15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sovrumsdesign 11 kvm. m.: rätt val av finish, möbler, belysning, råd från designers

Någon tror att dekorera ett sovrum med en yta på 11 kvm. meter är mycket svårt. Men professionella designers har en annan uppfattning. De hävdar att små utrymmen ger mycket mer utrymme för fantasi..

sovrum design 11 kvm

Att göra en vacker reparation med egna händer i ett litet sovrum så att det inte verkar ännu mindre är ganska problematiskt, men möjligt.

modern sovrumsdesign 11 kvm

För att helt inreda ett rum, samtidigt som det visuellt ökar sitt utrymme, måste du ta hänsyn till särdragen hos små rum.

I sådana fall används en minsta uppsättning funktionella möbler. Därefter kommer vi att överväga vad du först bör uppmärksamma vid utformningen av ett litet sovrum och vilka regler som bör följas. Och det spelar ingen roll: en global reparation är planerad eller bara en liten omorganisation.

sovrumsfoto 11 kvm

I sovrummet måste du tillämpa små knep när du skapar en design.

För att hitta den lämpligaste idén kan du använda följande alternativ.

 1. Studera kataloger och tidskrifter för inredning. Du bör inte omedelbart börja implementera den ljusaste och modernaste idén. Det är bättre att titta igenom många olika alternativ och välja det som passar bäst. Kanske kan visning inspirera till att utveckla ett personligt projekt.
 2. Gör en skiss själv. I alla fall har alla åtminstone en minimal uppfattning om hur ett sovrum ska se ut. För utveckling kan du använda olika datorprogram.

sovrumsdesignidéer 11 kvm

Små rum finns ofta i Chrusjtjov-byggda hus, där de flesta av Rysslands befolkning bor..

Vad är rollen som efterbehandling?

Naturligtvis måste du reparera rummet innan du köper nya möbler. Utformningen av ett rum på 11 kvadratmeter kräver ett seriöst tillvägagångssätt i denna fråga..

ljus inredning av sovrummet 11 kvm

I ett så trångt utrymme är det inte lätt att vända, än mindre en fullvärdig sovrumsmiljö..

Välja tapeter

Ägare av små rum vill som regel ha snygga väggar som inte visuellt kommer att minska ett redan litet område. För att uppnå denna effekt bör ett antal regler följas..

tapet randig i sovrummet 11 kvm

Om ditt rum har högt i tak, öppnar detta faktum ut mer handlingsutrymme..

 1. Liten ritning kommer visuellt att göra sovrummet mindre, kan provocera en deprimerande stämning.
 2. Om rummet är smalt och långsträckt, rekommenderas det att välja tapeter med ett horisontellt mönster.
 3. Den idealiska lösningen kommer alltid att vara enfärgade beläggningar i neutrala färger. Väggarna kommer inte att se tomma ut om du använder speglar, målningar, fotografier som inredning.
 4. Ett diskret vertikalt mönster höjer taket visuellt.

tapeter i sovrummet 11 kvm

I sovrummet med högt i tak kan möbler placeras i flera nivåer. Sådan lyx finns inte i “låga” rum..

Golvbeläggningar

Golvbeläggningen kan inte lämnas utan uppsikt. Många tror att golven är dolda under möblerna ändå och har liten inverkan på helhetsbilden. Denna åsikt är felaktig, det finns också några användbara tips från designers här..

sovrum 11 kvm med matta

En egenskap hos ett litet sovrum är det vanliga behovet av att kombinera det med andra funktionella områden..

 1. Golvet ska stå i kontrast med möblerna.
 2. I ett litet sovrum kommer en vanlig matta, parkett, laminat eller linoleum med ett träliknande mönster att se bättre ut.

sovrum 11 kvm med linoleum

Ljusplanering kommer ofta först..

Tak

Det finns inte många takdesignalternativ i ett litet område. Om de är tillräckligt höga kan taket göras i två nivåer på basis av gips. Följaktligen kommer varje nivå att ha sin egen belysning, vilket visuellt kan öka utrymmet..

tak i gipsskivor i sovrummet 11 kvm

Med hjälp av ljus kan du helt ändra proportionerna i ett rum, uppmärksamma vinnande platser och distrahera från misslyckade..

Ett sträcktak med en blank yta kommer ofta till undsättning när man utformar ett rum på 11 kvm. meter. Som du vet expanderar reflekterande beläggningar alltid området på grund av den stora mängden ljus..

sovrum 11 kvm med sträcktak

För rum med lågt i tak blir belysningen en prioritet.

Att välja rätt belysning

Belysning och inredning är en viktig del av sovrumsdesign. Ljuset kan ha flera alternativ:

 • Central;
 • Punkt;
 • Trött.

belysning i sovrummet 11 kvm

En speciell egenskap är behovet av att installera ett komplext takbelysningssystem, med hjälp av vilken en visuell korrigering av rumshöjden görs.

Det är bättre att föredra den senare typen av bakgrundsbelysning. Detta kommer att få sovrummet att se mer harmoniskt ut. Tabellen visar de grundläggande reglerna för val av belysningsenheter.

Ej tillgängligt Råd Beskrivning
1 Avslag från dimensionella lampor Stora ljuskronor och golvlampor stjäl mycket utrymme och avger samtidigt inte mycket ljus
2 Förekomsten av nattljus Varmt ljus från kompakta sänglampor kommer att göra ett litet sovrum mycket bekvämare.
3 Spotbelysning Sådant ljus förblir alltid relevant, förstorar rummet visuellt..
4 Ingen trängsel För många belysningsarmaturer kommer att göra rummet överbelastat och obekvämt..

foto av belysning i sovrummet 11 kvm

Genom att visuellt öka takhöjden kan du fylla sovrummet med luft, göra det fräschare och mer bekvämt.

Ju mer ljus i rummet, desto rymligare verkar det. Därför bör denna punkt i design inte förbises. Sconces kommer alltid att se relevanta ut på väggarna i sovrummet. Detta är både en inredning och en extra ljuskälla.. 

vacker sovrumsdesign 11 kvm

Användningen av strålkastare i taket gör att du kan skildra intressanta mönster.

Urval av möbler

Sovrumsdesign 11 kvm. meter är arbete i ett mycket begränsat utrymme. Följaktligen måste varje möbel uppfylla följande kriterier:

 • Behovet av det är i detta rum;
 • Kompakta mått;
 • Multifunktionalitet.

funktionell sovrumsdesign 11 kvm

Förutom visuell expansion står designarna inför en annan uppgift: att göra sovrummet fullt fungerande, innehållande allt du behöver för bekväm sömn, avkoppling och tidsfördriv..

sovrum 11 kvm i orange

Om du bestämmer dig för det nödvändiga och slänger det onödiga blir uppgiften ganska realiserbar, ibland finns det till och med plats för söta prydnadsföremål.

Först och främst bör du tänka på att lagra saker. De mest rymliga och kompakta garderoberna anses med rätta. Det är värt att ägna särskild uppmärksamhet åt hörnmodellerna. Sängbord för förvaring av små föremål kan omvandlas till ett litet bord och en byrå – till en arbetsplats.

sovrum 11 kvm med garderob

Den enklaste och mest uppenbara lösningen för ett litet sovrum är att dekorera det i ljusa färger..

Sängen kan enkelt bytas ut mot en hopfällbar soffa. För moderna designstilar är en podium perfekt – det här är både en rymlig säng och ledigt utrymme om det behövs.

sovrum 11 kvm med multifunktionell säng

Denna teknik fungerar mycket bra. Det gör rummets yta mer.

Viktiga tips

När du utvecklar ett sovrumdesignprojekt bör du följa råd från erfarna designers.

elegant sovrum design 11 kvm

Kompetent placerade rika accenter kommer att betona rummets intimitet, samt indikera de arkitektoniska egenskaperna hos ett litet sovrum.

design av ett vackert sovrum 11 kvm

Om du väljer mörka nyanser som huvudbakgrund måste du skapa en tillräcklig belysningsnivå..

 1. En mörk, mjuk matta kan läggas på golvet, men inte för tjock. Alla mattor på väggen är uteslutna.
 2. Taket ska inte se trotsigt ut, locka uppmärksamhet.
 3. Rätt utvalda tapeter av hög kvalitet kommer att göra rummet mysigt och rymligare..
 4. Om väggbeklädnaden har någon form av prydnad, ska den inte vara för ljus. Det är bättre att välja vanlig tapet i lugna färger..
 5. Det är inte nödvändigt att placera en klassisk säng och bord i sovrummet. Du kan hitta massor av moderna alternativ.

  sovrumsdesign 11 kvm med transformatorbädd

  För små sovrum är det särskilt viktigt att följa den gyllene klassiska regeln: mörkt golv, mellanväggar, ljust tak.

 6. Användningen av bord – transformatorer kan avsevärt öka rummets funktionalitet. Dessutom erbjuder moderna tillverkare ett stort urval av möbler som implementerar flera funktioner till en mycket överkomlig kostnad. Men när du köper sådana möbler rekommenderas det att kontrollera mekanismens kvalitet.
 7. Reflekterande golv är det som kommer att rädda ett litet sovrum från att bli trångt. I ett litet rum bör blicken inte bara titta på en punkt, som ofta händer. Det är speglar eller blanka beläggningar som hjälper till att göra rummet visuellt mer. En kompakt garderob med spegeldörrar kan vara ett bra val. Det är bättre att installera det mittemot ingången till rummet..
 8. Trots att 11 kvadratmeter inte räcker, behövs fortfarande inredningen i sovrummet. Därefter kommer vi att överväga alternativ för de mest framgångsrika sovrumsdekorationerna..

  sovrumsinredning 11 kvm

  Genom att placera ljusa accenter måste du agera mycket försiktigt, eftersom deras närvaro både kan “äta” utrymmet och öka det.

All inredning kan villkorligt delas in i flera grupper:

 • Gardiner, gardiner, designerkuddar;
 • Vaser, skulpturer, blomsterarrangemang;
 • Målningar, speglar.

sovrum 11 kvm med inredning

Mjuka ljusa nyanser, till exempel pistage, choklad, persika, tvärtom kommer att göra utrymmet mer rymligt..

Alla dessa element kan komplettera interiören, betona den valda stilen och göra rummet mer bekvämt. Men köp inte allt på en gång. Ett sovrum överbelastat med tillbehör kommer att vara svårt för ögonen att uppfatta och se löjligt ut. Om det finns en bild på väggen är en spegel eller familjefoton överflödig i detta område. Ett blomsterarrangemang i ett litet rum kommer att räcka.

vacker sovrumsinredning 11 kvm

Ett väl valt tapetmönster hjälper dig att hantera problemet med ett litet utrymme väl. Var inte rädd för att experimentera.

Sovrumsdesign bör alltid behandlas med största ansvar. Detta är rummet där en person vilar, slappnar av, får styrka. Det är här en ny dag börjar. Även de minsta detaljerna bör inte försummas, stilen består av de minsta detaljerna.

ljus sovrum design 11 kvm

Grundtips för inredning av små rum: släpp rädslan för nya idéer.

VIDEO: Snygg sovrumsinredning 11 kvm. m.

50 idéer för en harmonisk sovrumsdesign 11 kvm. m.:

sovrum 11 kvm alternativ idéer sovrum 11 kvm designidéer ljust sovrum 11 kvm snyggt sovrum 11 kvm sovrum 11 kvm fotoalternativ sovrum 11 kvm alternativ sovrum 11 kvm modern design sovrum 11 kvm dekorationsidéer sovrum 11 kvm registreringsfoto sovrum 11 kvm dekoration sovrum 11 kvm interiörfoto sovrum 11 kvm interiör sovrum 11 kvm idéer alternativ sovrum 11 kvm idéer dekoration sovrum 11 kvm interiöridéer sovrum 11 kvm idéer interiör sovrum 11 kvm idéer foto sovrum 11 kvm designidéer sovrum 11 kvm designidéer sovrum 11 kvm designidéer sovrum 11 kvm designidéer sovrum 11 kvm dekoridéer sovrum 11 kvm inredning idéer sovrum 11 kvm idéer sovrum 11 kvm fotoalternativ sovrum 11 kvm fotoalternativ sovrum 11 kvm dekorationsfoto sovrum 11 kvm fotodekoration sovrum 11 kvm interiörfoto sovrum 11 kvm fotoinredning sovrum 11 kvm fotoidéer sovrum 11 kvm designfoto sovrum 11 kvm fotodesign sovrum 11 kvm designfoto sovrum 11 kvm fotodesign sovrum 11 kvm inredningsfoto sovrum 11 kvm fotoinredning sovrum 11 kvm foto sovrum 11 kvm designidéer sovrum 11 kvm designfoto sovrum 11 kvm design sovrum 11 kvm designidéer sovrum 11 kvm designfoto sovrum 11 kvm design sovrum 11 kvm inredning idéer sovrum 11 kvm inredningsfoto sovrum 11 kvm inredning sovrum 11 kvm modernt sovrum 11 kvm

Previous Post
פנים מטבח בסגנון איטלקי
Next Post
Funktionelles Küchendesign mit Sofa