15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Stor klocka i interiören: foton, vyer

Klockan i inredningen är inte så mycket ett sätt att känna tiden som ett inslag av inredning. Ibland blir spektakulära stora modeller en accent i utformningen av ett rum. En mängd olika material används för tillverkning av urtavlor, hantverk ser särskilt imponerande ut. För att en sådan detalj ska smälta in harmoniskt i miljön måste klockan väljas med hänsyn till interiörets övergripande stil och färgschemat..

metallklocka i korridoren i stil med minimalism

Stor klocka i det inre av rummet

plastklocka i vardagsrummet i klassisk stil

Interiör i ett rum med en stor klocka

Stilval

Det är inte nödvändigt att köpa dyra modeller för att effektivt dekorera ett rum, det kan finnas en plats i designen för de enklaste alternativen, det viktigaste är att göra ett bra val. För minimalism är klockor med enkla former utan inredning lämpliga, och i en klassisk inredning, istället för väggur, är det bättre att använda stora golvur. Om du väljer väggkonstruktioner bör de vara i en dyr ram, helst antik. Klockor med steninlägg eller sniderier ser vackra ut i klassikerna..

Elektroniska displayer lämnas bäst för högteknologiska eller avantgarde-rum. I det senare fallet är urtavlor med de mest ofattbara formerna lämpliga. Asymmetri och surrealism i design är välkomna.

träklocka i hallen i ekostil

Stort klockrumsdesign

plastklocka i lantlig stil i sovrummet

Stor ovanlig klocka i det inre av rummet

Hur man väljer en klocka för interiörens stil

Stil

Formen

Material

Dekor

Klassisk

Geometriska med släta linjer (cirkel, oval), klassiska modeller med en pendel.

Trä, glas, metall, sten.

Snidning, förgyllning, metallelement av brons eller mässing, silver.

Eco

Enkla konturer eller växtmotiv.

Trä, sten, glas.

Praktiskt taget obefintlig, inga kromdelar eller fantasifulla element.

Minimalism

Geometriska former – kvadrat, cirkel, oval.

Plast, glas, metall, trä.

Nej.

Högteknologisk

Avrundade rutor och rektanglar, cirklar, polygoner, cylindriska former, elektroniska projektioner och hologram.

Plast, glas, förkromad metall.

Glansiga ytor, kromelement, fokus på tillverkbarhet.

Land

Hus med en gök, enkla okomplicerade former.

Trä.

Anspråkslös carving, åldrade metalldelar, craquelure, sliten effekt.

I ekostil eller etniska stilar kommer en kropp av bambu, rotting eller pil att se bra ut. Det viktigaste är att använda naturmaterial och naturliga färger. Inredningen i form av blommor ser vacker ut, de kan vara en målning eller en volymetrisk komposition. Du kan också välja helt ovanliga designalternativ – stilisering som en fågelbur, ett akvarium, trädgrenar, bildrattar.

För Provence eller land kan du välja väggmodeller med en gök. Det perfekta alternativet är en riktig gammal klocka som ärvts från min mormor. Om lyckan inte har le, kan du artificiellt åldra fallet med hjälp av hud eller craquelure lack, vilket ger effekten av färg sprucken då och då..

högteknologisk träklocka i köket

Stor klocka i det inre av rummet

metallklocka i vardagsrummet i ekostil

Stort klockrumsdesign

Var man ska placera

Klockan är lämplig i alla interiörer, men det är att föredra att hänga stora modeller på väggen i rymliga rum. Om vardagsrummet eller sovrummet inte skiljer sig åt i storlek, riskera det inte. För massiva inredningselement gör rummet visuellt mindre.

Klockan kommer harmoniskt “att passa” in i det inre av inte bara stadslägenheter utan även hus på landet. Om huset har en riktig öppen spis hängs de direkt ovanför det. Denna inredning kommer att göra rummet mer bekvämt. Förutom klassiska väggmodeller finns det flera andra typer av klockor:

  • golv (det mest massiva alternativet, endast lämpligt för rymliga rum);
  • med en pendel;
  • med en gök (det rekommenderas inte att hänga den i sovrummet, gök kan störa vila och sömn).

Väggklockor i interiören måste placeras harmoniskt, de får inte ta för mycket plats. Det är bekvämt att välja en ledig del av väggen speciellt för dem – ovanför soffan, sängen, bordet, mellan väggmoduler etc..

metallklocka i lantlig stil i sovrummet

Interiör i ett rum med en stor klocka

högteknologisk träklocka i korridoren

Stor klocka i det inre av rummet

Vardagsrumsinredning

För att dekorera hallen är det bättre att välja de dyraste och vackraste modellerna, eftersom det här rummet ofta är avsett för att ta emot gäster och hålla familjesemestrar. Vardagsrummet kombineras ofta med matsalen där galamiddagar hålls. Lyxig klocka av dyra material kommer att dekorera rummet, vilket ger det ett ståtligt utseende.

plastklocka i korridoren i stil med minimalism

Stort klockrumsdesign

träklocka i köket i klassisk stil

Stor ovanlig klocka i det inre av rummet

Klockor i vardagsrummets inre är huvud accenten i designen, så det är värt att välja dem särskilt noggrant. Eleganta och raffinerade modeller med smak är lämpliga för hallen. Det här är till exempel målningar i vackra ramar (landskap, stilleben), foton från gamla städer och sevärdheter, bilder av kända skådespelare från förr (lämpliga i retro, fusion, loftstil). Det kan finnas olika dekorativa element på fodralet – stuckaturgjutning, förgyllning, silverfärgning, målat glaselement, inläggningar med halvädelstenar eller prydnadsstenar, metallbeslag, pärlemor osv..

Det är viktigt att välja en klocka så att den ser harmonisk ut. För klassiker och modernitet är det mer lämpligt att välja dyra träslag med brons eller förgylld dekor. En sådan kombination kommer att visa ägarnas smak, vilket ger rummet ett respektabelt utseende..

metallklocka i köket i ekostil

Interiör i ett rum med en stor klocka

högteknologisk plastklocka i korridoren

Stor klocka i det inre av rummet

Sovrum

Detta är det tystaste och mest fredliga rummet i huset, där de tillbringar tid i ensamhet, kopplar av och sover. I sovrummet, till skillnad från vardagsrummet, är främlingar sällan tillåtna, det är inte avsett för nyfikna ögon, när du väljer en klocka bör du först inte fokusera på deras ceremoniella utseende, utan på din egen smak.

Det är önskvärt att kroppens färg inte är för ljus och är i harmoni med dekoration av väggar och möbler. Det kan vara pastell, beige, ljusgrått, pärla, mjölkigt, elfenben, brunt, ljusblått eller blått. Röda, apelsiner och ljusa gula undviks bäst i sovrumsmiljö. Urtavlan kan vara antingen monofonisk eller med ett blommigt prydnadsmönster. Lugna färger och neutrala bilder låter dig slappna av snabbare.

träklocka i korridoren i stil med minimalism

Stort klockrumsdesign

metallklocka i sovrummet i klassisk stil

Stor ovanlig klocka i det inre av rummet

Fina landskap i sovrummet, inklusive havslandskap, samt bilder av fåglar, fjärilar, katter. I stora familjer hänger modeller med fotoramar ofta i sovrummen, där foton från de viktigaste händelserna i livet sätts in.

När du väljer en rörelse är det viktigt att inte bara vara uppmärksam på den yttre designen, utan också på ljudet. Om händerna rör sig för högt kan detta ljud störa på natten. Det är bättre att välja mekanismer med smidigt rörliga pilar. Men den elektroniska resultattavlan, trots den tysta driften, rekommenderas inte att hänga i rekreationsområdet – de lysande siffrorna kommer bara att störa.

lantlig stil vardagsrum plast klocka

Stor klocka i det inre av rummet

metallklocka i sovrummet i stil med minimalism

Interiör i ett rum med en stor klocka

Barnrum

Klockan i barnkammarens interiör kan vara väldigt varierande. Ofta är det bilder på karaktärer från sagor eller tecknade serier, ljusa figurer, bär, frukter, djur, solen, en månad, bilar, lås etc. Rattens form bör väljas inte så mycket av estetisk smak, som fokus på barnets ålder och preferenser. Barnklockor kan också kombineras med en fotoram, skiffer eller magnetbräda, färgglatt alfabet, etc..

plastklocka i köket i ekostil

Stort klockrumsdesign

träklocka i vardagsrummet i lantlig stil

Stor klocka i det inre av rummet

Viktig! alla delar av kroppen måste vara säkert fixerade, och helst endast naturmaterial.

Köksutrymme

I köket finns det ingenstans utan en exakt tid – ofta är maträttens beredskap beroende av detta, och en minuts fördröjning kan vara värd en förstörd middag. Färg, storlek och form väljs av bekvämlighetsskäl och praktiska skäl, och kroppen bör också kombineras med dekoration och möbler.

metallklocka i korridoren i klassisk stil

Stor ovanlig klocka i det inre av rummet

plastklocka i lantligt kök

Interiör i ett rum med en stor klocka

Eftersom köken i typiska flerbostadshus är ganska små, är det inte värt att köpa en överdimensionerad klocka. Det är bättre att välja ett fodral med kompakt storlek, enkla former och diskreta färger. För att ge ljusstyrka till det inre av köket kan du hänga en urtavla med realistiska bilder av frukt eller bär, blommor, stilleben på väggen.

Pilarnas form kan också vara original. Till exempel, i köket kommer skedar eller gafflar att se harmoniska ut istället för de vanliga pilarna. Kroppen i form av en tekanna, kaffekopp, tallrik eller glas kommer också att framgångsrikt passa in i kökets design.

Viktig! lätt att rengöra material bör väljas för köket.

metallklocka i vardagsrummet i klassisk stil

Stort klockrumsdesign

högteknologisk stilklocka i sovrummet

Stor klocka i det inre av rummet

Hall

I korridoren borde du definitivt hitta en plats för en väggklocka, de hjälper dig att göra dig redo i tid och inte vara sen för ett möte, studier eller arbete. Dessutom är det en inredning som sätter den allmänna tonen för hela rummet..

För en klassisk korridor kan du välja produkter gjorda av naturligt trä, metall (brons) eller till och med keramiska produkter. Formen kan vara väldigt annorlunda, huvudsaken är att den smälter harmoniskt in i interiören. Cirkel, oval, fyrkantig med mjukade hörnkonturer, gökur, klassiska mönster med en pendel etc..

träklocka i köket i stil med minimalism

Interiör i ett rum med en stor klocka

lantlig stil vardagsrum metall klocka

Stort klockrumsdesign

Badrum

Om du vill kan du hänga klockan i badrummet. Det bör dock komma ihåg att detta är en mycket fuktig plats med temperaturförändringar, så höljet måste vara förseglat och tillverkat av vattentäta material. Om det finns den minsta sprickan kommer skivan konstant att dimma uppifrån och fukt kommer förr eller senare att förstöra rörelsen..

plastklocka i korridoren i ekostil

Stor klocka i det inre av rummet

Användbara tips

Vad mer är viktigt att vara uppmärksam på när du väljer?

  1. Försök att köpa tysta modeller, särskilt om du väljer dem för vardagsrummet eller sovrummet.
  2. Stora storlekar av klockor är i trend, de kommer säkert att locka uppmärksamhet, dekorera inredningen i rummet och betona dess stil. Sådana modeller har dock en nackdel – de kan bara användas i rymliga rum – vardagsrum, studior etc..
  3. Om du vill ta med en droppe originalitet till rummets design kan du köpa en pendelklocka som informerar dig om tidpunkten för lunch eller middag med dess ringning. Naturligtvis är sådana modeller mest lämpliga i matsalen..

Video: Stor klocka i interiören

50 foton på exempel på stora klockor i interiören:

metallklocka i korridoren i lantligt foto plastklocka i vardagsrummet högteknologisk bild träklocka i köket i stil med en klassisk bild metallklocka i korridoren i stil med minimalism foto plastklocka i sovrummet ekostilbild träklocka i sovrummet i foto i ekostil metallklocka i korridoren i högteknologisk stilbild plastklocka i köket i stil med ett klassiskt foto träklocka i korridoren i stil med minimalism bild plastklocka i vardagsrummet i lantligt foto metallklocka i korridoren i stil med minimalism foto träklocka i sovrummet i högteknologisk stilbild metallklocka i köket lantlig stil bild träklocka i korridoren i stil med ett klassiskt foto plastklocka i vardagsrummet i ekostilbild plastklocka i korridoren i stil med ett klassiskt foto träklocka i korridoren i lantlig stilbild metallklocka i sovrummet i foto i ekostil plastklocka i köket i stil med minimalism bild träklocka i vardagsrummet i högteknologisk stil foto metallklocka i korridoren i stil med minimalism bild metallklocka i vardagsrummet i högteknologisk stilfoto plastklocka i köket i foto i ekostil träklocka i korridoren i lantlig stilbild metallklocka i sovrummet i stil med ett klassiskt foto träklocka i sovrummet i stil med minimalism bild plastklocka i köket i ekostilbild träklocka i korridoren i lantligt foto plastklocka i vardagsrummet i stil med en klassisk bild metallklocka i hallen i högteknologisk stil foto plastklocka i köket i lantligt foto metallklocka i sovrummet i den klassiska stilbilden träklocka i hallen i högteknologisk stil foto träklocka i vardagsrummet i stil med minimalism bild plastklocka i hallen i foto i ekostil metallklocka i köket i ekostilbild metallklocka i vardagsrummet i stil med minimalism foto plastklocka i korridoren i stil med en klassisk bild träklocka i sovrummet lantlig stil bild metallklocka i hallen i högteknologisk stil foto plastklocka i korridoren i lantlig stilbild träklocka i köket i foto i ekostil plastklocka i vardagsrummet i stil med minimalism bild metallklocka i sovrummet i högteknologisk stilfoto metallklocka i sovrummet i stil med minimalism bild träklocka i vardagsrummet i lantlig stil foto metallklocka i korridoren i stil med högteknologisk bild metallklocka i vardagsrummet högteknologisk stilbild plastklocka i sovrummet i stil med en klassisk bild träklocka i korridoren i stil med minimalism foto

Previous Post
Vilka regler gäller för utformningen av en liten balkong
Next Post
كيفية استخدام ورق الحائط في الداخل