15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vad är imitationstimmer i interiören?

Trä är ett underbart material, vackert, varmt, behagligt vid beröring. Men i den moderna världen är dess användning i konstruktion ofta en opraktisk lösning. Lyckligtvis finns det en utväg – användningen av imiterat virke för väggbeklädnad eller tak.

Trähyllor med olika souvenirer och dekorationer

Naturligt trä är precis vad du behöver för att radikalt omvandla interiören

Denna typ av finish består av träplankor med en tjocklek på 15-35 mm, monterade på ytan av väggar eller tak med en stål- eller träram. Utåt sett liknar sådana paneler mycket profilerat virke. Med deras hjälp skapas känslan av att du är i ett trähus..

Falska balkar från barrträd

Falska balkar är räfflade brädor, noggrant torkade och slipade

För- och nackdelar med denna lösning

Träbeklädnad, som imiterar virke, har ett antal fördelar:

 • lätt att montera;
 • har en behaglig lukt;
 • har en vacker unik konsistens;
 • kännetecknas av goda värmeisoleringsegenskaper;
 • kan tjäna mycket länge;
 • har stor estetisk potential.

Gör en relaxavdelning i vardagsrummet med hjälp av en bar

Träimitation kan kombineras med andra material

Trä i det inre av vardagsrummet i ett privat hus

Denna finish harmonierar alltid bra med trämöbler.

Bland nackdelarna är den relativt stora tjockleken på ytskiktet..

Träimitation när det gäller inredning

Sådan imitation inom området modern design är nu en mycket populär lösning. Det passar bra med både moderna och traditionella stilar..

Sovrumsinredning med träväggar i imitation

Dekorera ett sovrum i modern stil

Exempelvis är träimitation fortfarande ett nästan oumbärligt element för en ekostil baserad på användningen av allt naturligt och naturligt. Ofta smälter den skarpa grafiken av träytor in i minimalistiska interiörer. Country, Art Deco, etniska stilar passar också bra med virke eller imitation..

Privat hus matsal med träpanel

Lantlig stil kan inte klara sig utan träklädsel

Typer av efterbehandlingsmaterial som används för att imitera virke

Imitation av en bar i det inre av ett hus kan se väldigt olika ut beroende på vilken specifik typ av detta material du väljer. Det finns olika möjligheter.

Sovrum interiör med yta finish

Beklädnaden av väggarna i sovrummet med imitation av tallvirke

Till exempel används brädor från olika träslag för dekoration:

 • från cederträ;
 • Granar;
 • lärkträd;
 • åt;
 • ek;
 • lind;
 • al.

Vardagsrumsdesign med avrundat tak

Den ursprungliga inredningen i vardagsrummet, mantlad med cederimitation av trä

Det finns andra alternativ, men det är dessa träslag som oftast används för att imitera virke. Tabellen visar en jämförelse av deras huvudsakliga egenskaper:

Ras Densitet (kg / m3) Färg Motståndskraft mot sönderfall och svampformationer (klass) Var är bäst att använda Pris
ceder 445 heterogen brunrosa färg, uttalat mönster genomsnitt lämplig för barnkammare, sovrum, vardagsrum; används inte på platser med ökade krav på väggstabilitet genomsnitt
Tall 500 ljus varm rödbrun färg, mönstret uttalas inte genomsnitt lämplig för barnkammare, sovrum, vardagsrum; används inte på platser med ökade krav på väggstabilitet mycket billigt
lärkträd 660 färgen varierar från rödbrun till ljusrosa, mönstret uttalas hög kan användas i alla typer av lokaler, inklusive kök, bastu, skafferi billig
gran 445 mjuk ljusgul färg, mönstret uttalas inte låg lämplig för barnkammare, sovrum, vardagsrum; inte tillämpligt på platser med hög luftfuktighet mycket billigt
ek 690 färgen varierar från mörkbrun till gyllene, mönstret är kontrasterande, uttalat hög kan användas i alla typer av lokaler, inklusive kök, bastu, skafferi relativt dyrt
Lind 530 gyllene beige, mönstret uttrycks ofta dåligt låg lämplig för barnkammare, sovrum, vardagsrum; inte tillämpligt på platser med hög luftfuktighet relativt dyrt
al 490 gyllene-rödaktiga, mönstret är dåligt uttryckt låg lämplig för barnkammare, sovrum, vardagsrum; inte tillämpligt på platser med hög luftfuktighet genomsnitt

Viktig. Densitetsparametern är relaterad till hur mycket trädet kan motstå mekanisk skada. Ju högre den är, desto längre behåller heminredningen sitt attraktiva utseende..

Som framgår av tabellen är detta värde bäst i ek och lärk. När det gäller deras förmåga att motstå förfall, ligger dessa två träslag också före resten..

Badrumsinredning i trä

Lärka är utmärkt för badrumsdekoration

Men till priset ser tall ut som mest attraktiv, vilket samtidigt överträffar den något dyrare lärken, cedern och alen i ett antal viktiga egenskaper..

Det är upp till dig att bestämma vilken typ av material för imitation som är lämpligt i ditt fall..

Takimitation i tallimitation

För taket används vanligtvis billiga träslag.

En annan parameter med vilken olika ytbehandlingar som används för att simulera virke skiljer sig åt är storleken på brädorna. Bredare alternativ ser mer brutala ut, mer pålitliga och är lättare att installera. Men för små utrymmen är det bättre att ta tunnare paneler för att visuellt expandera husets inre..

Valet av material för imitation av virke

Varje fall är olika. Det är upp till dig att bestämma vilken typ av beklädnad som behövs för ditt hem. Det finns dock flera allmänna mönster som det är vettigt att ta hänsyn till..

Vardagsrum

För ett visst rum är materialets struktur och färg viktigare än dess mekaniska egenskaper. Samtidigt är det tillåtet att använda även aktiva och mörka nyanser; stora brädor. Men bara om rummet i rummet tillåter det. För ett litet vardagsrum är det bättre att bo på en vanlig och tråkig imitation av en bar..

Design av vardagsrummet i ett lanthus i stil med klassikerna

Vardagsrumsinredning i klassisk stil

Träbjälkar på taket i vardagsrummet i ett privat hus

Vacker och praktisk vardagsrumsinredning i ett privat hus

Kök

Matlagningsutrymmet kräver de mest motståndskraftiga träslag. När allt kommer omkring kommer väggdekorationen att utsättas för ånga, fukt, fett. Dessutom rekommenderas det i köket att endast använda ljusa nyanser med en monokromatisk struktur. Mer aktiva designbeslut i detta rum är mycket svårare att göra harmoniska..

Kökssats av ljust trä

En lyckad kombination av ett ljust headset med träväggdekoration

Träbord för att äta i ett hus på landet

Snygg matsal med naturligt träpanel

Sovrum

I denna del av huset är det tillåtet att använda både mörka och ljusa varianter av imitation av en bar. Båda kommer att se ganska passande och imponerande ut i sovrummet..

Dekorera väggarna och taket i sovrummet med furuimitation av en bar

För ett litet sovrum är det bättre att använda en ljus finish.

Sovrum inredning med panoramafönster

Efterbehandling med mörka färger gör rummet varmare och bekvämare

Korridoren

I trånga utrymmen som en korridor ser inredning med imitation av en bar inte alltid lämplig ut. Men om du väljer rätt typ av beklädnad kan en sådan inre lösning mycket väl visa sig vara framgångsrik. I det här fallet bör du fokusera på ljusa, till och med vitkalkade paneler med liten bredd..

Träväggar i en långsträckt korridor

Den ursprungliga idén med att tända en smal korridor

Träbeklädnad i korridoren

Entré till ett lanthus med imitation av värdefulla träslag

Bibliotek

Här är träfaner eller imitation perfekt. Dessutom är det bättre att välja en mörk finish med en stor konsistens. Men ljusa lösningar har också rätt att existera..

Eldstad i privata husbibliotek

Mysigt bibliotek med trätak

Små bibliotek i loftet på vindsgolvet

Bibliotek på vinden med snedtak i mahognyimitation

Med ett ord är träimitation lämplig för design av en mängd olika lokaler och är ett mycket mångsidigt och intressant verktyg..

Gör-det-själv-installation av träimitation: en kort instruktion

En av fördelarna med denna typ av finish är att det är lätt att arbeta med den. Du kan enkelt installera det själv om du följer en enkel procedur..

Beräkning av erforderlig mängd material

Du kan helt enkelt beräkna den yta du vill täcka och köpa råvaror baserat på denna siffra. Glöm inte i denna situation att subtrahera området med fönster- och dörröppningar från det totala värdet..

Stack av träimitationskort för inredning

Materialet måste köpas med en liten marginal, med hänsyn tagen till defekta och skadade brädor

Du får dock ett mer exakt resultat om du uppskattar panelernas layout i förväg. Det vill säga, du kommer att rita ett svep av väggarna, ta reda på brädornas dimensioner och rita hur de kommer att placeras. Ett sådant system kommer att undvika misstag..

Ytorengöring

Det får inte finnas damm, smuts eller fett på planet där du tänker fästa träimitationskanten..

Installation av ångspärr

Du måste köpa en speciell isoleringsfilm och fästa den på ytan med en konstruktionshäftapparat. Det är viktigt att komma ihåg att ångspärrens släta sida måste ligga intill väggen..

Mantelanordning

Svarven för denna typ av imitation görs antingen från en metallprofil eller från en stång med en sektion på 25 x 25 mm. Den fixeras vertikalt med en stigning på 50-80 cm med hjälp av pluggar eller självgängande skruvar. Det rekommenderas att använda en byggnadsnivå.

Gör-det-själv-installation av svarven för imitation av virke

Med det vertikala arrangemanget av beklädnadsbrädorna monteras listerna horisontellt

Upprätta en simulering

Efter svarven är det dags för installationen av träimitationen. Denna process bör börja längst ner. Dessutom är positionen för den första, lägsta panelen mycket viktig att kontrollera med hjälp av en nivå – den måste vara strikt horisontell.

Installation av imiterade träskivor på lådan

Installationen utförs nedifrån och upp, det första brädet är jämnt

Efterbehandlingselement fästs på lådan med hjälp av speciella fästelement, klossar. Du kan också använda skruvar eller spikar, men då tar processen längre tid och kräver mer omsorg..

Kleimers på en furuimitationstavla

Det är bekvämare att använda klämmor för installation.

Alla efterföljande träimpaneler fästs på samma sätt och rör sig från botten till toppen med mellanrum lika med 2 mm. Det senare är nödvändigt för att förhindra deformation av beläggningen..

Slutbehandling

Detta steg är inte alltid nödvändigt. Efter installationen målas eller lackeras emellertid ofta timret. Detta gör att du kan uppnå intressanta estetiska effekter, göra din heminredning lättare att underhålla och hållbar..

Lackering av väggpaneler i trä

Skivornas yta kan beläggas med färglös lack eller fläck

Korrekt utvald och snyggt installerad träimitation kan bli en dekoration av huset, ge det mys och känslomässig värme.

Video: imitation av virke i inredningen

Foto: inredning av rum med träimitation

Bekväm soffa istället för den vanliga fönsterbrädan Målad träimitation i det inre av köket Dekorera väggarna i sovrummet med en bred tung-och-spårbräda Väggdekoration ovanför sängens huvud Interiör i ett barnrum på vinden Landhus vardagsrum med trätrappa Svart soffa med läderklädsel Vardagsrumsdesign med träpanel Moderna möbler i ett trähus Rottingstolar på keramiska golv Matplats i ett trähus Dekorera väggarna i lägenheten med träimitation Design av ett rymligt vardagsrum i ett hus av trä Öppen spis med naturstenbeklädnad Speglar i svarta ramar på en timmervägg Ovanifrån av vardagsrummet i ett trähus Matbord med glasskiva Träbord i ett lantligt hus Kök-matsal design i ett hus på landet Träbeklädnad i vardagsrummet Interiör i modern ekologisk stil Badrum i ett trähus Barnrum i Provence -stil Trätak i ett rum med panoramafönster Mysigt rustikt kök Sovrum i mörka nyanser i ett trähus Vitt tak i ett hus med träväggar Skrivbord i massivt trä Duschkabin i ett trähus Sten och trä i det inre av ett lantligt hus Vindsektion med naturligt trä Soffgrupp i vardagsrummet i ett privat hus Stor hängande lampa Linjärt kök med träfärg Blå soffa i lobbyn på ett lanthus Interiör i ett mysigt sovrum i ett privat hus Barnrum för en förskoleflicka Trä i badrumsinredning Träfönster i ett ramhus Sovrum för tre barn på vinden Modernt kök med träpanel Glasväggar i ett rymligt vardagsrum Retro garderob i det inre av sovrummet Klädda möbler med blå klädsel Vit filt på sängen av en ung man Röda möbler i det inre av vardagsrummet Öppen spis med träbeklädnad i vardagsrummet Inredning i ekologisk stil

Previous Post
Skönhet, komfort och funktionalitet – hörnsoffor i det inre av ett litet rum fotoexempel
Next Post
تصميم المطبخ الأصلي باللون الأخضر: نصائح مفيدة لاختيار التشطيبات وسماعات الرأس والستائر