15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Pooldekoration: originallösningar och användbara rekommendationer

Det monotona vardagen för en invånare i en storstad är ibland deprimerande, särskilt på sommaren. Jag skulle vilja dekorera min helg på något sätt om det inte finns något sätt att åka på semester. Att bygga en pool i ett hus eller på landet kommer att vara en utmärkt lösning på problemet. Utformningen av poolen inkluderar inte bara dess dekorativa finish, utan också detaljerna i installation och kommunikation.

en variant av den vackra stilen i en liten pool

Poolen i landet kan kantas med trälistar för styrka

idé om en ovanlig inredning för en liten pool

Poolen i landet kommer att vara ett bra ställe att koppla av på varma dagar

tanken på en modern inredning för en liten pool

Poolen i landet hjälper dig att överleva den extrema värmen

Pooltyper

Simbassänger klassificeras av olika skäl.

Klassificeringsgrund

Vyer

Konstgjord reservoarplats

Stängt och öppet

Metod för dränering av vatten

Skimmer och överflöde

Design egenskaper

Stationär och hopfällbar

Den valda typen av pool kommer att direkt påverka dess särdrag. En utomhuspool kan till exempel enkelt utrustas med fontäner, strandmöbler är perfekta för en innergård, men det är svårt att använda sådana dekorativa element i slutna. Dessutom kommer poolens utformning inomhus och utomhus att vara väldigt annorlunda, så du måste starta designprojektet med definitionen av konstruktionstyp. Valet av poolens form och storlek beror på typen av behållare och platsens landskapsdrag..

En konstgjord behållare av något slag bör se harmoniskt ut i rummet eller i den personliga tomtens landskap. En framgångsrik designlösning kommer att öka bostadskomplexets attraktivitet och värde och kommer att bli en utmärkt indikator på ägarens sociala status..

variant av den ursprungliga designen av en liten pool

Ovanför poolen kan du göra en vägg med växter

alternativ för en ovanlig inredning av en liten pool

För ett mer presentabelt utseende kan du använda den här lösningen.

liten pool modern designidé

Poolen kan göras i huset

Utveckling av ett designprojekt

Vanligtvis börjar ägarna till en tomt eller ett hus att ägna sig åt dekoration efter att huvudarbetet är klart. Även om det är bättre att kombinera båda projekten, eftersom tekniska lösningar är extremt viktiga vid utformningen av poolen, som i regel genomförs under förarbete.

Kombinationen av funktionalitet och attraktivt utseende är möjlig om:

  • försök att behålla den klassiska stilen;
  • försöka uppnå användning av olika färger i designen;
  • använda lätta konstruktionselement.

Undvik mörka nyanser, men försök snarare att skapa en ljus sommarstämning. Använd ett marint tema eller ljusa abstrakta kompositioner för att dekorera botten av poolen..

idé om en vacker stil av en liten pool

En stor pool i landet kommer att vara ett bra ställe att koppla av med din familj

variant av den ursprungliga inredningen i en liten pool

Fontäner kommer att dekorera den övergripande bilden perfekt

Belysningsprinciper för konstgjorda reservoarer

Belysning spelar en nyckelroll i utformningen av alla typer av pooler. De mest populära är två riktningar:

  • klassisk stil;
  • dekorativt tillvägagångssätt.

Klassisk belysning skapar ett mjukt ljus som ger poolen ett helt naturligt utseende på natten. Ett dekorativt tillvägagångssätt låter dig slå designfunktionerna i en konstgjord behållare, sådan belysning kommer att se särskilt fördelaktig ut i en icke-rektangulär pool för zonindelning av enskilda områden. Dekorativt ljus kan kombineras med musik, vilket ger ännu mer originalitet till behållarens design..

Nyligen har LED -armaturer med ökat skydd och pålitlig täthet för att undvika kontakt med vatten blivit populära. För att skapa ett unikt utrymme eller landskap av en personlig tomt kan du kombinera belysningen av poolen och det omgivande området.

idé om en ovanlig inredning för en liten pool

En inomhuspool är en bra idé

en variant av den moderna designen av en liten pool

Du kan göra steg i poolen

Moderna designstilar

Oftast använder den fyra riktningar för att dekorera poolen:

  • Klassisk. Typisk användning av material som färg och dekorativt gips.
  • Art déco. Färgade mosaiker och reflekterande ytor används aktivt.
  • Etno. Utrymmet är utformat baserat på traditionerna hos ett visst folk.
  • Lantlig stil. Naturmaterial används: natursten, trä, levande växter.

idé för den ursprungliga inredningen av en liten pool

Du kan sätta en TV och solstolar vid poolen

idé om ovanlig inredning för en liten pool

Poolen på bakgården kommer att rädda dig från värmen

Utomhusdamm – designidéer

En utomhuspool är mer lämplig för de södra delarna av landet, där det inte finns några långa vinterfrostperioder, så det är inte nödvändigt att spendera resurser på uppvärmning, vilket bör förhindra att vattnet fryser. En annan nackdel med en öppen reservoar är överdriven förorening av vattnet med löv, torkat gräs och annat naturligt skräp. För det tempererade klimatet i större delen av Ryssland är hopfällbara konstgjorda reservoarer utomhus.

För dekoration av kustzonen används frostbeständiga material: trä, beläggningsplattor eller natursten. Utomhuspoolens design inkluderar verkligen levande växter: träd, buskar och blommor, som är bäst placerade inte bara bredvid reservoaren, utan också i hela trädgårdstomten. Det är bättre att plantera växter som har en blomningstid under olika månader. Då kommer poolområdet att se mysigt och vackert ut länge..

variant av den ursprungliga inredningen i en liten pool

Pooldekoration kan göras av mosaikplattor

idé om den ursprungliga designen av en liten pool

En sådan pool kommer att rädda dig från värmen

alternativ för en vacker stil av en liten pool

Det är bäst att avsluta poolen med blå mosaikplattor.

Inomhuspooler

När du bygger en byggnad är det bättre att initialt lägga i den arkitektoniska utformningen av lokalerna för poolen. Om en konstgjord reservoar är planerad att placeras i ett gammalt hus, måste du göra en speciell förlängning, där teknisk kommunikation bör tillhandahållas för poolens funktion. Den största fördelen med en sluten reservoar i våra klimatförhållanden är att den kan användas när som helst på året..

variant av en ovanlig inredning av en liten pool

När du gör en pool måste du också ta hand om barnen och göra en liten pool för dem.

liten pool modern inredning idé

Blå mosaikplattor kommer att göra vattnet transparent

möjlighet till en vacker inredning i en liten pool

Du kan göra en liten fontän i poolen, det kommer att se vackert ut

Det är nödvändigt att bygga en konstgjord behållare på bottenvåningen av kunskap, vilket beror på de nuvarande bestämmelserna. Källare är också dåligt lämpade för en pool, eftersom det kommer att vara svårt att tillhandahålla tillräcklig ventilation och dräneringssystem. Poolområdet måste vara väl ventilerat.

Taket måste säkert vara putsat och målat, eller använda sträcktak eller glas. Användning av trämaterial för dess dekoration rekommenderas inte, eftersom fukt kommer att ackumuleras på toppen. Taket kan användas för att dölja ventilation och verktyg.

tanken på en ovanlig stil av en liten pool

Stenarna i poolen kommer att se väldigt vackra ut

version av den moderna designen av en liten pool

Det kommer att vara ett nöje att koppla av på en sådan plats i värmen.

Det rekommenderas att använda vattentäta material för väggdekoration. Denna funktion utförs perfekt av keramiska plattor, glas, speciella fresker, sten eller dekorativt gips. Detta tillvägagångssätt hjälper till att förhindra mögel och mögel..

När du utformar golvet är det bättre att använda kakel eller porslin. Den nuvarande trenden inom design är trägolv, men det är inte särskilt praktiskt. I rummet där poolen ligger är luftfuktigheten hög och det varma golvet torkar ut det. En annan fördel är möjligheten att gå barfota, oavsett värmesystemets funktion..

idé om den ursprungliga inredningen av en liten pool

Poolen i huset kommer att vara ett bra ställe att koppla av

variant av den ursprungliga inredningen av en liten pool

Poolen är klar med ljusblå mosaikplattor

Inredning av pooler i hus

Utformningen av poolen i ett privat hus skiljer sig från utformningen av öppna reservoarer. Det är mycket svårt att skapa ett autentiskt hörn av naturen inom fyra väggar, så att du kan experimentera och tillämpa din fantasi.

Du bör börja dekorera poolinteriören med att avsluta skålen. Dekorativ film i en sluten behållare ser billig ut, så detta alternativ bör kasseras omedelbart. Natursten är också bra bara utomhus. Den bästa lösningen skulle vara keramik eller mosaik. Valet av dekorationsmaterial bestäms av skålens form, den nätbaserade mosaiken är bekvämare för att dekorera krökta linjer.

En bild av havsbotten i en skål, abstrakta linjer, användningen av djärva färgkombinationer kommer att se vacker ut. Om poolen är på flera nivåer kan du använda kakel eller mosaik i olika nyanser för ytterligare zonindelning..

liten pool modern designidé

Du kan sätta en bärbar pool i landet.

variant av den ursprungliga inredningen av en liten pool

Poolen är klar med blå mosaikplattor

tanken på en vacker design av en liten pool

Designprojekt för ett hus med en pool på gården

Det är bättre att göra golvkonstruktionen koncis, utan utskjutande delar för att undvika olyckor. 3D -visualisering ser spektakulär ut på väggar och tak.

Tillvägagångssättet för att inreda alla slags pooler bör vara lika ansvarsfullt och seriöst som konstruktion. Du kan försöka välja stil och inredningselement själv, men om du inte är säker på att du kan hantera det hjälper proffs dig med att dekorera ett slutet utrymme och skapa en landskapsdesign.

Video: Gör-det-själv-pool i huset

50 foton av pooldekorationer:

version av den moderna designen av en liten poolbild idé om en vacker inredning av ett litet poolfoto idé om en ovanlig stil med ett litet poolfoto version av den ursprungliga inredningen av en liten poolbild idé om den ursprungliga stilen på ett litet poolfoto alternativ för en vacker inredning av en liten poolbild tanken på den ovanliga inredningen på en liten poolbild version av den moderna designen av ett litet poolfoto version av den moderna interiören i en liten poolbild idé om den ursprungliga inredningen av ett litet poolfoto tanken på en vacker design av en liten poolbild variant av den ovanliga stilen på ett litet poolfoto version av den ovanliga interiören i en liten poolbild tanken på en vacker inredning av ett litet poolfoto liten pool modern design idé foto version av den ursprungliga stilen på en liten poolbild liten pool modern inredning idé bild version av den vackra stilen på ett litet poolfoto version av den ursprungliga inredningen av en liten poolbild idé för en ovanlig design av ett litet poolfoto version av den moderna interiören i ett litet poolfoto idé om ovanlig inredning av ett litet poolfoto version av den ursprungliga stilen på en liten poolbild variant av den ovanliga designen av en liten poolbild version av den moderna stilen i en liten poolbild idé om en vacker inredning av ett litet poolfoto idé om den ursprungliga inredningen av ett litet poolfoto version av den vackra stilen i en liten poolbild version av den ovanliga interiören i en liten poolbild idé om en vacker design av ett litet poolfoto version av den moderna stilen för ett litet poolfoto version av den ursprungliga stilen på ett litet poolfoto version av den ursprungliga inredningen av ett litet poolfoto tanken på en vacker stil med en liten poolbild liten pool modern design idé foto version av den ursprungliga inredningen av ett litet poolfoto tanken på den ovanliga designen av en liten poolbild alternativ för en vacker inredning av ett litet poolfoto liten pool modern stil idébild idé om en vacker inredning av ett litet poolfoto version av den moderna stilen i en liten poolbild alternativ för en ovanlig inredning av ett litet poolfoto modern stil liten pool idé bild idé om den ursprungliga inredningen i ett litet poolfoto version av den vackra designen av en liten poolbild variant av den ovanliga designen av ett litet poolfoto version av den moderna inredningen av en liten poolbild idé om den ursprungliga inredningen i ett litet poolfoto idé om den ursprungliga stilen på ett litet poolfoto alternativ för en vacker inredning av en liten poolbild

Previous Post
Vi förkroppsligar Provence -stilen i det inre av lägenheten
Next Post
ديكور واجهة المنزل: المواد والتقنيات