ljusgrön tapet.

Men förutom detta finns det också andra egenskaper hos grönt, nämligen dessa är designtrick i dess tillämpning:

 1. Användningen av blågröna färger. Detta färgområde används överallt där det är nödvändigt för att skapa en känsla av svalhet och friskhet. Inuti är denna lösning lämplig för ett kök på södra sidan med stora fönster. Turkos och azurblå nyanser kommer att se ädla och sterila ut, vilket kommer att vara mycket fördelaktigt för köksrummet för att skapa utseende av konstant renlighet och ordning.
 2. Gulgröna paletter – efterbehandling i dessa färger kommer att lindra spänningar, och det bidrar också till ytterligare avslappning. Lösningen är lämplig för norra kök med brist på värme. Gulaktiga nyanser kommer visuellt att göra det varmare, men om dessa färger appliceras på södra sidorna kommer rummet att verka mycket täppt och att stanna i det kan orsaka huvudvärk..
 3. Grönbrun – det här är färgerna på oliver, ockra, khaki. Dessa färger i köket kommer att skapa en känsla av komfort och avkoppling. Perfekt för kök i par med vardagsrummet, eftersom detta sortiment bidrar till en fullständig känslomässig och fysisk omstart.

Kombinationen av grönt i interiören.

Grönt blandas enkelt med andra paletter.

Färgpalett

När du inreder interiören är det viktigt att korrekt välja de medföljande färgerna till grönt. Huvudkombinationerna kommer att vara med vitt, rött, lila, blått, gult, grått, brunt.

Vit-grön kombination

Den bär med sig konservatism och noggrannhet. Interiören kommer att se cool och uttrycksfull ut. Hemligheter för att använda kombinationen:

 • Det kommer att vara den bästa lösningen för varma rum med överskott av belysning och värme (söder eller bara solsida).
 • För ett mysigt kök bör det finnas en kombination av grön väggdekoration och ett köksförkläde och möbler i vitt eller mjölkigt.
 • För att återuppliva det vita och gröna utbudet är det bättre att använda pulverformiga och pastellfärgade nyanser av persika, aprikos, rosa. Och tillägget av röda, orange, guld accenter kan ta bort överdriven konservatism av en sådan kombination..
 • Det är viktigt att späda ut blågröna nyanser på tapeter med vita mönster med grå eller stålmöbler för att minska överdriven hårdhet.
 • Ljusgrönt i kombination med vitt ger en känsla av lätthet och friskhet, och expanderar också rummet visuellt och ger en positiv inställning till det..
 • För att komplettera det vitgröna spektrumet är det bättre att inte använda nyanser av lila, lila, blå – de kommer att lägga överdriven melankoli och passivitet i köket.

Vitt och grönt kök.

Vit köksdesign med grön tapet.

Grön och röd kombination

Denna kombination kommer att föra inredningen närmare naturliga motiv..

Mörkgrön i kombination med röda prickade element ger illusionen av blommande växter. Det kommer också att göra interiören mer intressant och djupare..

Denna kombination används bäst i stora kök eftersom den visuellt äter upp utrymmet. Om det saknas belysning i rummet under dagtid, måste det rödgröna spektrumet ersättas med en annan idé, till exempel måste mörkgröna nyanser kombineras med ljusröda toner för att skapa mindre aggressiva bilder..

Grönt och rött kök.

Grön och röd köksdesign.

Genom att använda pastellfärger av dessa två färger kan du uppnå den mest bekväma designen för uppfattningen. Detta ger en möjlighet att skapa andra ljusa färg accenter i köket..

Kombination med lila

Grunden för köksdesign i europeisk stil. I sig ser det ädelt och lugnt ut..

När du använder grönt och lila för väggdekoration måste rummet spädas med achromatiska färger (svart, grått), annars ser det för lugnt och mörkt ut. Sådana kombinationer kan väcka självtvivel och orsaka förvirring..

Grönt och lila kök.

Kök i gröna och lila toner.

Lila, grönt och gult kommer att se glatt ut, men visuellt minska utrymmet. Idealiska proportioner för denna kombination är 50% grön, 30% gul och endast 20% lila..

Denna kombination kommer att vara ett bra val för människor som vill göra olika djup i rummet genom tapeter utan att skapa speciella mönster..

Med för mörka val av dessa två nyanser, rekommenderas att späda ut dem med en mjölkaktig eller silver nyans, detta kommer att lindra rummet och ta bort färgkonflikten.

Kombination med gult eller blått

Kombinationen i sig är mycket harmonisk eftersom gul och blå är ingredienserna för att skapa grönt. Men här är det mycket viktigt att välja rätt nyanser på grund av eventuell färgövermättnad..

Köket är grönt och gult.

Köksinredning med gul uppsättning.

Huvudregeln för denna kombination är att spela i kontrast. De skapar en ljus, trevlig, varm inredning och ett positivt humör. I detta fall används grå för möbler. Beige, grafit, grå, bruna element är perfekta för efterbehandling av andra ytor..

I en sådan inredning är det viktigt att lägga till ljusa ränder eller fläckar, detta kommer att övervinna det överdrivna djupet hos en sådan kombination..

Grågröna kök

Populär kombination för moderna, skandinaviska och europeiska stilar.

I grågröna kombinationer är det viktigt att hitta rätt färgmättnad. Ju ljusare det gröna, ju svagare det gråa.

Grågrönt kök.

Modernt kök i grågröna toner.

Denna kombination är helt oberoende och kräver inte ytterligare färg accenter eller fläckar..

För varma kök kommer det att skapa en känsla av svalka, och med rätt belysning kommer det visuellt att expandera rummet betydligt och göra det visuellt rymligare.

Brun och grön

Det används främst för rum i klassisk stil. Hemligheten med duetten ligger i kombinationens naturlighet. De kommer att skapa en känsla av lugn, tillförlitlighet, hållbarhet och förtroende..

Om rummets design är i ekostil eller av etniska motiv, kommer ljusa nyanser av brunt och ljusgrönt grönt att föra inredningen närmare naturen..

Brungrönt kök.

Kombinationen av grönt med brunt i kökets inre.

Kombinationen är inte lämplig för idéer med tydlig zonindelning, eftersom den visuellt skapar en känsla av rummets fulla integritet.

Fler tips för köksdesign

När du skapar en design för ett grönt kökprojekt måste flera huvudregler beaktas:

 1. Det första steget är att välja en köksuppsättning. Med överdimensionerade möbler är det lämpligt att använda ljusa nyanser i interiören för att visuellt utöka utrymmet.
 2. Ljusa färger används bara för små ytor, inte för stora ytor.
 3. För södra rum bör färger med en stor andel blå användas för att få svalka in i dem, och för norra rum, tvärtom, bör gul ha rådande i färg..
 4. Ju mörkare färg, desto hårdare inredning..
 5. I ett litet rum är ett stort antal mönster på sådana tapeter oacceptabla, små känsliga blommönster på en ljusgrön bakgrund kommer att se perfekt ut.

Mättat kök.

Köksdesign i rika färger.

Om köket kombineras med andra rum, bör den gröna nyansen väljas utifrån mängden naturlig belysning i rummet. Ju mer ljus, desto ljusare väggar och gröna kombinationer kan vara.

Video: Gröna kök

50 fotoidéer för köksdesign med gröna väggar

Previous Post
Dekorera champagneflaskor för ett bröllop i form av ett brudpar
Next Post
مزيج من البني مع الألوان والظلال الأخرى