15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bröllopsglas dekoration: val av material, tekniker, mästarklasser

Ett bröllop är en viktig händelse i varje människas liv. Som regel förbereder de sig för denna semester under lång tid och noggrant. Det är på denna viktiga dag som livet i en ny familj börjar. En av de viktigaste tillbehören som används under firandet och lockar publikens uppmärksamhet anses vara de nygifta glasögonen. Dessutom: de lagras för livet. Därför vill alla gifta par att denna sak ska vara unik. Så hur man dekorerar bröllopsglasögon med egna händer?

ett exempel på en ljus dekoration av bröllopsglasögon

Förberedelse inför bröllopet är en mycket viktig process, varje liten sak är viktig här.

bröllop glasögon design ljus dekoration idé

Det viktigaste bröllopstillbehöret är de nygifta glasögonen.

ett alternativ för en ovanlig dekoration av bröllopsglasögon

Det är mycket viktigt att glasögonen är vackra och unika.

Bröllopsglasögon och traditioner

Som ni vet, efter huvudbröllopet – målningen av de nygifta, slog den nygjorda maken och hustrun vinglasen med en klang. Och sedan, vid själva festligheterna, dricker de från speciella – vackra sådana. Man har länge trott att ju fler fragment det finns, desto lyckligare och rikare blir familjelivet. Naturligtvis finns det en hel lista med bröllopstraditioner, seder, tecken. Men inredningen av bröllopsglasögon med egna händer är en trend i modern tid. Än så länge kan ingen svara exakt var detta “mode” kom ifrån. Men faktum kvarstår: fler och fler par dricker hellre champagne från handgjorda glas vid en bankett..

En liknande skapelse kan beställas från befälhavaren. Många handmakers erbjuder dessa tjänster. Och du kan göra allt själv.

Det finns många sätt att dekorera mousserande redskap. Allt beror på fantasin och skickligheten hos needlewoman. Dessutom kommer sådant arbete att göra det möjligt för den blivande hustrun att visa vilken hantverkare hon är, att visa kreativitet..

Det spelar egentligen ingen roll vilken form glasögonen kommer att väljas. Tekniken beror inte på detta. Även om de nygifta oftare föredrar en romantisk drink – champagne.

en variant av den vackra designen av bröllopsglasögon

För hjälp med att designa glasögon kan du kontakta befälhavaren

ett exempel på en ljus design av bröllopsglasögon

Du kan vackert ordna bröllopsglasögon själv

Vi förbereder material och verktyg

För att dekorera bröllopsglasögon måste du förbereda vissa verktyg och material. Deras uppsättning beror till stor del på den valda designidén..

Var inte rädd. Bröllopsglasögonens inredning är intressant och spännande. Det finns många sätt som är tillgängliga för människor som inte har något att göra med kreativitet..

När du väljer en teknik bör du inte ta tag i det svåraste och mest noggranna, särskilt om du inte har hört talas om det tidigare. Först måste du titta på masterklasser, studera nödvändig information. Det är viktigt att se till att alla tillbehör är tillgängliga för nybörjaren. Det rekommenderas att få vinglasen att passa in i hallens övergripande design, passa den nygifta stilen. Någon dekorerar uteslutande brudparets glasögon och någon – för alla gäster. Det här är en fråga om smak, lust, tid och materiella möjligheter..

Standardmaterial och verktyg som kan krävas inkluderar:

 • akryl- eller målat glasfärger;
 • glitter i burkar eller något glitter;
 • band;
 • spets;
 • originalband;
 • olika pärlor, pärlor, strass;
 • torkade blommor eller konstgjorda blommor;
 • limpistol;
 • PVA -lim.

tanken på en vacker dekoration av inredningen av bröllopsglasögon

Till att börja med är det värt att bestämma vilket material glasen kommer att dekoreras med.

tanken på ovanlig dekoration för design av bröllopsglasögon

Att dekorera glasögon är en mycket intressant och spännande process.

variant av ljus design av bröllopsglasögon

Du kan vackert ordna glasögon utan speciell kunskap i denna fråga.

Dekoreringstekniker

Du kan ta reda på mer detaljerat vad som krävs för kreativt arbete genom att studera funktionerna i tekniken du är intresserad av. Många av dem visas i tabellen.

namn

Beskrivning

Instrument

Målning

Ett av de mest prisvärda sätten att dekorera. Dess svårigheter beror bara på mästarens teckningsförmåga. Du kan på ytan avbilda blommor, blommig prydnad, bilder av bröllopsteman (ringar, duvor, silhuetter av nygifta), inskriptioner.

Akrylfärger (de anses vara de mest hållbara, radera inte), glittrar, radera inte markörer för att rita på glas.

Färgatglas

Målade glasfärger gör att du kan skapa unika glasögon. Glas kan enkelt målas i olika färger och temaelement kan ritas ovanpå. Om det behövs kan du använda speciella schabloner.

Målat glasfärger, akryl för målning, penslar, stenciler.

Paljetter dekoration

Det blir mycket lättare att dekorera glasögonen med spröda gnistrar. De säljs både i kosmetikaffärer och i kontorsmaterial. För att dekorera glasögon är det tillräckligt att belägga de önskade områdena med lim och täcka med gnistrar. Efter torkning kan överskottet skakas bort.

Limpinne, glitter, penslar.

Band

Sådana verk ser dyra och originella ut. Det mest prisvärda alternativet är att knyta en rosett vid basen. Han kan också göra rosor, blommor av band, som är säkert fästa på en limpistol. Inredningen kan kompletteras med pärlor, strass, spetsar.

Tejp, sax, limpistol, extra inredning om det behövs.

Spets

Det här alternativet kommer att lägga till ömhet och romantik i ditt lager. Det är verkligen möjligt att göra originalkjolar för glasets ben av spetsband. Vinglas i ett spetsnät kommer att se snygg ut. Processen är enkel nog. Till att börja med skärs materialet av önskad storlek med en marginal på ett par centimeter. Spetsen är belagd med PVA -lim och fäst på glaset. Efter några minuter avlägsnas överskottet av lim med varmt vatten. Ytterligare dekorationer kan fästas med en limpistol.

Spets, PVA -lim, sax, varmt vatten, limpistol, extra dekor.

Fläta

Glasögon dekorerade med guld- eller silverband ser minimalistiska och snygga ut. Du kan bara försiktigt linda in glaset i en spiral. Vinglas kommer att se väldigt elegant ut. Eller så kan den glänsande spetsen lindas tätt runt benet.

Limma, fläta.

pärlor

Alla små tillbehör som pärlor, pärlor, strass används aktivt för att dekorera glasögon för firandet. Med deras hjälp är det möjligt att skapa vilken prydnad som helst. Teckningen kan endast begränsas av mästarens fantasi. Det rekommenderas att använda silikonlim eller limpistol för fixering.

Pärlor eller små beslag, silikon eller limpistol.

Blomma kronblad

Naturliga blomblad fungerar naturligtvis inte, eftersom de är mycket kortlivade. Men konstgjorda är ett bra alternativ. Det räcker med att limma kronbladen i önskad komposition på glasets avfettade yta på vilket lämpligt sätt som helst. Du kan limma dem i flera lager. Med en transparent kontur kan du sedan applicera ett mönster som simulerar dagg.

Kronblad, lim, extra dekor, silikon eller transparent kontur.

Naturliga blommor

Vinglas med naturliga färger ser fräscha och originella ut. Det är bättre om de kombineras med brudens bukett. Men det bör noteras att arbetet kommer att bli långt och noggrant. Dessutom måste du dekorera disken strax innan bröllopet..

Färska blommor, bomull, vatten, blommatejp, växtlim.

Oavsett vilken teknik som väljs, kommer aktiviteten att kräva noggrannhet för att fylla i alla detaljer. Det är mycket ansvarsfullt att närma sig valet av material och särskilt lim. Den ska vara av hög kvalitet och osynlig på produkten..

ett exempel på en ljus dekoration av inredningen av bröllopsglasögon

Det finns flera tekniker för att dekorera glasögon.

tanken på ljus design för design av bröllopsglasögon

Välj kvalitetsmaterial för dekoration

Användbara mästarklasser

För att bättre förstå en viss teknik bör du studera mästarklasser från proffs.

Originalglasögon i stil med “Bruden och brudgummen”

Denna typ av design har nyligen stött på allt oftare. Stylingglasögon som matchar brudparets bild är relevanta och snygga. Dessutom anses designen vara ganska enkel att utföra. Arbetet kommer att kräva följande material:

 • limpistol och stavar;
 • satinband i svart och vitt;
 • konstgjorda blommor för dekoration;
 • spets;
 • tyll;
 • pärlor och strass;
 • sax.

Hantverkare rekommenderar att börja arbeta med ett glas till bruden, eftersom det är mycket mer komplicerat. Kjolen är vanligtvis gjord av spets. Midjan kan accentueras med vita pärlor eller strass. Och på glasets ovansida placeras tyll, vilket skapar ett sken av en slöja. Alla dekorelement fixeras med en limpistol.

När de dekorerar ett glas till brudgummen börjar de också med svart spets, som imiterar en frack och vit – en skjorta. Slipsen är gjord av ett svart satinband.

ett exempel på en ovanlig dekoration av inredningen av bröllopsglasögon

Du kan vackert ordna glasögon själv, för detta räcker det att titta på mästarklasserna för proffs

ett exempel på en ljus design för bröllopsglasögon

Numera har designen av glasögon i stil med bruden och brudgummen blivit mycket populär.

en variant av den ovanliga designen av stilen på bröllopsglasögon

Det rekommenderas att börja designen med ett glas av bruden.

Dekoration med färska blommor

Färska blommor är det svåraste materialet att dekorera. Delikata blommor kräver särskilt tålamod. Så, låt oss titta närmare på varje steg i arbetet..

 1. Varje blomma skärs kortare och sänks i vattnet i flera timmar. Det ska vara perfekt mättat med vätska. Ju större blomman, desto kortare ska stammen vara..
 2. En specialtejp fästs på glaset. Det finns i blomsterbutiker..
 3. Varje blomma kommer upp ur vattnet. En bomull, rikligt fuktad med vatten, appliceras på skärplatsen och fixeras med en blomtråd.
 4. De inslagna ändarna av blommorna är gömda bakom bandet på glaset.
 5. För att dölja slarviga element och utbuktningar används pärlor, strass, pärlor, satinband.

Efter avslutat arbete sprutas produkterna med vatten och förvaras i en påse i kylskåpet. Så glasen kommer att hålla en fräsch look tills firandet..

tanken på en vacker dekoration för bröllopsglasögon

Blommor är det svåraste materialet att dekorera

ett exempel på en ovanlig stildekoration för bröllopsglasögon

Glasögon med blommor kommer att se vackra och moderna ut

Målat glasfärger i dekoration

Hantverkare använder flera metoder för att dekorera bröllopsglasögon med färgade glasfärger. För det första måste du förbereda följande material:

 • konturklistermärken;
 • målade glasfärger;
 • tunn borste;
 • satinband;
 • limpistol.

Konturerna för glasmålningsfönstret separeras från basen och fästs på glasögonen. Glasytan måste först avfettas. Tomrummet mellan konturerna är snyggt, jämnt övermålat med färger. Efter torkning, vid glasets övergång, knyts ett band i benet eller en liten blomma limmas.

Nästa metod kommer att tilltala dem som gillar att rita. För att implementera det behöver du en stencil, tejp och samma material som i den tidigare versionen..

En stencil, köpt i en butik eller ritad av dig själv, fästs med tejp i glasets insida. Och utanför är alla konturer välritade med konturglasfärg. Han måste låta honom torka bra i några timmar.

Efter det kan du ta bort schablonen och följa stegen som beskrivs ovan. Om befälhavaren är säker på sin talang, kan du rita omedelbart utan stenciler och bara lita på din fantasi.

Torkprocessen kan påskyndas med en vanlig hårtork..

alternativ för vacker dekoration av bröllopsglasögon

När du använder färg för dekoration måste du vara försiktig.

exempel på ljus dekoration bröllop glasögon dekor

Torkning av färg kan påskyndas med en hårtork.

alternativ för en vacker dekoration av bröllopsglasögon

Glasstammen kan bindas med ett band

Använda band och polymerlera

Om du har ledig tid är önskan att göra små noggranna arbeten, att dekorera bröllopsglasögon med band och stuckatur av polymerlera ett utmärkt alternativ. För sådant arbete måste du förbereda:

 1. glas vinglas;
 2. en uppsättning polymerlera;
 3. speciell kontur för glas. det är bättre att välja vita och lila färger;
 4. lim ögonblick;
 5. pärlor i olika storlekar.
 6. tunna satinband 1,7 m långa i vita och ljuslila;
 7. pastell i samma nyanser;
 8. avfettningsmedel (alkohol kan användas).

Innan dekorationsarbetet påbörjas ska glasen tvättas väl och ytan avfettas. Det ska sägas direkt att detta inte kan göras med vodka, eftersom det innehåller oljor i dess sammansättning..

alternativ för ljus design av inredningen av bröllopsglasögon

Band är perfekta för att dekorera bröllopsglasögon

tanken på en ljus dekoration för design av bröllopsglasögon

Innan arbetet påbörjas ska glaset tvättas noggrant och avfettas.

Nu kan du börja skapa polymerlera blommor:

en lerklicka skärs i bitar, som var och en är uppdelad i små skivor – dessa kommer att vara kronblad;

 • gör en liten boll av lera;
 • rulla skivorna till bollar och platta ut, de resulterande kronbladen är fästa vid bollen;
 • pastellen gnids till smulor;
 • under aktiviteten, så att produkterna inte fastnar vid fingrarna, doppas de i pastell;
 • färdiga blommor bakas i ugnen i femton minuter vid en temperatur på 100-110 grader (det är bättre att titta på rekommendationerna på förpackningen);
 • blommor fästs med lim på glasögonens ben;
 • pastell gnids in i ytan av blommor, detaljer ritas med konturer;
 • konturen drar de nödvändiga elementen på glaset;
 • ytterligare inredning i form av pärlor limmas.

Efter alla dessa steg kan bröllopsglasögonen betraktas som klara.

tanken på en ljus design för design av bröllopglasögon

Glasögon med röda band kommer att se utsökta och vackra ut

ett exempel på en ovanlig design av bröllopsglasögon

Dessutom kan glaset dekoreras med pärlor

ett exempel på en vacker design av bröllopsglasögon

Glasstammen kan dekoreras med små blommor

Mästarens tips

Naturligtvis är det väldigt spännande att skapa viktiga attribut för ett bröllop. Men under dekorationen kan det dyka upp många fallgropar som kan förstöra hela verket. Av denna anledning bör du läsa några råd från proffs i denna fråga..

 1. För att resultatet ska se snyggt ut är bitar och trådar av torkat lim inte synliga, det är bättre att välja ett speciellt lim för glas och keramik. Den skiljer sig genom att den stelnar på några sekunder, har en helt transparent färg. Silikon kan vara en utmärkt analog av sådant material..
 2. Många hantverkare föredrar att använda cyanoakrylatlim för att fixa inredningen. Speciellt snabbt fixar han pärlor, strass och andra små element. Dess främsta fördel är att den inte är rädd för fukt. Du kan faktiskt hitta den i vilken butik som helst med byggvaror..
 3. PVA nämns ofta i masterklasser. Den är väl lämpad för decoupage, dekoration med textilmaterial. Det lämnar också nästan inga spår. Om det fortfarande uppstår felaktigheter kan de elimineras med alkohol eller varmt vatten..
 4. Innan du börjar dekorera bröllopsglasögon bör du prova den valda tekniken på alla onödiga rätter..
 5. Glasögon ska alltid tvättas väl och torkas före arbete. Eventuella rester av smuts, fingeravtryck kan leda till att inredningen helt enkelt faller av i det mest olämpliga ögonblicket.
 6. Efter avslutat arbete kan glaset beläggas med klar färg eller glaslack. Så alla brister i arbetet kommer att döljas och dekorationerna kommer att fixas fastare..
 7. Glasdekorationer kan köpas mycket billigare på brevpapper eller i butiker med syvaror..
 8. För att inte slösa pengar på onödigt material rekommenderas att du tydligt definierar tekniken i förväg, tänker igenom varje steg och skriver en lista över allt du behöver.

alternativ för en ljus design av stilen på bröllopsglasögon

För att göra glaset ytterst vackert väljer du lim för glas och keramik

exempel på vacker dekoration av bröllop glasögon dekor

Innan designen påbörjas bör glasen tvättas noggrant och torkas.

Ett bröllop är en av de viktigaste händelserna i ett kärlekspar. För att få så många trevliga minnen av denna händelse som möjligt bör du inte ignorera semesterens inredning och dekoration. Glasögon är vad som kommer att vara i händerna på tillfällets hjältar under hela dagen. Därför måste vinglasen vara exklusiva. Och det är bättre att göra dem själv.

Sådana handgjorda produkter kommer att tilltala alla gäster och kommer att förvaras i familjens hem under lång tid. Det viktigaste är att välja det mest lämpliga och prisvärda sättet för dekoration. Om du har tid kan du också dekorera glasögon för gäster. Det är viktigt att ta hänsyn till att rätterna för mousserande drycker inte ska slås ut ur den övergripande sammansättningen..

Video: Mästarklass om att dekorera bröllopsglasögon

50 foton på designidéer för bröllopsglasögon:

idé om ljus dekoration design bröllop glasögon foto exempel på vacker stil dekoration av bröllop glasögon bild alternativ för ovanlig dekoration av inredningen av bröllop glasögon foto tanken på ljus design stil bröllop glasögon bild alternativ för ovanlig design av bröllop glasögon bild alternativ för vacker design av bröllop glasögon bild tanken på ljus dekoration av inredningen av bröllop glasögon foto ett exempel på en ljus stil design för bröllop glasögon foto alternativ för ovanlig dekoration av dekor av bröllop glasögon bild tanken på den vackra designen av designen av bröllop glasögon bild exempel på ljus dekoration stil bröllop glasögon foto ett exempel på en vacker dekoration av inredningen av bröllop glasögon foto idén om ljus design av stilen med bröllopsglasfoto exempel på ljus dekoration dekoration bröllop glasögon bild alternativ för en vacker dekoration för design av bröllop glasögon foto tanken på den ovanliga utformningen av stilen med bröllopsglasögon exempel på ljus dekoration dekoration av bröllop glasögon foto tanken på den ljusa designen på designen av bröllopglasögon alternativ för en ljus stil design av bröllop glasögon foto alternativ för en vacker dekoration av inredningen av bröllop glasögon bild ett exempel på en ovanlig stil design för bröllop glasögon foto idé om ljus dekoration design bröllop glasögon bild alternativ för ljus design av designen av bröllop glasögon bild tanken på ovanlig dekoration av inredningen av bröllopglasfotografier exempel på vacker bröllopglasfoto i dekorationsstil exempel på ljus stil dekoration av bröllop glasögon foto ett exempel på en ovanlig design av bröllop glasögon bild alternativ för en ljus dekoration av stilen med bröllop glasögon foto idé om ljus dekoration av bröllop glasögon foto ett exempel på en vacker dekoration av inredningen av bröllop glasögon bild tanken på en ovanlig dekoration av stilen med ett bröllopglasfoto ett exempel på en ljus design av inredningen av bröllop glasögon foto alternativ för ljus dekoration design bröllop glasögon bild idén om den ovanliga utformningen av stilen med bröllopsglasfoto alternativ för vacker dekoration design bröllop glasögon bild tanken på en vacker dekoration av inredningen av bröllop glasögon bild alternativ för ljus dekoration av inredningen av bröllop glasögon foto alternativ för en ovanlig stil dekoration av bröllop glasögon foto idé om ljus dekoration design bröllop glasögon foto exempel på ljus dekoration av bröllop glasögon bild alternativ för den ljusa designen av bröllop glasögon foto exempel på ovanlig dekoration stil bröllop glasögon bild tanken på ljus dekoration för inredningen av bröllop glasögon bild idén om den vackra designen av stilen med bröllopsglasfoto tanken på en ljus dekoration för inredningen av bröllop glasögon bild alternativ för en vacker design av bröllop glasögon foto exempel på ljus stil dekoration bröllop glasögon bild ett alternativ för en ovanlig design av bröllop glasögon foto idén om en vacker dekorationsstil bröllop glasögon bild

Previous Post
Sovrumsdesign 12 kvm. m. Layout och typ
Next Post
ملامح اللون العنابي في المطبخ