15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

3D -paneler i interiören: foto, installation, fördelar och nackdelar

Moderna efterbehandlingsmaterial förvånar med sin variation, men designers lyckas ändå överraska oss genom att erbjuda nya färska lösningar. En av de senaste trenderna är 3D -paneler i interiören. Ett unikt byggmaterial som används för väggdekoration öppnar gränslösa horisonter för inredning.

ljus bambu 3D -panel i köket

Rumsdesign med 3D -panel

ljus aluminium 3D -panel i korridoren

Sovrumsinredning med 3D -panel

ljus mdf 3d -panel i korridoren

Lyxig stor 3D -panel i interiören

Vad är panelerna

Tillverkare erbjuder ett brett utbud av 3d -plattor, eftersom väggpaneler är gjorda av olika material som har sina egna fördelar och nackdelar..

 • Gipsskivor. Flexibelt gips och plast gör att du kan inse en mängd olika mönster och texturer, och en vägg som består av flera sådana paneler verkar vara solid, eftersom luckorna mellan dem lätt kan täckas med samma gips omärkligt. Dessutom är detta material målbart. Nackdelen är gipsskivornas betydande vikt jämfört med plast eller MDF..
 • Plastpaneler. Anses som ett budgetalternativ. Dessutom är de fuktbeständiga och lättare. Väggpaneler av plast lämpar sig för målning, och deras installation är ganska enkel: de fästs på väggen med lim eller en metallram. Nackdelen är deras brandfarlighet, på grund av vilken det är omöjligt att använda 3D -paneler för väggar i vardagsrumsinteriören direkt bredvid eldstaden.
 • MDF -paneler. De är gjorda av träfibrer genom limning. Materialet är miljövänligt och pålitligt, men mycket billigare än trä. Skiljer sig i hög prestanda och tillförlitlighet. Det används för att dekorera rum med en luftfuktighet på högst 80%. Präglade paneler av komprimerade träfibrer fästs på väggen med konsoler. Fördelarna inkluderar högt ljud och värmeisolering. Väggpaneler av MDF är målbara och laminerade. Av nackdelarna lyfter vi fram behovet av noggrann vård av dem, eftersom det med tiden tappar något utseende.
 • Bambu paneler. Material av naturligt trä är också populära. Det mest använda för tillverkning av mätbara dekorativa plattor är bambu. Låg kostnad, miljövänlighet, enkel installation och utmärkt utseende öppnar många möjligheter för att använda bambu 3d -paneler i interiören. Tyvärr är sådana paneler kortlivade och har låg fuktbeständighet, så de är inte särskilt lämpliga för ett badrum eller kök. De används vanligtvis i sovrum eller vardagsrum..
 • Aluminiumskivor. Den volymetriska bilden på aluminiumplattornas yta erhålls genom perforering och är täckt med en speciell film som skyddar panelen mot korrosion. Därför är väggpaneler i aluminium tillräckligt fuktbeständiga. Dessutom är de brandsäkra och mycket slitstarka. Därför är det tillåtet att använda aluminium 3d -väggpaneler i det inre av ett vardagsrum med öppen spis. Detta material kräver ingen särskild omsorg och är praktiskt taget inte förorenat, men denna lyx är också värt besväret..

ljus bambu 3D -panel i vardagsrummet

Rumsinredning med 3D -panel

ljus mdf 3d -panel i korridoren

Rumsinredning med 3D -panel

ljus plast 3D -panel i korridoren

Kvadrater i 3D -paneler

För att göra det lättare att bestämma valet av panelmaterial för din interiör ger vi deras jämförande tabell:

Gips

Plast

MDF

Bambu

Aluminium

Lätthet

+

+

+

+

Fuktmotstånd

+

+

+

Brandmotstånd

+

+

Varaktighet

+

+

+

Pris

Beror på ritningens komplexitet

Genomsnitt

Genomsnitt

Låg

Hög

Montering

Självgängande skruvar

Lim eller metallram

Fästen

Lim

Särskilda profiler

ljus aluminium 3d -panel i köket

Vardagsrumsinredning med 3D -panel

ljus bambu 3D -panel i vardagsrummet

Vardagsrum med 3D -panel

ljus gips 3D -panel i korridoren

Sovrum med 3D -panel

Fördelar med 3D -paneler

 • Mångsidighet. Möjligheterna att använda präglade paneler är nästan oändliga. De används för dekoration eller som skiljeväggar vid zonindelning av rum. Tack vare de volymetriska plattorna kan du dölja väggarnas brister och ojämnheter, dölja isoleringen eller olika kommunikationer.
 • Originalitet. Dekorativa väggpaneler kan skapa djärva mönster och ett unikt utseende för ett rum. Användningen av sådana efterbehandlingsmaterial har blivit relativt nyligen, så alla har ännu inte lyckats uppskatta sina fördelar, och 3d -paneler för väggar i en lägenhet kommer att bli en ganska ovanlig lösning som definitivt kommer att överraska dina gäster..
 • Varaktighet. De flesta väggpaneler är tillverkade av högkvalitativa material.
 • Vanligtvis är de fuktbeständiga, hållbara och motståndskraftiga mot mekanisk belastning, vilket garanterar en lång livslängd på panelerna..
 • Enkel installation. Installation av paneler kräver inte ytterligare förberedelser, liksom specialverktyg eller färdigheter. För att installera plattan behöver du inte föra väggen till ett oklanderligt skick, eftersom installationen utförs även på ojämna ytor. Du kan dekorera väggarna i rummet med dekorativa plattor utan inblandning av proffs som använder lim eller flytande naglar..
 • Värme- och ljudisolering. Volymetriska mönster på paneler av olika material används för dekoration, men de kan också spela rollen som isolering eller ljudisolerad partition.

ljus 3D -panel i vardagsrummet

Vågig 3D -panel i det inre av rummet

ljus aluminium 3D -panel i rummet

Rumsinredning med 3D -panel

ljus gips 3D -panel i korridoren

Stort rum med en vacker 3D -panel

Nackdelar med 3d -paneler

 • Uppfattningens komplexitet. Det rekommenderas att endast placera präglade paneler på en vägg eller del av den. Annars kan de överbelasta interiören och tröttna på personen..
 • Behovet av regelbunden rengöring. Ett tredimensionellt mönster på väggarna kommer att samla damm på sig själv och kräver därför ständig rengöring. När du installerar 3D -paneler i ett rum måste du vara helt säker på att du kan ge dem sådan vård. Annars förstör det ackumulerade dammet inte bara effekten av den volymetriska bilden, utan kan också orsaka allergier..
 • Stilistiska drag. Präglade paneler är en ganska komplicerad effekt som tvingar dig att observera rummets stilistiska enhet. I många interiörer kommer en sådan lösning att se för pretentiös eller olämplig ut..
 • Svårigheter att byta ut. Om en panel misslyckas blir det ganska svårt att hitta en ersättare, så det är bättre att fylla på några extra tallrikar i förväg.

ljus gips 3D -panel i köket

Ovanlig 3D -panel i det inre av rummet

ljus plast 3D -panel i sovrummet

Rumsdesign med 3D -panel

ljus bambu 3D -panel i korridoren

Ljus 3D -panel i det inre av rummet

Ansökningar

Tredimensionell teknik introduceras aktivt i inredning, som slår fantasin med ovanliga former och förvandlar utrymmet. Volymetriska paneler tjänar till att uppfylla estetiska och funktionella uppgifter. De används aktivt för zonindelning av rum, skapande av skiljeväggar, maskering av kommunikation eller oegentligheter på väggen..

Präglade bilder med volymeffekten kan visuellt öka storleken på vardagsrummet, ge interiören friskhet och nyhet. En horisontellt placerad ritning kommer visuellt att sträcka och expandera rummet, vertikala ränder kommer att höja takets nivå.

Dekorativa väggpaneler används också som värme- och ljudisolering eller för att markera funktionella områden. De kommer att skapa en underbar bakgrund för en hemmabio och tillverkad av brandsäkra material – även för en eldstad..

ljus plast 3D -panel i rummet

Mjuk 3D -panel i det inre av rummet

ljus gips 3D -panel i sovrummet

Vacker 3D -panel i det inre av rummet

ljus aluminium 3d -panel i sovrummet

Vardagsrumsdesign med 3D -panel

Var ska man använda

Det moderna sortimentet av 3D -paneler gör att du kan matcha dem till vilken stil som helst. Tredimensionella bilder av gips passar perfekt in i den klassiska interiören, som perfekt harmoniserar med element som pelare och stuckaturer. Moderna lägenheter i stil med minimalism innebär användning av metall eller glas, och i etniska interiörer är naturligt trä att föredra.

För att betona den tredimensionella effekten används belysning med strålkastare eller LED-remsor.

Praktiska och bekväma 3D -paneler blir mer och mer populär och används i nästan alla rum: vardagsrum, sovrum, kök, badrum och barnrum. Dessutom beror deras tillämpningsområde på materialet från vilket de är tillverkade. Paneler av naturligt trä, liksom gipsdekorationer, placeras vanligtvis inte i ett rum med hög luftfuktighet, och aluminiumpaneler används för att dekorera badrum och kök. Den mest miljövänliga bambu och andra träslag används i sovrum, plantskolor och vardagsrum, och universella volymetriska bilder av plast är lämpliga för alla interiörer.

Beklädnad med voluminösa paneler gjorda av obrännbara material för eldstadsnischer är mycket populärt, och i sovrummen installeras vanligtvis 3D-paneler på väggen bakom sängen, vilket uppnår effekten av rummets tredimensionella volym.

ljus gips 3D -panel i rummet

Sovrumsinredning med 3D -panel

ljus 3D -panel i köket

Vågig 3D -panel i det inre av rummet

ljus mdf 3d -panel i sovrummet

Vit 3D -panel i det inre av rummet

Installationsmetoder

Enkel installation av väggpaneler är en av deras främsta fördelar. Även en nybörjare som aldrig varit inblandad i reparationer kan göra så enkelt arbete..

Installation av 3D -paneler kräver ingen förberedelse av väggarna. Du behöver bara välja en plats. Det idealiska alternativet är att limma panelerna med lim eller flytande naglar, men denna lösning är lämplig endast på praktiskt taget plana väggar med acceptabla små defekter. Om ytan inte är idealisk är det bättre att använda metallbalkar för att installera panelerna..

ljus mdf 3d -panel i vardagsrummet

Rumsinredning med 3D -panel

ljus bambu 3D -panel i korridoren

Vågig 3D -panel i det inre av rummet

ljus mdf 3d -panel i rummet

Rumsinredning med 3D -panel

ljus aluminium 3d -panel i vardagsrummet

Vit 3D -panel i rummet

Det rekommenderas att tänka på i förväg om hur ritningen kommer att ligga. För att göra detta, först uppskatta på en horisontell yta hur det kommer att se ut.

Om installationen görs på egen hand, ge företräde åt dekorativa paneler som har speciella spår för fästelement, så att du kommer att uppnå tätare fogar.

Var uppmärksam på specialtillverkade paneler. Med deras hjälp kan du skapa en verkligt unik design som passar din inredning i alla avseenden..

Resultat

För att radikalt förändra interiören utan stora materialinvesteringar är det tillräckligt att använda dekorativa 3D -paneler för väggarna. De har många obestridliga fördelar, de ser snygga ut och expanderar rummet visuellt, och enkel installation och enkel användning av plattor med volymeffekt kommer att göra reparationer enkla och intressanta..

50 fotoexempel på design av rum med en 3D -panel:

ljus gips 3D -panel i köksfotoet ljus aluminium 3D -panel i vardagsrumsbilden ljus mdf 3d -panel i hallen foto ljus bambu 3D -panel i rumsbilden ljus plast 3D -panel i sovrummet foto ljus mdf 3d -panel i korridorbilden ljus bambu 3D -panel i rummet foto ljus 3D -panel i plast i korridorbilden ljus gips 3D -panel i sovrummet foto ljus gips 3D -panel i hallen foto ljus 3D -panel i köksbilden ljus aluminium 3d -panel i köksfotoet ljus bambu 3D -panel i korridobilden ljus mdf 3d -panel i rummet foto ljus gips 3D -panel i vardagsrummet foto ljus plast 3D -panel i sovrumsbilden ljus aluminium 3d -panel i köksbilden ljus bambu 3D -panel i korridorfotoet ljus 3D -panel i rummet foto ljus gips 3D -panel i sovrumsbilden ljus mdf 3d -panel i vardagsrummet bild ljus aluminium 3d -panel i hallen foto ljus bambu 3D -panel i korridorbilden ljus plast 3D -panel i vardagsrummet foto ljus mdf 3d -panel i sovrumsbilden ljus gips 3D -panel i rummet foto ljus 3D -panel i aluminiumfoto i köket ljus bambu 3D -panel i hallen bilden ljus plast 3D -panel i hallen foto ljus mdf 3d -panel i köksbilden ljus aluminium 3d -panel i fotorummet ljus gips 3D -panel i korridorbilden ljus bambu 3D -panel i vardagsrummet foto ljus mdf 3d -panel i korridorsfoto ljus aluminium 3d -panel i rumsbilden ljus gips 3D -panel i sovrummet foto ljus bambu 3D -panel i vardagsrummet foto ljus plast 3D -panel i köksfotot ljus gips 3D -panel i vardagsrumsbilden ljus mdf 3d -panel i sovrumsbilden ljus 3D -panel i plast i korridorfotot ljus aluminium 3d -panel i rumsbilden ljus plast 3D -panel i hallen bilden ljus aluminium 3d -panel i korridorfoto ljus bambu 3D -panel i sovrummet foto ljus mdf 3d -panel i rumsbilden ljus plastpanel i panelen i köket ljus gips 3D -panel i vardagsrumsbilden ljus aluminium 3D -panel i korridorfotot ljus plast 3D -panel i vardagsrummet bild

Previous Post
Δημιουργούμε μια διακόσμηση Πρωτοχρονιάς στο σπίτι με τα χέρια μας
Next Post
تزيين قاعة الزفاف DIY: أفكار للصور