15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funktioner i att använda grön tapet för att dekorera ditt hem

Har du någonsin undrat vilken färg som är den trevligaste inom heminredning? Definitivt grönt. Denna nyans presenteras för människan av naturen själv, och den har unika helande egenskaper. Därför, när du väljer ett material för väggdekoration, välj grön tapet i interiören. Denna färg kan ge lugn och lugn till dig och dina nära och kära. Dess olika nyanser, toner kan vara den perfekta dekorationen för alla rum. Fräscha, naturliga och vackra kök, hallar, sovrum, gjorda i alla toner, grön nyans har en unik effekt som kan ge lugn, glädje, glädje och lugn i atmosfären.

Spegel på väggen med grön tapet

En genomtänkt inredning i ett rum med grön tapet är en garanti för en utmärkt stämning för alla boende i huset

Var särskilt uppmärksam på väggdekoration med material av denna färg. Du kommer inte att gå fel genom att välja det. Dagens artikel visar dig hur du garanterar rätt tapeter för ditt hem..

Funktioner av grönt

På tal om funktioner måste du först hantera de många nyanser av grönt som presenteras. Några av dem föddes av människan empiriskt, medan andra föddes av naturen själv. Till exempel har stenen med samma namn en malakitfärg och khaki uppfanns för att användas som skyddsuniform för militär personal..

Brun byrå av trä på en bakgrund av grön tapet

Oavsett den valda nyansen, vare sig det är saftig lime eller kall oliv, kommer grönt alltid att lugna och slappna av.

Gröna tapeter är perfekta för inredningen i rummet. Överflödet av olika nyanser låter dig kombinera alternativ för stilistiska inredningslösningar. Bakgrundens textur tillhandahålls av alla typer, former, mönster, vilket multiplicerar din fantasiflyg tusen gånger. Användningen av brunt är också lämpligt för möbler. Denna kombination kommer att ge friskhet, fyllighet i rummet..

Kudde med en prydnad i en grön nyans nära barnets säng

Lugn atmosfär i ett barnrum med ett minimum av möbler

Grönt är särskilt populärt för Bionics, Minimalism och skandinaviska stilar. Det är värt att notera några funktioner när du väljer väggbeklädnader:

  1. Tänk på gröna nyanser när du väljer ditt efterbehandlingsmaterial. Deras olika alternativ kan reagera olika på det inre av rummet..
  2. Bakgrundens textur spelar också en viktig roll. Om rummet är mättat med släta ytor är användningen av präglade väggdekorationsmaterial oacceptabelt. Denna regel gäller även motsatt fall..
  3. Mönstret kan göra underverk. Helt olika mönster på väggarna passar för en viss stil..
  4. Accentinsatser på väggutrymmet diversifierar inredningen. Om det är ljusgrön tapet, ska insatserna ha samma nyans..
  5. Använd takutrymmet för att tona väggarna. Att klistra in taket med grön tapet i en utmärkt nyans ger rummet effekten av fullständighet.

Vit säng i sovrummet i ett privat hus

Fotomural med bilden av malakit i sovrummet i jugendstil

Klassisk vardagsrumsinredning med grön tapet

Den perfekta kombinationen av textilgrön tapet med vita möbler i klassisk stil

Ljusstyrka, kontrast, liksom intensiteten hos äppelskuggan i olika inredningsstilar bör väljas annorlunda. Strängare “barock”, “klassiker” accepterar mörka toner, medan “Provence” och nyare – ljus öm eller ljus mättad.

Tapet med ett grönt mönster i barnrummet

Barnrum med ett delikat blommigtryck på tapeten och ljusa romerska nyanser på fönstren

Val av grön tapet

För att kunna bestämma innan du väljer ett specifikt alternativ är det nödvändigt att genomföra en omfattande analys av lokalerna, den planerade designen. Det allmänna mättnadsområdet ska kombineras med den valda gröna tapeten. Överbelastning av rummet med ett mättat område är inte tillåtet. Det är bättre att fokusera på vilken del av väggen som helst och späda den övergripande inredningen med en neutral färg än att övermätta rumsdesignen med en alltför mättad färg..

Grön tapet med geometriska mönster på kökets väggar

Varm vårdekoration av det kombinerade köket-vardagsrummet

Att kombinera väggbeklädnader är ett element i det inre av rummet. Men du bör inte rusa till ytterligheter: svar kan spåras i möbler, golv och dekorativa element..

  • Takutrymme görs oftast som en “allierad” av väggdesign. Om den gröna tapeten väljs texturerad, bör takfinishen kombinera svaret från en sådan yta. Detsamma är fallet med mönstret..
  • Den gröna färgen på väggdekorationen passar bra med de vanliga fasaderna på de gamla garderoberna i engelska “Classic”. Det är acceptabelt att använda rutmönstret som är karakteristiskt för denna stil..
  • Väggdekorationer är perfekta i samma färg som smaragd tapeten. Den enda varningen här är användningen av olika toner, för någon sorts differentiering.
  • Kombinerad användning av inre textilier och grön tapet kommer att skapa effekten av fullhet, fullständighet av inredningen.

Sovrumsinredning i pastellfärger

Sovrummet med fönster mot norra sidan blir ljus med genomskinliga gardiner

Råd. När du väljer gardiner är det värt att överväga texturen. Om väggbeklädnaden är slät fungerar gardinerna också med en satinstruktur..

Mintgröna gardiner på fönstren i barnrummet

Österrikiska gardiner matchade tapets mintfärg i barnrummet i klassisk stil

Innan du väljer en eller annan lösning är det nödvändigt att utarbeta ett designprojekt för rummet (perspektiv). Detta hjälper dig att se den framtida inredningen med egna ögon och vid behov göra nödvändiga justeringar. Projektets väggyta måste målas med de färger som är planerade när du köper smaragd tapeter. Reglerna för att utforma ett rumdesignprojekt på papper finns i vår artikel genom att följa länken.

Stilar gröna

Lämnar på tapeten i olika nyanser av grönt

Grönt anses vara en nästan universell nyans som kan passa perfekt i vilken stilriktning som helst.

Barnrum i ekologisk stil

Gröna fotomuraler i ekostil i ett modernt barnrum

Minimalism

Ljusgrön tapet i minimalistisk stil är en värdig lösning för en stadslägenhet i en stor metropol. Som ett undantag är den utbredda användningen av denna färg lämplig för denna stil. Ta en närmare titt på alternativet som använder mintfärger. Grön tapet i det inre av “Minimalism” kommer säkert att välja en slät, monokromatisk konsistens. För en förändring av sovområdet kan en del av väggen dekoreras med en dekorativ rektangulär sten. Ovanpå denna lösning hänger lampor eller en bild. När du inreder ett vardagsrum är ett sådant arrangemang organiserat i soffan eller TV: ns område.

Minimalistisk grön vardagsrumsdesign

För att dekorera ett rum i minimalistisk stil, använd målbar tapet

Råd. En intressant lösning skulle vara placering av kolumner mellan fönsteröppningarna. Med en mintskugga kommer bruna kolumner att göra. Kolumner kan användas för att hänga lampor med ett myntsvar.

Det är bättre att göra golvet i vita toner med laminat eller keramiska plattor. I det här fallet kommer du att ha ett “lätt” rum där själen och kroppen vilar. Lägg en gräsbevuxen matta på golvet. En liten avvikelse från den “släta” “minimalismen” ger rummet en personlig touch.

Grön matta i det inre av vardagsrummet i stil med minimalism

Grön matta ska vara mörkare än väggbeklädnad

Sängkläder köps i samma sortiment. Var inte rädd för att övermätta rummet med ljusgrönt. Användningen av en mjuk mintskugga kommer inte att belasta interiören, men kommer att skapa en atmosfär av avkoppling bland stenjungeln.

Möblerna matchas med tonen i de bruna pelarna. “Minimalism” är anmärkningsvärt för det faktum att den använder ett minimum av olika skalor. Rumselektronik, TV och hemmabio köps med minty -svar. Glöm inte huvudregeln för denna stil: högst tre färger, resten får nyanser.

Provence

En mintskugga passar också perfekt här. Det rekommenderas av experter inom design, såväl som psykologer. Mynta är gynnsam för visuell uppfattning, är inte aggressiv, har en fördelaktig effekt på det mänskliga psyket. Så var inte rädd för att använda det ofta, mycket..

Litet kök i Provence -stil i mintfärg

Liten köksinredning med myntfärgade fasader

Gröna skåp på grå väggar

Diskret kombination av mintgrå

“Provence” passar mint-olivserien. Det är bäst att kombinera det med en mjuk rosa färg. Detta manifesteras i möbler, textilier, sängkläder, väggdekoration med smaragd tapeter. När du inreder ett rum med Provence -stil är det inte nödvändigt att följa regeln om tre färger. Här används “mångfärg”. Dessutom är interiören möblerad med gröna växter, även med blommor.

Råd. Användningen av kombinationer av färger med olika belastning kommer att markera olika delar av rummet. Den så kallade visuella zonindelningen är en ny trend inom modern designkonst.

Rustik kökinredning

Olivkök i Provence -stil

Violett, orange, gult, till och med blått kan kombineras med mynta olivtoner. Huvudkriteriet är användningen av mjuka nyanser som inte skiljer sig åt i skärpa..

Klassisk

Tidlös “Classic” kommer att få ett exklusivt utseende med användning av smaragd tapeter. En egenskap hos denna inredning av rummet är användningen av mörka nyanser. Men det här alternativet förutsätter övermättnad av rummet. Användningen av smaragd tapeter i det inre av “Classics” bör inte råda för mycket. Det är bättre att klistra över ena sidan av väggen, samtidigt som du skapar en viss zon, och dekorera resten i vita toner..

Sovrum med grön vertikal randig tapet

Grön randig tapet fungerar som en visuell förändring i rymden

Trästolar i ett klassiskt vardagsrum

Tapeter med blommor, lövverk och fåglar är lämpliga för sovrummet och vardagsrummet

Brun i designen av ett klassiskt vardagsrum

Papperstapeter med ett brokigt mönster i en klassisk inredning

Denna stil älskar ädelträ. Detta bör beaktas när du köper möbler för en hall eller vardagsrum. Soffor, fåtöljer, samt skåp och skåp för “Classics” används i strikt mörka färger.

Skandinavisk stil

Förmodligen det bästa av alla ovanstående stilar för rummet, vilket är lämpligt i kombination med en ljusgrön skala för väggar. Mot den vita bakgrund som råder i denna stil passar gröna toner fantastiskt. Dessutom spelar valet av denna eller den där nyansen ingen särskild roll. Vem som helst kommer att göra här. Zoning är vad du bör vara uppmärksam på när du klistrar med efterbehandlingsmaterial.

Vita björkträd på fotomuralerna i vardagsrummet

Fototapet med en grön bakgrund i vardagsrummet i skandinavisk stil

Vitt kommer att ge renhet, medan malakit eller pistasch kommer att uppdatera, definiera, förvandla ditt kök eller sovrum. “Skandinavisk stil” är perfekt för alla rum. Använd exotiska nyanser. Marine, jade, smaragd, skog, äpple, malakit, örtartade, chartreuse, lime – naturen har mycket rikt utrustats med alla möjliga gröna nyanser.

Vill du höra havets tidvatten, lukta på den sura citronen eller höra skogsfåglarnas tjafs – välj rätt nyans för att matcha den “skandinaviska stilen” och hoppa in i atmosfären av lycka och avkoppling.

Flytande tapeter av en grön nyans på vardagsrumsväggen

Skandinavisk stil passar människor med en lugn nordisk karaktär

Köket är en plats för experiment och fantasi. Experimentera med inredning här. Matcha möblerna med väggens ton. Utrusta övergångarna med vackra golvlister.

Högteknologisk

En intressant lösning skulle vara att dekorera vardagsrummet med en högteknologisk stil med en gräsbevuxen ton. Väggarna är dekorerade med nischer. Samtidigt blir det trevligt att markera det vita området på väggen för en plasma -TV och dekorera nischer på sidorna. Du kan skapa en kombination av “Hi-tech” med “Loft”. Nischer klistras över med texturerad tapet under en ljusgrön tegelsten. Längs kanten av väggnischzonen placeras LED -remsor som, när de slås på, ger lätthet, lätthet, renlighet i vardagsrummet. Förutom band är strålkastare också lämpliga..

Grön färg i den högteknologiska interiören

Högteknologiskt hus på landet

Grå bordsduk på matbordet

Lite grå accenter gör inte ont här.

Takutrymmet kombineras på samma sätt som väggen. Mitt i vardagsrummet i taket är markerat med en nischzon, som skapas tack vare två nivåer. Den (mitten) är trimmad med byggmaterial av ljusgrön ton. Konsistensen här är densamma som för en vägg – tegel. Resten av takets omkrets är vitkalkad med vanlig kalkning eller färg av kristallklar vithet. Strålkastare installeras också här..

Möbler passar naturligtvis en invecklad, kosmisk form, eftersom det är “Hi-tech”. De halvcirkelformade sofforna med fåtöljer, köpta som en enda serie, med kromben passar perfekt. Glöm inte att sätta ett glas soffbord bredvid, under vilket en matta har förlagts med en gräsbevuxen konsistens. Du kan också ordna vackra porslinsvaser i hela vardagsrummet, fyllda med trimmade grenar eller blomsterarrangemang..

Vita stoppade möbler på ett mörkt golv

Mörkbrunt glansigt golv ger sofistikering

Parkett är lämpligt för golvet. Träets struktur är idealiskt kombinerad med väggens och takets gräsbevuxna ton. Eftersom vårt vardagsrum kombinerar element i olika stilar läggs parketten med ett slags fyrkantigt murverk. Denna kombination av “Hi-tech”, “Loft” skapar en oväntad, exklusiv “eklektism”.

Malakit i vardagsrummet interiör går bra med en ljus orange ton. Ett sådant grannskap kommer att tillföra fräschör och nyhet. Väggarna är färdiga med malakitfärg. Möbler eller andra element i inredningen i vardagsrummet är gjorda i orange. Samtidigt kan efterbehandlingsmaterial dekoreras med fåglar som sitter på trädgrenar eller stora vackra kranar som flyger iväg i fjärran..

Högteknologisk sovrumsinredning

Bättre att använda några nyanser av grönt

Glöm inte heller de klassiska ränderna när du dekorerar väggutrymmet i vardagsrummet. De passar både klassiker och andra stilar. Dessutom kommer användningen av blommönster att förvandla nästan alla interiörer perfekt. Deras val är stort, varierande i konsistens, mättnad, pomp och svårighetsgrad. Matcha alla alternativ till din design.

Video: grön tapet i inredningen

Foto: 50 idéer för att använda grön tapet

Matgrupp med stoppade möbler Träbädd i klassisk inredning Rosa-grön tapet i badrummet Barnrum för tjejer med grön tapet Badrum med mörkgrön tapet Klassiskt brunt bord Grönt tryck på vitt papper tapet bakgrund Spegel i träram ovanför tvättstället Ljusgrönt bad på bakgrunden av mörk tapet Grön tapet i vardagsrum i modern stil Kombinationen av grön tapet med ett annat mönster Grå soffa med mångfärgade kuddar Grön tapet för målning i vardagsrummets inre Trappväggar med grön tapet Vardagsrum i ett lanthus i grönt Fototapet med tulpaner i ett ljust rum Glasbord soffbord Barnrum med randigt golv Dekorera väggarna i sovrummet med målningar Bruna möbler i en grön hall Vertikala ränder på tapeten i sovrummet Gammal telefon på ett vitt bord Barnrum på vinden med tillgång till terrassen Väggar över sängens huvud Sovrum med vita väggar och tak Smala fönster i vardagsrummet i ett privat hus Persienner på badrumsfönstren i ett lanthus Stora löv på tapeten i sovrummet Vägg med papperstapet med blommigt tryck Ljust sovrum i pastellfärger Oval spegel i svart ram Tapet med imitation av glasblock över sängens huvud Randig tapet i ett klassiskt sovrum Orange fåtölj i barnrummet Sänggavel med brun klädsel Grön tapet i vardagsrummet med grått tak Badrumsväggar med vattentät tapet Sovrumsinredning med tillgång till gården i ett privat hus Belysning i ett mörkt rum med grön tapet Bollfåtölj i modernt sovrum Barnsovrum för två förskolepojkar Två tvättmaskiner i hörnet av rummet Spaljé i sovrummet med en klassisk inredning Vinyl tapeter på badrumsväggar Turkos tapeter i sovrummet i en stadslägenhet Gyllene färg i sovrummets design Matplats med snidade stolar Klassisk sovrumsinredning med grön tapet Kombinerat sovrum-vardagsrum i ett privat hus Gröna kuddar på vit soffa

Previous Post
Wählen Sie ein Wohnzimmer-Schlafzimmer-Design
Next Post
أرضية مظلمة في التصميم الداخلي