15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Intressanta DIY -lampskärmsdekoridéer

Lampskärmen på en bordslampa, ljuskrona eller golvlampa skapades i syfte att dämpa lampans ljus. Detta tillbehör kan dock slits ut med tiden och förlora sitt estetiska utseende. I detta avseende har många ägare ett dilemma, släng arbetslampan eller försök att återställa lampskärmen med en gammal ram. Det finns många sätt att förbättra situationen med lite fantasi..

ljus design av lampskärmen med egna händer

Lampskärmsdekoration med band och pärlor

original dekoration av lampskärmen med skrotmaterial

Lampskärmsdekor med blommor

ovanlig lampskärmsdekoration med skrotmaterial

Original lampskärmsdekor

ljus dekoration av lampskärmen med egna händer

Lampskärmsdekoration idé

original lampskärmsdekoration med egna händer

Lampskärmsdekoration med tillbehör

Ljuskrona dekor: vi skapar mys med våra egna händer

Hantverk är mycket populära idag. Du kan skapa en ny lampskärm för en ljuskrona eller golvlampa av valfritt material eller köpa några komponenter i en hantverksbutik. De enklaste och mest prisvärda materialen för kreativitet är papper, plast, tråd eller tyg. Du kan också skapa en original lampdekoration av gamla skivor, naturmaterial – vinrankor, skal, stenar eller krossat glas. Tygskärmar av jeans, säckväv, linneband ser också original ut. Pärlor, knappar, satin eller repband kan användas som ytterligare dekorativa element. Denna artikel innehåller intressanta och ovanliga mästarklasser om hur man självständigt kan utforma en lampa av olika material..

Nedan finns en tabell som visar några typer av DIY -ljuskronor och vilka material som behövs för att göra dem..

Lamptyp

Grundmaterial

Kort beskrivning

Svårighetsgrad

Tetra ljuskrona

Tomma tetrasäckar

Tomt Tetra Pak -paket skärs i remsor på 21 mm och 19 mm för att bilda hexagoner och femkanter. Lampan monteras med origami -tekniken

Genomsnitt

Trådkronor

Rostfri

Stickning

Stål och koppartråd

Det enklaste sättet är att vira spirallampskärmsmallen med tråd. Det kan vara en hink eller en blomkruka..

Ljus

Plafond gjord av plastfat

5 liters tom plastflaska

Engångs plastskedar

Värmepistol

Botten av flaskan skärs av.

Sticklingarna bryts av skedarna, och huvuddelarna limmas på flaskan och imiterar fiskskalor. För detta används en termisk pistol..

Om så önskas kan skedar målas med akryl eller sprayfärg.

Ljus

Skivljus

Laserskivor

Rund bas i trä med en diameter som är något större än skivan

3 metallställ

Lång lysrör

Ett hål borras i träbasen för en förrätt med omkopplare och en lampa monteras. Det är också nödvändigt att installera metallställ som skivorna ska spännas på..

Hål för ställningarna borras på skivorna och sträcks sedan på dem.

Genomsnitt

Ljuskrona gjord av galgar

Klädhängare i trä

2 runda metallbaser av olika diametrar

Den mindre basen kommer att fungera som toppen av ljuskronan. Axlarna är fästa på båda baserna i olika vinklar vertikalt och bildar en trapetsformad lampskärm.

Genomsnitt

ljus dekoration av lampskärmen med improviserade material

Lampskärmsdekoration med band och pärlor

ljus dekoration av lampskärmen med egna händer

Lampskärmsdekor med blommor

ovanlig design av lampskärmen med improviserade material

Original lampskärmsdekor

ljus dekoration av lampskärmen med skrotmaterial

Lampskärmsdekoration idé

DIY ljus nyans design

Lampskärmsdekoration med tillbehör

Idéer och deras genomförande

Att skapa en lampskärm av papper är det enklaste och mest prisvärda sättet. Dess nackdel är materialets skörhet. För en längre livslängd för en sådan ljuskrona kan du använda kartong. Nedan följer några exempel på hur du skapar en lampskärm med papper.

Plafond-mobil

För att göra en sådan inredning behöver du följande material:

 • PVA -lim;
 • Sax;
 • Tråd (det är bättre att använda en nylontråd, den är mycket starkare än vanligt);
 • Pärlor;
 • Färgat papper;
 • Rund bas av plast eller trä (diametern väljs individuellt).

Kärnan i att skapa en lampskärm består i att snöra olika dekorativa element på en tråd och fästa den på basen. För att göra detta måste olika delar klippas ut av färgat papper. De kan vara i form av en fjäril, hjärtan, fåglar, djur, ballerinor. Sådana delar fästs på en tråd med lim, och flera pärlor med olika diametrar sträcks mellan dem. För att skapa ett volymetriskt element, till exempel ett hjärta, måste du ta 3 identiska ämnen och limma ihop dem.

ovanlig DIY -lampskärmsdekoration

Lampskärmsdekoration med band och pärlor

original dekoration av lampskärmen med skrotmaterial

Lampskärmsdekor med blommor

ovanlig DIY -lampskärmsdekoration

Original lampskärmsdekor

original lampskärmsdekoration med skrotmaterial

Lampskärmsdekoration idé

ljus DIY -lampskärmsdekoration

Lampskärmsdekoration med tillbehör

Fjärilkrona

Material som krävs för arbete:

 • Sax eller prästkniv;
 • Vanlig kartong;
 • Limpistol;
 • Tråd;
 • Linor eller tunn garn.

Om du inte har en värmepistol kan du använda silikonstavar till den. Du kan smälta dem över ett vanligt ljus..

Tråden behövs för att skapa ramen för ljuskronans nyans. För att göra detta, ta en bit tråd och rulla den till en cirkel, fäst ändarna med en tång eller en rundtång. Linjen kommer att fungera som ett hängande element. Den måste skäras i 3 identiska bitar, vars längd beror på den önskade höjden på fixturen. Linjen måste fästas på trådbasen på samma avstånd från varandra.

ovanlig design av lampskärmen med skrotmaterial

Lampskärmsdekoration med band och pärlor

ovanlig dekoration av lampskärmen med skrotmaterial

Lampskärmsdekor med blommor

ljus DIY -lampskärmsdekoration

Original lampskärmsdekor

lampskärmens ursprungliga design med dina egna händer

Lampskärmsdekoration idé

ljus dekoration av lampskärmen med skrotmaterial

Lampskärmsdekoration med tillbehör

Därefter måste du rita och klippa ut fjärilar i olika storlekar på en kartongbit. Den nedre delen av plattan kan bearbetas med en lockig sax. Själva kartongen viks till en konisk form och fogen limmas eller fästs med en häftapparat. Dess övre del är fäst vid ramen. De fjärilar som har klippts kan spännas på ytterligare bitar fiskelina, alternerande med olika pärlor, och fixeras inuti skuggan. Efter att ha tänt en sådan lampa visas bilder av fladdrande fjärilar på väggarna..

En annan lätt att följa dekoridé är att skapa en ljuskrona av tjock tråd eller garn. Från material för en sådan handgjord behöver du:

 • En trådkula;
 • Ballong;
 • Barnkräm;
 • PVA -lim.

ovanlig design av lampskärmen med egna händer

Lampskärmsdekoration med band och pärlor

Lampskärmsdekor med blommor

ljus dekoration av lampskärmen med improviserade material

Original lampskärmsdekor

original dekoration av lampskärmen med egna händer

Lampskärmsdekoration idé

ovanlig dekoration av lampskärmen med skrotmaterial

Lampskärmsdekoration med tillbehör

Inledningsvis är det nödvändigt att blåsa upp ballongen till maximal rund form och smörja in den med ett tunt lager barnkräm. Detta för att förhindra att trådarna fastnar på bollens gummiyta. Därefter fuktas tråden i lim och lindas runt bollen. Lindningen görs över hela ballongens yta och lämnar en liten del för att senare sätta den på basen med lampan. När tråden är helt torr kan du blåsa ut eller spränga bollen, och du kommer att ha en original rund lampskärm gjord av trådar i dina händer..

Ett mer detaljerat och visuellt utförande av en lampskärm för en ljuskrona med egna händer kan ses i videon från mästarklassen.

Video: DIY lampskärmsinredning

50 foton av DIY lampskärmsdesignidéer:

ljus dekoration av lampskärmen med skrotmaterial bild original lampskärmsdekoration med bild av skrot ljust DIY lampskärmsdekorationsfoto ljus dekorera lampskärm med dina egna händer foto original design av lampskärmen med skrotmaterial bild ljus design av lampskärmen med dina egna händer bild ovanlig dekoration av lampskärmen med improviserade material foto ovanlig dekorera en lampskärm med dina egna händer bild original lampskärmsdekoration med skrotmaterial foto ljus dekoration av lampskärmen med dina egna händer foto ljus dekoration av lampskärmen med improviserade materialbild ljus dekoration av lampskärmen med skrotmaterial bild original dekoration av lampskärmen med dina egna händer foto ljus dekoration av lampskärmen med skrotmaterial bild ovanlig design av lampskärmen med dina egna händer foto ljus dekorera lampskärm med dina egna händer bild ovanlig dekoration av lampskärmen med skrotmaterial bild ljus dekoration av lampskärmen med dina egna händer foto ovanlig design av lampskärmen med skrotmaterial bild ljus design av lampskärmen med dina egna händer foto gör-det-själv ljus lampskärm dekorationsbild original dekoration av lampskärmen med improviserade material foto ovanlig design av lampskärmen med skrotmaterial bild original dekoration av lampskärmen med dina egna händer foto ovanlig design av en lampskärm med dina egna händer bild ljus dekoration av lampskärmen med skrotmaterial foto ljus dekoration av lampskärmen med dina egna händer foto original design av lampskärmen med skrotmaterial bild ljus dekoration av lampskärmen med dina egna händer bild ovanlig design av lampskärmen med dina egna händer foto ljus DIY -lampskärmsdekorationsbild ovanlig design av lampskärmen med dina egna händer bild original lampskärmsdekoration med skrotmaterial foto ljus dekoration av lampskärmen med dina egna händer bild ljus dekoration av lampskärmen med improviserade material foto ljus nyans dekoration med skrot material bild ovanlig design av lampskärmen med improviserade material foto original dekoration av lampskärmen med dina egna händer bild ljus dekoration av lampskärmen med skrotmaterial foto ljus dekoration av lampskärmen med improviserade material foto ovanlig dekoration av lampskärmen med dina egna händer bild original dekoration av lampskärmen med skrotmaterial bild ovanlig lampskärmsdekoration med skrotmaterialbild ljus dekoration av lampskärmen med improviserade material foto original lampskärmsdekoration med dina egna händer bild ljus dekoration av lampskärmen med skrotmaterial foto ovanlig dekoration av lampskärmen med dina egna händer foto original design av lampskärmen med dina egna händer foto ljus dekoration lampskärm med skrot material bild

Previous Post
Bänkskiva i porslin av stengods för köket: materialegenskaper och huvudegenskaper
Next Post
Kuinka sisustaa huoneen sisustus, jonka pinta -ala on 14 neliömetriä metriä