15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Dekorflaskor för rum i olika stilar

För en kreativ person kan alla ämnen bli en inspirationskälla och tillämpning av deras talanger. Experter säger att dekorera flaskor med egna händer hjälper till att distrahera från den dagliga rutinen och behärska nya handarbetstekniker. Varje behållare med en ovanlig form kan förvandlas till en ovanlig inredning, en härlig vas eller en exklusiv souvenir. De som har sysslat med i många år bör börja implementera komplexa idéer, och nybörjare får förtroende med ett enkelt sätt att måla eller fylla glasbehållare med massmaterial..

ovanlig design av flaskor för stilen i lägenheten

Original inredning av glasflaskor

original flaskdekoration för rumsdesign

Dekoration av glasflaskor för inredning

ljus dekoration av flaskor för insidan av lägenheten

DIY flaskdekor

Metoder för att dekorera glasflaskor för rum i olika stilar

När man tittar på de färdiga proverna är det förvånande hur onödiga band och garn, pärlor och knappar får nytt liv i flaskdekor. Färdiga produkter är en bra dekoration för olika rum:

 • kök i Provence-, country- eller etnostil;
 • hall i modern stil;
 • matplats i vardagsrummet i retro- eller vintagestil;
 • rum för en tonåring i loftet eller techno;
 • sovrum i romantisk stil, shabby chic eller boho.

Den mest intressanta gör-det-själv flaskdekor ser ut som hela kompositioner, när flera glas-, plast- eller metallbehållare omvandlas till en teknik. Det är bättre att lägga dem på ett vanligt fack, en bred tallrik eller en spegelhylla med originalform..

vacker dekoration av flaskor för det inre av rummet

Vacker flaskdesign

original flaskdesign för rumsdesign

Dekorera flaskor för inredningen

Den ursprungliga inredningen av flaskor med olika onödiga föremål sparar dig från behovet av stora utgifter för semestern. Traditionellt är champagneflaskor dekorerade för födelsedag, nyår eller för en ung mammas utskrivning från sjukhuset. Det är inte nödvändigt att ta en tom flaska, eftersom vanlig champagne från stormarknaden, dekorerad på ett originellt sätt, kommer att bli en speciell souvenir för festbordet.

Varje glasbehållare med rektangulära väggar kan förvandlas till en tomtes hus med ett rör – en bra födelsedagspresent.

En elegant flaska minskad mot mitten i form av midjan är en idé för att göra en glasdame i hatt eller under ett paraply. Om du lägger till en högre behållare, dekorerad i form av en herre med ett stort hjärta, får du en komposition för alla hjärtans dag.

Kreativa personligheter kommer att uppskatta den anpassade designen av flaskan med egna händer, särskilt om du presenterar en sådan gåva för en konsertföreställning, personlig utställning eller annat öppet evenemang.

Författarens gör-det-själv-inredning av burkar och flaskor föreslår nya kreativa idéer. Men i stadiet för att bemästra denna typ av kreativitet är lånade prover lämpliga, som inspireras av deras geniala enkelhet och tillgänglighet för utförande, som på bilden.

Original inredning av glasflaskor

vacker design av flaskor för det inre av rummet

Dekoration av glasflaskor för inredning

ovanlig dekoration av flaskor för stilen i lägenheten

DIY flaskdekor

Hur man dekorerar flaskor med improviserade medel?

De som funderar på hur man vackert dekorerar en flaska med egna händer behöver inte leta efter dyra material, det är bättre att börja med något enkelt. I varje hus finns det traditionella material för handarbete:

 • lim VPA, “Superlim”, “flytande naglar” eller “Moment”;
 • målarfärger;
 • bulkmaterial;
 • trådar, garn;
 • flaxa;
 • trimning av huden;
 • band och fläta;
 • tidningar och tidskrifter;
 • färgat papper;
 • tunn kartong;
 • knappar;
 • stift och gem;
 • gnistrar och småsten;
 • toalettpapper;
 • färgade gummiband;
 • turné, garn, rep;
 • krossat glas, speglar, kakel etc..

Gör-det-själv-material för att dekorera flaskor hemma väljs utifrån idén och tillgänglig teknik.

Det enklaste sättet är att dekorera glasflaskor genom att måla insidan eller utsidan. Detta kräver transparenta behållare av olika storlekar. De är färgade i en färg och ser ut som en souveniruppsättning. Sådana objekt kan anslutas i 2-3, bilda “duetter” och “trios”. Det är bäst att använda dekorerade flaskor som blomkrukor för torra ikebana eller konstgjorda blommor..

ovanlig flaskdekoration för rumsdesign

Vacker flaskdesign

ljus dekoration av flaskor för lägenhetsdesign

Dekorera flaskor för inredningen

TABELL. De viktigaste typerna av flaskdekoration

1.

Intern målning

Häll färg inuti med jämn fördelning över ytan, ta bort överskott

2.

Extern färgning

Traditionell ritning eller aerosolsprutning

3.

Bulkfyllning

Innebär inte att fixera fyllmedlet, lagren är gjorda i vinkel, behållaren är tätt fylld

4.

Ändra ytstruktur

Klistrar med skal, toalettpapper, läder, tidningar, bulkmaterial

5.

Volymetrisk inredning

Konstgjorda blommor, knappar, mynt, pärlor, paljetter, skal, småsten

6.

Textil dekor

Garn, trådar, resårband, fläta, band, tygremsor, spetsar

original design av flaskor för stilen i lägenheten

Original inredning av glasflaskor

ovanlig flaskdesign för rumsstil

Dekoration av glasflaskor för inredning

vacker flaskdekoration för lägenhetsdesign

DIY flaskdekor

För att måla den inre ytan hälls lite akrylfärg eller inre emalj i en transparent flaska med den ursprungliga formen. Vid rotering och lutning i olika riktningar sprider färgen sig jämnt över hela innerytan. Efter det är det lämpligt att tömma resterna av akrylfärg från den färdiga flaskan och lämna den upp och ner för att torka helt så att det inte blir rynkor eller hängande.

En annan metod är extern sprayfärgsprutning. Silverning och förgyllning ser mest lyxig ut. Övergången från silver till gyllene eller till en annan färg ser original ut. Denna flaskdekor är självförsörjande, men den kan kompletteras med andra element – gnistrar, pärlor, småsten. Detta är en annan idé – hur man dekorerar en flaska vin med egna händer för din födelsedag.

Den gyllene flaskan ser lyxig ut och är perfekt för alla tillfällen. En grankvist med traditionella dekorationer kan läggas i en tom behållare för nyåret. Ett utmärkt budgetalternativ som gör att du kan göra utan att köpa en julgran.

original flaskdekoration för rumsstil

Vacker flaskdesign

ljus dekoration av flaskor för det inre av rummet

Dekorera flaskor för inredningen

Det finns andra sätt att byta ut julgranar när du använder flaskdekor istället. Sammansättningen av choklad i grön folie, fixerad på en flaska i form av en julgran, ser lyxig ut. Var noga med att inte blötlägga godisarna med lim. De kan bindas upp med tejp nerifrån och upp i en cirkel, dölja de nedre raderna. Det är bättre att säkra toppen av huvudet med röda eller guldband med en asterisk eller en ängel, om det är en dekor till jul. Sprutning med vit färg – en fantastisk vinterdekor av glasflaskor med egna händer.

En snyggt skuren topp eller botten av en glasflaska ger det nytt liv i form av ett florarium eller en lampskärm. Det är ingen hemlighet att om det finns katter i lägenheten är det svårt att odla sällsynta succulenter eller andra växter som djur ibland äter som vitamintillskott..

En sammansättning av växter med köttiga blad stängs med en jämnt skuren bred flaska eller burk. Detta “trick” är inte alltid framgångsrikt, men principen fungerar när en flaska isvatten i botten är kraftigt nedsänkt i kokande vatten till den nivån. Ibland behövs ett skarpt slag från sidan, men ofta går sprickan av sig själv. Det blir ett jämnt snitt, som en linjal. Den resulterande behållaren utan botten används som lock för inomhusblommor, under en lampa eller en miniatyrkomposition med ett landskap.

original flaskdesign för lägenhetsdesign

Original inredning av glasflaskor

ovanlig design av flaskor för det inre av rummet

Dekoration av glasflaskor för inredning

vacker flaskdekoration för lägenhetsstil

DIY flaskdekor

Dekorera flaskor med bulkmaterial

Det mest prisvärda sättet att dekorera flaskor med egna händer är att dekorera med bulkmaterial. Denna idé kom från Afrika, där det finns mycket färgad sand, som används för att göra souvenirer för turister. Lokala hantverkare hälls så skickligt i lager med färgad sand att de får hela bilder med Saharas landskap. Ett fyllmedel av olika nyanser hälls i flaskan genom en smal tratt, lagren justeras med en pinne för att få kameler, taggar, bergstoppar i horisonten och till och med en absolut rund sol.

Den traditionella tekniken har använts av moderna européer som dekoration av glasflaskor med egna händer. Istället för sand kan du måla salt, socker eller semolina, först efter torkning behöver de knådas så att det inte blir några klumpar och det målade materialet är fritt flytande och smidigt för fyllning.

ljus dekoration av flaskor för rumsdesign

Vacker flaskdesign

ovanlig flaskdekoration för lägenhetsstil

Dekorera flaskor för inredningen

Flaskor med färgade fyllmedel kommer att dekorera alla kök, men materialet är valt för en viss inredningsstil. För en känslomässig inredning av flaskan är en färgad dragee lämplig. Ett färgat fyllmedel tillverkat av en kombination av produkter och frön i olika färger ser bra ut i en kaffekanna:

 • grön ärta;
 • svartpeppar;
 • vita och röda bönor;
 • apelsinlinser;
 • gul majs;
 • gul hirs;
 • oskalade jordnötter;
 • senapsfrön etc..

Om det finns flera sorter av färgade bönor i köket kan du också fylla dem i jämna lager eller sicksack (fyll i snett). Efter ett tag kommer ett sådant fyllmedel att gå in i en vinaigrette eller en annan maträtt, och något annat kommer att fylla flaskan. Idag är det också på modet att göra dekorativ konservering, när ämnena läggs ut som dekorationsflaskor och burkar..

original dekoration av flaskor för lägenhetsdesign

Original inredning av glasflaskor

vacker dekoration av flaskor för det inre av rummet

Dekoration av glasflaskor för inredning

ljus dekoration av flaskor för stilen i lägenheten

DIY flaskdekor

Köksinredning från spannmål, pasta och äggskal

För dem som inte vet hur man dekorerar en flaska för köket med egna händer finns det en annan enkel lösning – pastapasta. Idag finns det mycket originalpasta till salu, allt från små nudlar till stora skal. Vissa hantverkare använder PVA -lim för att limma individuella sexkantiga figurer, vilket gör läckra spets souvenirer i form av köksredskap. Den färdiga “servicen” är målad med guldpudder eller annan färg.

Yttre ytdekoration med bulkmaterial är en annan enkel teknik. Det är lätt att göra designerflaskor av vanligt öl med hjälp av omformningen av den yttre ytan. Den ursprungliga mosaikbasen är lätt att få om du klistrar skalbitar på glaset och täcker med färg. Sedan kan du använda vilken annan teknik som helst..

ljus dekoration av flaskor för rumsdesign

Vacker flaskdesign

vacker dekoration av flaskor för inredningen i lägenheten

Dekorera flaskor för inredningen

Droppar lim, harts, färg, eventuell snabbtorkande vätska appliceras på behållarens yta. Efter torkning, dekorera flaskan genom att öppna den med en aerosol. Utformningen av en ölflaska som strös med spannmål eller salt över limytan kommer att se inte mindre intressant ut. Du kan applicera lager av bulkmaterial av stora och små fraktioner, till exempel semolina och bovete, alternerande med hirs. Under vit eller guldfärg kommer de att jämna ut och spela i inredningen på kontrastens struktur.

På liknande sätt kan du dekorera en flaska vin som ännu inte har öppnats, och efter en minnesvärd händelse kan du använda behållaren som ett minne. För att dekorera vinflaskor med egna händer kan du använda traditionella handarbetstekniker – makrame, virkning och stickning, pärlor.

Som ett illustrativt exempel erbjuder vi en mästarklass om att dekorera bröllopsflaskor..

Video: DIY flaskdekor

50 foton av idéer om hur man ordnar glasflaskor med egna händer:

vacker design av flaskor för inredningen av lägenhetsfotoet ljusa dekorationsflaskor för stilbilden i rummet ovanlig flaskdekoration för bilddesignbild original flaska dekoration för lägenhet stil foto original design av flaskor för inredningen av rummet foto ovanlig flaska dekoration för lägenhet design bild ljusa dekorationsflaskor för rumsdesignbild vacker flaska dekoration för lägenhet stil foto ovanlig design av flaskor för inredningen av rummet bilden ljus design av flaskor för interiören i lägenhetsfotoet original flaska dekoration för rum stil foto vacker dekoration av flaskor för design av en lägenhet bild ovanlig dekoration av flaskor för inredningen av rummet foto ljus dekoration av flaskor för stilen på lägenhetsbilden original dekoration av flaskor för stilen på rummet foto original flaska design för rum design foto ljus dekoration av flaskor för inredningen av lägenhetsbilden ovanlig design av flaskor för inredningen av lägenhetsbilden vacker dekoration av flaskor för rumsdesignfoto ovanlig flaskdesign för bild i rumsstil vacker dekoration av flaskor för det inre av lägenhetens foto vacker flaska dekoration för rum stil bild ljus dekoration av flaskor för det inre av lägenhetens foto original flaskdekoration för bilddesignbild ovanlig dekoration av flaskor för stilen på ett lägenhetsfoto original flaskdesign för rumsdesignbild vacker dekoration av flaskor för det inre av lägenhetens foto vacker flaskdekoration för fotorumsstil original flaska dekoration för lägenhet design bild ljus flaskdekoration för fotorumsstil ovanlig dekoration av flaskor för inredningen av lägenhetsbilden original dekoration av flaskor för inredningen av rumsbilden vacker design av flaskor för stilen på lägenhetsfotoet ljus dekoration av flaskor för design av en lägenhet bild ovanlig design av flaskor för stilen på rummet foto ljus dekoration av flaskor för inredningen av lägenhetsbilden ovanlig flaskdekoration för rumsdesignfoto original dekoration av flaskor för inredningen av rummet foto vacker flaskdekoration för lägenhetsbildens stil ljus dekoration av flaskor för bilddesignfoto ovanlig dekoration av flaskor för inredningen av lägenhetsbilden ljus dekoration av flaskor för det inre av lägenhetens foto vacker flaskdekoration för rumsdesignbild original design av flaskor för inredningen av lägenhetsbilden ljus dekoration av flaskor för stilen på lägenhetsfotoet original dekoration av flaskor för inredningen av rumsbilden ljus dekoration av flaskor för foto lägenhet stil ovanlig flaskdesign för rumsdesignbild ovanlig flaskdesign för lägenhet design bild vacker dekoration av flaskor för inredningen av rummet foto

Previous Post
Kök-vardagsrum 18 rutor. Designtips
Next Post
لون الأبواب في الداخل: لتتناسب مع الأرضية أم الجدران؟